X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Darusia, Magdziulla - jesteście w dobrych rękach!!! Nie martwice się. Lekarze na pewno w porę zareagują!!
    Strażaczka - u Ciebie też będzie ok - najwyżej będziesz tuliła swoje maleństwo już w poniedziałek :):):)

Megg - GRATULACJE!! Słodka maleńka :):):)

LRF - wydaje mi się, że u Was trochę za dużo stresu. A maluch to wyczuwa niestety. Wiem sama po sobie jak się 8 lat temu urodziła Toska - truchlałam na kazdy jej głębszy oddech. Moja też ulewała, ale była na cycu. Czasami były wręcz chlustające. Kolki niestety też częściej dopadają chłopców niż dziewczynki. Kładź sobie maluszka na brzuszku na swojej piersi a pod brzuszek ciepły termoforek. Anulka01 dobrze doradza. Na pewno niebawem się uspokoi. Oboje adaptujecie się do nowej rzeczywistości.

A ja się witam w 9 miesiącu :) Jupiiiii :):):) A tak Hanka nas straszyła... ;)
    Kurcze ciągle się zastanawiam czy podjechać do lekarza się skontrolować czy nie, bo planową wizytę mam dopiero 08.09.
    codziennie mam jakieś skurcze. Najbardziej wieczorem, wtedy sa dosc regularne co 20 min. Ustają po 2-3h. Przy zakładuniu luteiny strasznie mnie boli, bo dość krótko tam w środku. ehhhhh nie wiem ;/
    Jestem też po badankach i pobraniu krwi na Onko - w piątek ostatnia wizyta, następna dopiero po porodzie.
    Tym oto sposobem, że musiałam wcześnie wstac i pędzić na czczo mam już zrobiony obiadek - karczek na dziko, mniam ;)
    Teraz chyba się zdrezmnę ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dzisiaj burakowa ze swoich buraczków :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek, tak w Matce Polce, choć przyznaję że bardzo niechętnie.

Ale już po tylu przejściach stwierdzam, że w razie co tam opieka najlepsza będzie dla małej, a ja jakoś te kilka dni przeżyje. Najbardziej mnie martwi, że tam trzeba na tym fotelu rodzić i pewnie nacięcia się nie uniknie.

A Ty masz od nich jakąś listę co trzeba ze sobą zabrać? Bo ja po prostu założyłam, że trzeba mieć wszystko swoje i tak się zapakowałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewandowska, tak to już jest przy pierwszym dziecku :)
    w nocy natrafiłam na artykuł, w którym pisali, że 100 % wcześniaków cierpi na kolki, o chłopcach też słyszałam.
    Teraz jak Malutki nie zasypia przy cycu jest czasem problem z uspaniem, ale bardzo chciałabym, aby nauczył się tego samodzielnie. Może jest jeszcze za mały.. w nocy jak ma ataki to śpiewamy, kołyszemy i dużo się tulimy i w myślach klniemy na męża, który śpi jak zabity, wojna nuklearna by wybuchła, a on by spał dalej :P

Dziewczyny waham się co kupić - czy szumisia czy karuzelkę z białym szumem, dodatkowymi melodiami, ślicznymi zabawkami, projektorem gwiazd i lampką, taka śliczna, która później służy starszym dzieciom.
    https://www.youtube.com/watch?v=GBPF7AS11uM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dziwo mam dobry humor. Cieszę się, że wyszło to teraz, że udało się, że jestem w tym szpitalu. Siedzę teraz pod ktg. Chciałabym tylko dowiedzieć się dziś jakie mają wobec mnie plany.

stardust87 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    Ale powiem Ci, ze naprawde jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Leżałam na sali przedporodowej i było nas tylko 6 i czułam duzo większe zainteresowanie i opiekę niz na gorze. Jak jakas dziewczyna zaczynała rodzic, to położne były miłe i troskliwe. Az byłam w szoku :) noe wiem za bardzo jak jest juz na noworodkach, ale na porodówce jest bardzo miło :) Ja swoją torbę spakowałam sugerując sie tym http://www.iczmp.edu.pl/?page_id=12629, tutaj jest wypisane co mamy wziac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 11:17

Sabina lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pocieszające :)

ja mam swojego lekarza, który pracuje w Matce Polce, ale pewnie jak akurat córka nie postanowi się urodzić podczas jego dyżuru to specjalnie dla mnie nie przyjedzie. Zresztą on ewentualnie tylko przy cięciu by się przydał...

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf, ja kupiłabym szumisia ;) bo można go ze sobą zabrać wszędzie :) a z karuzelką to chyba problem (?) Przyjaciółka ma szumisia i widząc jego zbawienne działania chyba też zacznę poszukiwania :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Megg moje gratulacje!

A za wszystkie dziewczyny szpitalne trzymam kciuki!:) Teraz nasze dzieciaczki są już bezpieczne więc głowa do góry. Ja sama nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty bo pewnie dowiem się kiedy mnie pokroją.

A Margol kiedy miała mieć cesarkę? W piątek tak jak Angela?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 07:53

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, też ten argument za mną to przemawia :)

coś mnie przeziębienie łapie :(
    dobrze, że choć w minimalnym stopniu piersią karmię...

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka
    No to nie tylko moje zdanie ze opieka super, a w koncu nie jedziemy tam na wakacje, tylko urodzić Bobasa. A wiem, ze w razie co (tfu, tfu) to sa tam specjaliści i najwyższej klasy sprzęt.
    Alinka to fajnie, ze masz tam swojego lekarza, ja niestety nie mam :/

Broszka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Darusia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:18

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Pysiaczku - w razie komplikacji ma się świadomość, że tam najlepiej pomogą:) A jak jeszcze słyszy się opinie, że opieka położnych też jest dobra to już w ogóle zero stresu:)

Darusia kamień z serca, czekamy na resztę wyników:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do okulisty właśnie i niestety stwierdzam ze konczy sie moje rumakowanie niestety, dzisiaj maly tak sie ułożył ze wciskanie sprzęgła to byla jakaś katorga!
    Dziewczyny trzymajcie sie ram, jesteście pod dobra opieka lekarzy to najważniejsze!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No martta powodzenia na wizycie :-)

Mój junior też od jakiegoś czasu nie lubi jeździć za kierownicą .
    Tak mnie skopie że hohohoho
    Ale dzisiaj dałam rade :-)
    Jeszcze piątek do gina trzeba będzie dojechać i potem już na porodówkę ale tu liczę na męża :-) hahahah

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że takie nudy w tym szpitalu:) co tu robić?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam jak byłam ostatnio w szpitalu z młodym, albo sama spałam, jak nikt nas nie odwiedzał :)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    No martta powodzenia na wizycie :-)

Mój junior też od jakiegoś czasu nie lubi jeździć za kierownicą .
    Tak mnie skopie że hohohoho
    Ale dzisiaj dałam rade :-)
    Jeszcze piątek do gina trzeba będzie dojechać i potem już na porodówkę ale tu liczę na męża :-) hahahah
    Zabko mi właśnie maz powiedział, ze teraz mam sie umawiać wszędzie tak zeby on mógł ze mna jechać i prowadzić, sie przejął hehe :-)
    Dzisiaj jeszcze wieczorem na ktg, ale to juz jako pasażer.

żabka04 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nie wiedziałam, że takie nudy w tym szpitalu:) co tu robić?;)

:-)
    jesteś na wczasach :-)

tv, gazeta/książka, spać???????????

Wierze ze sie nudzisz ale masz nas! :-)) więc plotki......? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 12:30

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja bylam o 10 na wizycie i lekarz zapisal mi antybiotyk Monural 2 saszetki j3dna jutro na czczo druga po 3 dniach, brala go moze ktoras ??

No i na nastepna wizyte czyli na 1.09 mam powtorzyc CRP i mocz sprawdzic czy po antybiotyku jest ok

‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ