X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Witamy się Kuba jest już na świecie :) urodził się o 10.51 I wazy 4130 i mierzy 53 cm jest zdrowiutki na razie go nie mam przy sobie :) pozdrawiamy ciotki !!!

Gratulacje Angela :) Wielki facet z niego!

• Broszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margol gratulacje!:)

Jednak Emilka nie jest taką kluseczką jak mówił lekarz. U Ciebie przewidywana waga była wyższa, a u Angeli na odwrót.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, Angela ogromne gratulacje mamusie :-D
    Nie mam czasu nawet wchodzić i Was podczytywać. U nas wszystko ok, choć dzisiaj trochę się sforsowałam i zaczęłam krwawic, więc muszę się oszczędzać. Liw pięknie je z piersi, ale nie mam ogromu pokarmu, więc dojada wieczorem mm.
    Musimy zrobić dodatkowe badania związane z naczyniakiem, bo niestety nie ma szans na jego zniknięcie, więc pewnie skończy się na laseroterapii, ale najpierw kilka USG przed nami i konsultacja u onkologa.
    Wczoraj była położna, fajna babeczka :) zdecydowane przeciwieństwo położnej, która przyszła do mnie przy synku.
    Nie będę już często zaglądać bo nie mam czasu, ale na fb będę śledzić, czy przybywa nowych bobaskow.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:

Oczywiście ja już mam stresa i jestem gotowa płakać :-(

Nie płacz Kochana, wszystko sie wyjaśni i t nie będzie nic groźnego. Masz moje słowo. :*

żabka04 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wystarczyło dziecko wziąć do siebie do łóżka, otulić we własny koc i śpi jak aniołek. Próbowałam odłożyć Małego do jego łóżeczka, bo obiad na gazie, a matka też coś jeść musi, skończyło się płaczem, a więc znowu do nas go biorę, znowu otulam we własny koc i znowu śpi jak aniołek. A od 10:00 się bujamy :/ brzuszek pełen, pielucha czysta, przytulanie, kołysanie i śpiewanie było... niech śpi choć na chwilkę...

Dobrze, że znalazłaś jakąś metodę na brzdąca. :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Pytałam na fejsiku i dziewczyny odpisały, że nawet lekkie dzieci powyżej 50cm (52 i 53 - nie pamiętam które :( ) tonęły w pieluszkach 1 i ubrankach 56. a że mam kilka sztuk (w rodzinie nie używane, bo kupowane na zapas, a rodziły się klocki po 4,2kg i 59cm :)) to spakowałam i 50 i 56. ale raczej te mniejsze 56 :)

Pieluszki spakowane mam 1, ale też mam rosmana pod nosem. jeśli usg wyjdzie jak do tej pory to kupię paczkę i wymienię.

A Twój Antek od początku był mniejszy? czy zwolnił na koniec?
    Ulfe moja Liw ur 3110g, teraz 3010g i 53cm nosi pieluszki 0 i ubranka 50 i małe 56 (ale są za duże).

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Emilcia przywitala nas o 11.04, zdrowa, 3640g i 58 cm :-) caly czas jestesmy razem :-)

Wspaniałe wieści. Gratuluję. Same duże dzieci dzisiaj się nam urodziły. :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe moja Liw ur 3110g, teraz 3010g i 53cm nosi pieluszki 0 i ubranka 50 i małe 56 (ale są za duże).
    Dobrze kojarzyłam :)
    Bede dopytywać, kiedy zmienisz pieluszki i ubranka na większe :)
    Dziekuje.

agatia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszki kupcie 1.
    Rozmiar 0 to naprawdę dla chudziutkich i małych dzieci np. Wczesniaki.

Skurcz.
    To jest spiecie brzucha do środka (pępka) chwilę trzyma i puszcza.
    Trwa chwilkę.

Teraz są przepowiadajace.

Ja jak leżałam w szpitalu z córką na podtrzymaniu na ktg wyszedł wielki skurcz nie czułam go. Następny już poczułam bo właśnie taki był jak wam opisałam.

Dzięki haneczka.
    Mam nadzieję że masz rację.
    Strasznie się boję o juniora.:-(

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mamusie!!!! Piękne te Wasze bobasy!!!! :):):)
    Ale ale, nie zameldowała sie Strazaczka. Chyba dzisiaj tez miała mieć CC?
    Anulka01 - odezwij sie rownież!!! Daj znać co u Ciebie.

Ja juz kolejny dzień sennie. Drzemka półtorej godziny w ciagu dnia musi być.

Któraś z Was pytała o Euthyrox ostatnio. Byłam dzis na Onko i wyglada to następująco.
    Do końca ciąży mam brać Eut50 oraz Jod100 - naprzemiennie 200. Po rozwiązaniu Eut50 odstawiam. Jeżeli będę karmić Jod zostaje. Kontrola u Endo dopiero w marcu 2017, bo wyniki całkiem dobre: Tsh: 1,9 a Ft4: 0,7.

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to prawda ze same duze dzidzki nam sie urodzily :)

Jeszcze raz wielkie gratulacje dla dzielnych mamusiek :)

noo...a dla wszystkich mam w dwupaku duzo cierpliwosci :) kurcze dobrze ze wszyscy na arz sie nie rozpakowuja bo ja juz w ogole bym z kim gadac nie miala bo moje tematy byly by nie na czasie haha :D

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bratanek 3400 g i w pieluchach 1 się topił, lepsze były 0. Duzo zależy od budowy - tak mi się wydaje. Ja mam zerówki te złote pampers, jedną paczkę.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Pieluszki kupcie 1.
    Rozmiar 0 to naprawdę dla chudziutkich i małych dzieci np. Wczesniaki.

Skurcz.
    To jest spiecie brzucha do środka (pępka) chwilę trzyma i puszcza.
    Trwa chwilkę.

Teraz są przepowiadajace.

Ja jak leżałam w szpitalu z córką na podtrzymaniu na ktg wyszedł wielki skurcz nie czułam go. Następny już poczułam bo właśnie taki był jak wam opisałam.

Dzięki haneczka.
    Mam nadzieję że masz rację.
    Strasznie się boję o juniora.:-(

Żabka co się stało bo nie mogę znaleźć twojego posta???

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora miala 3280 i 56 cm, i ja kupowalam 1 pampsrs new born od 2 do 5 kg i za duze nie byly na nia, teraz dla malego tez kupilam te same new borny

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89

zabka pisala ze lekarz wypatrzyc cos kolo serduszka malego i nie wie co to jest i ze bedziwe miala konsultacje kardiologiczna i jak malymsie urodzi to tez i ze do szpitala ma isc tam gdzie cc bedziw miala ze jej gina ma zalatwic.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Pytałam na fejsiku i dziewczyny odpisały, że nawet lekkie dzieci powyżej 50cm (52 i 53 - nie pamiętam które :( ) tonęły w pieluszkach 1 i ubrankach 56. a że mam kilka sztuk (w rodzinie nie używane, bo kupowane na zapas, a rodziły się klocki po 4,2kg i 59cm :)) to spakowałam i 50 i 56. ale raczej te mniejsze 56 :)

Pieluszki spakowane mam 1, ale też mam rosmana pod nosem. jeśli usg wyjdzie jak do tej pory to kupię paczkę i wymienię.

A Twój Antek od początku był mniejszy? czy zwolnił na koniec?

Rozmiar rozmiarowi nie równy, nawet moje 56 nie są wszystkie takie same, więc też te mniejsze mam spakowane do szpitala.
    A Antoś na pierwszych usg był w normie, dopiero na połówkowym był bliżej dolnej granicy niż środka, a na kolejnych dwóch usg to jeszcze bardziej zwolnił. Całe szczęście że cały czas rośnie, może mało ale jednak, nawet ważę się prawie codziennie i zapisuję sobie to wtedy wiem że na pewno przybiera na wadze. Oczywiście po kolejnym usg napiszę ile mu przybyło :) Też daj znać po swoim usg jak Kostek :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek jeszcze na polowkowym był w środku.
    Teraz wg lekarza ledwo na 20 centylu, ale od dwoch usg sie trzyma.
    Wiec teraz liczymy na 2500.
    Tez sie wazę. I ja przybieram (0,3-0,4kg teraz w tydzień), ale czy to znaczy ze on tez łapie masę? Oby :)
    Ja mam w stopce jego przyrosty.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie wróciliśmy ze spacerku i zaczyna się wieczorne marudzenie pomału :/
    oby zjeść cokolwiek, żeby nie paść z głodu! Póki leży u nas w łóżku jest spokojny, zobaczymy na jak długo.

Dochodzę do wniosku, że przez te stresy chyba mam coraz mniej pokarmu, mąż też pogodził się z myślą o MM, damy radę, musimy...

• Broszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój zwolnił na ostatnim usg - mam nadzieję że to błąd pomiaru, nic złego...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ja już chodzę, oficjalnie mogę powiedzieć że jest tak samo jak po 1 Cesarce nawet nie wiem czy nie lepiej. Jeszcze osoba z sali została przeniesiona bliżej noworodków bo niestety nie radzi sobie. Więc mam jedynkę :)

stardust87, Broszka, haneczka, Sabina, marta258 lubią tę wiadomość

‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ