X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia teraz doczytalam piperz... cholestaza ale nie martw sie szybko zareagowalas. Ciaza to non stop cos z człowiekiem ja sama czytalam wiele razy bo to pchy mnie swedzialy albo lydka czlowiek dostaje uczulenia na znane mu itolerowane produkty. Wiec szacun ze szybko zareagowalas i teraz to juz spokojnie w najgorszym scenariuszu rozwiążą juz ciążę co na tym etapie to nie zagrozenie.
    A ja sie witam w donoszonej ciąży jade na pobranie GBS.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja jak zawsze zaczne od tego ze noc byla koszmarna :D Myslalam ze przez moją córkę! oszaleje... miala jakas faze na plakanie i co chwila przychodzila do mnie i meza sie przytulic cos jej sie przewidzialo poszla spac do siebie a po godzinie z placzem do nas...matulu tym razem to nie sikanie mnie budzilo w efekcie rzeczy kazalam jej sie klas i spac z nami a nie lazic po domu i wtedy byl spokoj :)

Daria i Magda

bedzie wszystko dobrze, nie martwcie sie bo nerwy dzidziusiowi nie sluza, to juz koncowka wiec w razie co lekarze beda dzialac glowa do gory! :)

Angela

u Ciebie tez napewno bedzie wszystko dobrze, zadnych krwotokow nie bedzie a malutki posiedzi spokoojnie do piatku w koncu to juz tylko 2 dni!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki bo za pol godziny lece do lekarza z tymi zasranymi wynikami, jak wroce to dam znac co mi powiedzial :(

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny.Że względu na wysokie ciśnienie ciagle,bo leki nie pomagają.To mam zaplanowane CC na poniedziałek .Trochę się boję :\

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Darusia, uszy do góry, najważniejsze, że jesteś pod opieką.
    Kłuje mnie w kroku, bóle miesiączkowe coraz mocniejsze, młody jakiś spokojny. Na szczęście dziś wieczorkiem wizyta. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
    Ajrin, ja też dziś będę mieć pobierany GBS, tylko wieczorem i zastanawiam się czy mogę dowieźć próbkę do labu jutro rano, przecież laby wieczorem są nieczynne ;/

Jeszcze dziś pilnuję siostrzenicy, obiad muszę zrobić, ehh.... chyba mi się lenistwo włącza. Ale na pocieszenie dziś pewnie kurier przywiezie bujaczek Tiny Love :D Mąż postanowił, że jednak go kupi i wybrał czerwony :p
    Jutro muszę jechać po materac i wanienkę i grubszy kocyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 09:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mój mąż mówi że ciąża to super dieta oczyszczająca - ma poczucie humoru co?

Ja plamilam ale lekarz mnie uspokoil że na tym etapie może szyjka się skracać. Boimy się tylko krwotokow

Haha Angela Twoj maz ma wiedzę specjalisty.
    Ja momentami mam wrażenie ze na własne życzenie robię śmietniczek z żołądka....

Wiecie... Dopiero do mnie dociera... To PYKANIE :)
    To sie JUZ dzieje...
    A dopiero co narzekalysmy o chwalilysmy sie pierwszymi ruchami i badaniami połówkowymi!!!:D

LewandowskaAnna, Madziuuuula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Haha Angela Twoj maz ma wiedzę specjalisty.
    Ja momentami mam wrażenie ze na własne życzenie robię śmietniczek z żołądka....

Wiecie... Dopiero do mnie dociera... To PYKANIE :)
    To sie JUZ dzieje...
    A dopiero co narzekalysmy o chwalilysmy sie pierwszymi ruchami i badaniami połówkowymi!!!:D
    Tylko że ja nawet jak jem normalnie to ciągle latam. Nawet żelazo już nie pomaga :/

Tak teraz już codziennie będzie chyba Pyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Część dziewczyny.Że względu na wysokie ciśnienie ciagle,bo leki nie pomagają.To mam zaplanowane CC na poniedziałek .Trochę się boję :\
    Będzie dobrze, wagę ma duża poradzi sobie. Wskoczyłas na mój termin :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tylko że ja nawet jak jem normalnie to ciągle latam. Nawet żelazo już nie pomaga :/

Tak teraz już codziennie będzie chyba Pyk

U mnie jest zupełnie inaczej.
    Od początku mam problemy z zaparciami. Teraz jest wyregulowane ale i tak szału nie ma....
    Czasem przeczyści, ale bez dramatu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    U mnie jest zupełnie inaczej.
    Od początku mam problemy z zaparciami. Teraz jest wyregulowane ale i tak szału nie ma....
    Czasem przeczyści, ale bez dramatu :)
    Zazdroszczę ale może wszystko przed Tobą jeszcze i poznasz dietę oczyszczająca o nazwie ciąża ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie dziewczyny. To ja od prawie 3 miesięcy w strachu żyłam żeby maleństwa nie urodzić przedwcześnie, z łóżka się nie ruszam od 11 tygodni i okaże się ze teraz będę gdzieś na końcu listy! :)

A już się też nie możemy z mężem doczekać :) ale do poniedziałku do ciąży donoszonej jeszcze spokojnie wytrwam :)

Ja się jeszcze nie czuję gotowa psychicznie na poród. Mam nadzieje ze gdy ten czas przyjdzie to i mój organizm się przestawi :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę odespalam ale po dzisiejszym fatalnym nocnym samopoczuciu chyba nie wytrzymam za długo. Daje młodemu jeszcze max tydzień i niech mi go ginka tam przyspieszy.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpieszę donieść z fb, że Megg urodziła :) "Juz po cc. Lenka jest na swiecie 8:52 jest sliczna 2870g 52cm. Wszystko ok 10p"

Megg i tutaj składam gratulacje!

Strazaczka1990, mysza0406, Kornelia85, żabka04, Broszka, LewandowskaAnna, staraczka_85, Anulka01, Sabina, bisacz, AJrin, marta258, stardust87, Behemottka, Dariah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Już leżę na patologii. Miałam jakieś badania. Muszę przyznać, że personel bardzo pozytywnie. Nawet na obchód się załapałam byli moi lekarze. Na razie nic nie wiem co ze mną zrobią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też miałam kolejną słabą nockę, chodzę nieprzytomna, bo córcia nie da mi w dzień się zdrzemnąć :P
    Zrobię sobie słabą kawkę, bo oczy mi się same zamykają.

Dzieje się u nas :) co chwila przybywa szczęśliwa mamuśka :) fantastycznie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stoję w korku :-(
    Wracam od diabetologa to była ostatnia wizyta jeeeeeee

Megg gratulacje! Dużo zdrówka:-)

Sarcia trzymam kciuki:-)

Strazaczka nic się nie martw będzie dobrze:-)

Magdziulla ty też się nie martw jesteś pod opieką lekarzy na pewno coś zaradza.

Do potem jadę.....

• esmi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , dzisiaj bylam na badanich mialam pobrane z dwoch dziurek nic nie bolalo w poniedzialek wizyta.
    Strasznie spac mi sie chce zaraz kawke wypije.

Gratulacje dla Megg"
    Dziewczyny wszystko bedzie dobrze musimy myslec pozytywnie !!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi się przysnęło, Młody też na karmienie "wstać" nie myślał :P
    póki co cyc, a jak dalej pójdzie spać trzeba ogarnąć obiad, dzisiaj rybka z sosem koperkowym i młode ziemniaczki. Mam nadzieję, że się wypogodzi i pójdziemy na spacer :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    A Ty gdzie bedziesz rodzic? Bo dobrze kojarze, ze w Matce Polce lezalas? I tak tez rodzisz? Bo ja tak, teraz leżałam tam wlasnie na porodówce, bo na gorze nie było miejsc i powiem Ci, ze położne w większości super babeczki :)

Strażaczka
    Wszystko bedzie dobrze i z Tobą i bobaskiem :)

Dziewczyny Szpitalne
    Doskonale Was rozumiem, ale w szpitalu wszystko kontrolują, wiec bedzie dobrze. Trzymam za Was kciuki :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 2141 2142 2143 2144 2145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ