X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kroplowka, kolejna próba. Jak nie zadziała to kolejna w piątek... I wody będą monitorować, bo łożysko sprawn, więc dzidzius może siedzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie dzisiaj zważyłam dziecko przed karmieniem i po w ramach eksperymentu :D bo moje dziecię na cycku wisi 10 - 15minut i ma dość, przy czym jeżeli jest to 15 minut to często potem ulewa i to sporo. I wyszło mi, że dzisiaj przez 13 minut jedzenia przybrała 120 g. Nie wiem czy to ma przełożenie na ml, że wypiła 120 ml? ale chyba źle nie jest, a w cycku jeszcze zostało sporo do wypicia.

A poza tym dzisiaj byliśmy w banku i nasze 2 tygodniowe dziecko ma już własne konto oszczędnościowe :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Bobotic Forte i jestem zadowolona.

U nas położna też do rany przyłóż. Obejrzy małą, zada kilka pytań, pożartuje.

Miałam takie szczęście, że opiekowała się mną w ciąży, była przy porodzie i teraz. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moja Hania z Twoim Piotrusiem to by sobie mogła ręce podać. Śpi już godzinę na kanapie. I to bez smoka. :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka a jak 3 proba noc nie da to cesarka? W sobote czy jeszcze piatek?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Inzynierka a jak 3 proba noc nie da to cesarka? W sobote czy jeszcze piatek?

3 próba w pt. O cesarce mowy nie ma na tą chwilę. Liczyłam, że samo dziś ruszy.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas była raz taka nawiedzona lakto-terrorystka, dobrze że tylko na zastępstwie, ale mimo wszystko - mieszka ulicę dalej od nas, aż strach pomyśleć co będzie jak ją kiedyś przypadkiem spotkam ;D

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Na razie na Twojej drodze same lakto-terrorystki. ;P

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, oj tam tylko dwie ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko miało ciężki dzień, po nie lżejszej nocy. W nocy często się budziła, dziś od 11.30 nie śpi. Chyba brzuszek i moja wina. Myślałam, że jest lepiej i odstawiłam kropelki i chyba jednak było lepiej dzięki kropelkom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sale obok dziewczyna poroniła. Leży na sali z kobietami po terminie, gdzie co chwile sprawdzają tętno dzieci. Ona musi tego słuchać. Aż się poplakalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh... po całkiem miłym dniu włączyło się wieczorne płakanie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja się najadła i dalej śpi na kanapie... o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka
    Mój na rękach -aż chrapie :D może to po szczepieniu? ?nie piętam po jakim czasie spodziewać się reakcji na szczepienie. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas położna przychodzi co tydzień, dzisiaj była trzeci raz. Sympatyczna pani nam się trafiła, doradziła kilka rzeczy, małego zawsze ogląda i chwali, pochwaliła też mój brzuch że już prawie płaski i w ogóle nie widać że rodziłam prawie 3 tyg temu. W tym tyg mamy jeszcze iść do przychodni na zważenie synka aby zobaczyć czy prawidłowo przybiera bo ostatnio zrobił się z niego taki głodomór że moje piersi tyle nie produkują i muszę dokarmiać na noc mm, a później ładnie śpi prawie 5h.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra kolejny temat rzuciła. Nie podoba jej sie ciemiączko: mogłoby być większe.
    Już sie naczytałam ze mózg nie będzie rósł.
    Raju.

Jutro neonatolog na NFZ. Bo to dzis to było prywatnie, żeby dała skierowanie do neurologa.
    W sobotę prywatne usg brzucha.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    A jaki rozmiar ciemiaczka?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze wróciły. Za chwilę mam mieć ktg. Ciesze się z każdego skurczu normalnie jak głupek. :)

kamciaelcia, bisacz, AJrin, Madziuuuula, Sabina, mysza0406, Angela89 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka paranoja współczuję dziewczynie ja dokladnie rok temu fowiedzialam sie o smierci mojego dzieciatka. A teraz na cycu mam takiego szkraba :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które mają pue zus, jak mam podaną kwotę swiadczenia macierzyńskiego to jak obliczyć ile dostanę na rękę?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 2596 2597 2598 2599 2600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ