X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde po kilku miesiącach prysznicowego zycia odwazylam sie wejsc do wanny i nalalam troche wody takiej na pol zimnej moze to ukoi bol kregoslupa i lepiej mi bedzie chociaż troche ? Ale fakt ze z takim brzuchem ciezko sie sie lezy w wannie w dodatku maly sie wierci non stop... alechoxiaz chwile poleze w wodzie....:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Dobra kawa i ciacho

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z cora cala noc mialam lampke zapalona z takim delikatnym przygaszonym swiatlem, zeby latwiej mi bylo do niej zerkacmi zeby ona tez sie nie denerwowala ze jest ciemno jak w d... a u nas nie raz ta mala cwaniara sie, obudzila i tak cicho lezala ze nawet nie wiadomo bylo ze nie spi dopiero jak zaczela kolderke skopywac to bylo szum delikatny slychac :) kurde jak sie ciesze ze znow to bede mogla przezyc te dzidzusiowe chwile :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tak mnie brzuch spina dzisiaj, że nie jestem w stanie nic jeść. Czuję się, jakbym arbuza połknęła. W ogóle jakoś tak dziwnie mi jest, ale nic nie boli. Nie wiem, czy to skurcze, czy BH, czy co? Adasio jakiś cichy się zrobił - calą noc mnie budził, a teraz odsypia chyba... Oooo, coś tam zamachał, żeby uspokoić matkę ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku u mnie cottony ma i Liwka i Borek :) Brat wybierał.
    Co do kosmetyczki to zazdroszczę :) ja idę do fryzjera i kosmetyczki po remontach, narazie domowa odnowa biologiczna i domowa kawusia tchibo z expresu codziennie, obowiązkowo z mlekiem :)

Sarcia dobra kąpiel nie jest zła :) całą ciążę tylko prysznic brałam, a teraz nie mam kiedy się wymoczyć, korzystaj :)

Piszecie o czopie, kolejna rzecz, której nie znam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, nadal mi ciężko poza domem się nie śpieszyć. Jak kupię kawę to pewnie na wynos i polecę załatwiać sprawy. Musze kupić dres, bo zaczynamy z bobasem gimnastykę w przyszłym tygodniu i mamy razem ćwiczyć, jestem ciekawa jak takie zajęcia wyglądają ;) tak poza tym kupić coś dla siebie, bo wszystko na mnie teraz wisi :( a jutro mam obiecaną kąpiel, tylko też muszę najpierw zajść po swoje ulubione kule. I może przy okazji chińczyka na wynos w drodze powrotnej zgarnę <3 jak go w ciąży zjadłam to dwa dni umierałam, teraz powinno być ok - stęskniłam się za ostrym :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ja sobie w końcu brwi muszę zrobić, bo straszę :D

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu - spać! Zmęczenie nie pomaga ani Tobie, ani synkowi, ani KP :) Zaśpiewaj sobie kołysankę.....
    W górze gwiazd.... w dole tyle miast.... Gwiazdy miastom dają znać, ża Ksosia musi spać...!

agatia, żabka04, Ksosia lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Podejrzewam ze od razu dres ci nie będzie potrzebny ;) z czasem nauczysz się żyć poza domem ;) w twoim mężu cala nadzieja by tak się stało
    ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Wszystko możliwe ze ten twój dzisiejszy "odmienny " stan to już jakas zapowiedź :)

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, tutaj też Ci gratuluję serdecznie! :) Miło słyszeć pozytywne wrażenia z porodu. :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia, ja sobie w końcu brwi muszę zrobić, bo straszę :D
    Ja brwi robię sama i regulację i hennę. Ale muszę iść grzywką wyciąć, bo czas włosy ogarnąć po ciąży i po remoncie. No i czas buzię odświeżyć po ciąży. A na jesieni dermabrazję czas zrobić, żeby plamy z buzi po ciąży rozjaśnić :)
    Ale najpierw remoncik, przeprowadzka, potem ogarnąć dzieciaków lekarzy i czas siebie ogarnąć ;)
    Poza domem nauczysz się funkcjonować :) choć ja matka wariatka, imprezowy typ, po urodzeniu Młodego szybko zmieniłam nastawienie. Do tej pory jak wychodzę to ciągnie mnie do moich skarbów. Tęsknota bierze górę i nic nie jest tak ważne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 21:36

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałabym się przypomnieć w mojej sytuacji, może któraś z Was przeżywała coś podobnego w ciąży?

Wyszła mi krew w moczu i szczawiany wapnia. Dzisiaj cały dzień kłuje mnie po lewej stronie na dole brzucha, jakby jajnik, ale podejrzewam, że to może być moczowód. Biorę nospę, piję dużo, ale guzik to pomaga. Nie wiem co robić. A jak to coś poważniejszego? Boję się, że zbagatelizuję i zaszkodzę maluszkowi. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, kupiłabym sobie coś bardzo wyszukanego, ale chyba dużo praktyczniejsze są dresy i luźne koszulki :D

przydałoby mi się iść w kimę, choć znając Filipa i jego doskonałe wyczucie czasu...
    może się obudzić za chwilę, a może za godzinę - ryzyk-fizyk :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 21:42

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Szczawiany chyba są zależne od diety
    ale na krwi się nie znam. Chciałabym ci coś doradzić ale kompletnie się nie znam a z drugiej str nie uznaje przeszukiwania netu :( nasze wnętrzności tez są poprzestawiane i wydaje mi się że trudno określić co dolega. A lekarz pewnie powie ze q ciąży pewne rzeczy są normalne. A to i tak nie będzie pocieszenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku moja Liw też ma wyczucie :) dobrze, że zdążyłam zrobić stopy i paznokcie u stóp bo włączył się kupowy alarm. Zmiana pieluszki i kangurowanie ululały córeczkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka ja kiedyś szczawiany miałam, ale nieliczne i lekarz nic na to nie powiedział. Co do krwi to nie wiem niestety, chyba najlepiej byłoby powtórzyć badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A ja chciałabym się przypomnieć w mojej sytuacji, może któraś z Was przeżywała coś podobnego w ciąży?

Wyszła mi krew w moczu i szczawiany wapnia. Dzisiaj cały dzień kłuje mnie po lewej stronie na dole brzucha, jakby jajnik, ale podejrzewam, że to może być moczowód. Biorę nospę, piję dużo, ale guzik to pomaga. Nie wiem co robić. A jak to coś poważniejszego? Boję się, że zbagatelizuję i zaszkodzę maluszkowi. :/

Siostra miała podobnie i u niej to były kamienie w nerkach, ale podobnie może być z piaskiem. Zwracaj uwagę na mocz by nie był brunatny, powtórz badanie i skonsultuj z lekarzem. Maleństwu raczej nie zaszkodzisz ale własne zdrowie też ważne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ala miała problemy z najadaniem się gdy była w szpitalu, i miała żółtaczkę. Teraz ssie pięknie, aż do bólu. Moje sutki to pobojowisko.
    Położna dziś doradzała by smarować pokarmem i przede wszystkim wietrzyć, niczym nie zakrywać. A ja się pytam jak ja mam chodzić z cyckami na wierzchu, gdy teśc jest non stop u nas, tesciowa i babcia męża praktycznie też. Gdy zamknę się w pokoju to nikt nie pomyśli, że robię to bo potrzebuje intymności. Teść wchodzi bez pukania, bo on musi kilka razy dziennie patrzeć przez okno w pokoju, w którym akurat ja jestem z małą.
    Tyle sobie ponarzekałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysnelam godzinkę.
    Dziekuje behemottko ;)

Dziewczyny co robicie gdy dziec jest nakarmiony, przebrany i płacze...?

‹‹ 2383 2384 2385 2386 2387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ