X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, nic w tym głupiego nie ma co mówisz i myślisz. Może być tak, że drugi poród będzie podobnie wyglądał i słabo postępował. Poprzednio lekarze mocno ryzykowali, skoro dopuścili do takiej sytuacji z tętnem dziecka. Dobrze, że wszystko się skończyło szczęśliwie, ale jeśli masz możliwość uniknąć teraz tego ryzyka, a wszystko wskazuje na to, że szyjka nie będzie podatna na rozwieranie, to Twoja decyzja jest słuszna i nie musisz nikomu nic udowadniać. Twój komfort psychiczny i dobro dziecka jest najważniejsze. Będzie dobrze.:) Będziemy zatem razem rodzić przez drugie cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

dzieki, bo juz myslalam ze kompletnie zwariowalam :/ wiadomo ze boje sie cc, ale bardziej boje sie ze upoerajac sie na sn stanie sie krzywda dziecku uiznow ten sam horror co z cora , a nie chce zeby dziecku stala sie krzywda, bo na dodatek mam genetycznie zwezona miednice w srodku...:/

Powiem najwyzej lekarzowi ze chce isc na cc i tyle, zobaczymy co powie, zmusic do sn po pierwszym cieciu mnie nie moze taka prawda

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezbyt uważna ostatnio jestem, ale Behemottka i Macioszczyczka to gdzie się podziały?

Sophia lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie
    Afi 10 wiec oki mlody wazy okolo 2900 wiec pewnie donije do 4 juz sie boje...
    Bede musiala zrobic jeszcze wyniki i za tydzien wyniki. :-)
    Widze ze dzieci sie rozpakowuja :-) u mnie pewnie bedzie koncowka wrzesnia a moze poczatek pazdziernika :o

mysza0406, Skali89, bisacz lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystkie się wypakujcie, pewnie!;) a kto tu na wrzesień poczeka?

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wrzesniowa wizyte , bo0iore papiery i pojade sie umowic na ciecie do szpitala zeby poznoej nie bylo problemów, a wy gdzie sie dziewczyny umawiayscie ?? Normalnoe sz
    yszcie na ginekologie w godzinach urzadowania ordynatora czy jak ? Ile szybciej sie umawialyscie ?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie przybędzie maluszków i faktycznie płeć meska w tym tygodniu :)
    U mnie sie jakos wyciszylo mały poszedl jakby wyżej bo chodzic moge wiec ja to we wrzesniu będę rodzić ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gory sorki za wszystkie literowki, mam nadzieje ze rozumiecie o co chodzi mi bo patrzac na moje ostatnie wpisy mam wrazenie ze to jakas chinszczyzna ! O.o ale pisze na tablecie na qwerty i nie raz szybko klikne wyslij i nie zauwaze nawet co glupstwa mi powychodzily :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie sie wybieram ziemniaki na obiad obierac i kotlety przygotowac bo za 2 godzinymoj maz przyjedzie z pracy a ja w polu z obiadem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja czekam na wrzesniowa wizyte , bo0iore papiery i pojade sie umowic na ciecie do szpitala zeby poznoej nie bylo problemów, a wy gdzie sie dziewczyny umawiayscie ?? Normalnoe sz
    yszcie na ginekologie w godzinach urzadowania ordynatora czy jak ? Ile szybciej sie umawialyscie ?

Ja dostałam skierowanie i miałam iść do szpitala się zapisać. Tak się złożyło że na zapisie był mój gin i termin wybrał. Dziś miałam mieć ktg i tyle ale że był ordynator to zmienił termin na szybciej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nudy, nudy, nudy! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A u mnie nudy, nudy, nudy! !

Współczuje Ci tego "leżenia" to chyba bardziej dobija i powoduje nerwową atmosferę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będzie zdecydowana przewaga cc nad sn. No ale to się okaże na koniec. Brzuchol mnie boli.
    Kamcia może łap pokemony?;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Lezymy we dwie w takiej samej sytuacji
    Jakoś czas powoli leci. Nie wiem o której jutro rano ruszają. Potem miałam jeszcze badanie ręczne - szyjka dość krótka ale zamknięta (nie wiem co to znaczy )
    Lekarz 'nie znam
    Na żel na blizny powiedział -że on by wybrał torebkę zamiast zelu :D
    Ktg 2 x jeszcze dzisiaj
    Puls co 2h
    i tyle się dzieje
    przyszła jeszcze jakaś nieplanowana pacjentka wiec niby nas dużo. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Nie wpadłam na ten pomysł z pokemonami :D
    Mąż wczoraj opowiadał ze jak poszedł polować na to mleko słyszał jak dwie dziewczynki rozmawiały -pokaż tego pokemona co go w kościele zlapalas :D

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Kamila nie dziwie sie a co w szpitalu oprocz siedzenia w necie i tv mozna robic chyba jesynie do kibla z nudow chodzic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Lezymy we dwie w takiej samej sytuacji
    Jakoś czas powoli leci. Nie wiem o której jutro rano ruszają. Potem miałam jeszcze badanie ręczne - szyjka dość krótka ale zamknięta (nie wiem co to znaczy )
    Lekarz 'nie znam
    Na żel na blizny powiedział -że on by wybrał torebkę zamiast zelu :D
    Ktg 2 x jeszcze dzisiaj
    Puls co 2h
    i tyle się dzieje
    przyszła jeszcze jakaś nieplanowana pacjentka wiec niby nas dużo. ..

Zamknięta czyli brak rozwarcia :) Ja się cieszę że idę w piątek i w piątek będzie dzień X że nie bede musiała tracić dnia. Ale jutro będziesz tuliła Piotrusia. Ile po cc trzymaja u was?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Angela gratuluję :)
    Takie przyspieszenia są fajne :D

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelA
    Normalnie po cc 3 dni
    po sn 2 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szpitalnej zupie 78
    Wafelek i kawa idą w ruch

martta lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ