X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i od razu pragnę poinformować, że mój Uparciuch jest już na świecie od godziny 13.47. Waży 3540g i mierzy 55cm.

Poród został wywołany. O 10 przebito mi pęcherz i podano oksytocynę. Niestety caly poród pod kroplówą bo zanikały skurcze. Ale jakoś poszło po 3,5h. Bez nacoęcia poród siłami natury. Ogólnie mogę już chodzić i normalnie funkcjonować.

Hania wbrew pozorom jest baaardzo grzeczna. Jak jest glodna to mlaska i śmiesznie sapie ;)

Behemottka, Anulka01, agatia, sarcia123, marta258, Sabina, alinka, Broszka, żabka04, Little Red Fox, Ulfenstein, violett, mk83, AJrin, Jotc, Ksosia, pestka, haneczka, bisacz, Bratek lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka - super wiadomość:). Ale fajnie tek przeczytać z samego rana :). Gratuluje z całego serca :).

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszku - przykro tak czytać te opowieści o polskich położnych. Im wiecej ich czytam, tym bardziej jestem przekonana, ze te kobiety nie maja pojęcia o KP. To nie powinno bolec. Jesli boli, to znaczy, ze dziecko za płytko zassało. Trzeba matce pokazać jak maluszka przykładać, zeby sutek wszedł głęboko prawie do gardełka - wtedy mamę nie boli a maluch ciągnie lepiej i jest bardziej zadowolony. Jesli gryzie i Cię boli, to położna powinna to skorygować, taki ma zawód. Ale przykro.

Ale dobrze, ze już powoli ustalacie jak razem funkcjonować i swietnie, ze Stasio dostaje mleczko mamy :)

Ściskam Was mocno i życze,marny teraz było już tylko lepiej i lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 18:07

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia też tak karmiłam Borka ściągałam u dawalam w butli, a później już mm. Ale chciałam, żeby jadł moje mleczko z racji przeciwciał. Później okazało się koło roku, że miał słabe napięcie w buzi dla tego nie chciał ssać piersi, masaże pomogły. Bałam się krótkiego wędzidełka, ale na szczęście nie :)
    Liwia znowu wisi na piersi chętnie i choć litrów mleka nie mam, to będę karmić do ostatniej kropelki ;) ale smoka nie chce na szczęście, więc mam drugiego dziecia antysmokowego :) jedno odstawianie mniej nas czeka ;)

Żabko nie wiem, jak jest w Twoim szpitalu, ale u nas USG pachentkom z oddziału robione jes do godziny 14, no chyba, że coś się nagle dzieje. Potem dyzurujący ogarnia nowe przyjęcia i ewentualnie swoje pacjentki. Sama miałam sprawdzane przepływy i wagę Liwki w szpitalu na dyżurze mojej ginki. Po prostu zdecydowanie lepszy sprzęt do tych pomiarów.
    Nie dziwię Ci się, ze się złościsz i płaczesz, też by mi nerwy puściły z bezsilności. Ale wierzę mocno, że i tak wykonają cc. Tulę mocno.

Behemottka lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka nareszcie! Ogromne gratulacje!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELINA

ogromne grtaulacje z okazji narodzin Hanki! w koncu :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, gratuluję szybkiego porodu i zdrowej Hanusi :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Witam się i od razu pragnę poinformować, że mój Uparciuch jest już na świecie od godziny 13.47. Waży 3540g i mierzy 55cm.

Poród został wywołany. O 10 przebito mi pęcherz i podano oksytocynę. Niestety caly poród pod kroplówą bo zanikały skurcze. Ale jakoś poszło po 3,5h. Bez nacoęcia poród siłami natury. Ogólnie mogę już chodzić i normalnie funkcjonować.

Hania wbrew pozorom jest baaardzo grzeczna. Jak jest glodna to mlaska i śmiesznie sapie ;)
    Cudnie :) Ale Wam gratuluję :) :)
    Niech rosnie zdrowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka ale się cieszę!!!:-)
    Super gratulacje i zdrówka życzę:-))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kolejna porcja czopa odeszła big czopa.
    Boziu z kad się to bierze w takich ilościach??????

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

w końcu się doczekałaś! :)
    gratuluję i życzę dużo zdrówka :)

dziewczyny, ja bardzo chciałam kp, ale doszłam do wniosku że ja w tym wszystkim jestem równie ważna co dzidziuś. Jeśli ma mnie to wpędzić w depresję - pasuję, bo Mały zasługuje na szczęśliwą matkę ze spokojnym sumieniem.

Sabina, kamciaelcia, marta258, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko faktycznie tego czopa masz od groma i ciut ciut ;) zaczopowanaś pod szyję ;)

Foxiku masz rację, jak mało pokarmu to nie ma co się katować i dziecia.

żabka04, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka gratulacje :) Najwyzszy czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka ogromne gratulacje!

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, właśnie czytam o KP i lewej/prawej części mózgu. Autorka mądrej książki twierdzi, że z KP jest jak z jazdą na rowerze i instrukcje się na nic nie zdadzą, trzeba zamknąć oczy i pojechać. Jak raz zaskoczy to się pedałuje (albo doi, jeśli to KP :P ). Tak więc pewnie masz rację i wpływ psychiki jest ważny. Zresztą tak było chyba u Claudiuszka, bo jak dostała zielone światło na mm i się uspokoiła, to nagle było mleko :)

A masz jakieś konkretne wskazówki jak się "przygotować" na ssaka? Tak "wyciskać", czy masować, czy smarować czymś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 18:57

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mi kolejna porcja czopa odeszła big czopa.
    Boziu z kad się to bierze w takich ilościach??????

U mnie wyszło tyle na raz, że poczułam, ehem, ehem, obce ciało w częściach intymnych, jak meduza jakaś ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, powiedz jeszcze, bo na pewno wiesz, czy czworołape ssaki też mają takie problemy z KP? Bo wszystkie źródła właśnie tak rozpoczynają wywody o potencjalnych problemach, że to problemy w głowie, że jest presja i za dużo zasad i że dlatego się blokujemy. A matki afrykańskie, czy aborygeńskie takich problemów nie mają, bo nikt ich do niczego nie przymusza i idą za instynktem. Że gatunek ludzki by nie przetrwał, gdyby takie były problemy setki lat temu, bo ssakami jesteśmy, i że to my, w rozwiniętym świecie, stworzyliśmy sami sobie problem. No i wreszcie, że u zwierzaków w ogóle nie ma problemów se ssaniem... No to są, czy nie ma??

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    U mnie wyszło tyle na raz, że poczułam, ehem, ehem, obce ciało w częściach intymnych, jak meduza jakaś ;)

Hahahhaha
    Ale się uśmiałam :-)
    Ale dobrze określiłas meduza i to nawet podobne tylko u mnie w wzorki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 19:08

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka rozwaliłaś mnie "meduzą" siedzę i się śmieję :-D

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Hahahhaha
    Ale się uśmiałam :-)
    Ale dobrze określiłas meduza i to nawet podobne tylko u mnie w wzorki?

U mnie też we wzorki :)

żabka04 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 2381 2382 2383 2384 2385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ