X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas coś ok 4 kg. Domowym sposobem na domowej wadze - ważenie z dzieckiem, a później bez :)

kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania poduszkę do karmienia Motherhood gdyby któraś planowała zakup. U mnie się nie przydała w ogóle, ani razu jej nie użyłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Robcio też nie lubi tej poduszki:-(

Agatia ty chyba coś im dajesz na ren sen:-) Zazdraszczam pozytywnie hihi

AJrin a może zmień pozycje do karmienia. Musi uchwycić dużo brodawki. Ja swojemu czasami wypiłam tego cyca bo łapie za sutka i se cmoka cycocholik jeden.

Po przecięciu wezidelka wisi dłużej na cycku niż poprzednio ale mam wrażenie że się tylko tuli tzn zadziej słychać polykanie niż poprzednio.

A my usunęliśmy i wstalismy o 7:30 miałam córki nie prowadzić bo niezdazylabym i mi się odechcialo a ona jak na złość że chce iść wrrrrr ale poprosiłam sąsiadke bo szła córkę zaprowadzić więc pójdę po swoją córkę po południu i przy okazji na spacer z małym.

Pępek wisi na brzegu pewnie odpadnie na dniach ;-)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joct woda swoją drogą ale posiłki muszą być lekko strawne.
    Polecam do posiłku dużo warzyw jeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    my wit. D mamy w kapsułkach, ale mam wątpliwości do jej przyswajalności, czy ona przypadkiem nie nasila bólu brzuszka i Malutki też nie lubi, pluje nimi. Kropelek przypadkiem nie ma tylko na receptę, czy też ot tak można dostać? :)

Mały leży i stęka, chciałby spać, a matka zamiast go wziąć na ręce położyła obok, dała zabawki do oglądania i je śniadanie i sobie kawkuje :D zaobserwowałam, że próbuje już nowe dźwięki z siebie wydawać i się uśmiechać, choć nie zawsze mu to wychodzi..
    Boże. Ja też mam w kapsułkach. Niewyspanie rzuca mi się na mózg ;)
    Foxik ja autentycznie tak.mam z synem. Dam Wit. D i po godzinie jest placz, prezenie, stekanie. Biedny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga pokazała 5100 I 59 cm :) noce mamy lepsze po kąpieli umie spać 4-5 godzin ale później w dalszej nocy musi nadrobić i budzi się co 2-3 godziny.
    My jednak postanowiliśmy szczepic Kube jak córkę. Tylko pneumo później damy. No i bóle brzucha znikły na prawdę polecam uderzyć do pediatry jeżeli bóle i kupy są nie fajne i poproszenie o przepisanie debridatu. I my też odstawilismy witaminę K i D, podaje mu devikap na receptę i nie pojawiły się bóle.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    jakoś te 60 cm Piotrusia mnie zadziwiło, ale pajace 62 cm są akurat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak więc przy okazji szczepionki na pneumo poproszę o receptę na kropelki z wit. D :)
    bo wit. K mu nie dajemy. Swoją drogą mam wrażenie że mu po espumisanie lepiej. W końcu udało mu się dzisiaj zrobić kupę, w nocy bączył konkretnie i brzuszek zrobił się miękki.

Teraz zbieramy się na spacer. Nie wiem jak go ubierać, niby ciepło, a jak zawieje z gór lub w cieniu to chłodno :(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    My po nocnym karmieniu, sutki mam zmasakrowane juz dwa. Maly nie potrafi mojej brodawki zaciagnac głęboko no nie mam idealnej brodawy. Ale ssie bardzo mocno. Pokarmu mam mało niestety dlatego dokarmiamy po kazdym karmieniu mm. Poki co robie po 10 do 20 min na kazdej piersi później mm. W domu iruchomie juz chyba laktator.aby zobaczyc ile ja tego pokarmu mam wogole. Czekam na nawal i stabilizacje pokarmu poki co lezka przy mm sie kręci ale co zrobic staram sie.

AJrin - gratuluje bobaska ;). Wcale nie znaczy, ze masz mało pokarmu! Adaś w szpitalu te był głodny i musieliśmy dokarmiać, bo to taki wielkolud jest... szczesliwie ja miałam moja własna siare, która ściągnęłam przed porodem, wiec M przewiozl, położne ogrzały i M karmił:). A teraz mam nawał. Wiec Tobie tez pewnie mleczko przyjdzie :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    tak więc przy okazji szczepionki na pneumo poproszę o receptę na kropelki z wit. D :)
    bo wit. K mu nie dajemy. Swoją drogą mam wrażenie że mu po espumisanie lepiej. W końcu udało mu się dzisiaj zrobić kupę, w nocy bączył konkretnie i brzuszek zrobił się miękki.

Teraz zbieramy się na spacer. Nie wiem jak go ubierać, niby ciepło, a jak zawieje z gór lub w cieniu to chłodno :(

za Emilka używaliśmy vigantol (niecałe 4 zł na 6 miesiecy)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik pierwszy miesiąc miałaś na samej piersi czy mieszanie?
    Mały mi coraz bardziej wybrzydza cyckiem. Ciagle ściągam i podaje w butli...:(
    A tak ładnie ssał...

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My regularnie wstajemy co 2:40 w nocy. Ta jedna noc z przerwami co 4h to była niesty wyjątek :)

Wróciliśmy z kontroli. Młody wazy 3590! :)
    Pani zbadała brzuszek, powiedziała ze dziecko pręży sie, stęka a czasami płacze (krzyczy) bo wtedy lepiej mu sie prze na kupę.
    Jeśli po zrobieniu albo po bakach przestaje płakać, to znaczy ze tym krzykiem właśnie wspomaga wychodzenie kupy.

Niestety drżenie rak ja zaniepokoiło. Bo to nie jest odruch moro. Młody jak leży to raczki ma w gorze i nimi macha. Nie zawsze. I mam wrażenie ze coraz mniej ale neurolog ma to obejrzeć (wiec mam nagrać filmik w razie jakby na wizycie nie drżały).
    Powiedziała ze być może wynika to z hipotrofii. Ze on teraz jest dopiero jak 'sredni' noworodek. I może to jakieś odruchy z życia płodowego.

Dziewczyny czy wasze miesięczne albo w okolicach dzieci maja wciąż odruch szukania cycka po dotknięciu polika? Bo mój szuja tylko jak jest głodny. Pani go smyrala na wizycie i był niewzruszony.
    Powiedziała ze już może zanikać.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka zmienial pozycje radzilam sie tu pan od laktacji twierdza ze mam kiepskie brodawki dlatego mlody ma problem dobrze zassac. Nie wiem bo jak sie zmienila babka na inna to mowila co innego ze inaczej chwytac inaczej wszystko.
    Bede szukac poradni jakiejs laktacyjnej zobaczymy czy przyjdzie pokarm. Odpale w domu laktator aby wybadac co tam siedzi. Bo.to tez twierdzily, ze nie mam pokarmu.
    Behemottka mam nadzieje, ze przyjdzie bo dla mnie kp to cala podstawa i jak bedzie mm to naprawde bede psychicznie cierpieć. Ale w tym szpitalu laktacji noe rozchulam a i pomoc marna.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jadlyscie po cesarce po wyjsciu do domu. Tu wczoraj bylam na kleiku i kilku sucharach. A dzis dostalam chleb z maslem i owsianke rozwodniona.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj lekarz nie wziął kasy za wizyte i tę kwotę wydałam właśnie na pieluszke do szerokiego pieluchowania ;) super sprawdziła sie na poczatku z Emilką (ale Emilkowa pieluszkę w tym rozmiarze zniszczyłam niestety)
    i dobrze że mam poduszkę head care :D juz jest w uzyciu :D
    my juz nawet zarejestrowani na szczepienie we wtorek

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Co jadlyscie po cesarce po wyjsciu do domu. Tu wczoraj bylam na kleiku i kilku sucharach. A dzis dostalam chleb z maslem i owsianke rozwodniona.
    Na pierwszy posiłek w szpitalu dostałam kleik i suchary - to było na śniadanie. Kolejne już normalne normalne posiłki. Czyli obiad to jakieś zwykle pomidorowe i mięsa dziwnego pochodzenia w sosach dziwnego pochodzenia z kaszami :)

AJrin, Behemottka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    ja po cc nie jadłam póki miałam kroplówki
    a potem juz normalne szpitalne jedzenie
    a że cukry mi spadaly to pozwolono mi pić soki, zjadłam swój wymarzony dzem :D i to dzień po

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ulf, Kamcia
    Kurde nie wiedzialam ze az tak ciezko bedzie z kp. Najgorsze jest ze maly zle.mi piers zassysa z aplytko co mnie cholernie boli. Oba sutki juz do krwi a do tego z mlekiem słabo.
    No nic bede walczyć ale widze to słabo.
    Czy ktorejs udalo sie po dokarmianiu mm w szpitalu karmic tylko piersia w domu?
    Agatia wiem, ze Ciebie jest ten schemat boje sie ze dziecko zrezygnuje z piersi przez butle.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, ja tez karmie w tej pozycji półleżącej z dzieckiem w poprzek mnie na brzuszku i dziadziuś odbija sam zaraz po karmieniu:) dzieki temu nic nie ulewa. Fajna sprawa:)

Sara, ja używam tylko octenisept i patyczki plus gaziki jałowe. Ale spirytus podobno jeszcze lepszy, szybciej osusza. Wiec to pewnie kwestia dziecka. :) odpadnie na dniach:)

Jotc, ja sama nie wiem czy to są zaparcia, ale odczuwam bol wewnątrz jakby w pochwie, od odbycie jak napieram na 2. Albo jak pro uje sie wysikać do konca. Czasem jak zaboli to aż podskoczę. Czasem boli nawet jak siadam. Co to? Ktoras z Was tak ma?

U nas noc spokojna. Dwa karmienia co 3-5/ 4 godziny. Raz wzięłam Tomka do łóżka bo nie plakal ale tak jakos stękał i sie męczył. Ale u nas to nie kupy bo mamy rzadkie jajecznice przy kp. Prędzej mu mleko podeszło do nosa bo tak charczał biedny.

Z rana Arturek do żłobka, Tomuś spal, a ja zrobiłam mężowi w prezencie na dzień chłopaka niespodziankę. Kolorowe kanapeczki w serduszka z pomidorów, dżemu i rzodkiewek:) Mąż był zachwycony, ze wraca i śniadanie czeka na stole. :)

bisacz, Behemottka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    a w szpitalu mm karmia za pomoca butelki??bo mozesz się nie zgodzić. Emilke na poczatku dokarmialy strzykawką

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2568 2569 2570 2571 2572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ