X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten Sab Simplex jest bezpieczny? Co na jego temat mówią pediatrzy?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka
    Też jestem zdania że dziś ludzie umierają przez ten syf w jedzeniu i powietrzu :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz sab simplex jest bezpieczny i co najważniejsze skuteczny, możesz dawać bez obawy.

bisacz lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to ten specyfik?
    https://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz sory za lubię niechcący.

Ja mam sam simplex i podaje małemu max do mm 15 kropli nie częściej niż 3h wg zaleceń pediatry i położnej.
    Jem wszystko oprócz smazonego,gazowanego.
    Rzeczywiście mały pryka już się nie prezy i nie płacze.

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jakąś jestem wyrodna matka bo mały śpi że mną w łóżku nie w swoim łóżeczku, w dzień śpi na kanapie koło mnie nie w łóżeczku.

Witamy w klubie wygodnych matek hihi

kamciaelcia, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja tez jakąś jestem wyrodna matka bo mały śpi że mną w łóżku nie w swoim łóżeczku, w dzień śpi na kanapie koło mnie nie w łóżeczku.

rano jednak było spanko w kolysce do samego końca :D ale dzień na kanapie lub w bujaczku najlepiej przespany :D

żabka04, bbeczka91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:

mój w dzień nigdy nie śpi w łóżeczku :D
    teraz walczy z sennością, ale co uśnie to coś go budzi :(

żabka04 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytalam wczoraj ciekawy artykul a sabsimplex i espumisanie.że to jest ta sama substancja aktywna, tylko dawkowanie sabsimplex wg niemieckiej ulotki (zresztą niemiecki i czeski espumisan tak samo) to jest 40mg przed kazdym karmieniem. a dawkowanie na polskiej ulotce to 40-80mg na dobę.
    i stąd głosy, że sab simplex taki cudowny.

nie wiem ile w tym prawdy.

pani pediatra dzis wymacała brzuszek Kostka i to tak skutecznie, że zrobił kupę :)
    i powiedziała, że wg niej jest ok. że espumisan nie zaszkodzi bo wspomaga pracę jelit, ale że dzieci po prostu muszą się nauczyć robić kupę i tyle.

mnie bardziej niepokoją te drżenia rąk. ale internety mówia, że to dość częste i w razie czego tylko jakas nieskomplikowana rehabilitacja domowa.

dziś mam dobry humor. dziecko śpi ;)
    wcoraj miał aktywność między 6 a 15, nie licząc krótkich 20-30m drzemek :P
    dziś śpi po spacerku do przychodni.

bbeczka91 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u nas pochmurno, co raz ciemniej
    a szykujemy sie na spacerek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf też czytałam ten artykuł (tata blog czy coś takiego), niby gościu trafia w punkt ale komentarze pod są różne i bądź tu człowieku mądry, nie sprawdzisz nie będziesz wiedział.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dylemat życia, zabić paskudnego robaka packą na owady i ryzykować obudzenie Małego czy mieć nadzieję, że nas nie zje lub sam ucieknie??

ok, właśnie się odwróciłam... on znikł :O

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasniw czytalam ze te krople espumisam powyWj miesiaca hmmm zglupiec mozna o.O moj maly tez sie wlasniw prezy robi czerwony, steka az mi zal tego biednego malego czlowieczka ktory sie meczy zeby zrobic kupe :/

W LIDLU od 10.10 beda bodziaki z dlugim rekawem rozmiary 62-92 pom2 szt 19,99 zl jak by ktos byl zainteresowany :)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    mnie bardziej niepokoją te drżenia rąk. ale internety mówia, że to dość częste i w razie czego tylko jakas nieskomplikowana rehabilitacja domowa.
    mój też tak czasem ma.
    ale jak byliśmy u lekarza, to gość sprawdzał u niego napięcie mięśniowe i inne odruchy i wychodzi że póki co wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanako gdzie dostane dla malego czapeczki takie na teraz ?? Moze macie jakoes sprawdzone i polecicie to pozniej skoczw kupic bo musze nabyc jeszcze kombinezon zimowy i chcialam sie rozejrzeć gdzie warto podjechac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój podnosi główkę i to wysoko jak na takie dziecko, jak leży na brzuszku albo jak odbijają albo jak leży mi na brzuchu.

Czy wasze dzieci też tak robią????

Kamcia bo u was ma padać :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A mam pytanako gdzie dostane dla malego czapeczki takie na teraz ?? Moze macie jakoes sprawdzone i polecicie to pozniej skoczw kupic bo musze nabyc jeszcze kombinezon zimowy i chcialam sie rozejrzeć gdzie warto podjechac :)
    ja mam czapeczki, fajne i niedrogie z pepco ;)
    ale że jestem wyrodną matką to nie zakładam dziecku czapeczki ;)
    u nas niemal wiosennie jest, zakładam jak już naprawdę chłodno się robi ;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    padac nie moze jakos przez 1h :0 własnie idziemy :)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka

moj smerf ma 9 dni ledwo i mi glowe dzwiga trzeba go tak trzymac ze szok, az sie wystraszylam ostatnio jak go biore na rece a ten glowe mi podnosi o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

a to musze zajechac tam zerknac co maja, bo ostatnio widzialam nawet fajne kombinezony dla dzieciaczka zimowe po 50 zl bodajze

‹‹ 2570 2571 2572 2573 2574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ