WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mysza0406 wrote:LRF poczytaj sobie jeszcze o metodzie Harveya Karpa ja wrzucalam filmik z yt i koncze jego książkę. Nasza polozna nam o tym powiedziała. Trzeba pocwiczyc ale to potrafi zdzialac cuda. Wazna jest kolejność i technika...ja bede próbować
On też tlumaczy dlaczego "kolki" w malym stopniu tylko oznaczaja problemy z brzuszkiem zwykle to placz 4go trymestru. Przez niepokoj i potrzebe bliskosci mamy i na to rzadne krople i zmiana mm nie pomoga... Moze jakbys pocwiczyla jego 5xS to Maluch sie wyciszy?
U mnie puszczono film na szkoleniu noworodkowym, a później rozdano lalki i kocyki i uczono zawijaniaM. sobie tak radził, że kupiliśmy taki śpiworek z zawijakiem na rzepy
Jedno, przed czym przestrzegano, to to żeby nie wiązać zbyt mocno nóżek, bo można zaszkodzić bioderkom. Ale już rączki można ciasno... Zobaczymy. Tu u mnie wiązanie dzieci w burrito to norma, troche takie mi się to wydaje drastyczne, ale jeśli istotnie czwarty trymestr imituje, to będziemy próbować
mysza0406 lubi tę wiadomość
-
LRF spokojnie mozesz uzywac bujaczka tylko jest jedna zasada nie wiecej niz 2 godziny dziennie tak jak w fotelikach samochodowych. Ja mam fotelik kolyske i tez mam zamiar stosowac od pierwszych dni tak aby móc siebie ogarnac mlody bedzie w tym czasi3 bezpiecznie przypieta a ja bede gotowac albo ćwiczyć
majac go na oku.
-
Mhmm ta teoria brzmi dość logicznie i biarac ze maluch foxika był najkrocej w brzuszku moze wlasnie sie tego domaga? Musze sie zapoznać z nia na wszelki wypadek dzieki za podpowiedź.
Ulf czytajac twoj post poryczalam sie z samego rana u ciebie buzuja emocje u mnie hormony -
Tak w bujaczku obok taty było mi dobrze
a teraz drzemie na boczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 08:35
martta, Little Red Fox, Pysiaczek89, AJrin, żabka04, Broszka, Sabina, mysza0406, Behemottka, LewandowskaAnna, Madziuuuula, bbeczka91, mmargol, alinka, Macioszczyczka, marta258, Bratek, violett, Dariah lubią tę wiadomość
-
Macioszczyczka moj gin wyraznie mi powiedział, ze wyniki mam super cisnienie też a i naly mam sie dobrze przepływy ok wiec do szpitala to nie predko mnie skieruje bo i tak mnie oleja dopiero po 7 dniach po terminie przyjma a wywolanie 10 dninpo terminie. Wiec zycze Ci spokoju bo ponoc stres tylko spowalnia poród. Trzymaj sie wraz z Ksiosia maluszki wybiora swój czas kiedy.
-
nick nieaktualnyBehemottka, ja swojego spowijam w pieluszkę bambusową, ale coś muszę robić źle, albo mój to cwaniak nad cwaniaki, bo po 5 minutach już ma rączki na zewnątrz
kamcia, ja się wagą nie przejmuję, w ciąży w końcu niedowagi nie miałam
AJrin, no dokładnie, mojemu się już czuwanie wydłuża, a centrum dowodzenia w sypialni na łóżku rodziców nie może istnieć przez cały czas. My mamy po synku koleżanki klasyczny bujaczek (jeden z ich najpopularniejszych modeli) z Fisher Price. Tutaj bobas praktycznie płasko śpi:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 08:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:kamcia, mnie się marzył bujaczek z Bright Stars, ale skoro dostaliśmy w spadku
może przy okazji dokupię matę edukacyjną, jakąś z licytacji, używaną na allegro
nam sie wczesniej włąsnie ten "zwykły"super sprawdził, jakoś do 6m -
Ja mam bright stars i ona jest jeszcze bardziej zgieta jak fotelik a tez doatalam po bracie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/691dabb319db.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 08:29
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lrf jak masz "siedzący" bujaczek to możesz miejsce na pupę wyłożyć paluszkami zeby był bardziej na płasko.
A ja się nie odzywam bo nie mam nic ciekawego do napisaniano może poza tym ze byłam w poniedziałek na usg. Wszystko z młodym ok, waga 2600 +/- 400g. Szyja pozamykana na 4 spusty więc Pep się nie wybiera do nas. W sumie dobrze. Chyba nie jestem jeszcze gotowa na drugie dziecko. Trochę późno o tym pomyślałam, co?
Gratuluję maluchów świeżych, trzymam kciuki za biedne mamy na końcówce i żeby szybko Wam posZłokamciaelcia, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa poprosiłam prezencie od koleżanek bujaczek z wibracjami i melodyjkami dla juniora bo wszystko mam więc zakup bujaczka odpuściłm i zostawiłam im tą przyjemność choć chciałam kupić huśtawkę
Na pewno bardzo pomocny jest bujaczek przy córce się sprawdził.
Uciekam bo mama moja zaraz przyjedzie do nas .
Potem odkurzę z mężem umyjemy podłogi a jutro torbę przepakuję i spakuję na nowo -
żabka04 wrote:Ja poprosiłam prezencie od koleżanek bujaczek z wibracjami i melodyjkami dla juniora bo wszystko mam więc zakup bujaczka odpuściłm i zostawiłam im tą przyjemność choć chciałam kupić huśtawkę
Na pewno bardzo pomocny jest bujaczek przy córce się sprawdził.
Uciekam bo mama moja zaraz przyjedzie do nas .
Potem odkurzę z mężem umyjemy podłogi a jutro torbę przepakuję i spakuję na nowo
doczekałaś sie
ciesz sie dzisiejszym dniemżabka04 lubi tę wiadomość