X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki. Wracam marnotrawnie. Dłuuugo dochodziłam do siebie po pobycie na patologii i ciężkim porodzie. Dopiero zaczynam lepiej się czuć.
    Jej ile już mamusiek! Gratuluję! I idą kolejne - kciuki Madziula!
    Moja Malutka dalej jest aniołkiem, słodka do schrupania. Chociaż przeżyłam już kryzysy, płakałam, nie wiem czy z wyczerpania po 2 tygodniach w szpitalu czy to słynne hormony. Uczę się wszystkiego, ciągle gubię i zastanawiam czy jej czymś nie szkodzę, czy "to normalne".
    Na szczęście pokarm mam, karmię piersią, choć nie wiem czy poprawnie, dowiem sięw poniedziałek gdy będzie zważona.
    Mam nadzieję, że u każdej z Nas bez komplikacji, powoli nadrobię.

kamciaelcia, żabka04, mk83, Sabina, stardust87, Anulka01, bisacz, marta258, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kamcia jakiś czas temu pytałaś czy zawsze odbija sie po mm. Dzis Antkowi sie nie odbiło. Czy to złe?

W domku jest zupełnie inny niż w szpitalu.. Dużo je i płacze. A ja sie martwię....
    Ssał dzis pierś przez godzinę po czym wypił 40 ml mm, a po godzinie kolejne 30ml...:(
    Czy to nie za dużo?

ktoś inny pisał tu o odbijaniu, ja sie nie udzieliłam, bo Piotruś je powolutku i z przerwę na beku beku
    czyli ze 140 ml wypija 40 ml, beka, dalej pije i nie zawsze na koniec beka

podsumowując
    na butli dziecko częściej sie zapowietrzy, ale to nie znaczy , ze zawsze mu sie odbije
    jeśli Piotrusiowi sie nie odbije, to wtedy zdecydowanie wolę go położyć na boczku
    a jesli mu się odbije i 3 razy, to nie znaczy, ze nie uleje ;) czyli to nie jest źle, że Antoś nie odbił

a płacze pewnie, bo zmienił domek i mame ma zapewne bardziej podeksytowana :D ( czyt zdenerwowaną ;) )

na karmieniu mieszanym najmniej sie znam
    mogę ci napisać jak je rozumiem po szpitalu...dostawiasz Antosia do cyca i po cycu dajesz mu mleczka ile tylko chce. W szpitalu poczatkowo dawali te 30 ml, ale brzuszek maluszka szybko rosnie. potem znów dostawiane do cyca i po 3 godzinach kolejna butla mm. W teorii po godzinie to za szybko. Zakłada się, ze na mm dziecko je co 3h (poslizg o pół godziny sama bym ignorowała ;) ) bo to mleczko jest cięższe dla żołądka. KP jest na żądanie-dziecko wisi ile ichce, kiedy chce, w takim karmirniu nie ma ograniczeń. MM jest po kp dla zapełnienia brzuszka

więc co ci mogę poradzić...dostaw do cycuszka i daj mm (zrób nawet więcej, aby zobaczyć ile maluszek doje, najwyżej wylejesz, ale będziesz miała pewność, że się najadł)
    i jak znów zapłacze, a ty bedziesz miała pewnośc , ze to głodomorra, to znów cycuszek
    ale płacz to tez pełna pieluszka, za goraco, za zimno, dzidzi moze potrzebowac przytulanka

u nas głód to wkładanie raczek do buzi i cmokanie na boki, ale sprawdzam wtedy godzine i jak widzę, ze mineły 3h spokojnie daje butle

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu
    i zeby nie umknęło-Piotruś teraz zjada porcje mm 100-140 ml
    Antoś tez chce rosnąć ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu czyli Twoj Piotruś je co 3h 140ml???:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy ze spacerku, cały dzień był spokój, a w wózku popłakiwał co chwilę :(
    byle hałas go wybudzał i powodował rozdrażnienie. Teraz sobie marudka w łóżeczku, ale chyba go zabiorę do siebie, bo bardzo bym chciała zjeść jakąś kolację.

Czuję się czasem zmęczona, chciałabym pogodne dziecko, któremu nic nie doskwiera, żadnych problemów z brzuszkiem i kolkami. Mówią że to mija po 3 m-cu, oby! Jesteśmy na połmetku. Dziś równe 6 tygodni jak jesteśmy na świecie.

Ciekawe jaki będzie jutro w gościach i na poniedziałkowej gimnastyce?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu
    Piotruś je co 3h raz 100 ml a raz 140 ml :) a sam w szpitalu dokarmiany był po 15 ml a potem 30 ml
    Teraz brzuszek większy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:23

• Broszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula trzymam kciuki:) a tak pisalas o tym pykaniu dzisiaj i prosze-wykrakalas siebie:)

Behemotko zapytaj o to tantum verde i się nie denerwuj. I idź nawet profilaktycznie do lekarza- lepiej niech Cię obejrzy:)

Ostatnia kolacja w domu-pizza!:D taka domowa pizza, w szpitalu nie będzie takich luksusów. Ja to w ogóle chyba umrę z głodu w tym szpitalu...

Behemottka lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:23

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Może ich ma inny skład?
    Też tak pomslalam

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu moja Liw odbiła dopiero raz od 3,5 tygodnia, nie odbija, więc śpi na klinie na boczku :)
    U nas je najpierw z piersi, potem mm. Noe przestrzegam tych 3-4h, położna też kazała to olac. Mam dawać jak dziecko głodne. Młodego też karmiłam mm na żądanie.
    Liwia raz wypija 60 ml raz 150ml jak dzisiaj ;)

Zabciu u Borka odchylanie główki mocno do tylu i podnoszenie główki na brzuszku w pierwszym tygodniu były objawem wzmożonego napięcia. Ale nie musi tak być. Zapytaj pediatry na patronazu lub wizycie.

Zaliczyłam wieczorny spacerek z Liw, nadal ciepło i duszno, choć jakoś ciut burzowo. Mogłoby popadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 14:07 przyszedl na swiat nasz Jasiu :) 3700 g i 58 cm do tulenia ;)
    Porod po 11h sn zakonczyl sie cc na cito. Z nami wszystko ok. Jak dojde.do siebie to opisze co i jak, ale bylo.bardzo.ciezko.

Rana boli, za kilka h maja.mnie pionizowac, boje sie, jakies rady od mam po cc?
    Bo chce do Jasia :)

Behemottka, kamciaelcia, Broszka, żabka04, alinka, Anulka01, stardust87, agatia, mk83, Sabina, Bratek, bisacz, marta258, AJrin, bbeczka91, martta lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett i tu ci pogratuluje!!witam Jasia i mamcie mocno tule

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Dasz radę z pionizacja
    Przed zazyj dawkę przeciwbolowego, pozytywnie się nastaw! !ja dodatkowo sama usiadłam najpierw na łóżku (ale u mnie pionizacja po 24h)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett - GRATULACJE!!! :) :) :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba zaczęły się kolki :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    a jest szansa ze to jednorazowe? albo po prostu reakcja na coś co zjadłaś??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, Marta, Violet gratulacje!!!

Madziula trzymamy kciuki Z Alicją:)

U nas dziś marudny dzień, chyba Ali nie pasują upalne dni albo nie wiem co.

Z dobrych wieści teściowie wyjeżdżają we wtorek na Madere, będzieli mięli chwile spokoju.

Kładziecie dzieciaczkom klin pod materacyk?

violett, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    a jest szansa ze to jednorazowe? albo po prostu reakcja na coś co zjadłaś??
    Według mnie zerowa, wczoraj I dziś to samo. Liczę że szybko się ich pozbędziemy młoda niby kilka raz takie akcje miała wprowadziłam jej na stale infacol i wszystko wróciło do normy. Teraz już Kubie też będę dawać plus probiotyk i będę się modliła aby minęło tak szybko jak córce. No bo dziś tylko godzinę spałam w nocy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczęło się niestety wypadanie włosów, a tak mi sie czupryna dzielnie trzymała całą ciąże, ehh, czas na fryzjera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 20:16

‹‹ 2394 2395 2396 2397 2398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ