X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziec spał od 9 do 1 i od 1 do teraz przetrwał sesję zdjęciową matki i babki efekty niebawem hehe
    Dziś matka rano idzie do mopru a potem relaks paznokcie :) później idziemy się zwazyc i zobaczyć czy przybiera na tylko moim mleku

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust

powodzenia, daj znać w miare sil. Trzymam kciuki!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko budzi sie co 2 godziny w nocy, od 5 w sumie nie spie bo , aly ani w glowie mial spanie, usnal 20 mi ut temu. Maz z cora juz ruszyli w trase a ja sciagam reztkii sie zaraz klade spac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, trzymam kciuki :-*

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust i ja rowniez 3mam mocno kciuko !!!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka my we dwie w poniedzialek do szpitala :-)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wiecie najchętniej bym odstawila w pierony Wit. D i K. Syn tak strasznie płacze jak mu je podam :/
    A podajesz w kropelkach?
    My dajemy tuz przed jedzeniem i mu smakuje o dziwo.
    Ale dajemy tylko D. Ponoc zmienilo sie dawkowanie wit. K i jesli w szpitalu byl podany 1 mg domiesniowo (a prawie kazdy szpital chyba tak podaje) to juz sie wit. K nie podaje pozniej, sama D.
    Nasza pediatra powiedziala, ze to juz zostalo jakby ustalone przez WHO tylko niedlugo ma zostac dopiero opublikowane.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, pewnie jesteś juz w trakcie. Niesamowite:) zaraz powitasz maleństwo po drugiej stronie brzuszka i będziesz mamą dwójeczki.:) trzymam kciuki za poród i życzę Wam zdrówka:-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bisacz rota nie szczepię, a pneumo i meningo po 12 mc.
    Agatia, a czemu dopiero po 12 mc? Moja pediatra "zachecala" nas do rozszerzania szczepien i mowila, ze to juz od teraz.
    Hmm, dzieki Wam troche mi sie rozjasnia co do szczepien.
    Mysle, ze zdecydujemy sie na 6w1 i chcialam wszystkie dod w tkowe, czyli pneumo, meningo i rota. Ale rotawirusy odradzacie, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Behemotka... my też już na konsultacje się zapisaliśmy bo królewna rozpoczyna jedzenie od rozgryzienia brodawki, a potem cmoka i cmoka albo zlizuje co jej tam wypłynie z piersi. Próbowałam za namową którejś z forumowych mam przekonwertować sobie ten ból na przyjemnośc ale ból jest katastrofalny. Jak nie pogadam z kimś mądrym w temacie to skończy się na mm a tego nie planowałam więc zapisałam się do najbardziej konserwatywnej poradni w mieście. Wiem że mnie stamtąd nie wypuszczą dopóki nie znajdziemy rozwiązania.
    Sophia probowalas nakladek na sutki?
    U mnie sprawdzily sie rewelacyjnie. Przede wszystkim nie boli mnie juz, a bol btl okropny, sutki poranione, eh. Moj maly je lapczywie i na poczatku jadl bardzo nerwowo, meczyl siebie i mnie, a z nakladka nest duzo lepiej. Jemu latwiej zassac, jak sobie chce to sie chwile bawi, odpoczywa od jedzenia, ciumka jak smoczek, a mnie to nie boli przynajmniej, wiec mu czasem pozwalam ;)

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje, porod mega!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotko, ja tez mam czasem takie mysli, bo moj maly placze jak sie go wezmie na rece (poki nie dostanie cycka;) i w ogole maly histeryk z niego. Ale cierpliwie czekam na jego swiadome wodxenie wzrokiem, swiadome usmiechy :) to nam wszystko wynagrodzi :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, jak Ty to robisz? bardzo zazdroszcze tak przespanych nocy Liwki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, co Ty dziecku przed snem dajesz? :D
    u mnie karmienia co ok 4 godz. więc i tak luksus, czasem nocna przerwa od karmienia do karmienia jest 5 godz. wtedy się czuję wyspana, że hej! a mój od 17. spał z przerwami o 20. północy i 4. :P

My wstaliśmy po 7.żałuję że nie mam możliwości z swojego przedpotopowego telefonu wrzucenia zdjęć, bo jak zastałam swojego Smyka śpiącego to myślałam że się poskładam ze śmiechu :P

i dzisiaj mamy już 2 miesiące! :D
    jak ten czas leci, widzę jak wiele postępów zrobił przez ten okres...

kamciaelcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia... Zazdroszczę. ;D

Moja co 2-2,5 godziny się budzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 08:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie osobiście noce wykańczają i brakuje mi cierpliwości, czasami wpadam w szał z tego zmęczenia :/ dzisiaj pobudka co godzinę, jak nie jedna to druga, rozjechały się z jedzeniem..
    Zazdroszczę Wam tych kilku godzin ciągłego snu. U Nas max 2-3 godziny i to sporadycznie.

Co do nakładek na sutki to u mnie dobrze spisały się MAM.

My podajemy wit. D3, K już nie bo jemy mleko mm, teraz mamy jeszcze Jovit C i Dicoflor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 08:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A podajesz w kropelkach?
    My dajemy tuz przed jedzeniem i mu smakuje o dziwo.
    Ale dajemy tylko D. Ponoc zmienilo sie dawkowanie wit. K i jesli w szpitalu byl podany 1 mg domiesniowo (a prawie kazdy szpital chyba tak podaje) to juz sie wit. K nie podaje pozniej, sama D.
    Nasza pediatra powiedziala, ze to juz zostalo jakby ustalone przez WHO tylko niedlugo ma zostac dopiero opublikowane.
    Tak. Kropelki. Tak. Przed jedzeniem.
    A nie lubię ich, bo mamy po nich ma bóle brzuszka.

Dzień dobry
    Stardust kciuki zaciśnięte!

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wit. D mamy w kapsułkach, ale mam wątpliwości do jej przyswajalności, czy ona przypadkiem nie nasila bólu brzuszka i Malutki też nie lubi, pluje nimi. Kropelek przypadkiem nie ma tylko na receptę, czy też ot tak można dostać? :)

Mały leży i stęka, chciałby spać, a matka zamiast go wziąć na ręce położyła obok, dała zabawki do oglądania i je śniadanie i sobie kawkuje :D zaobserwowałam, że próbuje już nowe dźwięki z siebie wydawać i się uśmiechać, choć nie zawsze mu to wychodzi..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam
    dzis pobudka o 8:30 jakieś święto ze str Piotrusia, no , ale wczoraj karmienie o godzine przesuniete i dzis tez juz (zamiast o 8 to sniadanko je teraz)
    dzisiejsza waga pokazała 4780 (ale kupki nie bylo wczoraj zza dnia)a metrówka 60 cm

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ