X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez ta zarwana noc i te bole prostest kuchenny oboadu dzis nie bylo, za to pizza z da grasso przjechala pol godziny temu na spozniomy obiad :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dzięki za podzielenie sie historia porodu :) fajnie ze pozytywna :)
    Tez slyszalam ze duze dzieci latwiej sie rodzi ponoć masa isila robi swoje. Ja sie tak pocieszam bo podobnego bede pewnie klocka rodzić :)

Sabina lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Darusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:31

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:31

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee.... u mnie sobota rano. Proszę o konsult. No wiec po obudzeniu wyciekło pół łyżeczki bezbarwnego i bezzapachowego czegoś. Zatem zgodnie z wiedzą nabytą w internetach położyłam sie na 20 minut i wstałam ponownie, ale chyba nic już nie wyciekło. Brzuch wczoraj sięgnął podłogi i M. skwitował, ze wygląda jak gruszka. Czy sa skurcze?? Eeech... wczoraj tak cos mnie pokłuło i pobolalo w podbrzuszu, teraz tylko bolą biodra po nocy... o, cos tam przed chwila może ścisnęło na pół sekundy?? Generalnie cała jestem obolała, wiec nie wiem czy skurcze rozpoznam...

Sabina skurczów nie czuła, możę ja tez nie potrafię??

...17 września, kurka pieczona, rocznica inwazji armii radzieckiej... Trzymałam kciuki, zeby nic sie nie ruszyło 11go, bo tu u mnie nine-eleven kojarzy sie z Al Kaidą... teraz przyszli sowieci... Chyba idę zaciskać nogi. :P

I jeszcze skończyło mi sie mleko czekoladowe i Nutella, buuu.... Chyba nie będę już kupować, bo cos czuje, ze dupcia mi urosła. Moje krawce wypuściły fajne sukienki i w sumie nie wiem, czy jest sens kupować, jeslim na moj rozmiar za gruba.

Dziewczyny, kiedy (i czy kiedykolwiek) wraca sie do swojej normalnej sylwetki?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina faktycznie Generał. :D I genialny poród. U mnie te 3 godziny i skurcze parte 7 minut, ale ja byłam wspomagana oksytocyną. :D

Jeżeli chodzi o karmienie to karmię wszędzie "na życzenie dziecka", a mała je ponad 12 razy na dobę. Jak idę z nią na dłuższy spacer to zakładam koszulę rozpinaną, nakrywam się pieluchą, żeby nikogo nie "raziło", siadam na ławeczkę i karmię. Nie widzę powodu do obaw i wstydu. Na pewno z tego powodu nie mam zamiaru wprowadzać butli.

W tym tygodniu będę zamawiała chustę, żeby z małą rano wyjść chociaż po chleb bez pakowania w wózek.

Ogólnie chyba coś mnie bierze, albo produkcja mleka zabiera witaminy, bo od dwóch dni boli mnie głowa i czuję się do dupy. Myślałam, że to od pogody, ale jednak chyba nie, bo kąciki ust zaczynają mnie swędzieć jak na zajady. Dodatkowo dieta szpitalna zrobiła swoje.

Brzuszek ciążowy już się schował prawie całkowicie. Na wadze dalej nie wiem ile mam. Zostały jeszcze zapasy w biodrach i udach "na produkcję mleka". Ale powoli zaczynam robić ćwiczenia dla mam po porodzie.

I nasza malutka skończyła wczoraj tydzień... Niesamowicie ten czas leci.

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka bezwiednie odpowiedziałam na Twoje pytanie odnośnie sylwetki.

Ogólnie jak karmisz piersią to z dnia na dzień widać gigantyczną różnicę, przynajmniej w moim przypadku.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, ten czop to psu warty przepowiadacz. Ja bez czopa chodzę już drugi tydzień, ale były takie dziewczyny, którym po czopie dziecko wypadało jeszcze tego samego dnia. Miejmy nadzieje, ze u Ciebie pójdzie rachu-ciachu :)

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia - cofam ciachu! Ma nie byc ciachu, tylko rachu. To znaczy ze szybko, ale bez ciachania :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, kusisz, żebym pieniądze wydała na te sukienki ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria

Moze to przez to ze mala ma lroblem z tym wztawieniem sie w kanal co ostatnio pisalas ?

Basia

No, no na Ciebie juz czas, prosze rozmowe pouczajada z synkiem przeprowadzic i niech wychodzi ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę odpowiedzialności za sylwetki innych. ;D

(tak na wszelki wypadek, żeby nie było żądania o odszkodowanie, haha)

Darusia mi odpadał czop z 5 razy w częściach, a w dniu porodu cała łyżka czegoś zielonego z krwią jeszcze wypadła. Więc dla mnie to nie jest 100% objaw porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Behemotka bezwiednie odpowiedziałam na Twoje pytanie odnośnie sylwetki.

Ogólnie jak karmisz piersią to z dnia na dzień widać gigantyczną różnicę, przynajmniej w moim przypadku.
    Fakt. Ja też prawie bez brzucha. Wagowo jestem już na tym etapie co przed ciążą.

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, melduję się, że jeszcze nie urodziłam. :)

Nie odzywałam się, bo wczoraj cały dzionek byłam we Wrocku u siostry, gdyż musiałam naprawić pękniętego zęba i zrobić ostatnią morfologię i posiew moczu przed porodem. A dziś spędzam deszczową sobotę z rodzinką. :)

Nie wiem, co u Was, ciekawa jestem, czy któraś niespodziewanie się rozpakowała, ale chyba niee..?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja już swój brzuch zgubiłam, choć nie we wszystkie spodnie się jeszcze wcisnę :P
    Maluch poszedł w kimę, więc zabieram się za prasowanie :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotko jeżeli będziesz miała małego żarłoka to szybciutko z Ciebie wszystko wyciągnie. Ja kupiłam sobie dzisiaj floradix ( żelazo i witaminki) bo cos czuje ze mam poważne braki; wiecznie zmęczona, senna na potęgę. Zaraz włosy garściami zaczną mi wychodzić...

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka

A no wlasnie z tata gadalam to mowil ze we wrocku pada i ze robil wylewki na tarasie i Deszcz robotnikow pogodnil, a unas duchota bleee

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę się wybrać po ten Floradix, bo padam ze zmęczenia. Do tego ten ból głowy, zahaczający o ból zębów.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urwanie chmury na zmianę z ulewą.;)

Dziewczyny, a tak sobie właśnie myślę, że mychakruszyna nie dała nam wcale znać po porodzie, a to już było całkiem dawno. Ciekawe, czy wszystko u niej w porządku. Wiemy tylko z prywatnego facebooka, że urodziła, ale to tyle. Coś ktoś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem (z tego co widzę na innym forum), że Wiktor ma się całkiem dobrze. Mama też.
    :) Ale najlepiej jak sama mycha się wypowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 18:28

haneczka lubi tę wiadomość

‹‹ 2462 2463 2464 2465 2466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ