X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    niewiarygodne jakie glodomorki o.O
    jak mus to mus z tym dokarmianiem. Moj srednio zjada 70 ml i tylko mm
    ale dacie radę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba

ty masz gorzej bo dwojke do wykarmienia i praktycznie 2 cycki na raz sa opróźnione, ale jak trzsba dokarmic to trzsba bo skad ten pokarm ma sie wytrzasnac jak oni tak czesto jedza. Dasz rade :) jak ci idzie opieka i ogar dwójki dzieci na razm? Jak sie tatus sprawuje :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyska

czekamy na wiesci co i jak z wami :) bedzie dobrze , moze juz dzis lub jutro poznasz swojego synka :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata9000 wrote:
    Witam jestem w 37+5 tyg ciazy od dzis rana leci mi bardzo duzo wydzieliny koloru bialego gestej do tego pobolewa brzuch co to moze być? czy to juz zblizajacy sie poród? To moja pierwsza ciaza.
    To może oznaczać wszystko ;) Może to być oznaka zbliżającego się porodu(cokolwiek masz na myśli pisząc "zbliżający"), ale równie dobrze infekcji, bądź fizjologiczny objaw ciąży(zwiększone upławy na pewnych etapach to norma). Póki nie swędzi i nie piecze, nie ma powodu do obaw, a bóle brzucha dopóki nie przemienią się w regularne skurcze, to też nie poród ;)

Sabina lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dzierzba
    niewiarygodne jakie glodomorki o.O
    jak mus to mus z tym dokarmianiem. Moj srednio zjada 70 ml i tylko mm
    ale dacie radę
    kamcia żarte po tatusiu są. Nie wiem czy to mój pokarm jest mało treściwy czy po prostu tak mają i już i to jakiś skok chwilowy. Teraz jedli od 8 do 11 i jeden już się budzi z pięścią w pyszczku. Dostaną mm bo nie daje rady. Chyba nikt by nie dał. Ciekawe czy mi się uda przestawić cycki na wyższy lvl? Przydałby się nawał mleczny... Macie jakieś rady?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    myślę, ze tak mają - te czarne dziury w brzuszkach
    Piotrus zjada co 3h 70ml, a twoi dojadaja więcej :) rozruszać laktację jest szansa, a ze podjadaja trochę mm to nie problem, nie grzech! to niecałe 2 tygodnie mineły

wiadomo, że przystawianie działa (co robisz), dziewczyny radziły femaltiker, napoje słodowe, inkę...
    i tak uwazam , że ogólnie jesteś na wyższym lvl...ja nie kp i nigdy nie karmiłam, ale nawału sobie nie życz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 12:16

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dzierzba

ty masz gorzej bo dwojke do wykarmienia i praktycznie 2 cycki na raz sa opróźnione, ale jak trzsba dokarmic to trzsba bo skad ten pokarm ma sie wytrzasnac jak oni tak czesto jedza. Dasz rade :) jak ci idzie opieka i ogar dwójki dzieci na razm? Jak sie tatus sprawuje :) ?
    Tatuś bardzo zaangażowany, aż się boje jak sobie bez niego poradzę jak do pracy pójdzie, niby jest teściowa, która usilnie chce byśmy zostawili jej dzieci pod opieką jak musimy wyjść czy coś ale to ostatnia osoba której zaufam. Niby jak mam jej dzieci zostawić jak przez tydzień raptem raz pieluchę zmieniła? Kpina. Poza tym nie chcę jej pomocy bo potem będzie to na 100% wypominać. Jest trochę młyn ale na szczęście nie płaczą i śpią w nocy. Muszę sobie poogarniać wszystko. Najgorzej z tym karmieniem na raz. Dam radę. W szpitalu dawałam ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    pysiaczku trzymam kciuki! ale to chyba jakiś błąd pomiaru, już był u nas taki przypadek. Nie chce mi się wierzyć, żeby Marcelek tak szybko rósł

Ja dzisiaj pospałam do 10.30! Ale pierwszy raz w nocy obudził mnie ból brzucha. Chyba jakieś mikro skurcze to były :) Ale odwróciłam się na drugi bok i poszłam dalej spać. :)

Ja też się porodu nie boje, aż dziwne. W ogóle o tym nie myślę, wiem że trzeba to zrobić i już :) Za wiele o tym nie czytałam i nie myślałam, nie wiem czego się spodziewać i to może dlatego.

Mam w planach wrócić we wtorek po 3 miesiącach do własnego mieszkania. Mam nadzieję, że się uda i jeszcze tam poogarniam i przygotuje wszystko na przyjście małej. Albo urodzę wchodząc na 4 piętro! :) Najgorzej przeżywa to mój tata, że chce się wyprowadzić na końcówce bo on cały czas ma wyobrażenie że mnie wiezie na porodówkę :) ale porodu widzieć nie chce, mówi że będzie się bał nawet wziąć małą na ręce.

No mi tez sie nie chce wierzyć, zeby w dwa tygodnie on przybrał kilogram!! Pytałam tej lekarki pare razy i mowi, ze tak tyle ma!!! :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    kamcia żarte po tatusiu są. Nie wiem czy to mój pokarm jest mało treściwy czy po prostu tak mają i już i to jakiś skok chwilowy. Teraz jedli od 8 do 11 i jeden już się budzi z pięścią w pyszczku. Dostaną mm bo nie daje rady. Chyba nikt by nie dał. Ciekawe czy mi się uda przestawić cycki na wyższy lvl? Przydałby się nawał mleczny... Macie jakieś rady?

a próbowałaś ten suplement do karmienia Femaltiker, ktory mozna kupic w rossmannie? ja go sobie do szpitala zapakowałam, właśnie na rozkręcenie laktacji

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Mam pytanko apropo Madurowicza, bo jednak na ten szpital sie zdecydowałam po rozmowie z moja gin. Pewnie jak pójdę dzisiaj to położą mnie na patologii. Jak wspominasz te "wakacje"? Da sie wytrzymac? Nigdy nie byłam w tym szpitalu.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczku
    a ja się dziwie, ze jakiś lekarz z taka pewnościa wage dziecka-stwierdzona usg na końcu ciązy-potwierdza ...przecież teraz główka za nisko/ ulożenie / itp bardzo fałszuja pomiary
    nawet u mnie gin powiedział, ze do pomiarów trzeba sceptycznie podejśc przy ułożeniu miednicowym
    a najlepiej problem obrazuje historia naszej strażaczki...
    nie martw się
    a wkrótce przekonamy sie ile ten Marcelek z mamusi wydusił dobroci ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dzierzba
    Mam pytanko apropo Madurowicza, bo jednak na ten szpital sie zdecydowałam po rozmowie z moja gin. Pewnie jak pójdę dzisiaj to położą mnie na patologii. Jak wspominasz te "wakacje"? Da sie wytrzymac? Nigdy nie byłam w tym szpitalu.

ooo, a dlaczego zmieniłaś zdanie?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Pierwszy raz miałam u tej lekarki usg, bo ta co zwykle u niej miałam na urlopie. I ta była pewna ze on tyle ma i oczywiscie wpisała makrosomie płodu :/ ale była pewna bardzo... Ja myslalm, ze bedzie tak 3800, bo akurat po 200 g na tydzien, a tu kilogram!! Mam nadzieje, ze w tym szpitalu tez zrobia mi dzisiaj usg i sie zobaczy ile im wyjdzie waga Marcela... Ta mi powiedziała, ze brzuszek jest duzy... I kurde troszke mnie wystraszyła tym, ze ona by na moim miejscu poszła dzisiaj do tego szpitala. Oczywiscie pojde, ale juz sie stresuje :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam :)

Tatuś sobie pięknie poradził z pierworodnym. Bilans strat to tylko jeden źle założony pampers i przemoczony pajacyk :D większość rzeczy, jakie dorwałam na zakupach jest dla Młodego, a dla siebie kupiłam kosmetyki :) myślałam że w Toys-R-Usie zdobędę szumisia, biorąc pod uwagę kartę podarunkową jaką miałam, ale niestety nie mieli, a inne zabawki do snu były przerażająco głośne :O i nie takie ładne i milusie...

w Smyku dorwałam termofor z pestek wiśni, po 19,99 zł, ale z allegro podobnie cenowo by wyszło doliczając koszt przesyłki.

alinka, Ksosia, kamciaelcia, Sabina, mysza0406 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ooo, a dlaczego zmieniłaś zdanie?
    Moja prowadząca kiedyś tam pracowała i zna tych wszystkich lekarzy i w razie co mam do niej dzwonić, to powiedziała, ze bedzie sie z ordynatorem kontaktować. I poza tym jak czytam opinie, to wypada lepiej niz matka Polka... Juz sama sie bije z myślami, ale pojde tam i zobaczę

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba moja Liw też opróżnia 2 cycki i wypija 70-100 ml ;) wczoraj jej ściągnęłam 80ml swojego, zjadła, a po 10 min dopiła 90ml mm ;) ale Ty masz dwie Głodomorry ;) podziwiam :-D ale chłopcy mają na pewno większe zapotrzebowanie :) choć moja na szczęście w nocy daje pospać, a dzisiaj całą noc spała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 12:37

Dzierzba lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    LRF spokojnie mozesz uzywac bujaczka tylko jest jedna zasada nie wiecej niz 2 godziny dziennie tak jak w fotelikach samochodowych. Ja mam fotelik kolyske i tez mam zamiar stosowac od pierwszych dni tak aby móc siebie ogarnac mlody bedzie w tym czasi3 bezpiecznie przypieta a ja bede gotowac albo ćwiczyć ;) majac go na oku.

Poprostu po 2h robi sie dluzaza przerwe i znowu mozna sprobowac byle nie bylo ciaglosci i maly sie nie zastal w jednej pozycji :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, zazdroszczę śpioszki! :D
    mój też dziś dłuższą przerwę zrobił, jadł o 22:15 i później o 3:30 się obudził, a tak to się budzi co 3 godziny, czekam z utęsknieniem na przespane całe noce :)

dziś lenistwo mnie ogarnia - zamawiam coś na obiad, bo nie chce mi się gotować, a nawet lodówka świeci pustkami, później raz jeszcze zostawię Młodego i wyjdę do spożywczaka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Moja prowadząca kiedyś tam pracowała i zna tych wszystkich lekarzy i w razie co mam do niej dzwonić, to powiedziała, ze bedzie sie z ordynatorem kontaktować. I poza tym jak czytam opinie, to wypada lepiej niz matka Polka... Juz sama sie bije z myślami, ale pojde tam i zobaczę

a myślałam, że zdasz mi relację z MP :) no ale w takiej sytuacji, faktycznie lepiej jechać do Madurowicza. Być może zważą Ci małego na IP i gdy będzie ok to jeszcze wypuszczą do domu:) trzymam kciuki w każdym razie!

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

KAMCIA

Słodki przystojniak skradacz♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 13:14

kamciaelcia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ