WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tak: synek wazy 2900 g (plus minus ok. 400g ) więc trochę zwolnił wzrost. Szyjka 3,6 cm, część zewnętrzna 1,8 cm i wewnętrzna część podobnie, 1,8 cm, wody płodowe w normie, przepływy prawidłowe. Po 5 września według doktora mogę rodzić, bo ciąża już na pewno będzie donoszona. teraz mam jeszcze dwa tygodnie się oszczędzać, bo pobolewa mnie dziwnie brzuch, a to oznacza, że coś zaczyna się dziać. Gbs pobrany z dwóch dziurek;)

marta258, kamciaelcia, Anulka01, żabka04, mmargol, haneczka, bisacz lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no udało mi się Was nadrobić:)
    LRF super, że w domku jesteście, teraz na pewno będzie już mniej stresu:)

Dzierzba gratulacje!!!!no wygląda na to, że będzie dużo z sierpnia:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta mój brzuch tez cały dzień twardy jak kamień. I bole w dole brzucha takie przeszywajace. Dziwie sie wciaz skad to moje dziecko ma takiego powera! Tak sie kręci, ze mi zaraz bokiem wypadnie ;) miałam ochotę na kąpiel Ale goście zuzyli cala ciepła wodę i trzeba napalic w piecu.

LRF fajnie że trafiłaś na normalnych ludzi w szpitalu. Zobaczysz, ze wszystko się ułoży :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Masz wczesniaczka i wymaga on troszkę więcej opieki. Nawet super ze uda wam się zaliczyć specjalistów. Ale przede wszystkim musisz być dobrej myśli. Ciesz się dzieciatkiem bo on nie będzie już nigdy tak malutki ;) i docenisz macierzyństwo. Sama wkrótce się o tym przekonasz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka bylam z M na zakupach ale brzuch mialam tak napiety na dole i cały czas trzymal mnie bol miesiaczkowy coraz ciężej sie robi.
    Jutro jade do pracy zawiesc ostatnie zwolnienie a w srode jade na pobranie na GBS i zobaczymy za tydzien wizyta z usg dopiero.
    LRF fajnie ze sie odezwalas maly rośnie to najważniejsze no i mamy do 2 chłopaków :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zakropić oczy tak małemu dziecku? muszę przetrwać ten tydzień :P

mam sporo wewnętrznej siły po szpitalu, ale w głębi duszy boli mnie, że ni będę KP

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Mnie też bolało mm
    Al teraz inaczej patrze
    Póki nie pogodzisz się sama ze sobą będzie ci ciężko. Musisz zaakceptować to ze jesteś mimo wszystko (mimo mm) najlepszą mamusią! !!bez tego nie poczujesz nigdy ulgi. Nie jesteś niczemu winna. Znajdź dobre strony aktualnej sytuacji

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodziłam się z mm, ale do szału doprowadzają mnie moje cycki, bo mimo że wycisnę z nich zaledwie kilkanaście ml pokarmu bolą mnie jakby miały eksplodować :( w szpitalu ważyłam Filipa przed i po każdym karmieniu, notowałam ile dostał mojego, a ile MM i te liczby bolały i sprawiały przykrość :(

dziecię nakarmione, idę do sklepu, mam ok 2 godz. przerwy do następnego karmienia, choć pewnie obudzę Malutkiego po 19:00 na kąpiel :) muszę mu kupić coś do ciałka, bo niestety skóra się przesusza i zaczyna schodzić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:51

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja. ledwo dziś żyję. Dodatkowo jeszcze te mdłości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 18:05

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Czy któraś z Was ma nawrót senności? Nie wiem co się dzieje- prawie cały dzień przespałam...Tylko jem biegam do toalety i śpię. Nic nie rozumiem to jak w I trymestrze.
    Ja ostatnie tygodnie co leżeć musiałam, to mogła bym spać i spać.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dosypialam przez nieprzespana nocke i pogodę ale tydzien temu mialam dwa takie dni, ze nawet przespana noc nie pomagała i w dzień jak zombi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej się wyspać póki można, wiem co mówię :D

AJrin, inzynierka lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Czy któraś z Was ma nawrót senności? Nie wiem co się dzieje- prawie cały dzień przespałam...Tylko jem biegam do toalety i śpię. Nic nie rozumiem to jak w I trymestrze.
    No ba!
    Od dwóch dni śpię na stojąco... B-)
    Do tego pocę się, jak dzika świnka, chorobliwie wręcz potrzebuję świeżego powietrza, bo inaczej sapię, jak stary mops.
    Jeśli dołączyć do tego coraz częstszy, napadowy ból kręgosłupa - ale i brzucha ;/, opuchliznę od rana (+1,5kg w 24h :P) i to, jak łatwo wyprowadzić mnie z równowagi (normalnie nigdy aż tak drażliwa nie jestem :-O aż mi głupio, bo reaguję chwilami, zanim pomyślę), coraz częstsze bóle brzucha... to razem daje to efekt w postaci:

"Boziuuuuuuuuuuuuuuuu, długo jeszcze?????????" ;) :P

Serio, sama siebie nie poznaję. Dziwne to... i zaczyna mnie zdrowo wkurzać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 18:32

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    najlepiej się wyspać póki można, wiem co mówię :D
    Szkoda że nie da rady się wyspać na zapas :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo ja tez sie nie moge naspac...a najbardziej i najlepiej spi mi sie z rana tak do 11:)

alinka, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

No w koncu kobieto zes sie odezwala, bo juz oznaczylam cie w poscie na fejsie zebys widziala ze domagamy sie informacji co z wami :)

No to super ze maly teraz jest nie zly koksu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Szkoda że nie da rady się wyspać na zapas :P
    a jakie wschody słońca są piękne! :D

Sarcia, ja w szpitalu nie miałam dostępu do internetu, telefon archaiczny tylko do dzwonienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a jakie wschody słońca są piękne! :D

Sarcia, ja w szpitalu nie miałam dostępu do internetu, telefon archaiczny tylko do dzwonienia :)

Wiem wiem, pomyśleć że jeszcze nie dawno to przechodziłam, i znów się w to wpakowałam :P Liczę że Kuba też dosyć szybko załapie że noc to noc :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy na szczęście w miarę stałe pory karmienia, ale w nocy jest najgorzej!
    Mój Mały w szpitalu się rozleniwił i sama go muszę wybudzać.

‹‹ 2117 2118 2119 2120 2121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ