X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha
    Czuje się super (teraz akurat zmęczona ale to emocje i totalny brak snu )
    Mąż wczoraj opil Piotrusia i sama się zawiozłam do domku :) 1 km ale to ja siedziałam za kierownicą :D (tez siebie zawiozłam do szpitala )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Witamy się Kuba jest już na świecie :) urodził się o 10.51 I wazy 4130 i mierzy 53 cm jest zdrowiutki na razie go nie mam przy sobie :) pozdrawiamy ciotki !!!
    Angela ale chłop na schwal! Bardzo się ciesze i bardzo Wam gratuluję! Niech Wam rosnie zdrowo <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Emilcia przywitala nas o 11.04, zdrowa, 3640g i 58 cm :-) caly czas jestesmy razem :-)
    Wam też bardzo gratuluje :) Tak się cieszę, ze macie dzieci, zdrowe dzieci z drugiej strony brzuszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kuchennych rewolucji ciag dalszy :D ide robic klopsiki w zalewie octowej :) i wuzetke smietana przekladac niech sie chlodzi, jutro ogarne salatki, pizze i kurczaki i jagodzianki upieke ale to tez jutro;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zobaczyłam Waszego synka i się zakochałam <3 jaki cudny :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki są do schrupania, kurcze niedługo też będę miała takiego :) niesamowite, chyba też do mnie to dociera, że ten mały łobuz co teraz masakruje mi brzuch to taki słodziak będzie :)
    Pochwalę się że w końcu po 2 miesiącach mam dobre wyniki moczu, hurrra!!!! Także Sarcia123 ten antybiotyk nasz pomaga :)
    Zadzwoniłam z tym newsem do męża, a on do mnie że aha to dobrze, ale mam go tak nie straszyć bo on już myśli za każdym razem jak dzwonie że rodzę, hahaha
    Pod wieczór kończymy kącik Filipa, pochwalę się zdjęciem na fb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 16:47

żabka04 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    planujesz ubranka 50 i pieluszki 0 na początek?
    ja mam usg kolejne we wtorek. przy ostatnim też lekarz mówił, że 3kg nie będzie.

Ubranka mam od 56 i mam nadzieję że wystarczą bo jednak Antoś może być szczupły ale długi, ja przy porodzie miałam 52 cm a mąż 55 cm więc myślę że rozm 50 będzie za mały albo na styk.
    Pieluszki mam rozm 1 ale już sprawdzałam w rossmannie blisko domu że mają pampers 0, więc jak trzeba będzie to mąż kupi od razu po porodzie. Gdybym na tą chwilę wiedziała że na pewno będę potrzebne to bym zamówiła na stronie Bliżej Ciebie, tam są Bella Happy 43 szt i cenowo wychodzi korzystniej niż Pampers (30 szt w tej samej cenie). No i do końca sierpnia jest darmowa przesyłka przy zakupach powyżej 49 zł więc bym musiała zamówić 3 paczki. A najbliższe usg mam dopiero 7.09 i sama nie wiem czy kupować czy się wstrzymać.

A Ty jak planujesz z ubrankami i pieluszkami? Bo pamiętam że Twój Kostek też malutki.

Dziewczyny, które już urodziłyście, może podpowiecie koleżankom czy dla swoich pociech wystarczyły Wam pieluszki rozm 1 czy jednak musiałyście kupić rozm 0 ? :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja uważam podobnie .. :)

Ale mam inne pytanie, może troszkę głupiutkie, ale ja wciąż nie wiem jak to jest mieć skurcze... nie mam pojęcia jak to czuć i gdzie oraz jak boli...
    Brzuch mi twardnieje regularnie, miałam delikatne bóle miesiączkowe moze 3-4 razy, ale one nawet nie wzbudziły we mnie strachu czy obaw, po prostu były i znikły :P

Moje pytanie brzmi... czy ktoś miał podobnie? Bo chciałabym chociaz raz poczuć skurczyk zeby wiedziec jak to jest, a tu nic... mimo czesto bardzo twardego brzuszka :(

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam sie do pytania Ksosi, tez nie potrafię okreslic czy to jest to...

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Ubranka mam od 56 i mam nadzieję że wystarczą bo jednak Antoś może być szczupły ale długi, ja przy porodzie miałam 52 cm a mąż 55 cm więc myślę że rozm 50 będzie za mały albo na styk.
    Pieluszki mam rozm 1 ale już sprawdzałam w rossmannie blisko domu że mają pampers 0, więc jak trzeba będzie to mąż kupi od razu po porodzie. Gdybym na tą chwilę wiedziała że na pewno będę potrzebne to bym zamówiła na stronie Bliżej Ciebie, tam są Bella Happy 43 szt i cenowo wychodzi korzystniej niż Pampers (30 szt w tej samej cenie). No i do końca sierpnia jest darmowa przesyłka przy zakupach powyżej 49 zł więc bym musiała zamówić 3 paczki. A najbliższe usg mam dopiero 7.09 i sama nie wiem czy kupować czy się wstrzymać.

A Ty jak planujesz z ubrankami i pieluszkami? Bo pamiętam że Twój Kostek też malutki.

Dziewczyny, które już urodziłyście, może podpowiecie koleżankom czy dla swoich pociech wystarczyły Wam pieluszki rozm 1 czy jednak musiałyście kupić rozm 0 ? :)

Pytałam na fejsiku i dziewczyny odpisały, że nawet lekkie dzieci powyżej 50cm (52 i 53 - nie pamiętam które :( ) tonęły w pieluszkach 1 i ubrankach 56. a że mam kilka sztuk (w rodzinie nie używane, bo kupowane na zapas, a rodziły się klocki po 4,2kg i 59cm :)) to spakowałam i 50 i 56. ale raczej te mniejsze 56 :)

Pieluszki spakowane mam 1, ale też mam rosmana pod nosem. jeśli usg wyjdzie jak do tej pory to kupię paczkę i wymienię.

A Twój Antek od początku był mniejszy? czy zwolnił na koniec?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Przyłączam sie do pytania Ksosi, tez nie potrafię okreslic czy to jest to...
    ja w sumie też.
    brzuch twardnieje, szczególnie przy chodzeniu.
    boli miesiączkowo, głównie przy leżeniu.
    może to te przepowiadające?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • martta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    ja w sumie też.
    brzuch twardnieje, szczególnie przy chodzeniu.
    boli miesiączkowo, głównie przy leżeniu.
    może to te przepowiadające?

Ja też tak mam od jakiegoś 1,5 tygodnia....

o148p07w5riqasy7.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noe znam sie ale Ksosia, Ulf mam jak wy poki co stawiam ze to przepowoadajace. Ale jak ktoras opisze wlasciwy to może pomoże?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . No wchodze a tu tyle bobasow !
    Gratuluje dziewczyny .
    U nas co czop odpadl , wody sie sacza , rozwarcie 2cm ale nadal siedze w dwupaku . ☺

Tiktik lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Sabina ja uważam podobnie .. :)

Ale mam inne pytanie, może troszkę głupiutkie, ale ja wciąż nie wiem jak to jest mieć skurcze... nie mam pojęcia jak to czuć i gdzie oraz jak boli...
    Brzuch mi twardnieje regularnie, miałam delikatne bóle miesiączkowe moze 3-4 razy, ale one nawet nie wzbudziły we mnie strachu czy obaw, po prostu były i znikły :P

Moje pytanie brzmi... czy ktoś miał podobnie? Bo chciałabym chociaz raz poczuć skurczyk zeby wiedziec jak to jest, a tu nic... mimo czesto bardzo twardego brzuszka :(
    Ksosia to mój drugi poród, ale pierwszy był indukowany. Nie mam pojęcia co to skurcze porodowe czy parte.
    I mam stracha, bo mąż w domu tylko na weekendy. A jak nie zdazy przyjechac?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Co mogę wziąć na ból głowy paracetamol ??a aspiryna Bayer ?
    Aspiryny w ciąży nie można niestety. Paracetamol jak najbardziej :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, twardy brzuch to mam co chwilę. A jak mialam skurcze to uznałam je za takie coś ze mnie zlapalo napięcie od od dołu do góry brzucha.

Wygrałam z ccc:) drugi raz reklamowalam buty nie zgodxilam się na naprawę a oni je naprawili więc mówię ze chce zwrot kasy i babka mi zwróciła dobre i 35 zł.

Wzięłam pół paracetamolu i głowa przeszła :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozna powiedziała ze porodowych nie da się przegapić bo boli w cholery ze nie da się funkcjonować ani myśleć w czasie jego trwania. Co do bóli przepowiadajacych to są właśnie te okresowe ja od 2 tyg mam ciągle bol brzucha czasem w nocy nie daje rady z bolu musze iść pod cieply prysznic i po 10 min przechodzi.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm skurcze wg mnie to jest takie bolesne chwytanie i puszczanie na poczatku trzyma po kilka sekund i puszcza, trzyma i puszcza i sa nie regularne i poczatkowo w dlugich odstepachnczasu np. Cp 15-20 minut, i jesli to juz sa "te" skurcze to z godziny na godziny sie coraz bardziej rozkrecaja chwytaja mocniej trzymaja dluzej puszczaja slabiej :)

Nie wiem imaczej tego nie umiem opisac moze ktos zrozumie o co chodzi w moim wywodzie xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a bole parte to wiadomo wrazenie tak glupie ze nie wiesz czy rodzisz dziecko czy sie wyprozniasz czy wlasnie wzzystko ze srodka ci wypada , ale to juz w ostatniej fazie porodu :)

ja np. Nie wiemco to czop sluzowy ani jak wyglada bo mi ani nie odchodzil wczesniej ani nie wypadl ani tez go nie widzialam

‹‹ 2181 2182 2183 2184 2185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ