WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Darusia, Magdziulla - jesteście w dobrych rękach!!! Nie martwice się. Lekarze na pewno w porę zareagują!!
Strażaczka - u Ciebie też będzie ok - najwyżej będziesz tuliła swoje maleństwo już w poniedziałek
Megg - GRATULACJE!! Słodka maleńka
LRF - wydaje mi się, że u Was trochę za dużo stresu. A maluch to wyczuwa niestety. Wiem sama po sobie jak się 8 lat temu urodziła Toska - truchlałam na kazdy jej głębszy oddech. Moja też ulewała, ale była na cycu. Czasami były wręcz chlustające. Kolki niestety też częściej dopadają chłopców niż dziewczynki. Kładź sobie maluszka na brzuszku na swojej piersi a pod brzuszek ciepły termoforek. Anulka01 dobrze doradza. Na pewno niebawem się uspokoi. Oboje adaptujecie się do nowej rzeczywistości.
A ja się witam w 9 miesiącuJupiiiii
A tak Hanka nas straszyła...
Kurcze ciągle się zastanawiam czy podjechać do lekarza się skontrolować czy nie, bo planową wizytę mam dopiero 08.09.
codziennie mam jakieś skurcze. Najbardziej wieczorem, wtedy sa dosc regularne co 20 min. Ustają po 2-3h. Przy zakładuniu luteiny strasznie mnie boli, bo dość krótko tam w środku. ehhhhh nie wiem ;/
Jestem też po badankach i pobraniu krwi na Onko - w piątek ostatnia wizyta, następna dopiero po porodzie.
Tym oto sposobem, że musiałam wcześnie wstac i pędzić na czczo mam już zrobiony obiadek - karczek na dziko, mniam
Teraz chyba się zdrezmnęStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypysiaczek, tak w Matce Polce, choć przyznaję że bardzo niechętnie.
Ale już po tylu przejściach stwierdzam, że w razie co tam opieka najlepsza będzie dla małej, a ja jakoś te kilka dni przeżyje. Najbardziej mnie martwi, że tam trzeba na tym fotelu rodzić i pewnie nacięcia się nie uniknie.
A Ty masz od nich jakąś listę co trzeba ze sobą zabrać? Bo ja po prostu założyłam, że trzeba mieć wszystko swoje i tak się zapakowałam -
nick nieaktualnyLewandowska, tak to już jest przy pierwszym dziecku
w nocy natrafiłam na artykuł, w którym pisali, że 100 % wcześniaków cierpi na kolki, o chłopcach też słyszałam.
Teraz jak Malutki nie zasypia przy cycu jest czasem problem z uspaniem, ale bardzo chciałabym, aby nauczył się tego samodzielnie. Może jest jeszcze za mały.. w nocy jak ma ataki to śpiewamy, kołyszemy i dużo się tulimy i w myślach klniemy na męża, który śpi jak zabity, wojna nuklearna by wybuchła, a on by spał dalej
Dziewczyny waham się co kupić - czy szumisia czy karuzelkę z białym szumem, dodatkowymi melodiami, ślicznymi zabawkami, projektorem gwiazd i lampką, taka śliczna, która później służy starszym dzieciom.
https://www.youtube.com/watch?v=GBPF7AS11uMWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 11:14
-
nick nieaktualny
-
Alinka
Ale powiem Ci, ze naprawde jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Leżałam na sali przedporodowej i było nas tylko 6 i czułam duzo większe zainteresowanie i opiekę niz na gorze. Jak jakas dziewczyna zaczynała rodzic, to położne były miłe i troskliwe. Az byłam w szokunoe wiem za bardzo jak jest juz na noworodkach, ale na porodówce jest bardzo miło
Ja swoją torbę spakowałam sugerując sie tym http://www.iczmp.edu.pl/?page_id=12629, tutaj jest wypisane co mamy wziac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 11:17
Sabina lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyno to pocieszające
ja mam swojego lekarza, który pracuje w Matce Polce, ale pewnie jak akurat córka nie postanowi się urodzić podczas jego dyżuru to specjalnie dla mnie nie przyjedzie. Zresztą on ewentualnie tylko przy cięciu by się przydał...
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megg moje gratulacje!
A za wszystkie dziewczyny szpitalne trzymam kciuki!Teraz nasze dzieciaczki są już bezpieczne więc głowa do góry. Ja sama nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty bo pewnie dowiem się kiedy mnie pokroją.
A Margol kiedy miała mieć cesarkę? W piątek tak jak Angela?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 07:53
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Broszka
No to nie tylko moje zdanie ze opieka super, a w koncu nie jedziemy tam na wakacje, tylko urodzić Bobasa. A wiem, ze w razie co (tfu, tfu) to sa tam specjaliści i najwyższej klasy sprzęt.
Alinka to fajnie, ze masz tam swojego lekarza, ja niestety nie mamBroszka lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Dokładnie Pysiaczku - w razie komplikacji ma się świadomość, że tam najlepiej pomogą
A jak jeszcze słyszy się opinie, że opieka położnych też jest dobra to już w ogóle zero stresu:)
Darusia kamień z serca, czekamy na resztę wyników:)Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Ja czekam do okulisty właśnie i niestety stwierdzam ze konczy sie moje rumakowanie niestety, dzisiaj maly tak sie ułożył ze wciskanie sprzęgła to byla jakaś katorga!
Dziewczyny trzymajcie sie ram, jesteście pod dobra opieka lekarzy to najważniejsze! -
nick nieaktualnyNo martta powodzenia na wizycie
Mój junior też od jakiegoś czasu nie lubi jeździć za kierownicą .
Tak mnie skopie że hohohoho
Ale dzisiaj dałam rade
Jeszcze piątek do gina trzeba będzie dojechać i potem już na porodówkę ale tu liczę na mężahahahah
martta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:No martta powodzenia na wizycie
Mój junior też od jakiegoś czasu nie lubi jeździć za kierownicą .
Tak mnie skopie że hohohoho
Ale dzisiaj dałam rade
Jeszcze piątek do gina trzeba będzie dojechać i potem już na porodówkę ale tu liczę na mężahahahah
Dzisiaj jeszcze wieczorem na ktg, ale to juz jako pasażer.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Nie wiedziałam, że takie nudy w tym szpitalu:) co tu robić?
jesteś na wczasach
tv, gazeta/książka, spać???????????
Wierze ze sie nudzisz ale masz nas!) więc plotki......?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 12:30
Magdziulla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja bylam o 10 na wizycie i lekarz zapisal mi antybiotyk Monural 2 saszetki j3dna jutro na czczo druga po 3 dniach, brala go moze ktoras ??
No i na nastepna wizyte czyli na 1.09 mam powtorzyc CRP i mocz sprawdzic czy po antybiotyku jest ok