X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzin przed dostalas jakies zalecenia typu np. Dzis nie jesc tego czy tego itd, bo wtedy nie bede zarcia swojego brala jak nic nie bedzie i solno jesc oprocz szpitalnego swinstwa, no ja mam na przyjecie sie stawic okolo 11 na ip porodowki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, chyba zasnął na dobre, od rana tylko ok 20 minut spał.
    Już myślałam że będę płakać razem z nim o.O

tak sobie myślę, że dziś i tak nic nie ogarnę, pobyczę się razem z Bąblem, który leży wyłożony na wszystkie strony na naszym łóżku. Zdążył już ściągnąć sobie skarpetki, tak więc bose stópki kuszą do całowania :D a jak się obudzi to może wybierzemy się na jakiś spacer :)

• Darusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:26

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kamila

aa czyli cala papierologia , bo przyjecie i wszystko a pozniej nic szcsevolmego i lezenie bezczynne :/ ee to tez wolala bym przyjsc od razu na cc niz lezec tam dzien szybciej, ale jak mus to mus co zrobic :)
    pytanie. Golilas sie w domu przed pljsciem do szpitala w sensie pole operacyjne itd ? Bojak w czwartek pojde do szpitala to chyba we srode bym musiala machnac cos nie cos

do zera wszedzie (ogolił mąz :) ) połozna wziela mnie na sprawdzenie, pochwaliła męża i nie poprawiała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:26

Sabina lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A dzin przed dostalas jakies zalecenia typu np. Dzis nie jesc tego czy tego itd, bo wtedy nie bede zarcia swojego brala jak nic nie bedzie i solno jesc oprocz szpitalnego swinstwa, no ja mam na przyjecie sie stawic okolo 11 na ip porodowki

anestezjolog indywidualnie dał takie zalecenia-jesć mogłam do 21 (cukrzyca) a pić do 6 rano,a potem położna sie dziwiła czemu pije o.O odp że anetsezjolog pozwolił (to napisał w papierach więc nie dyskutowały)
    zarcie i tak miałam swoje przez cukrzyce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila

aa to musze mojego meza zatrudnic do tej fachowej roboty i zobaczymy czy polozna tez go pochwali haha :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    wolałam sama by mnie położna nie poprawiała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się chyba nie oddała w ręce męża w tej kwestii ;D
    a że wody odeszły nagle to niestety musiała mnie położna poprawiać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, to na w razie w wezmę sobie jakas przekaske lekka bo wiadomo ze jak mnie przyjma do szpirala to pewnie dostane dopiero kolacje :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, strasznie napierdziela mnie lewy jajnik. :/ Co to jest? Ma tak któraś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka
    przywolalam cie myslami, bo wlasnie sie zastanawialam co u ciebie !

Mnie non stop bola pachwiny i promieniuja w kierunku jajnikow, bol jest trwaly nawet przez kilkadziesiat minut, m lekarz powiedzial ze wtedy przez kilka dni wIac nospe 3x1, no i fakt ze przechodzilo

matko jak ja sie dzis poce jak jakas swinka....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny w badaniu słuchu wyszło Antkowi ze lewe jest cos nie halo...
    Tzn. "Zapaliła sie kontrol". Jeszcze nie panikuje bo to mogą byc wody, ale smutna juz jestem przez to.... (Aparatura kupiona przez WOŚP :) )
    Misiu moj znów mleczko modyfikowane wypił:(
    Mojej małej dali żółta naklejkę i musiała mieć kontrolowany słuch. Miała po wyjściu ze szpitala 2 razy i wszystko jest dobrze. Może być tak że im się kręcił przy badaniu i dlatego wyszło źle. Te badanie najlepiej robi się gdy dziecko śpi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zraz poodkurzam w domu i biore sie za przygotowanie obiadu bo moje dzieci wroca za 1,5 godziny do domu :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sara, że o mnie czasem myślisz. :D Ja ostatnio walczę z chorobą synka, co mnie tak zżera, że nie mam czasu tu z Wami pogadać. Niby jest już z nim lepiej,ale zrobił się totalnym niejadkiem, nie chce pić, jeść, ciągła walka. A ja tak marzyłam, że odpocznę. Ale chyba od pon wraca do żłoba, bo padnę. Poza tym już nie gorączkuje, katar właściwie zwalczyliśmy, ale teraz odkrztusza. Sara, masz jakiś sprawdzony syropek na odkrztuszanie dla takich malców?

A mnie pachwiny nie bolą, tylko ten jajnik głupi. Może mi młody uciska.. Ale tyle wiem, że nie rodzę, bo wczoraj byłam na wizycie. :)

Tomuś waży 2750g, do porodu do 3 kilo z groszem dobije:) Szyjka długa, główka wysoko, przepływy, łożysko, wody w normie. Wygląda na to, ze dotrwam do cc 23.09, choć macica wciąż trenuje:) Z gorszych wieści, to mam w moczu ślady krwi i szczawiany wapnia. Mam dużo pić i zrobić posiew moczu. To była już ostatnia wizyta. Wyniki skonsultuje online i za 2 tyg mogę rodzić :) Przytyłam 11 kg, wiec nie tak dużo. Od 2 dni nie mogę znaleźć w nocy pozycji dla siebie. Dobrze, że to już ostatnie 14 dni i nocy!

A co u Was kobitki?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Aaa, to na w razie w wezmę sobie jakas przekaske lekka bo wiadomo ze jak mnie przyjma do szpirala to pewnie dostane dopiero kolacje :)

Ja sobie wczoraj zrobiłam zapas bezglutenowego jedzenia do szpitala, wafelki, rodzynki, chlebek chrupki, takie jakby knopersy bg. Jakbym zdychała z głodu, żeby mleko miało się z czego produkować. U nas niby respektują dietę bezglutenową, ale pytanie czy to nie będzie dieta eliminacyjna, czyli zamiast kanapki z masełkiem, będzie masełko, zamiast krupniku z kaszą, będzie woda z marchewką, a zamiast owsianki, samo mleko. :P Umieram z ciekawości!

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, kp potrzebuje czasu zeby sie rozkręcić. Mi laktację rozkręcił młody w 3 dobie ale pokarm cieknie mi dopiero od 2-3 dni. Jednak jak naciskam to tylko kropelki sie pokazują a nie fontanna a pokarmu mam ful. Po cc wiadomo ze ciężej to rozhulać.
    A ja niestety przegrzalam mojego szkraba bo ma potowki ale tylko na buzi :( no chyba ze po malinkach go wysypało...

Zapomniałam Wam jeszcze powiedzieć ze mój mały szczęściarz urodził sie w worku owodniowym! :) :) :)

Sabina, Ulfenstein, Madziuuuula, kamciaelcia, Broszka, bisacz, haneczka, żabka04, Behemottka, violett, Bratek lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie! Jest news po wizycie u pediatry!
    W zasadzie to newsy :)

Najważniejszy jest taki, ze mlody wazy juz 2650! 320g w 5 dni :)

Pozostałe rownież dobre: wszystkie odruchy ma prawidłowe, napięcie tez, skóra sie łuszczy i ma sie łuszczyć az cała zmieni ;)
    Panie nie mogły sie napatrzyć - taka kruszynka, taki malutki, no juz nie płacz, ciocia musi.
    Całkiem sympatycznie :)
    Skierowania mamy do neurologa (bedzie usg brzuszka i głowy), ortopedy i neonatologa. Do 6 tygodnia.
    Plus młody juz pokazuje rodzicom smykałkę do oszczędzania - waga urodzeniowa poniżej 2,5kg wiec szczepionki skojarzone za darmo.

Z moja blizna tez wszystko wporzo. szew zdjęty, goi sie.

Sabina, Angela89, Broszka, Madziuuuula, bisacz, Anulka01, pestka, Little Red Fox, haneczka, agatia, żabka04, AJrin, mk83, marta258, kamciaelcia, violett lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia na pewno powtórkowe badanie wyjdzie dobrze!Doskonale Cię rozumiem, też bym się gnębiła i smutała. Kiedy do domku idziecie?

Uffe pozytywny te Twój post:)

Mysza się nie odzywa..ciekawe co tam u niej

A tak w ogóle to niestety widzę, że poród to ciężki temat, a potem w szpitalu z dzieckiem jest chyba jeszcze trudniej...

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby jutro ale jak on mi nie chce cyca ssać to sie boje ze go zaglodze :(
    Foxiku dopiero teraz rozumiem przez co przechodziłas...:(
    Tak sie martwię o niego ze jest glodny...

Wzięłam ketonal (można przy kp?). Boli podczas walki z karmieniem...
    Mleko pije pięknie, ssie piękne, o co chodzi mojemu dziecku...?:(
    Jest taki bezbronny a mi sie chce płakać bo nie potrafię mu pomoc! Jak mam jutro do domu wrócić...?:(

‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ