X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Dawno się nie odzywałam ale staram się być na bieżąco i was podczytuje.

Mamuśki gratuluję bobasków!
    Trochę wam zazdroszczę że możecie już przytulic wasze szczęścia.

Ksosiu wysłałam ci wiadomość w sprawie fb.

Kurczę dziewczyny z dnia na dzień a może z godziny na godzinę bardziej boję się tego co mnie czeka. Już chyba wolałabym wiedzieć tak jak większość was które są po że za kilka dni czeka mnie cc.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • martta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny, ja bylam o 10 na wizycie i lekarz zapisal mi antybiotyk Monural 2 saszetki j3dna jutro na czczo druga po 3 dniach, brala go moze ktoras ??

No i na nastepna wizyte czyli na 1.09 mam powtorzyc CRP i mocz sprawdzic czy po antybiotyku jest ok

Ja bralam, juz z 2 czy 3 razy bo od czerwca tez mam problemy z wynikami moczu. Slodkie cholerstwo strasznie, hehe, ale ja to mialam brac na wieczor przed spaniem, po ostatnim sikaniu, zeby jak najdluzej potem nie isc do wc.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia no i super czas się podleczyć i będzie ok :-)

Miśka na fb chyba do Angeli ale ona rodzi jutro ;-)
    Nie wiem kto zastepuje Angele :-)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mi lekarz kazal brac rano po sikaniu na czczo i po tym 1,5 godsiny nie jest.

a pomagal ci on ogolem ? Bo tak sie zdziwilam ze 2 saszetki tylko, no i jedna saszetka 20 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

noo przynajmniej kestem spokojniejsza... chociaz 3 antybiotyk w ciazy mnie nie urzadza, ale najwazniejsze zeby pomogl mi a maluszkowi nie szkodzil.ale juz sie doczekac nie moge wizyty za tydzien jak go zobacze :) no i dalej luteine i nospe mam brac, tylko ciagle zastanawia mnie na co ta luteina hmm

żabka04 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bralam 2 saszetki, a raz to nawet tylko jedną. Ogolnie wyniki lepsze, ale jutro robie kontrolnie znowu zobaczymy co wyjdzie.

o148p07w5riqasy7.png
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka04 dzięki spróbuję do Angeli.

żabka04 lubi tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja mam wrażenie, że leki dla dzieci są duuużo droższe od tych dla dorosłych?
    Dostaliśmy antybiotyk na pleśniawkę i probiotyk na brzuszek - mąż zapłacił prawie 70 zł o.O albo aptekę wybrał drogą

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

ja zauwzylam ze niektore apteki maja mega marze, bo juz nie raz zlapalam sie na tym ze nawet potrafi byc 15,20 zl roznicy miedzy aptekami

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy którejś z was zrobiły się rozstępy pod brzuchem?
    U mnie problem polega na tym że od jakiś może 2 tygodni jak mi się brzuch obniżył powstała zebra pod brzuchem i chlerstwo boli. Nawet nie ma mowy o założeniu majtek z koronką bo strasznie urażaja.
    Wczoraj śmiałam się do męża że 8 miesięcy było wspaniałych a ten 9 mi daje popalić.

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czy tylko ja mam wrażenie, że leki dla dzieci są duuużo droższe od tych dla dorosłych?
    Dostaliśmy antybiotyk na pleśniawkę i probiotyk na brzuszek - mąż zapłacił prawie 70 zł o.O albo aptekę wybrał drogą
    Po prostu lepsze leki (nowsze) lekarz przepisał. Dicoflor jest jednym z droższych ale i lepszych probiotyków. Z ciekawości jaki antybiotyk na plesniawke? Bo ja pierwszy raz słyszę.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, też prawda, ja kiedyś regularnie brałam leki które w aptekach kosztowały ok 46 (a nawet 52) zł, a poszłam do jednej i mi mówią 28 zł :D trzeba sprawdzać gdzie się opłaca najbardziej. Czasem jednak potrzeba jest na już, to nie ma zmiłuj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Po prostu lepsze leki (nowsze) lekarz przepisał. Dicoflor jest jednym z droższych ale i lepszych probiotyków. Z ciekawości jaki antybiotyk na plesniawke? Bo ja pierwszy raz słyszę.
    przypisała nystatynę :) wydaje mi się że to antybiotyk, ale mogę się mylić. Zrobił mu się biały nalot na języku i myślałam że to od mleka, ale paskudztwo nie schodzi :(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja za godzinkę jadę na wizytę, moze juz ostatnią. Mam nadzieje usłyszeć ze juz wszystko przygotowane na poród :) Troszkę tylko sie stresuje ktg bo ostatnio młody trochę za mocno wariowal. Bardzo proszę o kciuki i pozytywne wibracje na wyciszenie ;)

Broszka, AJrin, żabka04, marta258, Pysiaczek89, stardust87, mmargol, bisacz lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    przypisała nystatynę :) wydaje mi się że to antybiotyk, ale mogę się mylić. Zrobił mu się biały nalot na języku i myślałam że to od mleka, ale paskudztwo nie schodzi :(
    Uf, to nie antybiotyk tylko lek przeciwgrzybiczny :) to ok.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to spoko, oby pomógł :) a ja zacznę pić herbatkę koperkową, może też na brzuszek smyka pomoże :)
    najwięcej problemu sprawia nam zakrapianie oczu, czasem muszę męża prosić o pomoc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 13:15

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasbie wrocilam z pobrania gbs bylo z 2 diurek na bank bo z tej 2 to poczulam i troche dyskomfortowo sie poczułam az polozna przepraszała jak mna dygnelo, ze to suchym patyczkiem więc niemile uczucie.
    Za tydzien maksymalnie będą wyniki.
    Zawsze przy okazji wizyty w centrum chodze sobie na zakupki a dzis ledwo zipalam brzuch napiety 2 razy mnie skrecilo.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF herbata nie zaszkodzi wiec pij jak najbardziej a i moze laktacje pobudzi. Ja dzis zakupilam herbate dla mam na laktacje do szpitala. Ma pokrzywe i koper wlasnie oczywiscie sporo cukru ale po porodzie raczej nie bedzie mi przeszkadzać ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbs bede miec robiony na wizycie za tydzien i dodatkowo sie placi 10 Zl takze nie duzo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka ostatnio czytalam że tak może się zdarzyć :-(
    Kup sobie krem na roztępy dla kobiet w ciąży i smaruj.
    Zawsze to jakaś ulga.
    A majtki najlepiej bawełniane ;-(

‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ