WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Czym masz kochana zaszkodzić?
-
nick nieaktualnyNie jest prosto
Choć jak pierwszy raz wzięłam Małego na ręce bałam się dużo bardziej bo ważył trochę więcej niż dwa kilo i był taki drobny, że myślałam tylko o tym żeby nie opuścić go na podłogęjeszcze na oczach położnych, które opieprzyły mnie, że tak noworodka się nie podnosi, a skąd miałam wiedzieć? Wzięłam na ręce tak jak mi intuicja podpowiadała...
Kochane, któraś z Was miała do czynienia z tortami z Sowy? -
nick nieaktualnyLRF a może woda za zimna????????? A może mu tak dobrze a drze się bo matka nie da się po pluskać????
Każda z nas ma taki myśli
Musiałabyś skończyć jakiś kurs położnej i to też nie jestem pewna czy wszystko najlepiej wiedzą.
Także wyluzuj bo dziecko czuje twoje nastroje.
Mojemu się wczoraj nie pokój włączył jak płakałam nad nim.
Biedy cyca nie mógł z nerwów złapać.
Tak machal glowka i rączkami
Niczym nie szkodzisz.
Mam kombinezon nawet wyprany.
A teraz obiad póki mały śpi:-)
-
Little Red Fox wrote:czymkolwiek, tym że źle noszę, że się źle układa jak śpi na moim brzuchu i czy to na pewno jest dla niego zdrowe, czy MM nie szkodzi na brzuszek, nawet takimi pierdołami jak woda w wanience się martwię - czy nie za gorąca że tak krzyczy przy wkładaniu. Jest wiele rzeczy którymi się martwię..
Ja tez mam manie na temat noszenia. Czy dobrze go podnoszę, czy odpowiednio nosze, czy dobrze przewijam, czy dobrze karmie. Czy dobrze leży jak śpi, czy woombie nie szkodzi.
Co chwile coś. Mama mnie uspokaja. Wy mnie uspokajanie. M zabrania czytać internety -
Hej,
Na wstepie Kamcie tule mocno bo dziś nie latwy dzień i wspomnienia.
LRF torty z sowy sa bardzo dobre ja nad weselnym sie zastanawialam bo u kyzyna zeobili rewelacyjnie i pyszny.
U nas kupy dosc podobnie bo poki co malo bylo mleka to mm glownie i takie wlasnie najpier zielone później zolte z bialymi grudkami. I dosc ich malo bo 2 dziennie.
Esmi mam nadzieje ze sie rozkrecilo.
Inzynierka a u Ciebie?
U mnie po braku pokarmu juz wczoraj zaczela sie masowa produkcje i mam problem mlody malo sciaga laktator tez a piersi nabrzmiale i obolale. Dzis juz jest dramat w nocy ni spalam mialam drgawki i 37.6
Wezwalam lekarza do domu mowo ze nie ma stanu zapalnego ze to nawał.
Probuje sciagnac do domu jakas konsultantke ale dupa dzis niedziela i nokt nie ma czasu. Bedzie jutro o 14.
Nie wiem co robic totalnie sciagnac troche laktatorem chyba musze bo inaczej bedzie kiepsko..
Przystawiam dzis mlodego co 1.5 godziny do piersi bo akoro mam mleko to kurde niech je zjada.
Ale ja robie cos źle i tu chyba jest problem zle przystawiam. Nie wiem mlody ssie po 20 min i to eusza buzia i jezyczkiem chodzi mi broda. Cos te moje cycki albo brodawki nie daja rady. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Masz kapturki?sprobuj z nimi. ja tak zrobiła, z czasem Maody je odrzucil i nauczył sie ssać pierś. Tez mialam spore problemy, bo młody był ospały i nie chcial w ogole jeść z mojej piersi i wylądowalismy w szpitali ( z zółtaczką, ale byc moze ona narosła, bo Mały nie jadl - ale to akurat nie istotne )
Mi laktacyjna położna kazała wkładać wskazujący palec dziecku do ust do podniebienia i sprawdzić, czy ssie, stymulowac go tak i wtedy do piersi szybko.
Być może masz za twarde cycki i za krotkie sutki w tym momencie, bo sutek sie trochcę chowa, gdy pierś pełna.
Z nawałem walcz cieplym prysznicem i delikatnie masuje, choć mi w szpitalu po prostu wyduszaly polozne mleko z piersi, bo bylam bliska zapalenia, mialam kamienie, maly nic nie ssał.
Potm możesz oblozyc kapustą z lodowki i tak pochodzić trochę w staniku. Liscie kapusty obij tłuczkiem.
-
Dokladnie musisz słyszeć, ze przelyka, moj tez tak niby ruszał broda, ale nie jadl wcale, nie zasysał się i nie rósł chłopak, ale wygrałam - teraz je, ale wiele łez wylałam, nawet tutaj o tym nie pisalam, bo byłam w szpitalu i nie było jak.
-
Jest sprawa.
Odciągnęła 60ml po karmieniu.
Chcemy mu dać przy następnym karmieniu żeby zobaczyć czy w ogóle umie z butli on i czy my umiemy mu podać.
Czy możemy mu dać najpierw butle a potem cyca?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlf daj mu butle z twoim mlekiem i nie przykładaj do cycka.
Ty w butli masz swoje mleko więc taki jeden wybryk nic sie nie stanie.
Chyba że będzie dalej głodny po tej butli to przyloz do cycka.
U mnie czasami jest tak ze zje z cyca doje mm i po 10-20min znowu cyc.
Pewnie mu się chce pić i daje.
-
nick nieaktualny
-
Magdziula dzieki za rady.
Tak robie cieply prysznic przed a potem zimne oklady z kapusty. Z kapturkami walczylismy ale maly nie dawal rady z nimi. Zastoj pewnie mam bo poers ma grudki i nawet laktator ich nie ruszył.
Aciagnelam dzis 50ml z 2 cycków wiec pokarm juz zdecydowanie jest. Ale nadal poersi nabrzmiale i grudkowate. Jitro o 14 przyjdzie polozna z certyfikatem. Dowiem sie wszystkiego mam nadzieje od niej i jak cos bede ja prpsic o pomoc ponownie. Zrobie wszystko co w mojej mocy chwilowo boje sie zatoru. Mlody po karmieniu porannym spi jiz prawie 3 godzine. Noe chce go wybudzac wiec sciagnelam laktaorem. Dzis na bank obedzie sie bez mm bo mam juz nazbierane jakies 65 ml swojego pokarmu a jeszcze bede go przystawiac do piersi.
A i jeszcze kirde z rany w jednym miejscu pojawila mi sie ropa. Tez jutro wybadam z babka od laktacji co z tym zrobić. -
Inzynierka tt juz 7 dni po terminie? Powodzenia jutro daj znac co w szpitalu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny