WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde czy wy tez dziewczyny macie caly czas takie parcie na pecherz, do tego stopnia upierdliwe ze najchetniej zamieszkaly byscie w wc ?? Bo ja tak mam i wnerwia mnie to na maksa :/ i w dodatku w srodku w kroczu mnie kluje :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne skurcze się pisały :D oczywiście nie porodowe
    Jeden był do samej góry na wykresie. A potem jeden za drugim
    A ja nic nie czułam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, macie CC w przyszłym tygodniu? U nas odliczanie.... :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ale piękne skurcze się pisały :D oczywiście nie porodowe
    Jeden był do samej góry na wykresie. A potem jeden za drugim
    A ja nic nie czułam :D
    Mi dziś 2-3 skurcze się pisały po 80-90% też ich nie czułam. A później 9%-11% i tętno miarowe - spał pewnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie przygotowalam obiad, czekam na meza i mamy gdzies do sklepu skoczyc :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ale położna spytała czy ja to czułam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja dzisiaj mam cały dzień od powrotu do domu twardy jak kamień brzuch :(

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba jakis stes chwycil nie wiem skad bo norma, nie z oddychaniem mam dzis problemy :/

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie idę położyć bo cos mnie za mocno skurcze łapią :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia stresik Cię pobiera, to normalne kochana. Ja jak szlamr na cc miałam totalny luzik, uśmiech na buzi. Jak weszłam na salę operacyjną zmiękły mi nogi, ciężko było oddychać i aż mnie trzęsło na stole. Nerwy robią swoje. Jak wyjeli Liwię było mi już wszystko jedno, co siee ze mnar dzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie, wróciliśmy właśnie do domu, Młody przypakował i waży teraz 2,788 g :)
    któraś się rozpakowała? Mamy nowe bobasy po drugiej stronie brzuszka? :)

inzynierka, LewandowskaAnna, Anulka01, martta, mmargol, kamciaelcia, staraczka_85, Broszka, Ksosia, Angela89, _izunia_, marta258, Madziuuuula, Skali89, Sabina, żabka04, mysza0406, bbeczka91, A_n_k_a_80, haneczka, Miśka***, bisacz, violett, stardust87, Dariah lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny właśnie koleżanka mi powiedziała, że do 36tc nospa działa na skurcze i im zapobiega czy też łagodzi, ale po 36tc wpływa na szyjkę i ją rozmiękcza, ponoć jej gin tak powiedział i kazał odstawić nospę, myślicie że tak jest? ja przez całą ciąże wzięłam może ze 3 nospy ale zaintrygowało mnie to.....
    Foksik to małego pakera masz w domu teraz, hehe, dobrze, że już jesteście u siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 16:02

o148p07w5riqasy7.png
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakby slurczowo - złapało mnie kilka takich mocniejszych; przy jednym z nich aż sie poplakalam. M juz całkiem gotowy, prosi żebym tym razem nie zgrywala juz hojraka ;) torbę wystawił na widoku, umówił sie z dziadkiem jakby co do pilnowania dziewczyn :)
    Hanka tez jakby spokojniejsza sie zrobiła ;)
    Ale jesteśmy umówieni z lekarzem, ze jak nie bedzie regularnych co 10 min to siedzę w domu ;) bo w szpitalu dostanę to samo co biorę tutaj, czyli no-spe i magnez.
    Hanutek juz w 24 otrzymala sterydy na rozwój płuc- przy pierwszej próbie wyjścia, wiec nawet jeśli wyjdzie teraz to jesteśmy spokojniejsi.
    Będę sie meldowała co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 16:11

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że w szpitalu trafiliśmy na ludzkich lekarzy, pielęgniarki też kochane :)
    jak się okazało, że trafiliśmy, bo miałam mało pokarmu to nikomu nawet do głowy nie przyszło, żeby obarczać mnie winą (tak jak w przychodni rejonowej). W chwili obecnej dokarmiamy się MM, mojego mleka jest malutko, prawdopodobnie za niedługo przejdziemy całkowicie na mieszankę, bo starania o laktację bardzo wymęczyły mnie psychicznie. Mały nawet moje mleko z butli wypija, ale nie jest ważne co dzidziuś je tylko żeby był zdrowy :)

bbeczka91, haneczka, stardust87 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Mam nadzieje ze w szpitalu nabrała sił psychicznych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, może niezupełnie, spokojniejsza będę jak już wszystkie wyniki będą w normie :)
    i prawdopodobnie przy najbliższej okazji poproszę o leki na zatrzymanie laktacji

Czekają nas również wizyty kontrolne, zwłaszcza że coś na nerce wykryli podczas usg, mam się nie martwić, że nic poważnego i tylko do obserwacji. No i zapalenie spojówki złapaliśmy, położna mówiła że to śpiochy i mam przemywać solą fizjologiczną. Więcej babsztyla do domu nie wpuszczę ;D

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej śluz z krwią nie są to plemienia bo majtki czyste. Trochę boli mnie brzuch tak jak na okres czyli bez, zmian z tym że coraz bardziej zabarwione krwią.
    Z tego wszystkiego pół miasta szukałam pajacow na 56 i nie ma w końcu w Tesco znalazłam 1 opakowanie.
    Śmieje się do mamy ze włosy nie zrobione paznokcie u stóp odrost hybryda no w ogóle w proszku jestem także Szymek musi zaczekać aż matka się ogarnie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, może niezupełnie, spokojniejsza będę jak już wszystkie wyniki będą w normie :)
    i prawdopodobnie przy najbliższej okazji poproszę o leki na zatrzymanie laktacji

Czekają nas również wizyty kontrolne, zwłaszcza że coś na nerce wykryli podczas usg, mam się nie martwić, że nic poważnego i tylko do obserwacji. No i zapalenie spojówki złapaliśmy, położna mówiła że to śpiochy i mam przemywać solą fizjologiczną. Więcej babsztyla do domu nie wpuszczę ;D

Zacznij pić szałwie jeżeli chcesz wysuszyć pokarm, po leki siegnij już ostateczności.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Zacznij pić szałwie jeżeli chcesz wysuszyć pokarm, po leki siegnij już ostateczności.
    nawet nie wiedziałam, moja laktacja prędzej mnie w jakaś depresję wpędzi, nim odkryję uroki macierzyństwa :(

• marta258 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No wszystkie się wypakujcie, pewnie!;) a kto tu na wrzesień poczeka?

Ja też czekam na wrzesień a dokładniej na 15.09 i niech tylko Antoś nie próbuje wydostać się wcześniej, musi jeszcze podrosnąć bo jest za malutki do porodu.

Madziuuuula lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 2116 2117 2118 2119 2120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ