X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez zapomne dzis czapy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, hahaha, witamy w klubie :-D :))))))))))))))))))))0
    U nas też ostatnio taka literatura na tapecie. Nagle się okazało, że to już za chwilę....aaaaaaa ;) , więc trzeba zagęścić ruchy ;)

A dodam jeszcze, a'propos KP..... Że coraz bardziej się cieszę, że zaczęłam wcześniej robić użytek z tego, że siara mi się zbiera. Ot, taki skrzywienie zawodowe ;) z gatunku: "zróbmy eksperyment" ;))))
    Tzn.obserwowałam czy to nie wywołuje jakiś negatywnych efektów, ale odpowiedź w postaci skurczy jest z macicy dopiero od jakiegoś czasu. Natomiast trochę się dzięki temu.... "nauczyłam" swoich piersi.
    Tknęło mnie po tym, jak czytałam o masażu krocza i w którymś miejscu napisali, że poza uelastycznieniem tkanek, chodzi o pewne przyzwyczajenie tego obszaru do tego, że coś tam się dzieje.

I fakt-jeśli chodzi o piersi, początkowo były masakrycznie, bo bolały od byle czego - po pierwszych razach złapałam się na myśli, że hormony hormonami, ale gdyby do takich piersi ktoś mi przystawił jakiegoś ssacza, to chyba bym zagryzła ;)
    Ale trochę poczytałam, zastanowiłam się, jak to jest u naszych czworołapych pacjentów ;) i.... jest lepiej.
    Czy to się przyda po porodzie??????? Nie mam pojęcia :P Ale mam nadzieję, że chociaż ciuteczkę tak :)
    Są mniej wrażliwe na lekkie uciśnięcie, ja też wiem, jak złapać, żeby coś wyszło :)

I, co ciekawe oraz mega ważne.... na własnej skórze przekonałam się, co znaczy wpływ.... PSYCHIKI. A jest KOSMICZNY.
    Jeśli sprawdzam czy coś się uzbierało, będąc głową gdzie indziej, albo nie daj Boże, poddenerwowana, to nie idzie nic. Zero. Po prostu klapa na maxa. Albo czasem kropla.
    A jeśli siądę wtedy na spokojnie, parę razy odetchnę głęboko, pomyślę pozytywnie.... to zdarza się, że już po kilku/kilkunastu sekundach zaczyna ruszać i kapie całkiem nie od parady. Już nie mówiąc, co było po zajęciach ze Szkoły Rodzenia, gdy mówili o laktacji..... B-) :P
    Martwię się tylko, bo ewidentnie większa pierś produkuje więcej ;) no ale może z tej małej też w miarę wystarczy, a najwyżej będziemy poprawiać drugą ;)

violett, Behemottka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko to chyba jakieś jaja, masz dać w łapę???
    Angela ja Liwce tez czapki nie zakladam, bo w taki skwar to bez sensu. Zakladam opaseczke cienka, bo musi mieć naczyniaka zasłoniętego od słonka.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tez zapomne dzis czapy
    Proszę Cię jest tak gorąco że wściekła bym się jakby ktoś mi chciał czapkę ubrać. Ale ja z tych mam jestem która nie przegrzewa dziecka. Martyna jako wcześniak ubierana była tak jak Kuba. Ile się razy na słuchałam że ma zimne ręce - u wcześniaków to bardzo normalne i nawet dzieci donoszone często tak mają. Dla mnie najważniejszy jest kark

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;)

my już po karmieniu, póki co Maluszek sobie marudka pod nosem jak zwykle o tej porze, kiedy nie chce się zdrzemać, a matka coś o kawie i śniadaniu mówi :P znowu dostałam ulanym pokarmem prosto w dekolt przy odbijaniu - nie jestem pewna czy go źle łapię czy żarłok za dużo zjada?

Tata na konferencji w Krakowie, więc mamy cały dzień tylko dla siebie.
    Poleniuchujemy, pośpimy, gdzieś śmigniemy na spacer, a obiad najwyżej na telefon zamówimy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mam wysłać męża do psychiatry po zaświadczenie ze się boję.

Dzwoniłam do gina.
    Oddzwonil.
    Już dzwoni do tej koleżanki okazuje się że jest na urlopie do poniedziałku.
    Powiedział że zaraz dzwoni i załatwi.
    Z ta gin mam nie gadać bo jest głupia jak najbardziej są wskazania do cc.
    Ta jego koleżanka ma z nią gadać.
    Powiedziałam mu ze idzie weekend i co zostanę na lodzie.
    Ma się odezwać. Co dalej.
    Czekam

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Proszę Cię jest tak gorąco że wściekła bym się jakby ktoś mi chciał czapkę ubrać. Ale ja z tych mam jestem która nie przegrzewa dziecka. Martyna jako wcześniak ubierana była tak jak Kuba. Ile się razy na słuchałam że ma zimne ręce - u wcześniaków to bardzo normalne i nawet dzieci donoszone często tak mają. Dla mnie najważniejszy jest kark

a pytałam, czy zawsze noworodkowi trzeba zakladac bo ja uznaje regułe ze jak ja nie potrzebuje to dziecko tez nie i sama z myslami sie biłam (emilka nie ma zdjec prawie w czapie, ale ona z grudnia...)
    przeciez infekcje sa z wirusów i bkterii a nie z powietrza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko nie daj sie !!!!!!to niby było załatwione
    a jak nie to zrób akcje typu ze zmieniasz szpital

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

No to chocisz jakas kropla w morzu z lepszych wiesci. Widzisz czasami sie trafi na lekarza idiotie i co mozna zrovic kurde ?
    Ale ten twoj lekarz imo wszystko dal dupy bo jak by wystawil ci skierowanie na cc to mysle ze problemow by nie bylo bo skierowania podwazac niktna wlasna odpowiedzialnosc noe bedzie. Sam troche namieszal to teraz niech zalatwia a nie Cie stesuje !!!!! Co za barany w tej Polsce !!!! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, a ja już myślałam, że jestem wyrodną matką wcześniaka :D
    my sobie właśnie leżymy w samym body i skarpetkach przy otwartym oknie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Szyjka miękkie rozwarcie brak.

Powiedziałam że ma zrobić cc.
    Nie zrobi bo nie ma powodu.
    Kazała mi męża wysłać z kasą.
    Mówię do kogo gdzie nie ma problemu zaraz to zrobię.
    Mam załatwić od psychiatry zaświadczenie o leku do bólu toxo....
    Zostaje w szpitalu i czekamy na akcje

Kuźwa siedzę i rycze.
    Co mam do gina dzwonić?????

Zabka no raczej ze dzwon do swojego gina, co oni w ogole odwalaja i dlaczego masz placic za cc, skoro Twoj lekarz dal Ci skierowanie? Oni sa niepowazni :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    no w końcu mam wolne ręce (ale uparty ten Piotrek-był aktywny 2h a jak go niosłam do kolyski to niby spał, jak połozyłam na boku - po spaniu!na plecach spi-na boku marudzi)
    szkoda ze nie nagrałas tego wołania o kasę
    twój gin nawalił, powinien osobiscie ci dostarczyć skierowanie na cc
    nadal nie rozumiem, czemu wczesniej nie dał tego skierowania?!
    zobaczymy co załatwi
    a zalatwić musi
    ja bym serio wtedy szpital zmieniła, ale swojemu gin bym powiedziała, ze jak sa wskazania, to niech daje skierowanie!!!
    schowaj łzy i walcz kochana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bardzo nie rozumiem dlaczego Twój gin nie dał Ci skierowania,s koro uważa, że masz mieć cc?
    wygląda to trochę tak, jakby dupę swoją chronił.

Co to w ogóle ma być?

Matko i dlaczego położne są takie wredne, kurde no. Tak się prowadzi nabór do tej pracy, czy co. Ogłoszenie, ze szukają położnej, wymagania "wredność i nieczułość "

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zeobilam sobie na sniadanko 2 jajka sadzone i kanapki z szynka mniam dawno nie kadlam :)

A dzis na obiad robie Lasagne, uwielbiam :)

A wy co dzis polecacie i serwujecie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, a ja już myślałam, że jestem wyrodną matką wcześniaka :D
    my sobie właśnie leżymy w samym body i skarpetkach przy otwartym oknie :D
    Kochana jak tak kiedyś będziesz jeszcze myśleć to pomysł że Ja nie jestem lepsza. Moja mała od początku zimno chowana i dopiero pierwszy katar miała jak zęby jej zaczęły wychodzić się pojawił :) ogólnie okaz zdrowia. Ostatnio lekarz się ostatnio dziwił że u nich w przychodni nie mamy karty choroby żadnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozne wszedsie narzekaja ze maja za nisie zarobki do wykonywanej pracy i stad wszystkie siedza jak za laske..

A zapomnialy o tym ze same taki zawod wybraly i okreslany jest mianem "sluzba zdrowia" a to zobowiazuje....tak samo jak lekarza, strazaka czy policjanta i innym zawodom ktore dbaja o bezpieczenstwo i ratuja ludzkie zycie

A najgorsze sa te polozne jeszcze statej szkoly, te to dopiero byly mponauczone...i traz nie moga sie pogodzic z tym ze traz lekarze rzadza oddzialem a nie polozne tak jak kiedys bylo. Ze,polozna wazniesza jak lekarz.

Przykre ale prawdziwe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka przykro czytać o Twojej sytuacji. Mam nadzieję ze wszystko się unormuje, bo stres na pewno nie jest Ci teraz potrzebny. Ściskam <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Czekam dam znać jak coś się dowiem.
    Idę jeść.
    I muszę do apteki zejść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, to ja myslalam, ze on Ci dal skierowanie. Kurde, to niech fakycznie sie sam teraz zamartwia i zalatwia, jak taki ostrozny byl.
    A Ty sie juz nie martw, szkoda nerwow, poczekaj, na pewno lekarz to ogarnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Jak mowil ze oddzwoni to poczekaj na info moze cos wskora. A ty sobie lez i sie nie przejmuj poki co jeszcze nie rodzisz :)

‹‹ 2375 2376 2377 2378 2379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ