X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A jak się z tym czujesz? Pewnie juz wolisz cc żeby miec dzidzie przy sobie? Ja miałam teraz druga cc i nie wiem czym mnie tak straszyli. Doszłam do siebie bardzo szybko, juz hasam na obcasach na 2 h spacery :) jak by sie nie skończyło to życzę szybkiego powrotu do zdrówka. :)

Niech robią że mną co chcą. Godze się już na wszystko. :)

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    my w deszczu nie spacerujemy-abyśmy sami się nie przeziębili
    u nas 13 stopni i wieje
    przy 6 ubralabym conajmniej welurowy(taki puchaty-nie zimowy, no bo co wtedy byłoby odpowiednie?) kombinezonik, koc gruby,
    jesli jest kaptur, to niezbyt gruba czapkę

mój ciagle rece wyciaga spod koca więc juz pewnie bym coś wymysliła na dłonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 11:32

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko z malym do i z samochodu w foteliku, bo pogoda jest wstretna co chwila paf wiec ja sie wstrzymuje od pieszych przemarszow zeby maly chory nie byl czasami

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kołyską jest na takie dwie wielkie baterie i czuje ze na długo wystarczą. Używamy głównie wibracji, które same sie po czasie wyłączają i w zasadzie jeden cykl uspokaja Tomka. A karuzeli jeszcze nie włączam bo za młody.
    a jak kołyską parzy to wkładam do huśtawki. Albo tata nosi po domu, bo u mnie dzidzia tylko cyca szuka. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój zjadł, pobawił się chwilę na macie i chce spać dalej o.O
    nawet poszłam sobie kawę zalać, a on chwilę pokrzyczał i jak wróciłam to już drzemał

ktoś mi dziecko podmienił, bo jeszcze dwa dni temu za nic w świecie nie chciał spać w dzień. Ile takie dzieci powinny spać? bo już zgłupłam...

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez pociumkal 5 minut cycka i poszedl dalej spac o.O a ja musze mleko odciagnac z drugiego cyca bo maly zjesc nie zdazyl

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc
    A może Franko was zaskoczy i właśnie u lekarzy będzie bardzo grzeczny :)

Jotc lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam dziecko umówić do neurologa, dzwonię, na październik terminów nie mają, a na listopad jeszcze nie rejestrują. Mam zadzwonić pod koniec miesiąca. O rly? o.O

będziemy się tak bujać, mimo że przyjmuje prywatnie??

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka widze, ze masz stan jak ja ale mnie jeszcze przytrzymali dłużej do tego codziennie balonikowanie, masaz szyjki i smarowanie kremem szyjke. Wiec pod koniec z anty cesarka błagałam o cesarke ;-)
    I powiem Ci od wczoraj to ja już nie czuje ze miałam cesarke. Pierwsze 3 doby ciezko ale bez przesady naprawde ja z zerowym progiem bolowym dałam rade i byłam chwalona przez piguły. Sama wstałam sama sie umyłam i oporządziłam wiec naprawde da sie przeżyć.
    Tak myśle, że łatwiejsze to jest niż sn ale nie rodziłam sn wiec tylko moje gdybanie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Jotc
    A może Franko was zaskoczy i właśnie u lekarzy będzie bardzo grzeczny :)
    Moja taki numer wykręciła u pediatry, chciałam się "poskarżyć" przed wizytą krzyk jak opętana, a w środku aniołek i oczywiście tylko, tylko wyszliśmy znowu to samo;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jak się ostatnio darł w przychodni to tylko pielęgniarka straciła cierpliwość i spytała czemu mu w końcu tej piersi nie dam? ;D zobaczymy jak jutro będzie, bo w końcu sobie zapisali że jest na MM ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu u Nas nie leje, tylko tak troszkę pada. Ja chcę Małą "hartować" co znaczy, że opatulę ją od stóp do głów i nawet nie poczuje, że wyszła z domu;)
    No i idziemy na zakupy małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój jak się ostatnio darł w przychodni to tylko pielęgniarka straciła cierpliwość i spytała czemu mu w końcu tej piersi nie dam? ;D zobaczymy jak jutro będzie, bo w końcu sobie zapisali że jest na MM ;)
    Mnie zbawia w takich chwilach smoczek, och chwała smoczkowi! Wyciągnął mnie z domu smoczek:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero jem śniadanie i to w dodatku na pol zimna owsianke bo maly akurat obudzil sie jak gotowalam o.O

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja po cesarce byłam słaba ponad tydzień czasu. Pierwsze doby horror, pionizacja dramat, myślałam, że już mi tak zostanie. To było okropne, zazdrościłam kobietom po SN, szczególnie, że sama doszłam do 9 cm i wiem, co to skurcze i wiem, że parcie może trwać tylko chwilę, jak wszystko idzie prawidłowo!, głowa wchodzi w kanał i rodzisz. Byłam świadkiem tzn. Słyszałam poród obok mnie..Z tym, że ponoć dzięki temu, że mój poród trwał tak dlugo miałam już wieczorkiem mleko mimo cesarski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 12:28

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas gdyby nie padało to też bym wyszła. Okrutnie leje.

Mały od ok 10:30 drzemie, budzi się po kilku minutach, pobawi się chwilę, drzemie. Ni huhu nie wie co zrobić ze swoim życiem, ale jak dziś zaczął się do mnie szczerze uśmiechać, aż ciepło się zrobiło. A im bardziej głupie rzeczy opowiadam lub śpiewam zbereźne piosenki (całkiem jak Ross w "przyjaciołach") to tym częściej widzę zaciesz na jego buziolku. I pytanie na ile on widzi odbicie w lustrze? Wiem, że nie zdawałby sobie jeszcze długo sprawy że to on, ale wydaje mi się że przygląda się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza cesarka to byla masakra i gorzej niz horror, a drugiej niepotrzebnie sie balam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    dla hartowania własnie zaproponowałam cienka czapeczke, niezbyt gruby kombinezomik, a kocyk dla regulacji-by poodkrywać co nieco ;)
    w styczniu przy 6 stopniach Emilce nawet nie zakładalam kombinezonu-frejka sie po prostu nie miesciła, gruba bluza z kapturem, czapeczka (bawełniana)i albo spodnie z podszewka albo rajstopy(najlepsze były do frejki)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2601 2602 2603 2604 2605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ