WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My podlozylismy dwe grube ksiazki pod nogi lozeczka.
Mlody kanguruje.pierwsze napiecia z M.
Jakos taki meczacy dzien.
Czemu to wiezorami se dziecom wlacza. Caly dzein spokoj a na wieczor problemy i pojekiwania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBehemottka wrote:Jesteśmy u lekarza. Ja mam zwykle przeziębienie, ale M. cos tam wiecej. Jesli nie wyleczy do porodu, to go nie wpuszcza na sale
i to szybko
A tak tłumaczyłam, ze na tym forum to ja wyczrpuje limit na chorowanie, ale nikt mnie nie słuchaBehemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dzis jechalam kawalek samochodem jakies 500 m, koszmar! Juz do porldu nie mam zamiaru wiecej tego robic, okropnie jestem nie gramotna nie wygodnie mk bylo nic nie widzialam prawie w dodatku jechalam na pol lezaco...nie nie to juz nie dla mnie na ta chwile:)
-
nick nieaktualnyGratulacje dla nowych mamusiek !!! Znowu zazdroszcze
bo ja zyje strachem poki co
corka u dziadkow na noc chciaa zostac, ja wlasnie jem kolacje i w mieczyczasie wstawiam rosol na jutro na obiad bo i tak szybciej niz 12,1 spac nie chodze to akurat sie zdazy zrobic i jutro spkkojnie go tylko podgrzeje...narwalam sobie swiezych malin jak znajde miejsce to sobie zarazz koktajl z nich zrobie -
nick nieaktualnySabina
przeziebienie to jest jeszcze nic, pryszcz w porownaniu z powaznym jakims zachorowaniem wciazy. Ja w tej ciazy bralam 3 razy antybiotyk, zjadlam minimum 2 opakowania nospy i jedno paracetamolu, ale co zrobić?9 miesiacy to dlugi okres nawet jak sie chucha i dmucha to nie da sie wszystkiego uniknac niesteyy, tezmi sie nie usmiechalo tyle lekow i antybiotykow brac ale lekarz powiedzial ze nieleczona infekcja, czy choroba jest sto razy gorsza anizeli poda sie lek bo sie nie meczymy my i dzieci w brzuchu....prawda
a np. Z 1corka w ciazy mialam polpasiectez bralam leki samrowalam tym pudrem , przeciwbolowe bralam i dziecko zdrowe jak ryba
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Sabina
przeziebienie to jest jeszcze nic, pryszcz w porownaniu z powaznym jakims zachorowaniem wciazy. Ja w tej ciazy bralam 3 razy antybiotyk, zjadlam minimum 2 opakowania nospy i jedno paracetamolu, ale co zrobić?9 miesiacy to dlugi okres nawet jak sie chucha i dmucha to nie da sie wszystkiego uniknac niesteyy, tezmi sie nie usmiechalo tyle lekow i antybiotykow brac ale lekarz powiedzial ze nieleczona infekcja, czy choroba jest sto razy gorsza anizeli poda sie lek bo sie nie meczymy my i dzieci w brzuchu....prawda
a np. Z 1corka w ciazy mialam polpasiectez bralam leki samrowalam tym pudrem , przeciwbolowe bralam i dziecko zdrowe jak ryba
Niestety ze względu na długą infekcje młody pewnie będzie miał podwyższone crp i dostanie antybiotyk. Ale co poradzę? -
Oj, Sabinka, a ja zakładałam, że już się chorobowo wyleczasz... Za mało chyba narzekasz
Sterydami bym się nie martwiła, przecież na pewno są bezpieczne dla ciężarnych. A jeśli maluszek dostanie antybiotyk, to też przecież nie koniec świata
No ale miejmy nadzieje, że się wyczlapiemy z tych infekcji zanim pojawią sie nasze chłopaki
Mamy praktycznie ten sam termin
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Sabina współczuję zaostrzenia astmy
u mnie w obydwu ciazach astma oskrzelowa się wyciszyła, choć ciążę z Liw zaczęłam id infekcji górnych dróg oddechowych
Behemoyka mam nadzieję ze wszystko będzie ok. Już niedługo i będziemy same liczyć paluszki i rakBehemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Behemotko dobrze, że poszliście do lekarza. Adaśko teraz nie ma wyboru - musi czekać aż rodzice się wykurują
Sabinko współczuję...ale głowa do góry - tak jak pisze Behemotka - wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji:)
Mk83 będziesz miała trochę odpoczynku od teściów:)
A ja wypiłam ostatnie mleczko w tej ciąży i uciekam spać. Ciekawe czy w ogóle usnę i czy będę miała jakieś koszmary w nocy:P Jeszcze trochę a ja też będę się Was radziłą na temat kolek i kupek:P
I piszecie, że większość z nas się rozpakowała już? A to dopiero 1/3 miesiąca przecieżSzybko nam idzie:)
Sabina, Behemottka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny