WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Ajrin
jakmsciagasz laktatorem to podczas sciagania druga reka rozmasowywuj piersod pachy w kierunku...sutkow i te grudki czy guzki powinny zniknac mktakporadzili i faktycznie dziala.
ropa?? Z blizny ??
A mi odpowiesz bo widzę ze sie znasz
Żabka napisała ze mogę podać najpierw butle. Ale już magda napisała najpierw cyc. Dlaczego to takie ważne?
Mówię o butelce z moim mlekiem. -
nick nieaktualnyAJrin wrote:Inzynierka tt juz 7 dni po terminie? Powodzenia jutro daj znac co w szpitalu.
Z Om termin był na wtorek. Wg belly to już tydzień. Mam być przed 9:00 na oddziale. Z tego co wiem to mają się zabrać za mnie od razu... Przynajmniej tak mi lekarz mówił i koleżanka która też tam rodzila. Na to liczę. Nigdy nie byłam w szpitalu, mam stresa... -
Mam tez drugi problem.
Po aktywnej sobocie, aktywnej czyli dużo noszenia. Boli mnie blizna. W środku. Przy dotykaniu i przy np wstawaniu z łóżka. Moskwie ze coś tam jeszcze sie rozpuszcza czy raczej powinno być już po wszyetkim.
Raczej już nic ze mnie nie leci. Jakieś drobne plamienie. -
nick nieaktualnyUlfik
U mnie ogolem jak maly kombinuje przy cycku to daje mu butelke z moim mlekiem ale nie pozwalam mu do konca jesc tylko troche i pozniej przystawiam do cycka i je bez zadnego problemu. I tak samo w druga strone jesli karmie najpierw cyckiem to daje mu sie najesc a jak juz przysypia to daje mu butelke zeby mu troche szybciej polecialo ttm samym jest w pelni najedzony i nie budzi sie co 5 minut.
musisz wyprobowac oba sposoby i zobaczyc na ktory twoj synek sie nabierze :)mi nic niemowiono o zaleznosci cyc-butla czy butla-cyc jesli nie jest to karmienie mieszane tylko moim mlekiem. I mam tez wyprobowane ze wcaleniejest prawda ze jak bedzie sie podawac butelke to dziecko cycka nie bedzie chcialo jesli to to samo mleko to sam zapach powlduje ze mojmaly dziubek otwiera na cala szerokoscUlfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co blizny to jesli nie masz temperatury, blizna nie jest mocno czerwona i nie ma np. Ropy a tylko boli to znaczy ze wszystko jest w porzadku, bo ona z kazdym dniem bedzie robic sie mniejsza i zostanie ci tylko taka na kilka cm moze z 8 cm bedzie miala po zagojeniu bo taz wiadomk wyglada jak duzy usmiech
mnie dodatkowo blizna swedzi i momentami szczypie i ciagnie w srodku ale na zaleceniach pielegniarskich opisane to jest jako "naturalne objawy gojenia sie blizny" . Takze mysle ze nie masz sie co martwic. Ja tez mam takie pomarańczowo rozowe plamienie jeszcze poki co -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlf.
Zasada pierw cycek potem butla jest przy karmieniu mieszanym czyli kp i mm.
Napisałam Ci żebyś podała butle ze swoim mlekiem bo:
1. Chcesz zobaczyć czy będzie jadł z butli (mleko jest twoje)
2. Jak będzie mu mało to przystawiam do cycka (cały czas będzie jadł twoje mleko)
Gdybyś miała podać mm i swoje to ci zresztą napisałam pierwszy post cyc i butla a po chwili pomyślałam że przecież podajesz swoje mleko więc możesz spróbować zobaczyć jak będzie mu szło picie z butli. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moj maly spi caly dzien budzi sie robimy zmiane pieluchy przystawiam do cyca i jak saje smoka spi dalej bez smoka jest marudny i ssie wszystko co popadnie piastki rekaw poduszke.
-
nick nieaktualnymój Mały spał od kilku minut na rękach odłożyłam i się obudził
nie mam już siły go nosić
nosimy na zmianę z mężem cały dzień i oboje padamy na twarz, gdyby jeszcze w nocy ładnie spał, ale też nie. Chociaż może już dziś padnie tak fest? już nie mam pomysłów. Mąż najchętniej wsadziłby go fotelik i przejechał się samochodem, ale nie chcę go uczyć takiego zasypiania, bo później zbankrutujemy na paliwie -
żabka04 wrote:Ulf.
Zasada pierw cycek potem butla jest przy karmieniu mieszanym czyli kp i mm.
Napisałam Ci żebyś podała butle ze swoim mlekiem bo:
1. Chcesz zobaczyć czy będzie jadł z butli (mleko jest twoje)
2. Jak będzie mu mało to przystawiam do cycka (cały czas będzie jadł twoje mleko)
Gdybyś miała podać mm i swoje to ci zresztą napisałam pierwszy post cyc i butla a po chwili pomyślałam że przecież podajesz swoje mleko więc możesz spróbować zobaczyć jak będzie mu szło picie z butli.
Już zrozumiałam
Zjadł 60ml które odciągnęłam. Potem dociągnął z cyca.
Nie wiem w jakiej pozycji karmić butelka. Nie przygotowałam sie filmikiem. Ale nie ulał
To jeszcze porcja mleka mojego? M znalazł gdzieś w necie ze 140-160ml na każdy kg masy dziecka przez liczbę karmien. Czyli przy 8 karmieniach i wadze 3,6 wychodzi ok. 70ml na porcje. Coś mało? -
A co do blizny to zewnętrzna jest całkiem wygojona. Pobolewa mnie w środku. Temperatury nie mam.
Chce mi sie spać ale to myśle jak każdej z nas -
nick nieaktualny