WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas tak: synek wazy 2900 g (plus minus ok. 400g ) więc trochę zwolnił wzrost. Szyjka 3,6 cm, część zewnętrzna 1,8 cm i wewnętrzna część podobnie, 1,8 cm, wody płodowe w normie, przepływy prawidłowe. Po 5 września według doktora mogę rodzić, bo ciąża już na pewno będzie donoszona. teraz mam jeszcze dwa tygodnie się oszczędzać, bo pobolewa mnie dziwnie brzuch, a to oznacza, że coś zaczyna się dziać. Gbs pobrany z dwóch dziurek;)
marta258, kamciaelcia, Anulka01, żabka04, mmargol, haneczka, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartta mój brzuch tez cały dzień twardy jak kamień. I bole w dole brzucha takie przeszywajace. Dziwie sie wciaz skad to moje dziecko ma takiego powera! Tak sie kręci, ze mi zaraz bokiem wypadnie
miałam ochotę na kąpiel Ale goście zuzyli cala ciepła wodę i trzeba napalic w piecu.
LRF fajnie że trafiłaś na normalnych ludzi w szpitalu. Zobaczysz, ze wszystko się ułoży -
Lrf
Masz wczesniaczka i wymaga on troszkę więcej opieki. Nawet super ze uda wam się zaliczyć specjalistów. Ale przede wszystkim musisz być dobrej myśli. Ciesz się dzieciatkiem bo on nie będzie już nigdy tak malutkii docenisz macierzyństwo. Sama wkrótce się o tym przekonasz
-
Hejka bylam z M na zakupach ale brzuch mialam tak napiety na dole i cały czas trzymal mnie bol miesiaczkowy coraz ciężej sie robi.
Jutro jade do pracy zawiesc ostatnie zwolnienie a w srode jade na pobranie na GBS i zobaczymy za tydzien wizyta z usg dopiero.
LRF fajnie ze sie odezwalas maly rośnie to najważniejsze no i mamy do 2 chłopaków -
nick nieaktualny
-
Lrf
Mnie też bolało mm
Al teraz inaczej patrze
Póki nie pogodzisz się sama ze sobą będzie ci ciężko. Musisz zaakceptować to ze jesteś mimo wszystko (mimo mm) najlepszą mamusią! !!bez tego nie poczujesz nigdy ulgi. Nie jesteś niczemu winna. Znajdź dobre strony aktualnej sytuacji -
nick nieaktualnypogodziłam się z mm, ale do szału doprowadzają mnie moje cycki, bo mimo że wycisnę z nich zaledwie kilkanaście ml pokarmu bolą mnie jakby miały eksplodować
w szpitalu ważyłam Filipa przed i po każdym karmieniu, notowałam ile dostał mojego, a ile MM i te liczby bolały i sprawiały przykrość
dziecię nakarmione, idę do sklepu, mam ok 2 godz. przerwy do następnego karmienia, choć pewnie obudzę Malutkiego po 19:00 na kąpielmuszę mu kupić coś do ciałka, bo niestety skóra się przesusza i zaczyna schodzić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Czy któraś z Was ma nawrót senności? Nie wiem co się dzieje- prawie cały dzień przespałam...Tylko jem biegam do toalety i śpię. Nic nie rozumiem to jak w I trymestrze.
-
Ja dzis dosypialam przez nieprzespana nocke i pogodę ale tydzien temu mialam dwa takie dni, ze nawet przespana noc nie pomagała i w dzień jak zombi.
-
nick nieaktualny
-
mysza0406 wrote:Czy któraś z Was ma nawrót senności? Nie wiem co się dzieje- prawie cały dzień przespałam...Tylko jem biegam do toalety i śpię. Nic nie rozumiem to jak w I trymestrze.
Od dwóch dni śpię na stojąco...
Do tego pocę się, jak dzika świnka, chorobliwie wręcz potrzebuję świeżego powietrza, bo inaczej sapię, jak stary mops.
Jeśli dołączyć do tego coraz częstszy, napadowy ból kręgosłupa - ale i brzucha ;/, opuchliznę od rana (+1,5kg w 24h) i to, jak łatwo wyprowadzić mnie z równowagi (normalnie nigdy aż tak drażliwa nie jestem
aż mi głupio, bo reaguję chwilami, zanim pomyślę), coraz częstsze bóle brzucha... to razem daje to efekt w postaci:
"Boziuuuuuuuuuuuuuuuu, długo jeszcze?????????"
Serio, sama siebie nie poznaję. Dziwne to... i zaczyna mnie zdrowo wkurzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 18:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:a jakie wschody słońca są piękne!
Sarcia, ja w szpitalu nie miałam dostępu do internetu, telefon archaiczny tylko do dzwonienia
Wiem wiem, pomyśleć że jeszcze nie dawno to przechodziłam, i znów się w to wpakowałamLiczę że Kuba też dosyć szybko załapie że noc to noc
-
nick nieaktualny