SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykly paracetamol w czopkach tylko zmniejszona dawka. Bodajze 125, a nie 250.

Do nas dzisiaj przychodzi położna. A ja wygrałam licytacje na rude spódnico-spodnie i jeszcze kupuje granatowe dzisiaj w uzywaku. :D

Do tego może jakiś sweterek znajdę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:35

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam paracetamol w czopkach 50mg w przeliczeniu max 10mg na kilogram dziecka i u nas akurat ten czopek 5kgx10mg (opakowanie jeszcze po Emilce)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie. Czas mi leci jak głupi. Na fb jakoś łatwiej cos czasem napisać w konkretnym temacie niż tutaj być na bieżąco.

Wczoraj zaczęło mi juz brakować ciuszków na 56, wiec musiałam postać na żelazku pierwszy raz od urodzenia Tomcia. A tak to jeżdżę po Urzędach jak durna i odbijam sie od drzwi do drzwi i wiecznie im czegos brakuje. Jestem tym nieszczęśliwym przypadkiem, któremu urząd pracy wypłaca zasiłek dla bezrobotnych przedłużony na okres macierzyńskiego i któremu Mops wyrównuje zasiłek do kwoty 1000zl Kosiniakowego. W rezultacie dostaje macierzyński z dwóch różnych instytucji, które mają inne przepisy i nie mogą sie ze sobą dogadać. A mnie szlag jasny trafia, krew nagła zalewa jak znów mam gdzieś po cos jechać. Grrr!

Tomuś w poniedziałek był na wizycie u pediatry. Przybrał 400g w tydzień, wiec jestem z niego dumna:) Gorzej, ze mamy wzdęty brzusio i maly się pręży. Dostaliśmy od pediatry espumisan 6 kropelek 7 razy dziennie. Wiec mimo że nie ma miesiąca to może brać. Do tego Debridat i acidolac. A nam pomaga najbardziej delikatne smyranie palcami po brzuszku w kółeczko ale nie masaż, tylko takie głaskanie. To mega pobudza Tomka do zrobienia kupy i puszczania bączków. Stosujemy to przed każdym przewijaniem. Polecam!:) przetestowane na 2 dzieci;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:51

AJrin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zarejestrowałam na jutro do ginekologa
    mąz szczęśliwy ;) sam mnie wręcz wyganiał ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski co uzywaja delicol ponawiam pytanie czy do każdego karmienia dajecie kropelki? I czy jest u Was poprawa po nich?

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Filip nadal śpi, aż dziw bierze ;)
    nic dziwnego jak taka deszczowa pogoda, sama bym poszła, a tak udało mi się trochę posprzątać i naczynia pozmywać. I bardzo dobrze, że kupiłam większą butelkę, bo potrzeby żywieniowe znowu podskoczyły do góry, może budzi się raz w nocy, ale za to w dzień się domaga więcej. Wczoraj było trzecie podejście do herbatki koperkowej - guzik, nie wypije tego za żadne skarby, pluje, patrzy na mnie niemal z łzami w oczach. W ciągu dnia kilka łyków wody zrobi, to może i kupę łatwiej pociśnie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja swojemu czasem "dla zachęty" słodziła glukozą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko lezy samo 10 minut w łózeczku u siebie w pokoju i gada do wzorów na ochraniaczu :D granatowe gwiazdki i paseczki ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też gada, ale czasem wydaje takie dźwięki że się zastanawiam czy on tak po prostu ma czy się zaraz rozpłacze ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ale póki nie zapłacze to te jego dźwięki nie mają znaczenia ;) tak wygląda nasze gadanie przez sen nad ranem (dziś o 6:40 ale do łózka nie wzięłam hehe)-przyzwyczajam się, że Piotrus nie ma zamiaru ryczeć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się staram do łóżka nie brać, wczoraj się udało, a dziś po 5. trafił do mnie w ramiona i przespał na brzuchu godzinę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta ja nie stosuje delicolu,Tygrys dostań espumisan.
    Moja położna jedzie do mnie od poniedziałku. Wkurza mnie strasznie. Umawia się. Wpisuje w książeczkę i potem czekaj aż się pojawi.
    Za pierwszym razem czekałam. Teraz mam gdzieś

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja położna sie nie zapowiada
    ale zawsze przewidziałam kiedy bedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez mojego prężącego się łobuza spalam dziś na półsiedząco niewygodnie przez 3 godziny w nocy, a jak się obudziłam żeby go odłożyć, to za 5 minut on tez się obudził na cyca. Ależ byłam zła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko ma w nosie poranną gimnastykę, położyłam na brzusku, stękał chwilę i chyba chce spać dalej. Niech główkę podnosi, niech się stara, nie ma takiego spania!! zaczynam się martwić, jak to z tą główką jest, jak leży na moim brzuszku bez problemu unosi, a jak sam leży ma już problem

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojej zadzwoniłam kiedy będzie, a ona ze za 15 min;) ledwo zdążyłam się ubrać bo byłam po kąpieli :) ale do mnie tylko raz przychodzi. A tak to mam numer i mogę dzwonić jak coś się dzieje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    u nas to samo :) właśnie zasnął na brzuszku a miał ćwiczyć :D to był warunek do ściągniecia tej pieluchy z dupy :)
    Emilka też nie lubiła, w efekcie (a tez była pieluchowana) w wieku 3 miesięcy miała z tym problem, kilka spotkań z rehabilitantem (asymetria) i w tym pomogło

a teraz Piotrek powinien ćwiczyć tez przez przepuklinkę!!!ale nie zmuszę hihi
    niech sie wyspi, póxniej bedzie może okazja (choć juz u nas cięzko z okazjami przez pieluchowanie)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka
    ciekawe ile później położna w papierach wpisze tych spotkań? ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka trzymam kciuki za Ciebie dzisiaj! :) ale nie jesteś ostatnia. Jeszcze Kornelia jest w dwupaku z tego co kojarzę :)

inzynierka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż małego znów oszukał :D Piotruś zasnąl na kanapie na brzuszku, a mąz go razem z kocykiem zaniósł do kołyski :) oczywiscie na brzuchu spi :D

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ