X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ostatnie usg mialam 4 tygodnie temu maly mial wtedy 3600. Dzis lekarz powoedzial ze w piatek zrobi usg i jak bedzie 4.5 to cesarka. Mhmm jak ni to zaloza mi balonik najpierw bo szyjka totalnie zamknieta i wysoko.
    Ja to dzisiaj poproszę lekarza aby powiedział ile wazy młody. Jak powyżej 4 kg będzie to się przerażę :(

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No dalej dziewczynki! Pykamy pykamy!

Ja dzisiaj zamawiam chustę do noszenia młodego i chyba jeszcze ten otulacz woombie. Młody jak jest otulony i przyciśnięty do ciała to śpi jak zaklęty :)
    Anulka zamawiasz przez internet? Bo też rozważam, jeśli tak to bądź tak przełaskawa, miła i dobroduszna i wklej link.
    W ogóle od czego zacząć kwestie chusty? Jakiś kurs?

Lrf współczuję u mnie dziś tfu tfu lepiej(na pewno zapeszę, na pewno) u Nas pomagają te kropelki, u Ciebie nic?

Dziewczyny mam śmierdzące pytanie. Jak bardzo obsesyjnie zmieniacie pampersy? Tzn. jak tylko co kolwiek się pojawi np. Mini kleksik, czy jak dziecko śpi i wali z pampera to zmieniacie czy czekacie, aż się obudzi? U mnie tych pampersów idzie niedorzecznie dużo, ten kosz ikeowy to się zapełnia w parę godzin, na koniec dnia nie domyka się. Muszę kiedyś policzyć w końcu ile dziennie zużywamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, my mamy bobotic i dicoflor, sama nie wiem. W każdych kroplach na kolki jest simetikon, więc nie wiem co by zmiana dała. Jestem wyrodną matką, wsadziłam go do bujadełka i sama poszłam zrobić śniadanie, bo ostatnią rzeczą jaką jadłam był hamburger, który mąż przywiózł wczoraj po pracy- po 16. On się w końcu zmęczy?

• Darusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:32

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, mi polozna w szpitalu mowila, ze jak maly zrobi kupke i spjspokojnie to mozna dac mu troche pospac. Ale jak np. robi przy karmieniu to zmieniam od razu. Tez nam sporo tego idzie.

Sarcia, trzymam kciuki,chyba za chwilke powitasz synka :)

A my dzis po sredniej nocy, malego meczyl brzuszek, fopiero jak zrobil kupke bylo lepiej.

sarcia123 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia przybij piatke 6 dzien po terminie i dzis jestem posrana. Jak mi zaczął opowiadac doktorek o baloniku to sie przeraziłam. Zostaly 4 dni ciekawe jak dlugo beda mnie męczyć ale w weekend tak czy siak pykne na bank.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis znowu stoczylam batalie z lekarzem. Bbo jak zawsze gadka ze termin owulacji jest przyblizony i moze byc kilka dni później. Skoro wszystko pozamykane moze mialam pozniejsza owulacje wiec spokojnie jest czas. Jak mnie wpienil ja na bank nie mialam pozniejszej owulacji bo wiem kiedy sie kochaliśmy. W dodatku pozniej spalismy u rodziny cale swiata i do sylwestra nie bylo powtórki. Wiec mówię tlumacze az w koncu wyciagam pierwsze usg z 5 tygodnia ciazy gdzie już serduszko biło, dopiero to przekonało doktorka iż faktycznie maluszek raczej predzej niz termin z miesiaczki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam żałować, że nasze bujadełko nie ma funkcji samo-bujania się, noga mi odpadnie, ale jak przestanę machać, to się Pisklak obudzi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz godzine po badaniu, rozwarcie na 4 cm czop sluzowy zaczal odchodzic, boli brzuch caly czas, wieczorem podadza druga dawke stedydow i jutro cc chyba ze dzis cos sis podzieje to wiadomo na pilnie

haneczka lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem.
    U mnie na brzuchu śpi. Na poduszce do karmienia (po karmieniu) śpi.
    prpba odłożenia do łóżeczka, trzy minuty i płacz :)
    Za duża przestrzeń? Brak mamy?

Chyba sie trzeba uczyć chustowac ;)

I co godzinę dzis wola o cyca.
    Kurde czyżby sie nie najadal?
    Schiza za schiza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 10:58

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Darusia przybij piatke 6 dzien po terminie i dzis jestem posrana. Jak mi zaczął opowiadac doktorek o baloniku to sie przeraziłam. Zostaly 4 dni ciekawe jak dlugo beda mnie męczyć ale w weekend tak czy siak pykne na bank.
    Balonik nie taki straszny.
    I szybko poszło. Przynajmniej u mnie.

AJrin, Bratek, Behemottka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja nie rozumiem.
    U mnie na brzuchu śpi. Na poduszce do karmienia (po karmieniu) śpi.
    prpba odłożenia do łóżeczka, trzy minuty i płacz :)
    Za duża przestrzeń? Brak mamy?

Chyba sie trzeba uczyć chustowac ;)
    Ulfe, kochana ja mam to samo! Zasnął mi, odłożyłam do łóżeczka z nadzieję, że w końcu skorzystam z toalety i zrobię śniadanie, a tu psikus, płacz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff u mnie na szczęście łóżeczko działa, ale od początku tam kładę spać. Na tym mi bardzo zależało.

Ajrin dobrze, że w końcu Ci uwierzył, w końCu Ty wiesz lepiej. Byłaś przy tym;)

AJrin lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to szybciej synka przywitasz niż ja ! dzieje się ! :)
    Ja miałam mieć wizytę o 17 a przed 14 mam przyjechać :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo kurde, az mi sie wierzyc nie chce ze to sie tak szybko:wszystko zaczelo dziac masakra o.O jak dobrze pojdzie ti jutro synek bedzie ze mpmna ja pierdziele ale mam pelno w portkach!!!! O.O

Darusia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia w portkach to masz pewnie pełno od czopa ;) a tak serio to superancko, jutro będziecie już razem z syneczkiem :-D czad czad czad :)

Magdziula chustowanie trzeba zacząć od nauki z trenerką chustowania (jeżeli chcemy nosić dziecko niesiedzące), no i należy wykluczyć asymetrie i problemy z napięciem mięśniowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:26

stardust87, sarcia123 lubią tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sarcia123 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi wtulony, aż się boję go odłożyć :P
    Może faktycznie powinnam zmienic kropelki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Nadrobiłam na razie tylko dzisiejszy dzień, bo padam z nóg.

Bratek, Sarcia trzymam kciuki, żeby wszystko sprawnie poszło.

Wszystkim nierozpakowanym życzę samoistnego rozpakowania! A jak nie to wypychamy dzieciaczki!

Wczoraj była u nas położna. Malutka przybrała idealnie 150g w tydzień i przekroczyła wagę urodzeniową. Teraz waży 3560g. Spacerki zaaowocowały i żółtaczka zniknęła. Martwiłam się, bo trochę krwawi nam pępek, ale położna mówi, że to normalne, bo mała jest wiercipięta i ciągle go zahacza, ale wszystko ładnie się goi.

Anulka01 ja też zamawiam chustę na LittleFrog. ;)

Madziuuula U nas po karmieniu jeżeli mała nie śpi to przewijam od razu, ale jeżeli przez sen puści bąka z niespodzianką to czekam aż się obudzi, bo często po przebudzeniu jeszcze siusia i dopuszcza porcje kupy. Pampersów idzie nam około 6-10 sztuk dziennie. Rano używamy pieluszek z Lidla (rewelacyjne, dużo lepsze niż Dada), a na wieczór Pampki zielone.

Dzisiejsza noc była koszmarna. Mała od 3 do 6.40 nie chciała zasnąć. Chciała cycka potrzymać, ale tak żeby nie leciało i się niesamowicie denerwowała. Był moment, że się nawet zanosiła. Smoczka traktowała jak wroga na leżąco. Pasował jej tylko jak mama nosiła na rękach i spacerowała po mieszkaniu. Zrobiłam chyba ze 2km... Mąż się śmiał, żebym włączyła jego Pokemony to mu jajko wykluję...;/

Jak zasnęła to aż się poryczałam ze zmęczenia. Uszykowałam małego do przedszkola i jak zasnęłam to obudziłam się kołoo 10...

Ogólnie w ciągu dnia mała ma dłuższą drzemkę od 15 do 19, ale potem za to daje czadu. Obiad ciężko zrobić, bo śpi jak królik ciągle trzeba ją bujać. Dlatego jutro mąż przyniesie mi z piwnicy bujaczek.

sarcia123, Bratek lubią tę wiadomość

‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ