WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sarcia123 wrote:Ja czekam na wrzesniowa wizyte , bo0iore papiery i pojade sie umowic na ciecie do szpitala zeby poznoej nie bylo problemów, a wy gdzie sie dziewczyny umawiayscie ?? Normalnoe sz
yszcie na ginekologie w godzinach urzadowania ordynatora czy jak ? Ile szybciej sie umawialyscie ?
Ja poszłam jakoś w 33 tygodniu w godzinach urzędowania ordynatora oddziału i ledwo się załapałam na planowane cięcie, bo robią tylko 1 dziennie od 39+. A w moim 39 tyg były już tylko 3 dni wolne. No i dostałam się na 23.09 a 26.09 mam właściwy termin. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia wyżerka na całego!
Mam pytanie. Czy na tak późnym etapie mierzy się usg dopochwowo szyjkę? Bo do tej pory tak mi Pani dr mierzyła. Ale ostatnio byłam u innego gin, a on mi nie zmierzył tylko przez brzuch. Nie wiem czy to tylko jego praktyka czy ogólna. Bo jutro znowu idę do tej Pani dr na usg i jestem ciekawa co tam z szyjki zostało. -
No Dzierzba gratulacje! Ale nam tu dzieci w tym tyg przybędzie! Super!
Ja sobie właśnie załatwiłam położna i jestem przeszczęśliwa, bo mam ta sama co przychodziła do mnie 8 lat temu! Super babkaŚciągnęłam tez żele z paznokci
czuje sie jakaś wybrakowana...
Ta nocka dała mi dzisiaj do wiwatu. Jakaś taka wypluta jestem i do tego duszności mi wróciłyJa tez juz chce rodzic!!!!!
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Kamcia wyżerka na całego!
Mam pytanie. Czy na tak późnym etapie mierzy się usg dopochwowo szyjkę? Bo do tej pory tak mi Pani dr mierzyła. Ale ostatnio byłam u innego gin, a on mi nie zmierzył tylko przez brzuch. Nie wiem czy to tylko jego praktyka czy ogólna. Bo jutro znowu idę do tej Pani dr na usg i jestem ciekawa co tam z szyjki zostało.
Mi od 31 lub 34 tc już nie mierzył dopochwowo. Przez brzuch zmierzył długość. Mi po usg dopochwowym przy córce odeszły wody więc myślę że jest jakaś granica. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Aaaa, no ja bede musiala ogarnac ten temat....tylko jak oni ustala wlasciwy termin tego cc ?? Bo wg om termin jest na 2.10, a wg usg 12.10 i jak tu przyjac wlasciwy termin cc skoro sa poje.... te terminy.... chore to wszystko
u mnie w szpitalu do terminu cc był brany termin z OM. Usg lubi się mylić i w ogóle go nie biorą pod uwagę jako wyznacznika terminu porodu -
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:No właśnie Angela tak się zastanawiam. Może głupie pytanie, ale da się zmierzyć przez brzuch szyjkę? Bo zawsze mi badała dopochwowo.
Da się, tylko gorzej jest widoczna. Mi też głównie dopochwowo tak badał szyjkę ale od pewnego momentu przestał, myślę że to jakaś praktyka aby jej nie naruszyć? Sama nie wiem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Da się, tylko gorzej jest widoczna. Mi też głównie dopochwowo tak badał szyjkę ale od pewnego momentu przestał, myślę że to jakaś praktyka aby jej nie naruszyć? Sama nie wiem.
Coś czuję, że będzie niespodzianka:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny