X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, nic w tym głupiego nie ma co mówisz i myślisz. Może być tak, że drugi poród będzie podobnie wyglądał i słabo postępował. Poprzednio lekarze mocno ryzykowali, skoro dopuścili do takiej sytuacji z tętnem dziecka. Dobrze, że wszystko się skończyło szczęśliwie, ale jeśli masz możliwość uniknąć teraz tego ryzyka, a wszystko wskazuje na to, że szyjka nie będzie podatna na rozwieranie, to Twoja decyzja jest słuszna i nie musisz nikomu nic udowadniać. Twój komfort psychiczny i dobro dziecka jest najważniejsze. Będzie dobrze.:) Będziemy zatem razem rodzić przez drugie cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

dzieki, bo juz myslalam ze kompletnie zwariowalam :/ wiadomo ze boje sie cc, ale bardziej boje sie ze upoerajac sie na sn stanie sie krzywda dziecku uiznow ten sam horror co z cora , a nie chce zeby dziecku stala sie krzywda, bo na dodatek mam genetycznie zwezona miednice w srodku...:/

Powiem najwyzej lekarzowi ze chce isc na cc i tyle, zobaczymy co powie, zmusic do sn po pierwszym cieciu mnie nie moze taka prawda

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezbyt uważna ostatnio jestem, ale Behemottka i Macioszczyczka to gdzie się podziały?

Sophia lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie
    Afi 10 wiec oki mlody wazy okolo 2900 wiec pewnie donije do 4 juz sie boje...
    Bede musiala zrobic jeszcze wyniki i za tydzien wyniki. :-)
    Widze ze dzieci sie rozpakowuja :-) u mnie pewnie bedzie koncowka wrzesnia a moze poczatek pazdziernika :o

mysza0406, Skali89, bisacz lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystkie się wypakujcie, pewnie!;) a kto tu na wrzesień poczeka?

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wrzesniowa wizyte , bo0iore papiery i pojade sie umowic na ciecie do szpitala zeby poznoej nie bylo problemów, a wy gdzie sie dziewczyny umawiayscie ?? Normalnoe sz
    yszcie na ginekologie w godzinach urzadowania ordynatora czy jak ? Ile szybciej sie umawialyscie ?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie przybędzie maluszków i faktycznie płeć meska w tym tygodniu :)
    U mnie sie jakos wyciszylo mały poszedl jakby wyżej bo chodzic moge wiec ja to we wrzesniu będę rodzić ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gory sorki za wszystkie literowki, mam nadzieje ze rozumiecie o co chodzi mi bo patrzac na moje ostatnie wpisy mam wrazenie ze to jakas chinszczyzna ! O.o ale pisze na tablecie na qwerty i nie raz szybko klikne wyslij i nie zauwaze nawet co glupstwa mi powychodzily :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie sie wybieram ziemniaki na obiad obierac i kotlety przygotowac bo za 2 godzinymoj maz przyjedzie z pracy a ja w polu z obiadem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja czekam na wrzesniowa wizyte , bo0iore papiery i pojade sie umowic na ciecie do szpitala zeby poznoej nie bylo problemów, a wy gdzie sie dziewczyny umawiayscie ?? Normalnoe sz
    yszcie na ginekologie w godzinach urzadowania ordynatora czy jak ? Ile szybciej sie umawialyscie ?

Ja dostałam skierowanie i miałam iść do szpitala się zapisać. Tak się złożyło że na zapisie był mój gin i termin wybrał. Dziś miałam mieć ktg i tyle ale że był ordynator to zmienił termin na szybciej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nudy, nudy, nudy! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A u mnie nudy, nudy, nudy! !

Współczuje Ci tego "leżenia" to chyba bardziej dobija i powoduje nerwową atmosferę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będzie zdecydowana przewaga cc nad sn. No ale to się okaże na koniec. Brzuchol mnie boli.
    Kamcia może łap pokemony?;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Lezymy we dwie w takiej samej sytuacji
    Jakoś czas powoli leci. Nie wiem o której jutro rano ruszają. Potem miałam jeszcze badanie ręczne - szyjka dość krótka ale zamknięta (nie wiem co to znaczy )
    Lekarz 'nie znam
    Na żel na blizny powiedział -że on by wybrał torebkę zamiast zelu :D
    Ktg 2 x jeszcze dzisiaj
    Puls co 2h
    i tyle się dzieje
    przyszła jeszcze jakaś nieplanowana pacjentka wiec niby nas dużo. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Nie wpadłam na ten pomysł z pokemonami :D
    Mąż wczoraj opowiadał ze jak poszedł polować na to mleko słyszał jak dwie dziewczynki rozmawiały -pokaż tego pokemona co go w kościele zlapalas :D

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Kamila nie dziwie sie a co w szpitalu oprocz siedzenia w necie i tv mozna robic chyba jesynie do kibla z nudow chodzic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Lezymy we dwie w takiej samej sytuacji
    Jakoś czas powoli leci. Nie wiem o której jutro rano ruszają. Potem miałam jeszcze badanie ręczne - szyjka dość krótka ale zamknięta (nie wiem co to znaczy )
    Lekarz 'nie znam
    Na żel na blizny powiedział -że on by wybrał torebkę zamiast zelu :D
    Ktg 2 x jeszcze dzisiaj
    Puls co 2h
    i tyle się dzieje
    przyszła jeszcze jakaś nieplanowana pacjentka wiec niby nas dużo. ..

Zamknięta czyli brak rozwarcia :) Ja się cieszę że idę w piątek i w piątek będzie dzień X że nie bede musiała tracić dnia. Ale jutro będziesz tuliła Piotrusia. Ile po cc trzymaja u was?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Angela gratuluję :)
    Takie przyspieszenia są fajne :D

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelA
    Normalnie po cc 3 dni
    po sn 2 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szpitalnej zupie 78
    Wafelek i kawa idą w ruch

martta lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ