X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Sabinko zdrówka, taka klamra, zaczynalas ciążę tez antybiotykiem jak ja prawda? Oby paskuda szybko odpuscila, a Karolek poczekal jeszcze parę dni!
    Angela grzecznie na tylku do piątku, bez kombinowania! :-)
    Wróciłam do domu i ledwo zyje, musialam sie położyć tak brzuch boli :-\
    O dokładnie!

Odmeldowuję się. Antybiotyk już działa. Muszę się przespać

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi lekarz mowil jak pytalam ze gbs kosztuje 10 zl, no i w sumie tyle l takze sie ciesze ze nie sa to jakies ceny z kosmosu za badanie ktore kazdy do szpitala musi miec, no ale przez ten antybiotyk i infekcje czeka mnie przeprawa w srode do laboratorium i znow beda mnie kluc buuuu jak ja tego nie cierpie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina zdrówka :-)

Angela usiądź na doopie :-)

Ja siedzę już na placu zabaw i powiem wam że te wycieczki do przedszkola mnie męczą masakra myślałam że nie dojdę po córkę i jeszcze droga powrotna :-(

Siedzę na ławce córka się bawi ale czuję jak puchne :-(
    Jeszcze te słońce:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpagat zachciało mi się robić. Kuba bryka. Ja już grzecznie siedzę i się nie ruszam. Na szczęście brzuchem nigdzie nie przywalilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja siedzę już na placu zabaw i powiem wam że te wycieczki do przedszkola mnie męczą masakra myślałam że nie dojdę po córkę i jeszcze droga powrotna :-(

Siedzę na ławce córka się bawi ale czuję jak puchne :-(
    Jeszcze te słońce:-(

Ja idę o 16, może będzie troszkę chłodniej. My łazimy ze względu na fakt, że fizyka i siła grawitacji zepchnie pannice na dół. :D

Jak siedzę to gorzej puchnę niż jak się ruszam...

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff... nadrobiłam.

"szpitalne" - trzymajcie się dzielnie, cieszcie się All Inclusive ;) Już niedługo Wy będziecie usługiwać małej istotce to korzystajcie teraz z podanego pod nos obiadu i sprzątniętej łazienki :)

"rozpakowane" - bardzo gratuluję zdrowych dzieciątek i troszkę zazdroszczę :) ale tak pozytywnie

LRF - bidulko, obyście jak najszybciej wyszli na prostą. Jeśli mogę cokolwiek doradzić na problemy z kupą, to u nas zbawienna była ciepła woda rano przed pierwszym karmieniem. Kilka łyków, nóżki do brzuszka i jakoś szło. A uwierz, że było ciężko, bo Hubert pił najbardziej zatwardzające mleko świata - Humanę sojową i jego kupy to nie były kupy tylko twarde jak kamień królicze bobki.

Dziewczyny ze zdjęć - brzuszki macie śliczne :) Może i ja sobie strzelę dziś foto bo ostatnie robiłam chyba gdzieś ok 25tyg.

A swoją drogą to Hubert chodzi na zajęcia adaptacyjne w żłobku i strasznie to przeżywamy - i ja i on. Z racji stresu brzuch jak kamień prawie bez przerwy, a młody pcha się w dół tak mocno, że czasem aż krzyknę z bólu. W poniedziałek wizyta to się dowiem co tam się dzieje. Do donoszonej co prawda mam jeszcze jakieś 2 tygodnie, ale nie ukrywam, że byłabym zadowolona gdyby się okazało, że z szyjką coś się dzieje - to by dało nadzieję na poród sn, bo ostatnio przez 18h skurczów szyjka rozwarła się AŻ na 1 palec.. :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 15:06

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszka

faktycznie to twoje dziecie na maksa uparte :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę ale wybieram się na spacer może jakieś schody się znajdą :p

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stradus, wiecznie tych problemów nie będzie, w końcu te kolki przejdą :)
    pogoda się u nas psuje, a chciałam iść z Małym na spacer, czekam aż się obudzi, zjemy i ruszamy, o ile z tych chmur deszczu nie będzie, choć opadów nie zapowiadają :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ogarnęłam się na wizytę wieczorną, chciałam zamówić pizzę na obiad a oni karzą mi się na pocztę nagrywać, no jakieś jaja, żeby takie cyrki ciężarnej na głodzie :P

Dziewczyny szpitalne, dzielnie się tam trzymać proszę i dawać znać co dalej :)

Angela, weź Ty tam kobieto uważaj na Was, jeszcze tylko niecałe dwa dni :)
    Wiesz o której godzinie będą Cię ciąć? bo ja się wszystkiego dowiem dzisiaj na wizycie, mam nadzieję, że nie będę musiała zjawić się tam już jutro tylko w piątek z rana bym wolała.

Żabka, Ania śliczne krągłe brzuszki :)

Sabina kuruj się tam i nie wypuszczaj młodego póki się nie wyleczysz, zdrówka! :)

Anulka jak po wizycie??

Broszka, jak dzisiaj na wizycie gin potwierdzi ułożenie miednicowe to cc w ten piątek :) Już się stresuję... i jednym i drugim.

Sabina lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Uff ogarnęłam się na wizytę wieczorną, chciałam zamówić pizzę na obiad a oni karzą mi się na pocztę nagrywać, no jakieś jaja, żeby takie cyrki ciężarnej na głodzie :P

Dziewczyny szpitalne, dzielnie się tam trzymać proszę i dawać znać co dalej :)

Angela, weź Ty tam kobieto uważaj na Was, jeszcze tylko niecałe dwa dni :)
    Wiesz o której godzinie będą Cię ciąć? bo ja się wszystkiego dowiem dzisiaj na wizycie, mam nadzieję, że nie będę musiała zjawić się tam już jutro tylko w piątek z rana bym wolała.

Żabka, Ania śliczne krągłe brzuszki :)

Sabina kuruj się tam i nie wypuszczaj młodego póki się nie wyleczysz, zdrówka! :)

Anulka jak po wizycie??

Broszka, jak dzisiaj na wizycie gin potwierdzi ułożenie miednicowe to cc w ten piątek :) Już się stresuję... i jednym i drugim.
    Mam stawic się o 8 w szpitalu już krew mam pobrana U nich. W poniedziałek miałam być pierwsza a teraz to nie wiem o której :) Ale wiem jedno w piątek będzie już Kuba

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!
    Nie nadążam czytać!
    Dziewczyny szpitalne - trzymajcie się dzielnie, najważniejsze, że jesteście pod opieką!
    Meg ponownie gratuluję còrci!
    Angela, uważaj Ty na siebie! Choć sama ostatnio zrobiłam dokładnie to samo - dosłownie szpagat na mokrej podłodze.

Zaczął się widzę temat rozstępów. Ja też dziś zauważyłam u siebie na tyłku i wokół blizny po wycięciu wyrostka... :(

Zrobiłam dziś badania moczu, wszystko w normie bez żadnych bakterii itd ale ciągle myślę czy mi się ten grzybek nie przypałętał... co prawda swędzenie trochę ustało, ale... no nic - jutro wizyta i pobranie gbs.

Zaczynam 37 tydzień, w przyszłą środę będzie juz ciąża donoszona!

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mam stawic się o 8 w szpitalu już krew mam pobrana U nich. W poniedziałek miałam być pierwsza a teraz to nie wiem o której :) Ale wiem jedno w piątek będzie już Kuba
    I to jest najważniejsze :)
    Mi lekarz mówił ostatnio, że u nas wszystkie potrzebne badania robią rano przed cc

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na mojego meza pewnie zaraz sie zjawi w domu no i zjemy obiad i jedziemy zeobic zakupy dla corki na urodziny, bo za 3 dni goscie beda :)

• Broszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margol ja to chyba bardziej stresuje się tym, że Młody się przekręci i będę rodziła jednak sn, a już się nastawiłam na cc:P I wtedy znów stres czy dam radę i jak dam radę:P

Trzymam za Ciebie kciuki!:)

I za Ciebie Angela, bo jesteście obie naszymi kolejnymi pyk pyk :D

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w kazdym szpitalu jest inaczej jak widze, w jednym klada dzien szybciej w innym par3 godzon szybciej wszystko zalezy o ktorej godzinie beda robic ciecie, ja jestem szczerze ciekawa jak jest u nas w szpitalu

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Margol ja to chyba bardziej stresuje się tym, że Młody się przekręci i będę rodziła jednak sn, a już się nastawiłam na cc:P I wtedy znów stres czy dam radę i jak dam radę:P

Trzymam za Ciebie kciuki!:)

I za Ciebie Angela, bo jesteście obie naszymi kolejnymi pyk pyk :D
    Dzięki :) Mam dokładnie te same obawy, psychicznie się nastawiłam i chyba byłabym rozczarowana jakby się przekręciła ;) z resztą lekarz kazał się nastawiać na cc, to posłuchałam grzecznie :) a w razie co to musiałabym od nowa się nastawiać :P identyczną sytuację mamy, bo innych wskazań do cc chyba nie mam

Dzisiaj Emilka na pewno leży pośladkowo, bo czuję główkę wyraźnie, wiec pewnie dostanę skierowanie na cc. Ciekawe tylko jak to jest, jeśli dostanę już skierowanie i przed cc okaże się, że fikołka zrobiła to skierowanie dalej ważne czy mnie odeślą i karzą czekać na sn? Zna ktoś jakieś przypadki?

Sarcia ja właśnie jestem ciekawa czy będzie kazał w czwartek już do spzitala przyjechać czy w piątek rano. Ja mam dodatniego GBSa, więc jeszcze kroplówkę odpowiednio wcześnie muszą podać na to, ciekawe jak to czasowo wygląda, o której cc i w ogóle. Już bym chciała wszystko wiedzieć, ale jeszcze niecałe 4 godziny muszę wytrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 15:39

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    Angela jeszcze wczoraj mi kazałaś leżeć i pachnieć a sama co wyprawiasz? he? ;)
    połóż się i pachnij-jeszcze tylko dzień :) wytrzymasz:) dobrze że nic poważnego się nie stało... Pamiętam jak z jagodą w 7 miesiącu rąbnęłam w nocy na schodach śliskich od lodu......brrrrr

dziewczyny codziennie zaglądam i patrzę na tą cudną listę:) gratuluję rozpakowanym mamusiom :) to jest teraz wasz czas, wasze najcudowniejsze chwile :)
    pamiętam że dla mnie pobyt z noworodkiem w szpitalu był czymś cudnym;) tzn najmilej wspominam własnie ten pobyt z dziećmi:) wszyscy koło mnie skakali;) pielęgniarki, lekarki, mąż, córa starsza :) a mnie tylko obchodziło żeby nakarmić dzieciątko i oporządzić siebie:) do tego na sali jedynce leżałam tak że wypas nad wypasy.

ostatnio chciałam kupić liście malin ale pani w aptece mnie uświadomiła, ale po co?! teraz ezon na maliny, proszę sobie ususzyć:) no i zerwałam w ogrodzie liście malin i ususzone czekają na spożycie:) zaczynamy od piątku:)

ostatnimi dniami troszkę gorzej się już czuję, jest mi zwyczajnie ciężko, aktywność fizyczna poszła w kąt bo nie mam zwyczajnie siły, młodzian w brzuchu trochę przystopował z figlami ale ma swoje dwie pory aktywności:) ale chyba takiej normalnej, nic poza przeciętność więc nadzieja że będzie ułożony i grzeczny nadal jest;)

czy ktoś tak jak ja nie ma jeszcze imienia dla dzieciątka? chyba dam mu na imię SYN :P

bbeczka91, Behemottka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Macioszka

faktycznie to twoje dziecie na maksa uparte :)

Jak osioł... Niby znak z zodiaku Panna, ale bardziej z uporu Lwa przypomina. łażę, ćwiczę, pije herbaty, męża wzięłam w obroty... I kurde NIC

‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ