X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja sie obawiam ze ktg to mi dopiero zrobia przy przyjeciu do szpitala, moj lekarz jezeli sie nic ne dzieje nie kaze maszerowac na ktg bez potrzeby :)
    Ja już nie mam wizyt. Tylko na razie ktg 2 razy w tygodniu i z nim maszeruje do mojej lekarki. Ona ocenia czy jest ok czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

nie martw sie mi tez sie nic nie chce, ale zebralam sily i zrobilam maly ogar wynioslam nawet smieci bo moj mazbjak zwykle oo drodze do auta ciezko wziac, zrobilam pranie wypakowslam zmywarke, ogarnelam lozka, a teraz siedze i czekam na przyplyw mocy zeby odkurzyc i zmyc podlogi ale to moje sprzatanie ayglada tez tak wiesz pobieznie i po lebkach na dokladne to sipy znajde po porodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, mój Mały co chwila zanosi się płaczem, więc nawet dojść do toalety nie mogę :/
    nie mówiąc już o tym, żeby w kuchni zrobić chociaż kanapkę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

noooo ale ty juz na ostatnich nogach jestes do porodu, ja mam jeszcze 3 tgodnie to czeka mnie wizyta 19 no i mam nadzieje ze to bedzie ostatnia juz

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w badaniu słuchu wyszło Antkowi ze lewe jest cos nie halo...
    Tzn. "Zapaliła sie kontrol". Jeszcze nie panikuje bo to mogą byc wody, ale smutna juz jestem przez to.... (Aparatura kupiona przez WOŚP :) )
    Misiu moj znów mleczko modyfikowane wypił:(

• Broszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Żabcia... Strasznie dziwna akcja. Tzn.przede wszystkim to kosmos, jeśli faktycznie powiedziała o kasie... Przecież to jest namawianie do....
    No comments....

A ja ubiję tego smroda!!!!!!! Znowu się fochnął. Z rana się ruszał - bez szału, ale się ruszał. A na KTG prawie 40 minut i JEDEN ruch. Macica cuduje... a ten cicho siedzi. W kulki sobie leci???????
    A trafiliśmy znowu na jakąś obowiązkową panią dr, więc... odesłali nas na IP. Czyli coś czuję, że posiedzimy do późneeeeeego popołudnia. Buuuuuuuu.....
    P.S. A teraz mnie kopie... ;]

Bratku jakbym o swoim czytała:) Ja jestem ciekawa jacy ci nasi chłopcy będą po urodzeniu - czy równie grzeczni:D
    Mi na ostatnim KTG ani jeden ruch się nie zapisał.
    A z miesiąc wcześniej jak jechałam na KTG ze łzami w oczach bo Mały się nie ruszał bardzo długo to jak tylko się położyłam i mnie położna podpięła to zaczął wierzgać.
    No takie te nasze dzieci nieusłuchane:P
    Oby Ci szybko poszło na IP i oby Mały już nie stresował mamusi:):)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dobrze, że ja mam ktg dopiero w poniedziałek. Będę mieć spokojny weekend. Ale Karolus też dziś niezwykle spokojny. Może to przez pogodę?
    Zaczynam wierzyć, że zawsze będę chodzić już z takim brzuchem ;)

U mnie tez maly spokojny, a ja w mega stresie.
    Juz nie wiem jak go zmobilizowac do ruszania, chyba zaczne lazic po schodach czy cos.

Ja tez mam teraz tylko ktg plus sprawdzanie szyjki, na tym etapie to chyba u wiekszosci osob tak jest.

Ale mam dzisiaj stresa, ale nic, czekam na meza i jedziemy sprawdzic co i jak.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tzn. "Zapaliła sie kontrol". Jeszcze nie panikuje bo to mogą byc wody, ale smutna juz jestem przez to.... (Aparatura kupiona przez WOŚP :) )
    U córki też pierwsze badanie słuchu nie wyszło dobrze, dopiero nastepnego dnia wyszło poprawnie. Więc się nie martw Ksosiu :)

A laktacja jeszcze się rozkręci. Daj sobie czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ogromne ilosci sluzu...skad on sie wytrzasnal nagle...co za dyskomfort:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek, a jedziecie na IP przez to, ze sie ruchy na ktg nie pisaly, tak?
    Czy jeszcze jakies wskazanie?
    Ehh te nasze leniwe maluszki. Oby szybko Was puscili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia będzie wszystko dobrze kochana.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka - ja się śmieję, że takie zachowanie, to właśnie NIEgrzeczność :-P Jakby był grzeczny, to by posłuchał mamy, kopnął parę razy w czujkę i byłoby z głowy ;))))
    P.S.Haha - zawsze się tego obawiałam - że się Mały schowa, a potem nagle "tadaaaaaam" ;))))

Sarcia - bez powodu na KTG nie wysyłają. I dobrze - masz więcej spokoju ;))))
    Ja miałam zlecone od 36tc z powodu cukrzycy (btw-po drodze siadały nam przepływy).

Violett - tak. Tzn.nie musiałam jechać, bo prowadzą mnie w przychodni przyszpitalnej :)
    Młody nie pierwszy raz robi cyrki - już mnie położne znają i sobie żartujemy ;)))) Potrafi fundować mi jednego dnia 3-4 podejścia do KTG, a za dwa dni jest ok... Potem znowu....
    Dziś łaskawie ruszył się podczas zapisu... raz ;) Chociaż miałam nadzieję, że mi darują, bo na spinanie się macicy reagował zwyżkami tętna - miał więc nadzieję, że nam się upiecze... ;))))
    Ale coś słyszałam położne, że to taka pani dr, co za brak ruchów odsyła ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 13:12

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja z 1 corka tez na ktg bylam chyba raz o ile sie nie myle w 39 tc, i pozniej w zzpitalu nam robili mak lezalam, ale moj maly to znow adhd ciagle sie ruszy, prezy i wygina zw chwilami to juz mnie wkurza bo tak mi wzzystko naciaga ze mam checi plakac bolu :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

a u nas żadne ucho nie wyszło :( niby awaria sprzetu więc mamy umówione badanie w por angiol. 27 września

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMILA

Mam pytanie, jak wygladalo przygotowanie do planowaneg cc, bo tytez dzien szybciej lezalas ? I ske zastanawiam co beda mi robic :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia głowa do góry - tak jak pisze Sabinka - to pierwsze badanie, na pewno wszystko będzie dobrze, tu tyle cioć trzyma za Antka kciuki:)

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    KAMILA

Mam pytanie, jak wygladalo przygotowanie do planowaneg cc, bo tytez dzien szybciej lezalas ? I ske zastanawiam co beda mi robic :)

głownie krew i mocz zbadali, ktg i tętno badane, z rana lewatywa, prysznic z tą ich myjka, rozmowa z anestezjologiem
    czyli nic waznego, ale wczesniej musialam być

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, to nawet dobrze, bo masz blisko, a wszystko fajnie sprawdzaja. Ja tam troszke panikara jestem i wole zeby sprawdzili, niz jak mialabym sie zamartwiac.

Bratek lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Bratku moja pierwsza wizyta na ip tez z powodu płaskiego wykresu bylo i cukrzycy. Trzymam kciuki żeby u Ciebie nie bylo 7h czekania....
    Moj tez dzisiaj strasznie leniwy i ospaly i pomimo ze jestem w szpitalu to i tak mam nerwy i stresa. Czekam na popoludniowe ktg jak na zbawienie, bo na porannym spał!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila

aa czyli cala papierologia , bo przyjecie i wszystko a pozniej nic szcsevolmego i lezenie bezczynne :/ ee to tez wolala bym przyjsc od razu na cc niz lezec tam dzien szybciej, ale jak mus to mus co zrobic :)
    pytanie. Golilas sie w domu przed pljsciem do szpitala w sensie pole operacyjne itd ? Bojak w czwartek pojde do szpitala to chyba we srode bym musiala machnac cos nie cos

‹‹ 2377 2378 2379 2380 2381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ