X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podlozylismy dwe grube ksiazki pod nogi lozeczka.
    Mlody kanguruje.pierwsze napiecia z M.
    Jakos taki meczacy dzien.

Czemu to wiezorami se dziecom wlacza. Caly dzein spokoj a na wieczor problemy i pojekiwania.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy u lekarza. Ja mam zwykle przeziębienie, ale M. cos tam wiecej. Jesli nie wyleczy do porodu, to go nie wpuszcza na sale :( :(

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Czyli Adaś czeka aż tata wyzdrowieje a mama się wzmocni ;) narazie Adaska nie wywolujemy

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka kurujcie się rodzice, a Adaśko niech czeka, aż tatuś wydobrzeje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet gratuluję ze Jasiek już z Wami :). Dzielna mamo dasz sobie radę , zobaczysz :)

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Jesteśmy u lekarza. Ja mam zwykle przeziębienie, ale M. cos tam wiecej. Jesli nie wyleczy do porodu, to go nie wpuszcza na sale :( :(
    Zdrówka dla Was :) i to szybko :)
    A tak tłumaczyłam, ze na tym forum to ja wyczrpuje limit na chorowanie, ale nikt mnie nie słucha :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, nie stresuj się tym przeziębieniem, dojdziecie szybciutko do siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jechalam kawalek samochodem jakies 500 m, koszmar! Juz do porldu nie mam zamiaru wiecej tego robic, okropnie jestem nie gramotna nie wygodnie mk bylo nic nie widzialam prawie w dodatku jechalam na pol lezaco...nie nie to juz nie dla mnie na ta chwile:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek !!! Znowu zazdroszcze :) bo ja zyje strachem poki co

corka u dziadkow na noc chciaa zostac, ja wlasnie jem kolacje i w mieczyczasie wstawiam rosol na jutro na obiad bo i tak szybciej niz 12,1 spac nie chodze to akurat sie zdazy zrobic i jutro spkkojnie go tylko podgrzeje...narwalam sobie swiezych malin jak znajde miejsce to sobie zarazz koktajl z nich zrobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

przeziebienie to jest jeszcze nic, pryszcz w porownaniu z powaznym jakims zachorowaniem wciazy. Ja w tej ciazy bralam 3 razy antybiotyk, zjadlam minimum 2 opakowania nospy i jedno paracetamolu, ale co zrobić?9 miesiacy to dlugi okres nawet jak sie chucha i dmucha to nie da sie wszystkiego uniknac niesteyy, tezmi sie nie usmiechalo tyle lekow i antybiotykow brac ale lekarz powiedzial ze nieleczona infekcja, czy choroba jest sto razy gorsza anizeli poda sie lek bo sie nie meczymy my i dzieci w brzuchu....prawda

a np. Z 1corka w ciazy mialam polpasiec o.O tez bralam leki samrowalam tym pudrem , przeciwbolowe bralam i dziecko zdrowe jak ryba

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabina

przeziebienie to jest jeszcze nic, pryszcz w porownaniu z powaznym jakims zachorowaniem wciazy. Ja w tej ciazy bralam 3 razy antybiotyk, zjadlam minimum 2 opakowania nospy i jedno paracetamolu, ale co zrobić?9 miesiacy to dlugi okres nawet jak sie chucha i dmucha to nie da sie wszystkiego uniknac niesteyy, tezmi sie nie usmiechalo tyle lekow i antybiotykow brac ale lekarz powiedzial ze nieleczona infekcja, czy choroba jest sto razy gorsza anizeli poda sie lek bo sie nie meczymy my i dzieci w brzuchu....prawda

a np. Z 1corka w ciazy mialam polpasiec o.O tez bralam leki samrowalam tym pudrem , przeciwbolowe bralam i dziecko zdrowe jak ryba
    Sarcia ja mam zaostrzenie astmy. Od 24.08 jestem na antybiotyku, aktualnie kończę drugi bo na pierwszy nie zareagowalam. Plus sterydy w nebulizacji. Młody pewnie urodzi się z karkiem jak po siłowni :/
    Niestety ze względu na długą infekcje młody pewnie będzie miał podwyższone crp i dostanie antybiotyk. Ale co poradzę?

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina współczuję zaostrzenia astmy :( u mnie w obydwu ciazach astma oskrzelowa się wyciszyła, choć ciążę z Liw zaczęłam id infekcji górnych dróg oddechowych :/

Sabina lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Sabinka, a ja zakładałam, że już się chorobowo wyleczasz... Za mało chyba narzekasz ;) Sterydami bym się nie martwiła, przecież na pewno są bezpieczne dla ciężarnych. A jeśli maluszek dostanie antybiotyk, to też przecież nie koniec świata :) No ale miejmy nadzieje, że się wyczlapiemy z tych infekcji zanim pojawią sie nasze chłopaki :) Mamy praktycznie ten sam termin :)

Sabina lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina współczuję zaostrzenia astmy :( u mnie w obydwu ciazach astma oskrzelowa się wyciszyła, choć ciążę z Liw zaczęłam id infekcji górnych dróg oddechowych :/
    W ciąży z corka czulam się bosko. Żadnej astmy. Niestety tym razem jest zupełnie inaczej.
    Behemoyka mam nadzieję ze wszystko będzie ok. Już niedługo i będziemy same liczyć paluszki i rak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie da sie w ciazy wzystkiego uniknac. Ae teraz juz na tym etapie nie ma co sie przejmowac jesli jestesmy pod opieka lekarza. Dziewczyny to juz ostatnia prosta :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotko dobrze, że poszliście do lekarza. Adaśko teraz nie ma wyboru - musi czekać aż rodzice się wykurują:)

Sabinko współczuję...ale głowa do góry - tak jak pisze Behemotka - wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji:)

Mk83 będziesz miała trochę odpoczynku od teściów:)

A ja wypiłam ostatnie mleczko w tej ciąży i uciekam spać. Ciekawe czy w ogóle usnę i czy będę miała jakieś koszmary w nocy:P Jeszcze trochę a ja też będę się Was radziłą na temat kolek i kupek:P

I piszecie, że większość z nas się rozpakowała już? A to dopiero 1/3 miesiąca przecież:) Szybko nam idzie:)

Sabina, Behemottka lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kolejny dzien boli zoladek..... :/

• Darusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:26

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:26

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, gratuluję zdrowego Jasia :)

Sabina, życzę zdrówka, współczuję że Cię dopadła astma, na pewno po porodzie będzie lepiej i synek też będzie zdrowy.

violett lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 2396 2397 2398 2399 2400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ