WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja czekam na wrzesniowa wizyte , bo0iore papiery i pojade sie umowic na ciecie do szpitala zeby poznoej nie bylo problemów, a wy gdzie sie dziewczyny umawiayscie ?? Normalnoe sz
    yszcie na ginekologie w godzinach urzadowania ordynatora czy jak ? Ile szybciej sie umawialyscie ?

Ja poszłam jakoś w 33 tygodniu w godzinach urzędowania ordynatora oddziału i ledwo się załapałam na planowane cięcie, bo robią tylko 1 dziennie od 39+. A w moim 39 tyg były już tylko 3 dni wolne. No i dostałam się na 23.09 a 26.09 mam właściwy termin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wrzesień mimo mojego fatalnego ostatnio samopoczucia. Mam jednak nadzieję na pierwszą połowę września :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wyżerka na całego!

Mam pytanie. Czy na tak późnym etapie mierzy się usg dopochwowo szyjkę? Bo do tej pory tak mi Pani dr mierzyła. Ale ostatnio byłam u innego gin, a on mi nie zmierzył tylko przez brzuch. Nie wiem czy to tylko jego praktyka czy ogólna. Bo jutro znowu idę do tej Pani dr na usg i jestem ciekawa co tam z szyjki zostało.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dzierzba gratulacje! Ale nam tu dzieci w tym tyg przybędzie! Super!
    Ja sobie właśnie załatwiłam położna i jestem przeszczęśliwa, bo mam ta sama co przychodziła do mnie 8 lat temu! Super babka :) Ściągnęłam tez żele z paznokci :( czuje sie jakaś wybrakowana...
    Ta nocka dała mi dzisiaj do wiwatu. Jakaś taka wypluta jestem i do tego duszności mi wróciły :/ Ja tez juz chce rodzic!!!!!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę rodzić we wrześniu, oby przed wyjazdem męża. W ostatecznej ostateczności po jego powrocie. Okropnie stresuje mnie myśl, że mogłoby go nie być:(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia wyżerka na całego!

Mam pytanie. Czy na tak późnym etapie mierzy się usg dopochwowo szyjkę? Bo do tej pory tak mi Pani dr mierzyła. Ale ostatnio byłam u innego gin, a on mi nie zmierzył tylko przez brzuch. Nie wiem czy to tylko jego praktyka czy ogólna. Bo jutro znowu idę do tej Pani dr na usg i jestem ciekawa co tam z szyjki zostało.

Mi od 31 lub 34 tc już nie mierzył dopochwowo. Przez brzuch zmierzył długość. Mi po usg dopochwowym przy córce odeszły wody więc myślę że jest jakaś granica.

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Nic nie zgłosił mnie cukrzycowej :D
    Swój chleb mam
    a makaron z jogurtem to nie moje smaki wiec z czystym sumieniem odmówiłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, no ja bede musiala ogarnac ten temat....tylko jak oni ustala wlasciwy termin tego cc ?? Bo wg om termin jest na 2.10, a wg usg 12.10 i jak tu przyjac wlasciwy termin cc skoro sa poje.... te terminy.... chore to wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Angela tak się zastanawiam. Może głupie pytanie, ale da się zmierzyć przez brzuch szyjkę? Bo zawsze mi badała dopochwowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Aaaa, no ja bede musiala ogarnac ten temat....tylko jak oni ustala wlasciwy termin tego cc ?? Bo wg om termin jest na 2.10, a wg usg 12.10 i jak tu przyjac wlasciwy termin cc skoro sa poje.... te terminy.... chore to wszystko

u mnie w szpitalu do terminu cc był brany termin z OM. Usg lubi się mylić i w ogóle go nie biorą pod uwagę jako wyznacznika terminu porodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No właśnie Angela tak się zastanawiam. Może głupie pytanie, ale da się zmierzyć przez brzuch szyjkę? Bo zawsze mi badała dopochwowo.

Da się, tylko gorzej jest widoczna. Mi też głównie dopochwowo tak badał szyjkę ale od pewnego momentu przestał, myślę że to jakaś praktyka aby jej nie naruszyć? Sama nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela

dzieki za info widzisz jestes skarbnica wiedzy :) to u nas pewnie bedzie tak samo zeordynator przyjmie termin z OM ! No to wg tego u mnie 37 tc bedzie 11.09 to czyli w granicach po 20.09 bym miala cc pewnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Da się, tylko gorzej jest widoczna. Mi też głównie dopochwowo tak badał szyjkę ale od pewnego momentu przestał, myślę że to jakaś praktyka aby jej nie naruszyć? Sama nie wiem.
    Tak podejrzewałam, bo nie potrafię sobie teraz wyobrazić wkładania tam sprzętu skoro gin pod palcem czuje główkę. Tylko nie wiem dlaczego ten drugi gin mi nie zmierzył. Jutro zapytam, a jak nie ja to na pewno mąż się upomni.
    Coś czuję, że będzie niespodzianka:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam ktg :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie 8.08 tez miaam dopochwowo no i teraz na kontroli szyjki tez dopochwowo, zobaczymy jak bedzie teraz na wrzesniowej wizycie sama ciekawa jestem

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No wszystkie się wypakujcie, pewnie!;) a kto tu na wrzesień poczeka?

ja czekam! może być sam początek, byleby wrzesień :P

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula
    ja z pewnoscia na wrzesien poczekam :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wrzesień:) I być może już w czwartek będę znała termin cc :)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze ze wrzesniowki to wszystkie do CC kurde, bedzie przewaga cesarek pewnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie wzieli córkę na spacer, ja wstawiłam ciasto do piekarnika. Teraz wywieszę prani i muszę skontrolować torbę do szpitala.

‹‹ 2115 2116 2117 2118 2119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ