X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ... chyba sobie dzisiaj zrobię wieczór spa, a co :D

Idę nakładać maseczke na włosy i na buzię, a potem może ogarne paznokcie :)

Behemottka, violett, Sabina lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi krew z odbytu dzis poleciala chyba mam hemoroidy :/ do tej pory lekko swedzialo mysalam ze unikne tego ale niestety dopadlo mnie na samą końcówkę. Zobaczymy oby przeszlo jak nie to chyba bede musiała do jakiegos lekarza jeszcze przed pordem. Smutek..

Macioszczyczka ogromne gratulacje dzielna mamusiu, jeny jak ja sie ciesze czytajac taki wpis wywolywany porod i bez nacieicia i tak sprawnie i już chodzisz. Dziekuje napawasz mnie nowym optymizmem.

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma doświadczenie z laktatorem polegające na odciąganiu sporadycznym?
    Jeszcze nie teraz, ale za jakiś czas będę potrzebowała wolnych wieczorów.
    W jaki sposób ściagąć, żeby nie zaburzyć laktacji i nie pozbawić młodego mleka?

Przystawiam do lewego cyca, na powiedzmy 20m, potem na 10 do prawego i z którego ściągam?
    próbowałam coś szukać w necie, ale nie mogę nic znaleźć.

czy może po prostu między karmieniami? ale czy wtedy przystawiony młody dostanie tyle co potrzebuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 19:52

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf ściągasz później po karmieniu i zaczynasz od piersi z której jadł ostatni raz.

Wiecie co.
    To ja musiałam polknac bardzo wielka meduza hahhahaha co idę do ubikacji i jest tego bardzo dużo
    I brzuch boli miesiączkowo :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Hania zajeżdża cycki jak chce. Najpierw wyssałam jeden i teraz drugi i zasnęła w koncu. Ale zajeżdżała je od 18, na zmianę.

Pierwsza kupa za nami, ale coś tu mi pierdki puszcza.

Sabina, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Dziewczyny czy teraz wystarczy wniosek o urlop macierzynski wystarczy zaniesc pracodawcy czy do Zusu tez trzeba zglaszac? Orientuje sie ktos po jakim czasie pierwsza wyplata?
    Ja zniosłam zaświadczenie ze szpitala o urodzeniu dziecka z aktem urodzenia i mi szefowa sama wniosek napisała a ja go tylko zniosłam do ZUSU który ma 30 dni na rozpatrzenie wniosku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia ja wypełniłam wniosek o macierzyński i rodzicielski w pracy, do Zus nic nie zanosiłam. Pensję normalnie dostaję do 10 każdego miesiąca, tylko już dostałam od dnia porodu wyliczone 80%.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia, myślę że Twój pracodawca wyśle wszystko do zusu, u mnie w pracy też tak jest, wystarczy że mąż pokaże akt urodzenia, da wypełniony przez mnie wniosek i tam dalej wysyłają do zusu.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o tych meduzach to ciesze sie ze mi w 1 ciazy czop nie odchodzilm:) i obym w tej ciazy tez nie musiala tego ogladac bo ja to wrazliwa na takie rzeczy jestem az do przesady i ktos by powiedzial jak ty kobieto dziecko urodzilas ??haha normalnie, nic nie widziałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu dziekuje za odpowiedz.
    Dużo wniosła do mojego cyckowego życia.

Ja w końcu trafiłam na pielęgniarkę która zna sie na rzeczy...
    Najprawdopodobniej jeszcze nie strzeliła bomba pokarmowa... Oooo!!! NAGLE dowiedziałam sie ze po Cc to norma!!!!!!!!
    Dostał butle i śpi. Wypił 30 ml!:)

CZY TYLKO JA BOJE SIE ZASNĄĆ ZE COS MU SIE STANIE?!?!?!:(
    Jestem
    Chyba przewrażliwiona. Od jego urodzenia czyli od dokładnie 50h spałam jakieś 3h!:o

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia z B też nie spałam, nawet w domu mimo monitora oddechu czuwalam. Przy L nie spałam w szpitalu, ale w domu korzystam ze snu, monitor czuwa. Bez snu bym dwójki dzieci nie ogarnęła ;)

Liw dostała pierwszą flaszkę bebilonu, zobaczymy jak po tym brzuszek i kupa :) Dzieć śpi, drugi na działce, czas na relax, kąpiel, paznokcie :) bo nie wiadomo kiedy kolejna taka okazja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mi przy ciąży z córką też nie odszedł czop tylko taka rzadka była wydzielina.
    A tu takie widoki......

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszka gratulacje! Wreszcie się doczekalas Hani!

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziękowania dla obu Żabek :)

żabka04, Behemottka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu
    Najedzony Antos to będzie szczęśliwy Antos :) oby zassal cycuszka. Jak juz zassie to i mleczko będzie. Ale mm tez mu krzywdy nie zrobi :) 30 ml to już solidna porcja. I masz pewność że coś zjadł. Że za dużo nie zgubi. Że zaraz będziecie w domku. A w domku jest inaczej - może nie łatwiej ale przyjemniej i intymniej. Ja odliczalam ten czas.
    A przespać się musisz. Ale znam tę bezsenność ;) ja do tej pory w nocy mam w sypialni włączone 2 lampeczki do gniazdka :)

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

no ja wlasnie teraz znow mam taka przezroczysta wodnista wydzieline, ze kilka wkladek muszeprzebrac, ale zauwzylam ze takie zwiekszone ilosci wydzielon mam jak jest goraco na dworze i taka wstretna duchota bo tak to normalnie nic specjalnego.

teraz to moj syn ma siedziec a sie nie pchac, mamy umowiona date i ma teraz cierpliwie czekac i matce stresa nie napedzac :) a pozatym to jeszcze maly krasnal i ma teraz pakowac zeby byc duzym silnym facetem jak sie urodzi...kurcze juz czuje w powietrzu jego przyjscie na swiat! A jeszcze nie daano z testami ciazowymi latalam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też lampka się świeci w nocy, bo łatwiej jest mi zerkać na Małego ;)
    zastanawiałam się nad cotton ballami, ale u nas nie ma na nie miejsca...

z mężem dziecia uspaliśmy, teraz się zastanawiam kiedy się obudzi - po 19. ostatnio jadł, później dostał ataku kolki, to pomogło tulenie - najpierw męża, żebym mogła wziąć prysznic - siedziałam tam chyba ze 20 minut, bo byłam zmęczona płaczem Fifiego - a później ja przejęłam i tak sobie trochę podrzemaliśmy :)

a jutro kosmetyczka i zakupy, może nawet jakąś dobrą kawę sobie kupię <3

Sabina, Behemottka, stardust87 lubią tę wiadomość

‹‹ 2382 2383 2384 2385 2386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ