WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmargol, Angela ogromne gratulacje mamusie
Nie mam czasu nawet wchodzić i Was podczytywać. U nas wszystko ok, choć dzisiaj trochę się sforsowałam i zaczęłam krwawic, więc muszę się oszczędzać. Liw pięknie je z piersi, ale nie mam ogromu pokarmu, więc dojada wieczorem mm.
Musimy zrobić dodatkowe badania związane z naczyniakiem, bo niestety nie ma szans na jego zniknięcie, więc pewnie skończy się na laseroterapii, ale najpierw kilka USG przed nami i konsultacja u onkologa.
Wczoraj była położna, fajna babeczkazdecydowane przeciwieństwo położnej, która przyszła do mnie przy synku.
Nie będę już często zaglądać bo nie mam czasu, ale na fb będę śledzić, czy przybywa nowych bobaskow. -
Little Red Fox wrote:wystarczyło dziecko wziąć do siebie do łóżka, otulić we własny koc i śpi jak aniołek. Próbowałam odłożyć Małego do jego łóżeczka, bo obiad na gazie, a matka też coś jeść musi, skończyło się płaczem, a więc znowu do nas go biorę, znowu otulam we własny koc i znowu śpi jak aniołek. A od 10:00 się bujamy
brzuszek pełen, pielucha czysta, przytulanie, kołysanie i śpiewanie było... niech śpi choć na chwilkę...
Dobrze, że znalazłaś jakąś metodę na brzdąca. -
Ulfenstein wrote:Pytałam na fejsiku i dziewczyny odpisały, że nawet lekkie dzieci powyżej 50cm (52 i 53 - nie pamiętam które
) tonęły w pieluszkach 1 i ubrankach 56. a że mam kilka sztuk (w rodzinie nie używane, bo kupowane na zapas, a rodziły się klocki po 4,2kg i 59cm
) to spakowałam i 50 i 56. ale raczej te mniejsze 56
Pieluszki spakowane mam 1, ale też mam rosmana pod nosem. jeśli usg wyjdzie jak do tej pory to kupię paczkę i wymienię.
A Twój Antek od początku był mniejszy? czy zwolnił na koniec?Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Ulfe moja Liw ur 3110g, teraz 3010g i 53cm nosi pieluszki 0 i ubranka 50 i małe 56 (ale są za duże).
Bede dopytywać, kiedy zmienisz pieluszki i ubranka na większe
Dziekuje.agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPieluszki kupcie 1.
Rozmiar 0 to naprawdę dla chudziutkich i małych dzieci np. Wczesniaki.
Skurcz.
To jest spiecie brzucha do środka (pępka) chwilę trzyma i puszcza.
Trwa chwilkę.
Teraz są przepowiadajace.
Ja jak leżałam w szpitalu z córką na podtrzymaniu na ktg wyszedł wielki skurcz nie czułam go. Następny już poczułam bo właśnie taki był jak wam opisałam.
Dzięki haneczka.
Mam nadzieję że masz rację.
Strasznie się boję o juniora. -
Gratulacje mamusie!!!! Piękne te Wasze bobasy!!!!
Ale ale, nie zameldowała sie Strazaczka. Chyba dzisiaj tez miała mieć CC?
Anulka01 - odezwij sie rownież!!! Daj znać co u Ciebie.
Ja juz kolejny dzień sennie. Drzemka półtorej godziny w ciagu dnia musi być.
Któraś z Was pytała o Euthyrox ostatnio. Byłam dzis na Onko i wyglada to następująco.
Do końca ciąży mam brać Eut50 oraz Jod100 - naprzemiennie 200. Po rozwiązaniu Eut50 odstawiam. Jeżeli będę karmić Jod zostaje. Kontrola u Endo dopiero w marcu 2017, bo wyniki całkiem dobre: Tsh: 1,9 a Ft4: 0,7.
-
nick nieaktualnyNoo to prawda ze same duze dzidzki nam sie urodzily
Jeszcze raz wielkie gratulacje dla dzielnych mamusiek
noo...a dla wszystkich mam w dwupaku duzo cierpliwoscikurcze dobrze ze wszyscy na arz sie nie rozpakowuja bo ja juz w ogole bym z kim gadac nie miala bo moje tematy byly by nie na czasie haha
-
żabka04 wrote:Pieluszki kupcie 1.
Rozmiar 0 to naprawdę dla chudziutkich i małych dzieci np. Wczesniaki.
Skurcz.
To jest spiecie brzucha do środka (pępka) chwilę trzyma i puszcza.
Trwa chwilkę.
Teraz są przepowiadajace.
Ja jak leżałam w szpitalu z córką na podtrzymaniu na ktg wyszedł wielki skurcz nie czułam go. Następny już poczułam bo właśnie taki był jak wam opisałam.
Dzięki haneczka.
Mam nadzieję że masz rację.
Strasznie się boję o juniora.
Żabka co się stało bo nie mogę znaleźć twojego posta???
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ulfenstein wrote:Pytałam na fejsiku i dziewczyny odpisały, że nawet lekkie dzieci powyżej 50cm (52 i 53 - nie pamiętam które
) tonęły w pieluszkach 1 i ubrankach 56. a że mam kilka sztuk (w rodzinie nie używane, bo kupowane na zapas, a rodziły się klocki po 4,2kg i 59cm
) to spakowałam i 50 i 56. ale raczej te mniejsze 56
Pieluszki spakowane mam 1, ale też mam rosmana pod nosem. jeśli usg wyjdzie jak do tej pory to kupię paczkę i wymienię.
A Twój Antek od początku był mniejszy? czy zwolnił na koniec?
Rozmiar rozmiarowi nie równy, nawet moje 56 nie są wszystkie takie same, więc też te mniejsze mam spakowane do szpitala.
A Antoś na pierwszych usg był w normie, dopiero na połówkowym był bliżej dolnej granicy niż środka, a na kolejnych dwóch usg to jeszcze bardziej zwolnił. Całe szczęście że cały czas rośnie, może mało ale jednak, nawet ważę się prawie codziennie i zapisuję sobie to wtedy wiem że na pewno przybiera na wadze. Oczywiście po kolejnym usg napiszę ile mu przybyłoTeż daj znać po swoim usg jak Kostek
-
Kostek jeszcze na polowkowym był w środku.
Teraz wg lekarza ledwo na 20 centylu, ale od dwoch usg sie trzyma.
Wiec teraz liczymy na 2500.
Tez sie wazę. I ja przybieram (0,3-0,4kg teraz w tydzień), ale czy to znaczy ze on tez łapie masę? Oby
Ja mam w stopce jego przyrosty. -
nick nieaktualnymy właśnie wróciliśmy ze spacerku i zaczyna się wieczorne marudzenie pomału
oby zjeść cokolwiek, żeby nie paść z głodu! Póki leży u nas w łóżku jest spokojny, zobaczymy na jak długo.
Dochodzę do wniosku, że przez te stresy chyba mam coraz mniej pokarmu, mąż też pogodził się z myślą o MM, damy radę, musimy... -
nick nieaktualnyDobry wieczór ja już chodzę, oficjalnie mogę powiedzieć że jest tak samo jak po 1 Cesarce nawet nie wiem czy nie lepiej. Jeszcze osoba z sali została przeniesiona bliżej noworodków bo niestety nie radzi sobie. Więc mam jedynkę
stardust87, Broszka, haneczka, Sabina, marta258 lubią tę wiadomość