WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia, mój by zagryzł jakby mógł za leżenie na brzuszku
i za nic w świecie go nie przekonam, że kupka lepiej idzie
o matulu, jestem zakochana:
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=3+sprouts&bmatch=base-relevance-w2-bab-1-3-0812 -
Faktycznie, odnalazłam KasicaLisica- 30.08.2016, córeczka, 4000 g , 60 cm, cc
Mk jest jednocześnie na liście przed i po porodzie
Żabka- sprawa wyjaśniona, a inzynierka jeszcze nie urodziłaJest w 38+4 z tego co widzę.
A teraz wielka tajemnica tworzenia listyJak klikniecie Społeczność-> Przyjaciółki -> Zaproś, pojawia się opcja wyszukania osoby po nicku i można przejrzeć jej posty w konkretnym wątku.
Inaczej nie szłoby dojść do tego kto kiedy urodził i jakie wymiary. A to bardzo pomaga.
Czasem też łatwiej poznać czyjąś historię i nie trzeba grzebać w forum godzinami
Bratek, mk83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymk83 wrote:Czy ma ktoś leżaczek bujaczek tiny love, można w nim zostawic bąbla na dzienne spanie?
Zastanawia mnie czy to dobre dla małego kręgosłupa.mk83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bratek wrote:Aaaaa, właśnie właśnie....
CZY/KIEDY miałyście po raz pierwszy mierzoną miednicę? Ewent. czy którejś lekarz coś mówił o tych pomiarach? Na ile się potem przekładają na porody itd? (bo wiadomo, że nie wszystko da się zmierzyć zewnętrznie ;/ ).
Z tym, że jak przy 9 cm rozwarcia postęp porodu zaniknął i lekarz badał mnie wewnętrznie i coś mu się nie spodobało. Zawołał położną i pytał jak długo tak jest, jak ona powiedziała, że "godzinę" kazał jeszcze raz sobie moje wymiary pokazywać, spojrzał i podjął natychmiastową decyzję o cc. Więc coś musiało być na rzeczy z moimi wymiarami.
Być może były na styk, ale nie było wiadomo, w którą stronę sprawa się potoczy alob ich nie obejrzał dokładnie na przyjęciu, a połozne no coż... to tylko położne, nie decydują..
Gratuluję nowym Mamuśkom.Bratek lubi tę wiadomość
-
Czy Wasze maluszki mają zółtaczkę? Nas wypisali z bilirubiną 11,4. Mały ciągłe spał , była juz u mnie patronażowa połozna i się okazało, że to bilirubina go usypia i dlatego zamiast jeść często po prostu śpi przy cycku.
Powiedziała, że na razie nie jest aż tak bardzo żółty i nie widzi powodu by nas skierowac do szpitala, pokazała jak sprawdzić na kostkach czy żółtaczka nie postępuje.
Więc teraz zachodzę w głowę czy mały dojada i czy przybierze te 200g w tydzień, no i boję się, że żółtaczka postąpi.
Ale chyba jest już lepiej, bo mały jest dłużej aktywny w spaniu i wydaje mi się, że trochę mniej żółty i nie śpi ciągle, dziś był z 1,5 godzinki aktyny i wszystko obserował. Muszę zdjęcie wstawić na facebooka.
Jestem totalnie zakochana.
I zmęczona:P -
nick nieaktualnymk83 i m.k.83 to jedna i ta sama osoba, byłam tu prawie od poczatku, potem zrobiłam przerwę, przeprowadzka, zły nastrój itp. Potem nie mogłam sie zalogowac na stare konto, linku do nowego hasła mi nie wysyłali, napisałam do nich to odpisali że nie mają takiego konta. Musiałam założyć nowe, choc byłam wkurzona, wiele osob mnie unikalo bo myśleli żem nowa, niewiarygodna pewnie itd.
Najlepsze jest to, że moje stare konto nadal jest widoczne, a ja nie mam do niego dostepu, nie wiem o co chodzi:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowe-szczescia-2016,9621,506.html -
nick nieaktualny
-
mk83 wrote:mk83 i m.k.83 to jedna i ta sama osoba, byłam tu prawie od poczatku, potem zrobiłam przerwę, przeprowadzka, zły nastrój itp. Potem nie mogłam sie zalogowac na stare konto, linku do nowego hasła mi nie wysyłali, napisałam do nich to odpisali że nie mają takiego konta. Musiałam założyć nowe, choc byłam wkurzona, wiele osob mnie unikalo bo myśleli żem nowa, niewiarygodna pewnie itd.
Najlepsze jest to, że moje stare konto nadal jest widoczne, a ja nie mam do niego dostepu, nie wiem o co chodzi:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowe-szczescia-2016,9621,506.html
Właśnie miałam zagwozdkę, jak Cię kiedyś szukałam.Ale znalazłam obie mki i pomyślałam, że sobie poszłaś i wróciłaś po prostu. Dużo dziewczyn tak robi, że w chwili złości (kłótnia na bbf) czy zwątpienia usuwa konta a potem wraca pod trochę zmienionym nickiem.
Twój stary faktycznie dalej działa, dziwna sprawa, pewnie bbf ma bałagan
-
Będę go dziś bacznie obserwować i najwyżej rozważę badanie. jak na razie patrzałam i mam rważenie, że jest mniej zołty. A stopki i rączki calkiem żółć opuściła. POłozna mi mowiła, że kończyny pierwsze a na końcu głowka traci kolor.
Dlatego często go przystawiam, nawet jak nie jest wyraźnie głodny, zeby wypłukac tą bilirubinę. No ewentulanie można podawać mm, niby wtedy szyciej schodzi. -
nick nieaktualnyMadziuuuula, my jak zaczęliśmy dokarmiać bardzo szybko billirubina spadła, a żółć najlepiej przy oknie w świetle dziennym oglądać
moja Głodomorra poszła spaćnakarmiłam i śpi, uff... trochę marudził, że na boczek kładę
teraz czas zamówić jakąś pizzę, bo nie chce mi się dziś gotować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 12:32
-
Little Red Fox wrote:Madziuuuula, my jak zaczęliśmy dokarmiać bardzo szybko billirubina spadła, a żółć najlepiej przy oknie w świetle dziennym oglądać
-
nick nieaktualnyA ja byłam pozałatwiać sprawy i na zakupach, wszędzie pełno ludzi
ale jakoś się udało dobrnąć do domu. Teraz muszę coś zjeśc i się zabieram za robienie dokumentów i liczenie bo samo sie nie zrobi a "kupka" coraz większa...
Pogoda znów daje w kośc chcociaż mam wrazenie ze dzisij jest nieco chłodniej niż wczoraj, ale to dobrze lzej sie funkcjonuje.
Trzymam kciuki za wszytskie Mamuśki skurczowe i czekające na skurcze:) -
nick nieaktualny
-
Czyli wychodzi na to, że popularne jest raczej badanie na przyjęciu.
We wt. moja dr mówiła, że po przyjęciu będą robili aktualne badanie USG, żeby możliwie dokładnie określić aktualne wymiary Bąbla - może wtedy będą dopiero mierzyć miednicę?
Za to do tej pory już dwukrotnie oceniano mój... wzrost
Btw - jestem ciekawa czy promieniowanie tych wszystkich skurczy przepowiadających, obniżających etc. na plecy wróży na potem bóle krzyżowe podczas porodu???
Jeśli tak, może być ciekawie...................
P.S. A tak dla uśmiechu....
Szukałam o masażu sutków.... i na jakimś wątku, na innej stronie, znalazłam taki oto wpis....))))
"No to polecam seanse porodów w internecie od strony lekarzaPo obejrzeniu 2 takich filmoków o 18 dostałam skurczy, a o 24.30 było po wszystkim. Hihi i to 2 dni przed terminem
"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:02
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Tak.
Co to?
Cały jest wysypany.żabka04 lubi tę wiadomość
-
mk83 wrote:LRF
u nas te kosze teraz super się sprawdzają, jeden jest na zabawki-prezenty od bliskich, drugi mniejszy na pampersy gotowe do uzycia, trzeci mniejszy na kosmetyki bobasowe, i jeden wiekszy mam w zapasie.
Skrzynki jednak bardziej mi sie podaobają, na pewno zrobie w przyszłości, inspiracji w necie jest mnostwo.
Stardust,
mam ten 3w1 i zostawiałam w nim Ale czasem, gdy zasneła, w dzień , ale mezowi ktos powiedział, że to nie zdrowe dla noworodka, i teraz nie wiem. W sypialni mamy łożeczko i kołyskę przy naszym łożku, która jest w rodzinie męża od prawie 100lat. Na dole mam ten leżaczek. Nie wiem czy mam ja przekładać z niego do łóżeczka? Oszaleć można. -
nick nieaktualny