WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis znowu poszlam spac w ciagu dnia na prawie 2 godziny. A w nocke mialam ekstra przespalam cala tylko z 3 przerwami jak nigdy. Moze to kolejny z objawow 1001 przepowiadajacych poród
bo innych nie mam hehe. Jeny 2 tygodnie temu macica mi sie spinala, mialam bole miesiaczkowe, czyscilo mnie na maksa a teraz wszystko wyciszone.
Bratek te podgeyzaniw to takie delikatne dodam, ze moje piersi to wogole nie ciazowe nic a nic mnie nie bolą. Sutki tez ni bola wiec pozwolilam M poznać sie. Bylo nawet imitacja ssania maluszka dluga i co mhmm tylko uprzedzilam M ze moze cos polecieć a tam nic suchutko.
Co do wymiarow u mnie ponoć mierza dopiero po przyjęciu na oddział. Moj gin cos tam orientacyjnie podczas usg badal i mówił, ze dam rade ponad 4 kilo rodzić.
Wiec ni wiem jak ty Behemotko wycisnelas az 10ml. Ale to dobrze, ze sie udało.
Haneczka ja wlasnie zjadlam pieczywo hrupkie z maslem orzechowym bananem i cynamonem plus inke do tego. I też mam wyrzuty sumienia ze grubas i zamias za obiad się zabrac najpier musialam sie na pchać.haneczka lubi tę wiadomość
-
Inzynierka dawaj do nas nawet jak humorek podly.
Wyzal sie nie jedna z nas tu sie żalia bedzie ciut lżej :* Sciskam i tule.
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Ale czemu niezdrowe ? Przecież jak go.rozlozysz to jest na płasko. Jak gondola w wózku
Wg nich takie wynalazki, czy naweyt wózek i nosidełko to tylko na chwile, i że nie powinno sie dziecka tam długo przetrzymywać, jak tu nie zwariować. Jak zyc bez tych wynalazków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:44
-
nick nieaktualnyPo ostatniej wizycie, kiedy lekarz powiedzial, ze dzidzius duzy i ze byloby najlepiej gdybym juz rodzila to sie troche zalamalam i stwierdzilam, ze nie dam rady go urodzic, ze sobie nie poradze. Dopadla mnie jakas depresja. Tym bardziej, ze porodu nic nie zapowiada
-
nick nieaktualnySabina wrote:Nazwy nie zaoamietakam. Mpj tez to ma. To taka zmiana skóry, adaptacyjna. Wystarczy natłuścić. Moj ma i pupe i pkecy i nawet na buzi to. Ja myślałam ze to odparzenia i potowki, ale rano na obchodzie neonatolog mi tłumaczyła
Dzięki Ci dobra kobieto za info:-)
Mi wmówili że junior ma trądzik niemowlęcy i obserwować.
Wczoraj jak wyszliśmy że szpitala dobrze na niego wpłynęło świeżo powietrze na buzi nie ma już czerwonych ognisk tylko wysypke więc myślę że to potowki bo sali nie można było wietrzyc tak gorąco a dzieci z nami:-(
Szkoda że nie pamiętasz nazwy.
Ale gdyby Ci się przypomniało napisz koniecznie.
Czym natłuszczasz? A kąpiel w emolium? Co tam ci dali ma zalecenia? -
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:mam wrażenie, że wysypka się znowu nasiliła
Dariusia, o to chodzi, że ja nie chcę plastiku
nie podobają mi się takieu nas materiałowe zostały zmasakrowane brudnymi łapkami i na razie zdecydowalam się na plastiki
łatwiej czyścić
-
nick nieaktualnyagatia, właśnie się nad tym zastanawiam
Pisklak nadal śpi, pewnie jakbym zrobiła kawę to by w momencie wołał jeść
tak więc póki co się wstrzymam, później wyskoczę do sklepu po składniki na leczo,
zrobię wielki garnek, żeby przynajmniej na dwa dni byłoagatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj mam kryzys
Młody od rana oryczany, obrzygal mnie godzinkę po karmieniu, śpi niespokojnie, ciagle sie wybudza. Dobrze ze mama przyjechała bo bym ryczała do tej pory... Ech, początki lekkie nie są...
I jeszcze do tego wywalił mi taki bolący hemoroid ze mi dupsko zaraz odpadnie! Nic mi nie pomaga ani czopki ani maści... Lód przynosi chwilowa ulgę. Jak tu normalnie funkcjonować???Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 15:23
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyRekonwalescencja napewno jest dluzsza zanim sie wroci do pelnej sprawnosci...ale pomysl ze dla dziecka warto ono ci wzystko wynagrodzi. A pozatym moze akurat szybko dojspdziesz do siebie, ja licze na to ze dojde do siebie szybciej po tym drugim cc niz po 1
-
nick nieaktualnyja się cieszę że miałam cc,
będąc na porodówce stwierdziłam że nie dałabym rady urodzić naturalnie
jednak zaryzykowałam i zrobiłam sobie kawy
sama jestem w szoku jak on dzisiaj ładnie śpi - tylko że u nas w naszym łóżku, bo łóżeczko parzyoby mu się nie poprzestawiało, bo jak z nami jest w nocy to ja się budzę cała połamana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 15:30
-
U nas dady kremowe sie lepiej sprawdzają niż pampersy premium care.
Teraz testuje zielone pampersy, ale dopiero ma pierwsza założona (nie liczę obsikanej na przewijaku).
Majątek z tymi pieluchami
Lecimy teraz na 1. Skończyliśmy przygodę z 0. Tak samo jak kończyny przygodę z najmniejszymi ubrankami -
inzynierka wrote:Po ostatniej wizycie, kiedy lekarz powiedzial, ze dzidzius duzy i ze byloby najlepiej gdybym juz rodzila to sie troche zalamalam i stwierdzilam, ze nie dam rady go urodzic, ze sobie nie poradze. Dopadla mnie jakas depresja. Tym bardziej, ze porodu nic nie zapowiada
Kumpela ktora rodzila 3 dzieciaczkow mowi ze te powyzej 4 kilomsuper jej sie rodzilo ostatnia dziewczynka ponizej 4 kilo byla najgorsza. Wiec moze nie bwdzie tak zle.