X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A ja chciałabym się przypomnieć w mojej sytuacji, może któraś z Was przeżywała coś podobnego w ciąży?

Wyszła mi krew w moczu i szczawiany wapnia. Dzisiaj cały dzień kłuje mnie po lewej stronie na dole brzucha, jakby jajnik, ale podejrzewam, że to może być moczowód. Biorę nospę, piję dużo, ale guzik to pomaga. Nie wiem co robić. A jak to coś poważniejszego? Boję się, że zbagatelizuję i zaszkodzę maluszkowi. :/
    Haneczka a sprawdź na necie ulotkę fitolizyny (chyba tak to sie nazywa) bo to wypłukuje piasek z dróg moczowych. Albo w aptece o to podpytaj. Zaraz sprawdzę czy nazwy nie przekręciłam.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A ja zjadłam dwa ząbki czosnku i psikam tantum verde... i jeszcze solą morską do nochala. Ech, niech się mikroby ode mnie odczepią.
    Jeszcze cos z jonami srebra mozesz ale strepsils raczej ni.

Behemottka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg,wszystko ok. Najadlam się czekolady przed i nawet było trochę kopniakow :)

Lekarz mnie dziś nie zbadał więc nie wiem czy mamy postępy w rozwarciu, ale skurczów na ktg brak :(
    Powiedział że jutro ma dyżur w szpitalu więc zaprasza, ale bardziej się nastawia ze nas zobaczy w środę na porodowce. No zobaczymy :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam <3
    czuję się cudownie z pięknymi brwiami, wreszcie Fifi ma matkę, która wygląda w miarę jak człowiek :D

kupiłam dziś w rossku mleczko NAN, zobaczymy czy Malutki będzie się lepiej po nim czuł. Mam wrażenie, że problem z kupką mogą być po Bebilonie :/ dodatkowo herbatka koperkowa, ciekawe czy da się oszukać :D

wracam do domu, Mały nakarmiony, na ramieniu u Taty, a teraz śpi przy dźwięku szumu fal - nagranie 10 godz. :D

kamciaelcia, Sabina, marta258, mk83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

no widzisz, najwazniejsze ze masz dobry humor i lepsze samopoczucie, nic dziwnego kobieta po ciazy tez chce wyglądac na poczatku widomo dobrze i elegancko a z czasem kobieco i sexy ! To naturalne, moje brwi kosmetyczki nie widzialy od hoho ale w ciazy ja sie nie maluje ani nie korzystam z uslug kosmetyczek, stawiam na 9 miesiecy natury jak najmniej chemii :) ale jak urodze malego to sie biore za siebie w miare mozliwosci i dojsciu do siebie po cc, jedyne co mnie ucieszy to jak spadnie mi waga i bedzie chociaz zblizona do mojej to bedzie moj najwieksy aukces :)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

Nie no bez jaj prosic czy tym bardziej placic za cc to jst uwlaczajace i upokarzajace ludzkiej godnosci. I nie ma to nic wspolnego z akcja "rodzic po ludzku" :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, masz rację, ja się nawet lepiej czuję jak na spacer z wózkiem ubiorę sukienkę i rzęsy maskarą przelecę :) co prawda pochodziłam po sklepach i nic ciekawego z ciuchów nie kupiłam, bo albo mi cena nie pasowała, albo bym źle w tym wyglądała po ciąży, cóż taki urok, jak się chce coś kupić to się nigdy nie znajdzie, jak nie ma kasy to w sklepach mnóstwo pięknych rzeczy o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez powiedzialam, ze pojade na zakupy po ciazy jak bede wygladac tak jak sobie tego zycze w przeciwnym razie omijam sklepy odziezowe, a tak nawiasem mowic nie ciepier chodzenia po sklepach i mierzenia ubran meczy mnie to normalnie :) wole mierzyc buty i kupowac torebki :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl, gratuluję ślicznego maleństwa :)

Violett, trzymam kciuki za szybki i udany poród :)

Żabka, dobrze że Twój lekarz załatwił wszystko z tą drugą lekarką, teraz czekaj spokojnie do poniedziałku i wtedy bezpośrednio z nią umów się na cc i nareszcie będziesz spokojniejsza :)

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, ze mnie moc dzis opuscila....wszystko mnie boli od stop do glow...jakas taka slaba jestem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie lubię mierzyć ubrań, wolę wziąć coś co wiem, że będzie pasować i kupić np online :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biustonosze zawsze w jednym sklepie kupuje i dzis poszlam to mowie tylko rozmiar i kolor i kupuje nawet nie mierze bo wiem ze zawsze dobrze leza i sa dobre, to chcoiaz to mnie omija bomierzenie stanikow to dla mnie istna katorga :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie coś podejrzanie brzuch boli, czy to możliwe że już okres miałabym dostać? o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

moze tak byc, bo ty juz piersia nie karmisz to napewno sie zjawi czerwone ferrari niebawem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jam przestalam kp to na nastepny miesiac mnie zastala ta watpliwa przyjemność o.O jak sobie pomysle ze nie dlugo znow bede okres miec to mi smutno, to takie fajne uczucie miec 9 miesiacy spokoju chociaz od tego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat gdy mi libido wróciło, serio?! o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochana wiem, malo pocieszajacy fakt :) ja ogolem jeszcze jak karmilam piersia to juz bralam tabletki anty to tez ten cykl mi sie juz regulowal, bo sa takie piksy co mozna brac jak sie karmi teraz tez mam zamiar je brac zanim zaloze wkladke na 5 lat , bo wiecej dzieci nie chce miec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie planuję więcej dzieci, więc będzie trzeba uważać teraz, bo nie chcę się futrować pigułkami, wkładka też nie wchodzi w grę :/ o masakra, brzuch boli konkretnie, chyba będzie trzeba jakąś nospę poszukać w domku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

a czemu n ie chcesz piksow ani wkladki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, a bo mój organizm źle reaguje na takie cuda :/

‹‹ 2389 2390 2391 2392 2393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ