WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Witamy się Kuba jest już na świecie
urodził się o 10.51 I wazy 4130 i mierzy 53 cm jest zdrowiutki na razie go nie mam przy sobie
pozdrawiamy ciotki !!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieciaczki są do schrupania, kurcze niedługo też będę miała takiego
niesamowite, chyba też do mnie to dociera, że ten mały łobuz co teraz masakruje mi brzuch to taki słodziak będzie
Pochwalę się że w końcu po 2 miesiącach mam dobre wyniki moczu, hurrra!!!! Także Sarcia123 ten antybiotyk nasz pomaga
Zadzwoniłam z tym newsem do męża, a on do mnie że aha to dobrze, ale mam go tak nie straszyć bo on już myśli za każdym razem jak dzwonie że rodzę, hahaha
Pod wieczór kończymy kącik Filipa, pochwalę się zdjęciem na fbWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 16:47
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Ulfenstein wrote:planujesz ubranka 50 i pieluszki 0 na początek?
ja mam usg kolejne we wtorek. przy ostatnim też lekarz mówił, że 3kg nie będzie.
Ubranka mam od 56 i mam nadzieję że wystarczą bo jednak Antoś może być szczupły ale długi, ja przy porodzie miałam 52 cm a mąż 55 cm więc myślę że rozm 50 będzie za mały albo na styk.
Pieluszki mam rozm 1 ale już sprawdzałam w rossmannie blisko domu że mają pampers 0, więc jak trzeba będzie to mąż kupi od razu po porodzie. Gdybym na tą chwilę wiedziała że na pewno będę potrzebne to bym zamówiła na stronie Bliżej Ciebie, tam są Bella Happy 43 szt i cenowo wychodzi korzystniej niż Pampers (30 szt w tej samej cenie). No i do końca sierpnia jest darmowa przesyłka przy zakupach powyżej 49 zł więc bym musiała zamówić 3 paczki. A najbliższe usg mam dopiero 7.09 i sama nie wiem czy kupować czy się wstrzymać.
A Ty jak planujesz z ubrankami i pieluszkami? Bo pamiętam że Twój Kostek też malutki.
Dziewczyny, które już urodziłyście, może podpowiecie koleżankom czy dla swoich pociech wystarczyły Wam pieluszki rozm 1 czy jednak musiałyście kupić rozm 0 ?
-
nick nieaktualnySabina ja uważam podobnie ..
Ale mam inne pytanie, może troszkę głupiutkie, ale ja wciąż nie wiem jak to jest mieć skurcze... nie mam pojęcia jak to czuć i gdzie oraz jak boli...
Brzuch mi twardnieje regularnie, miałam delikatne bóle miesiączkowe moze 3-4 razy, ale one nawet nie wzbudziły we mnie strachu czy obaw, po prostu były i znikły
Moje pytanie brzmi... czy ktoś miał podobnie? Bo chciałabym chociaz raz poczuć skurczyk zeby wiedziec jak to jest, a tu nic... mimo czesto bardzo twardego brzuszka -
marta258 wrote:Ubranka mam od 56 i mam nadzieję że wystarczą bo jednak Antoś może być szczupły ale długi, ja przy porodzie miałam 52 cm a mąż 55 cm więc myślę że rozm 50 będzie za mały albo na styk.
Pieluszki mam rozm 1 ale już sprawdzałam w rossmannie blisko domu że mają pampers 0, więc jak trzeba będzie to mąż kupi od razu po porodzie. Gdybym na tą chwilę wiedziała że na pewno będę potrzebne to bym zamówiła na stronie Bliżej Ciebie, tam są Bella Happy 43 szt i cenowo wychodzi korzystniej niż Pampers (30 szt w tej samej cenie). No i do końca sierpnia jest darmowa przesyłka przy zakupach powyżej 49 zł więc bym musiała zamówić 3 paczki. A najbliższe usg mam dopiero 7.09 i sama nie wiem czy kupować czy się wstrzymać.
A Ty jak planujesz z ubrankami i pieluszkami? Bo pamiętam że Twój Kostek też malutki.
Dziewczyny, które już urodziłyście, może podpowiecie koleżankom czy dla swoich pociech wystarczyły Wam pieluszki rozm 1 czy jednak musiałyście kupić rozm 0 ?
Pytałam na fejsiku i dziewczyny odpisały, że nawet lekkie dzieci powyżej 50cm (52 i 53 - nie pamiętam które) tonęły w pieluszkach 1 i ubrankach 56. a że mam kilka sztuk (w rodzinie nie używane, bo kupowane na zapas, a rodziły się klocki po 4,2kg i 59cm
) to spakowałam i 50 i 56. ale raczej te mniejsze 56
Pieluszki spakowane mam 1, ale też mam rosmana pod nosem. jeśli usg wyjdzie jak do tej pory to kupię paczkę i wymienię.
A Twój Antek od początku był mniejszy? czy zwolnił na koniec?
-
claudiuszek wrote:Przyłączam sie do pytania Ksosi, tez nie potrafię okreslic czy to jest to...
brzuch twardnieje, szczególnie przy chodzeniu.
boli miesiączkowo, głównie przy leżeniu.
może to te przepowiadające?
-
Noe znam sie ale Ksosia, Ulf mam jak wy poki co stawiam ze to przepowoadajace. Ale jak ktoras opisze wlasciwy to może pomoże?
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Sabina ja uważam podobnie ..
Ale mam inne pytanie, może troszkę głupiutkie, ale ja wciąż nie wiem jak to jest mieć skurcze... nie mam pojęcia jak to czuć i gdzie oraz jak boli...
Brzuch mi twardnieje regularnie, miałam delikatne bóle miesiączkowe moze 3-4 razy, ale one nawet nie wzbudziły we mnie strachu czy obaw, po prostu były i znikły
Moje pytanie brzmi... czy ktoś miał podobnie? Bo chciałabym chociaz raz poczuć skurczyk zeby wiedziec jak to jest, a tu nic... mimo czesto bardzo twardego brzuszka
I mam stracha, bo mąż w domu tylko na weekendy. A jak nie zdazy przyjechac? -
Ja też nie wiem, twardy brzuch to mam co chwilę. A jak mialam skurcze to uznałam je za takie coś ze mnie zlapalo napięcie od od dołu do góry brzucha.
Wygrałam z ccc:) drugi raz reklamowalam buty nie zgodxilam się na naprawę a oni je naprawili więc mówię ze chce zwrot kasy i babka mi zwróciła dobre i 35 zł.
Wzięłam pół paracetamolu i głowa przeszła
-
Nam polozna powiedziała ze porodowych nie da się przegapić bo boli w cholery ze nie da się funkcjonować ani myśleć w czasie jego trwania. Co do bóli przepowiadajacych to są właśnie te okresowe ja od 2 tyg mam ciągle bol brzucha czasem w nocy nie daje rady z bolu musze iść pod cieply prysznic i po 10 min przechodzi.
-
nick nieaktualnyHmm skurcze wg mnie to jest takie bolesne chwytanie i puszczanie na poczatku trzyma po kilka sekund i puszcza, trzyma i puszcza i sa nie regularne i poczatkowo w dlugich odstepachnczasu np. Cp 15-20 minut, i jesli to juz sa "te" skurcze to z godziny na godziny sie coraz bardziej rozkrecaja chwytaja mocniej trzymaja dluzej puszczaja slabiej
Nie wiem imaczej tego nie umiem opisac moze ktos zrozumie o co chodzi w moim wywodzie xD -
nick nieaktualnyNoo a bole parte to wiadomo wrazenie tak glupie ze nie wiesz czy rodzisz dziecko czy sie wyprozniasz czy wlasnie wzzystko ze srodka ci wypada , ale to juz w ostatniej fazie porodu
ja np. Nie wiemco to czop sluzowy ani jak wyglada bo mi ani nie odchodzil wczesniej ani nie wypadl ani tez go nie widzialam