X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na zdjecie szwow w przedzien trzeba sie umowic i sie idzie normalnie na chwile na ginekologie i tam sciagaja szwy a nie w przychodni

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam apetyt cały czas na ser biały :)
    Wczoraj jadłam na słono, dzisiaj rano na słodko z dżemem, a na obiad naleśniki z serem he he :P

AJrin lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny tabletki nie pomagają na cisnienie.CRP znowu wzrosło mimo brania.antybiotyku.7 dzień w szpitalu.Będą na dniach kończyć ciążę.Martwie się po ja mam miesiąc do terminu jeszcze.Mały w przeciągu 4dni przybrał na wadze 900g

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol a to Ciebie tnie Twój lekarz? Super :)

Foxik a może za duża dziura w smoku i synek za lapczywie musi łykac, a potem chlusta?
    butlę mamy z lovi aktywne ssanie, wec nie wydaje mi się, że to wina butli, bo w szpitalu się nią karmiliśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

a przed cc to normalnie jak sie przychodzi to sie lezy na ginekologii czy na tej przedporodowej sali ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Mam apetyt cały czas na ser biały :)
    Wczoraj jadłam na słono, dzisiaj rano na słodko z dżemem, a na obiad naleśniki z serem he he :P

Kornelia ja od 5 miesiacy codziennie na kolacje jem ser bialy na slono ze smietanka szcsupiorem i rzodkiewka a dla odmiany pomidory ze smietana rzodkiewka i szczypiorem takze spkko to normalne :)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia

a przed cc to normalnie jak sie przychodzi to sie lezy na ginekologii czy na tej przedporodowej sali ?
    Ja rano w dzień cc zeszlam na blok porodowy i na przedporodowej byłam przygotowywana do cc. Prosto z niej przeszłam na salę operacyjną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:09

• Strazaczka1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu jesteś wspaniala matka!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzień dobry.
    Dziewczyny tabletki nie pomagają na cisnienie.CRP znowu wzrosło mimo brania.antybiotyku.7 dzień w szpitalu.Będą na dniach kończyć ciążę.Martwie się po ja mam miesiąc do terminu jeszcze.Mały w przeciągu 4dni przybrał na wadze 900g

Strazaczka jestes w dobrych rekach, nie zamartwiaj sie na zapas krzywdy wam w szpiralu zrobic nie dadza, wszystko w trosce o ciebie i malefo nawet jesli sie traz urodzi to samodzielnie dzieckojuz sobie poradzi. Glowa do gory !

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej laski jestem po zdjęciu szwów.
    Mmargol Twój doktorek mi zdejmował w poradni. Śmiał się, że ktoś mi niezłe sznyty zrobił po długim week, więc pewnie rączka się trzęsła :-D dowcipniś ;)
    A tak w ogóle powiedział, że goi się, jak na psie ;)

Szukam chusty do noszenia Małej, ale chcę kupić używaną, żeby była już miękka i wyrobiona :) zaczynam posiadowke przy necie, póki Liw śpi :)

Moja sąsiadka chce sprzedać swoją. Może poproszę ją żeby wystawiła na OLX i prześle Ci linka ;D

• mmargol Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja też bardzo dużo nabiału jem i to praktycznie przez całą ciążę :) śniadanie to różnego rodzaju płatki, kolacja buła z białym serem i miodem, często gęsto kakao, jogurty naturalne, naleśniki z twarogiem, pierogi z twarogiem. Jak czegoś tego typu nie zjem w ciągu dnia to aż mam niedosyt, zwłaszcza jak mąż mi mleko wykończy to jestem rozczarowana :P

Strazaczka oby wszystko było dobrze, lekarze już wiedzą co robić żeby zapewnić bezpieczeństwo i Tobie i małemu, nie martw się, wszystko będzie dobrze!

Strazaczka1990, Kornelia85 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci zasnęły bo ciężka pogoda, duchota, lepko. Idę zatem i ja dać na oko :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Moja sąsiadka chce sprzedać swoją. Może poproszę ją żeby wystawiła na OLX i prześle Ci linka ;D
    Ooo a ciekawe jaka chusta, bo szukam tkanej skośno-krzyżowej. Jak by wystawiala to prześlij link :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ja też kiedyś ginowi skarżyłam się, coś naciskał bolało strasznie, też wtedy coś pod palcem wyczuwał, ale to było jakiś czas temu i wspomniał tylko, że jakby było źle to wtedy się wcześniej rozwiązuje. Ale ja jak to ja, że nie jest źle, daję radę itp. Później na jakiś czas ból bardzo, bardzo zelżał, a od jakiegoś czasu jest znowu. Chyba go tym razem przycisnę, żeby się tym zainteresował. No i może zapiszę się do ortopedy. W sumie nic mnie to nie kosztuje. Dobrze, że napisałaś!

LRF współczuję Ci stresu, nic nie doradzę, bo doświadczenia zero, ale na pewno nie możesz siebie obwiniać!

• mmargol Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest już i Piotruś Kamili na naszym fb :) :)

Bratek, Strazaczka1990, haneczka, stardust87 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

no pewnie jak jest okazja przymknac oko to az zal nie skorzystac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .......szkoda że nie moge go tutaj zobaczyć :-(
    Pewnie sama słodycz :-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ooo a ciekawe jaka chusta, bo szukam tkanej skośno-krzyżowej. Jak by wystawiala to prześlij link :)

Skośno krzyżowa na pewno tkana ponad 4m. I na pewno nie zniszczona, bo bardzo dba o nią

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Mały w przeciągu 4dni przybrał na wadze 900g
    Ile?????????????????????????????????
    Jesteś pewna???????

kamcia, nie wszyscy są na fb :P
    Nie bądź małpa, wyślij jakiś znak ;)
    GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-* <3 :-D

żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żyję :D
    Chociaż dziś to koszmar :D

mmargol, żabka04, violett, Bratek, Sabina, haneczka, Anulka01, marta258, Broszka, stardust87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2130 2131 2132 2133 2134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ