WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina wrote:Wiecie najchętniej bym odstawila w pierony Wit. D i K. Syn tak strasznie płacze jak mu je podam
My dajemy tuz przed jedzeniem i mu smakuje o dziwo.
Ale dajemy tylko D. Ponoc zmienilo sie dawkowanie wit. K i jesli w szpitalu byl podany 1 mg domiesniowo (a prawie kazdy szpital chyba tak podaje) to juz sie wit. K nie podaje pozniej, sama D.
Nasza pediatra powiedziala, ze to juz zostalo jakby ustalone przez WHO tylko niedlugo ma zostac dopiero opublikowane. -
nick nieaktualnyagatia wrote:Bisacz rota nie szczepię, a pneumo i meningo po 12 mc.
Hmm, dzieki Wam troche mi sie rozjasnia co do szczepien.
Mysle, ze zdecydujemy sie na 6w1 i chcialam wszystkie dod w tkowe, czyli pneumo, meningo i rota. Ale rotawirusy odradzacie, tak? -
nick nieaktualnySophia wrote:Behemotka... my też już na konsultacje się zapisaliśmy bo królewna rozpoczyna jedzenie od rozgryzienia brodawki, a potem cmoka i cmoka albo zlizuje co jej tam wypłynie z piersi. Próbowałam za namową którejś z forumowych mam przekonwertować sobie ten ból na przyjemnośc ale ból jest katastrofalny. Jak nie pogadam z kimś mądrym w temacie to skończy się na mm a tego nie planowałam więc zapisałam się do najbardziej konserwatywnej poradni w mieście. Wiem że mnie stamtąd nie wypuszczą dopóki nie znajdziemy rozwiązania.
U mnie sprawdzily sie rewelacyjnie. Przede wszystkim nie boli mnie juz, a bol btl okropny, sutki poranione, eh. Moj maly je lapczywie i na poczatku jadl bardzo nerwowo, meczyl siebie i mnie, a z nakladka nest duzo lepiej. Jemu latwiej zassac, jak sobie chce to sie chwile bawi, odpoczywa od jedzenia, ciumka jak smoczek, a mnie to nie boli przynajmniej, wiec mu czasem pozwalamSophia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBehemotko, ja tez mam czasem takie mysli, bo moj maly placze jak sie go wezmie na rece (poki nie dostanie cycka;) i w ogole maly histeryk z niego. Ale cierpliwie czekam na jego swiadome wodxenie wzrokiem, swiadome usmiechy
to nam wszystko wynagrodzi
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatia, co Ty dziecku przed snem dajesz?
u mnie karmienia co ok 4 godz. więc i tak luksus, czasem nocna przerwa od karmienia do karmienia jest 5 godz. wtedy się czuję wyspana, że hej! a mój od 17. spał z przerwami o 20. północy i 4.
My wstaliśmy po 7.żałuję że nie mam możliwości z swojego przedpotopowego telefonu wrzucenia zdjęć, bo jak zastałam swojego Smyka śpiącego to myślałam że się poskładam ze śmiechu
i dzisiaj mamy już 2 miesiące!
jak ten czas leci, widzę jak wiele postępów zrobił przez ten okres...kamciaelcia, żabka04, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie osobiście noce wykańczają i brakuje mi cierpliwości, czasami wpadam w szał z tego zmęczenia
dzisiaj pobudka co godzinę, jak nie jedna to druga, rozjechały się z jedzeniem..
Zazdroszczę Wam tych kilku godzin ciągłego snu. U Nas max 2-3 godziny i to sporadycznie.
Co do nakładek na sutki to u mnie dobrze spisały się MAM.
My podajemy wit. D3, K już nie bo jemy mleko mm, teraz mamy jeszcze Jovit C i Dicoflor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 08:45
-
nick nieaktualnyviolett wrote:A podajesz w kropelkach?
My dajemy tuz przed jedzeniem i mu smakuje o dziwo.
Ale dajemy tylko D. Ponoc zmienilo sie dawkowanie wit. K i jesli w szpitalu byl podany 1 mg domiesniowo (a prawie kazdy szpital chyba tak podaje) to juz sie wit. K nie podaje pozniej, sama D.
Nasza pediatra powiedziala, ze to juz zostalo jakby ustalone przez WHO tylko niedlugo ma zostac dopiero opublikowane.
A nie lubię ich, bo mamy po nich ma bóle brzuszka.
Dzień dobry
Stardust kciuki zaciśnięte! -
nick nieaktualnymy wit. D mamy w kapsułkach, ale mam wątpliwości do jej przyswajalności, czy ona przypadkiem nie nasila bólu brzuszka i Malutki też nie lubi, pluje nimi. Kropelek przypadkiem nie ma tylko na receptę, czy też ot tak można dostać?
Mały leży i stęka, chciałby spać, a matka zamiast go wziąć na ręce położyła obok, dała zabawki do oglądania i je śniadanie i sobie kawkujezaobserwowałam, że próbuje już nowe dźwięki z siebie wydawać i się uśmiechać, choć nie zawsze mu to wychodzi..
-
i ja się witam
dzis pobudka o 8:30 jakieś święto ze str Piotrusia, no , ale wczoraj karmienie o godzine przesuniete i dzis tez juz (zamiast o 8 to sniadanko je teraz)
dzisiejsza waga pokazała 4780 (ale kupki nie bylo wczoraj zza dnia)a metrówka 60 cmbisacz lubi tę wiadomość