WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Mamuśki. Wracam marnotrawnie. Dłuuugo dochodziłam do siebie po pobycie na patologii i ciężkim porodzie. Dopiero zaczynam lepiej się czuć.
Jej ile już mamusiek! Gratuluję! I idą kolejne - kciuki Madziula!
Moja Malutka dalej jest aniołkiem, słodka do schrupania. Chociaż przeżyłam już kryzysy, płakałam, nie wiem czy z wyczerpania po 2 tygodniach w szpitalu czy to słynne hormony. Uczę się wszystkiego, ciągle gubię i zastanawiam czy jej czymś nie szkodzę, czy "to normalne".
Na szczęście pokarm mam, karmię piersią, choć nie wiem czy poprawnie, dowiem sięw poniedziałek gdy będzie zważona.
Mam nadzieję, że u każdej z Nas bez komplikacji, powoli nadrobię.kamciaelcia, żabka04, mk83, Sabina, stardust87, Anulka01, bisacz, marta258, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
Ksosia wrote:Kamcia jakiś czas temu pytałaś czy zawsze odbija sie po mm. Dzis Antkowi sie nie odbiło. Czy to złe?
W domku jest zupełnie inny niż w szpitalu.. Dużo je i płacze. A ja sie martwię....
Ssał dzis pierś przez godzinę po czym wypił 40 ml mm, a po godzinie kolejne 30ml...
Czy to nie za dużo?
ktoś inny pisał tu o odbijaniu, ja sie nie udzieliłam, bo Piotruś je powolutku i z przerwę na beku beku
czyli ze 140 ml wypija 40 ml, beka, dalej pije i nie zawsze na koniec beka
podsumowując
na butli dziecko częściej sie zapowietrzy, ale to nie znaczy , ze zawsze mu sie odbije
jeśli Piotrusiowi sie nie odbije, to wtedy zdecydowanie wolę go położyć na boczku
a jesli mu się odbije i 3 razy, to nie znaczy, ze nie ulejeczyli to nie jest źle, że Antoś nie odbił
a płacze pewnie, bo zmienił domek i mame ma zapewne bardziej podeksytowana( czyt zdenerwowaną
)
na karmieniu mieszanym najmniej sie znam
mogę ci napisać jak je rozumiem po szpitalu...dostawiasz Antosia do cyca i po cycu dajesz mu mleczka ile tylko chce. W szpitalu poczatkowo dawali te 30 ml, ale brzuszek maluszka szybko rosnie. potem znów dostawiane do cyca i po 3 godzinach kolejna butla mm. W teorii po godzinie to za szybko. Zakłada się, ze na mm dziecko je co 3h (poslizg o pół godziny sama bym ignorowała) bo to mleczko jest cięższe dla żołądka. KP jest na żądanie-dziecko wisi ile ichce, kiedy chce, w takim karmirniu nie ma ograniczeń. MM jest po kp dla zapełnienia brzuszka
więc co ci mogę poradzić...dostaw do cycuszka i daj mm (zrób nawet więcej, aby zobaczyć ile maluszek doje, najwyżej wylejesz, ale będziesz miała pewność, że się najadł)
i jak znów zapłacze, a ty bedziesz miała pewnośc , ze to głodomorra, to znów cycuszek
ale płacz to tez pełna pieluszka, za goraco, za zimno, dzidzi moze potrzebowac przytulanka
u nas głód to wkładanie raczek do buzi i cmokanie na boki, ale sprawdzam wtedy godzine i jak widzę, ze mineły 3h spokojnie daje butle -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywróciliśmy ze spacerku, cały dzień był spokój, a w wózku popłakiwał co chwilę
byle hałas go wybudzał i powodował rozdrażnienie. Teraz sobie marudka w łóżeczku, ale chyba go zabiorę do siebie, bo bardzo bym chciała zjeść jakąś kolację.
Czuję się czasem zmęczona, chciałabym pogodne dziecko, któremu nic nie doskwiera, żadnych problemów z brzuszkiem i kolkami. Mówią że to mija po 3 m-cu, oby! Jesteśmy na połmetku. Dziś równe 6 tygodni jak jesteśmy na świecie.
Ciekawe jaki będzie jutro w gościach i na poniedziałkowej gimnastyce? -
nick nieaktualny
-
Madziuuula trzymam kciuki:) a tak pisalas o tym pykaniu dzisiaj i prosze-wykrakalas siebie:)
Behemotko zapytaj o to tantum verde i się nie denerwuj. I idź nawet profilaktycznie do lekarza- lepiej niech Cię obejrzy:)
Ostatnia kolacja w domu-pizza!taka domowa pizza, w szpitalu nie będzie takich luksusów. Ja to w ogóle chyba umrę z głodu w tym szpitalu...
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ksosiu moja Liw odbiła dopiero raz od 3,5 tygodnia, nie odbija, więc śpi na klinie na boczku
U nas je najpierw z piersi, potem mm. Noe przestrzegam tych 3-4h, położna też kazała to olac. Mam dawać jak dziecko głodne. Młodego też karmiłam mm na żądanie.
Liwia raz wypija 60 ml raz 150ml jak dzisiaj
Zabciu u Borka odchylanie główki mocno do tylu i podnoszenie główki na brzuszku w pierwszym tygodniu były objawem wzmożonego napięcia. Ale nie musi tak być. Zapytaj pediatry na patronazu lub wizycie.
Zaliczyłam wieczorny spacerek z Liw, nadal ciepło i duszno, choć jakoś ciut burzowo. Mogłoby popadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 19:39
-
nick nieaktualnyDzis o 14:07 przyszedl na swiat nasz Jasiu
3700 g i 58 cm do tulenia
Porod po 11h sn zakonczyl sie cc na cito. Z nami wszystko ok. Jak dojde.do siebie to opisze co i jak, ale bylo.bardzo.ciezko.
Rana boli, za kilka h maja.mnie pionizowac, boje sie, jakies rady od mam po cc?
Bo chce do JasiaBehemottka, kamciaelcia, Broszka, żabka04, alinka, Anulka01, stardust87, agatia, mk83, Sabina, Bratek, bisacz, marta258, AJrin, bbeczka91, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina, Marta, Violet gratulacje!!!
Madziula trzymamy kciuki Z Alicją
U nas dziś marudny dzień, chyba Ali nie pasują upalne dni albo nie wiem co.
Z dobrych wieści teściowie wyjeżdżają we wtorek na Madere, będzieli mięli chwile spokoju.
Kładziecie dzieciaczkom klin pod materacyk?violett, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:angela
a jest szansa ze to jednorazowe? albo po prostu reakcja na coś co zjadłaś?? -
nick nieaktualny