X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufiku, jejku :) Ale fajnie masz :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, oczywiście że mamy windi, ale podobno łatwo dziecko do nic przyzwyczaić i może nie chcieć już robić dwójki w inny sposób, tak słyszałam. Może od czasu do czasu to nic złego. Rano jadę do apteki po Bobotic ;) Masaże są codziennie, noszenie, kładzenie na brzuszek, kangurowanie i spowijanie ;)

my po karmieniu, przysnęło się nam wszystkim - ostatnie karmienie 22:15, a teraz o 3:30 o.O chyba go te kolki tak wymęczyły. Zasnął na moim brzuszku dopiero.

Obszycie bujaczka schnie jeszcze, rano odprasuje i będzie gotowy do użytki. Zauważyłam że nie rozkłada się na płasko - tak jak fotelik samochodowy. Czy mogę mimo wszystko wkładać na jakąś chwilę Małego do niego?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wlasnie to mówili na szkole rodzenia.
    Ze dziecku trudno robić kupę. Na leżąco ja wypychać.
    I jak sie mu pomoże termometrem to stwierdzi, ze nie ma sie co męczyć skoro pomagają.

wiec powiedzieli czego nie robić. Ale nie powiedzieli co robić.
    Jedynie mam punkt dotyczący kołki:

19. Kolka – pozycja do odbijania na kolanie, brzuch taty, masowanie brzucha, ciepła pielucha, nie prowokujemy termometrem kupy czy gazów w odbycie

Dziekuje Basia.
    Ciut sie wszystko pospieszyło :)

Behemottka, Sabina, Madziuuuula lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, może w aptece cos poradzą. Jakoś tak się rozczulam nad Tobą i Twoim maluszkiem. Powodzenia :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz tak mówi. Ale oczywiście tu położne wiedzą lepiej. W ogóleo jestem traktowana jak powietrze, bo nie mam nawet wysokiego ciśnienia. Więc po co mam tu leżeć? A i tak one NIC nie robią.

Wyśmieje ich jak mnie wypiszą a ja po dniu wrócę. Nie omieszkam wtedy tego skomentować.
    A jak sie nic nie wydarzy do czwartku i jak na skierowaniu lekarz zamiast wywołania wpisze coś typu niepokój pacjentki to powiem żeby to skierowanie sobie w dupe wsadził bo i tak nie pojadę jak mam być tak traktowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 05:38

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że coraz więcej wrześniowych mam :) w nocy zostałam ciocia siostra męża urodziła synka duży chłop 3650 i 59 cm przez cc w porównaniu do Szymka to masakra.
    Dziecko Wołosz jak nas tu nazywają robi się coraz bardziej aktywne, zaczyna budzić się na jedzenie po 2 h mama Wołosz jest przerażona bo nie nadążyć produkować ale w domu od razu do piersi dzielny jest na pewno się nauczy

Macioszczyczka 3 mam kciuki pamiętam już kiedy mówilas że już czekasz czasem tak jest na przekór.

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo i spac nie moge :(
    Dzien dobry dziewczyny! Przede mną najdłuższy weekend ever!

Miłego dnia i mamusiom pogody sprzyjającej spacerkom ;)

Macioszczyczko ja naprawde rozumiem Twoje zniesmaczenie i złość, ale juz lada dzien Hania bedzie i Spróbuj sie tym cieszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Nam wlasnie to mówili na szkole rodzenia.
    Ze dziecku trudno robić kupę. Na leżąco ja wypychać.
    I jak sie mu pomoże termometrem to stwierdzi, ze nie ma sie co męczyć skoro pomagają.

wiec powiedzieli czego nie robić. Ale nie powiedzieli co robić.
    Jedynie mam punkt dotyczący kołki:

19. Kolka – pozycja do odbijania na kolanie, brzuch taty, masowanie brzucha, ciepła pielucha, nie prowokujemy termometrem kupy czy gazów w odbycie

Dziekuje Basia.
    Ciut sie wszystko pospieszyło :)
    Mały robi 1-2 kupy na dzień, więc to nie jest stan, że trzeba byłoby koniecznie ratować się czopkami lub innymi sposobami. Takie sposoby jak najbardziej mamy wypróbowane ;) czekamy dzielnie na ich koniec...
    Malutka92 wrote:
    Foxiku a myslalas moze nad zmiana mleka? Moja kolezanka strasznie męczyła sie z kolkami u córki dopiero zmiana mleka i butelki dala efekty. Kupila w rossmanie mleko przeciwko kolkom Bebiko Comfort1 kolki-zaparcia i do tego butelke lovi antykolkowa i malutka juz nie ma kolek,nie placze jej i spia spokojnie,u nich nawet espumisan nie pomogl..
    Mamy i Bebilon i butelkę LOVI, w ciągu dnia jest spoko, nie chcę zmieniać mleka - póki co - bo to też złe dla małego brzuszka. Kupię dziś kropelki i zobaczymy co się będzie działo :)

Witam się o poranku, noc była długa, ale czuję że z nowymi siłami wstaję ;)
    Matki jednak mają jakieś nadprzyrodzone moce, które pomagają im przeżyć
    Takiej ilości kofeiny we krwi i takiego niedoboru snu ostatnio miałam chyba na studiach ;D

a tak poza tym... dzisiaj 5 tygodni razem <3

AJrin, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka mamuski

Gratuluje tym dziewczyna ktore porod maja juz za soba i moga swoje malenstwa tulic☺

Madziuuuula, mmargol lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczko, Ksosiu trzymam kciuki! :-) oby w weekend pyklo pięknie.
    Ulfie az sie ciepło robi na serduchu jak sie czyta Twoje posty o kostku ;-)
    Jak mówicie ze mała aktywność dziecka przed porodem to o zgrozo u mnie sie nie zapowiada, bo Maly daje popalic caly czas, wczoraj chodziłam w kolko po donu wieczorem, bo jak tylko usiadłam to płakać mozna bylo tak dawal do wiwatu :-\ poza tym bole miesiaczkowe jakby slabsze i tylko klucie w kroczu przy chodzeniu większe, ehhh narazie raczej na poród się nie zapowiada...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF poczytaj sobie jeszcze o metodzie Harveya Karpa ja wrzucalam filmik z yt i koncze jego książkę. Nasza polozna nam o tym powiedziała. Trzeba pocwiczyc ale to potrafi zdzialac cuda. Wazna jest kolejność i technika...ja bede próbować
    On też tlumaczy dlaczego "kolki" w malym stopniu tylko oznaczaja problemy z brzuszkiem zwykle to placz 4go trymestru. Przez niepokoj i potrzebe bliskosci mamy i na to rzadne krople i zmiana mm nie pomoga... Moze jakbys pocwiczyla jego 5xS to Maluch sie wyciszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już od godziny nie spie a Mala fika do spokoju jej daleko

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, właśnie o tym pomyślałam :) muszę poczytać o tym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie w poradni diabetologicznej w Poznaniu na ul Polnej wzieli mnie na oddzial. Jeszcze bede miala robione jakies badania i ustala mi termin cesarki. Z malym jest wszystko ok i wazy wedlug usg 3.5kg. Jak narazie skurczy porodowych brak ale szyjke mam skrocona oraz rozwarcie obecnie jest na 0.5cm.
    Cesarke bede miala dlatego ze maly jest ulozony miednicowo (wzial chyba przyklad z wujka Grzesia-moj brat ktory tak samo przywital inne osoby jak to chce zrobic syn). Mam nadzieje ze do soboty ( czyli do 10 wrzesnia) bedzie juz po porodzie a super by bylo jakbym do tego dnia byla juz z malym w domu.
    Coraz bardziej nie moge sie doczekac momentu przytulenoa po raz 1 malego urwisa ktory w ostatnich tyg nie dawal mi pospac w nocy.

kamciaelcia, Sabina, mmargol, Bratek, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne, to już wkrótce będziesz tulić swojego maluszka :)

Młody się znowu awanturuje, że go położyłam na prawym boczku, poszłam do kuchni słyszę jęki, wracam a on szczęśliwy leży w lewą stronę odwrócony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 07:37

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YvonnElizabeth wrote:
    Po wizycie w poradni diabetologicznej w Poznaniu na ul Polnej wzieli mnie na oddzial. Jeszcze bede miala robione jakies badania i ustala mi termin cesarki. Z malym jest wszystko ok i wazy wedlug usg 3.5kg. Jak narazie skurczy porodowych brak ale szyjke mam skrocona oraz rozwarcie obecnie jest na 0.5cm.
    Cesarke bede miala dlatego ze maly jest ulozony miednicowo (wzial chyba przyklad z wujka Grzesia-moj brat ktory tak samo przywital inne osoby jak to chce zrobic syn). Mam nadzieje ze do soboty ( czyli do 10 wrzesnia) bedzie juz po porodzie a super by bylo jakbym do tego dnia byla juz z malym w domu.
    Coraz bardziej nie moge sie doczekac momentu przytulenoa po raz 1 malego urwisa ktory w ostatnich tyg nie dawal mi pospac w nocy.

mamy czwartego dupolka :)

mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie
    Dzis Piotrus wstał o 7
    zajada z tata mleczko
    mama kawunia sie delektuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam iść na drzemkę, ale co mi tam - sen jest dla słabych o.O

trzeba wypić kawę, złożyć bujaczek, ogarnąć listę zakupów, zjeść śniadanie, ogarnąć włosy i make-up, bo dziś chłopcy zostają sami, a matka wybywa na zakupy <3 Dziś nie gotuję, zamówimy coś lub wezmę na wynos jak będę na zakupach. Czuję że będą duże zakupy, najwyżej mąż wsadzi bobasa do fotelika i przyjadą po mnie - wreszcie skorzysta z tych miejsc dla osób małych dzieci, które są pod samiutkim wejściem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 07:54

kamciaelcia, AJrin, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za 2 tyg ruszam juz z korepetycjami ( trza na szczepienie zarobić) więc tata musi sie uczyć :)

PS tez pizze rozwazam :)
    a Piotrus wczoraj bujaczek zaliczył (ale włozyłam becik by było płasko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 07:55

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, u nas w bujaku jest jak w foteliku samochodowym, więc myślę że jak na chwilę go położę nic mu się nie stanie. Ewentualnie jak złożę zobaczę czy się da to jakoś mądrze rozwiązać ;)

ja już tęsknię za wychodzeniem do ludzi :(
    pizzę jedliśmy dwa dni temu, ile można ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 08:00

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ