X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykly paracetamol w czopkach tylko zmniejszona dawka. Bodajze 125, a nie 250.

Do nas dzisiaj przychodzi położna. A ja wygrałam licytacje na rude spódnico-spodnie i jeszcze kupuje granatowe dzisiaj w uzywaku. :D

Do tego może jakiś sweterek znajdę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:35

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam paracetamol w czopkach 50mg w przeliczeniu max 10mg na kilogram dziecka i u nas akurat ten czopek 5kgx10mg (opakowanie jeszcze po Emilce)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie. Czas mi leci jak głupi. Na fb jakoś łatwiej cos czasem napisać w konkretnym temacie niż tutaj być na bieżąco.

Wczoraj zaczęło mi juz brakować ciuszków na 56, wiec musiałam postać na żelazku pierwszy raz od urodzenia Tomcia. A tak to jeżdżę po Urzędach jak durna i odbijam sie od drzwi do drzwi i wiecznie im czegos brakuje. Jestem tym nieszczęśliwym przypadkiem, któremu urząd pracy wypłaca zasiłek dla bezrobotnych przedłużony na okres macierzyńskiego i któremu Mops wyrównuje zasiłek do kwoty 1000zl Kosiniakowego. W rezultacie dostaje macierzyński z dwóch różnych instytucji, które mają inne przepisy i nie mogą sie ze sobą dogadać. A mnie szlag jasny trafia, krew nagła zalewa jak znów mam gdzieś po cos jechać. Grrr!

Tomuś w poniedziałek był na wizycie u pediatry. Przybrał 400g w tydzień, wiec jestem z niego dumna:) Gorzej, ze mamy wzdęty brzusio i maly się pręży. Dostaliśmy od pediatry espumisan 6 kropelek 7 razy dziennie. Wiec mimo że nie ma miesiąca to może brać. Do tego Debridat i acidolac. A nam pomaga najbardziej delikatne smyranie palcami po brzuszku w kółeczko ale nie masaż, tylko takie głaskanie. To mega pobudza Tomka do zrobienia kupy i puszczania bączków. Stosujemy to przed każdym przewijaniem. Polecam!:) przetestowane na 2 dzieci;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:51

AJrin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zarejestrowałam na jutro do ginekologa
    mąz szczęśliwy ;) sam mnie wręcz wyganiał ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski co uzywaja delicol ponawiam pytanie czy do każdego karmienia dajecie kropelki? I czy jest u Was poprawa po nich?

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Filip nadal śpi, aż dziw bierze ;)
    nic dziwnego jak taka deszczowa pogoda, sama bym poszła, a tak udało mi się trochę posprzątać i naczynia pozmywać. I bardzo dobrze, że kupiłam większą butelkę, bo potrzeby żywieniowe znowu podskoczyły do góry, może budzi się raz w nocy, ale za to w dzień się domaga więcej. Wczoraj było trzecie podejście do herbatki koperkowej - guzik, nie wypije tego za żadne skarby, pluje, patrzy na mnie niemal z łzami w oczach. W ciągu dnia kilka łyków wody zrobi, to może i kupę łatwiej pociśnie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja swojemu czasem "dla zachęty" słodziła glukozą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko lezy samo 10 minut w łózeczku u siebie w pokoju i gada do wzorów na ochraniaczu :D granatowe gwiazdki i paseczki ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też gada, ale czasem wydaje takie dźwięki że się zastanawiam czy on tak po prostu ma czy się zaraz rozpłacze ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ale póki nie zapłacze to te jego dźwięki nie mają znaczenia ;) tak wygląda nasze gadanie przez sen nad ranem (dziś o 6:40 ale do łózka nie wzięłam hehe)-przyzwyczajam się, że Piotrus nie ma zamiaru ryczeć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się staram do łóżka nie brać, wczoraj się udało, a dziś po 5. trafił do mnie w ramiona i przespał na brzuchu godzinę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta ja nie stosuje delicolu,Tygrys dostań espumisan.
    Moja położna jedzie do mnie od poniedziałku. Wkurza mnie strasznie. Umawia się. Wpisuje w książeczkę i potem czekaj aż się pojawi.
    Za pierwszym razem czekałam. Teraz mam gdzieś

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja położna sie nie zapowiada
    ale zawsze przewidziałam kiedy bedzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez mojego prężącego się łobuza spalam dziś na półsiedząco niewygodnie przez 3 godziny w nocy, a jak się obudziłam żeby go odłożyć, to za 5 minut on tez się obudził na cyca. Ależ byłam zła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko ma w nosie poranną gimnastykę, położyłam na brzusku, stękał chwilę i chyba chce spać dalej. Niech główkę podnosi, niech się stara, nie ma takiego spania!! zaczynam się martwić, jak to z tą główką jest, jak leży na moim brzuszku bez problemu unosi, a jak sam leży ma już problem

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojej zadzwoniłam kiedy będzie, a ona ze za 15 min;) ledwo zdążyłam się ubrać bo byłam po kąpieli :) ale do mnie tylko raz przychodzi. A tak to mam numer i mogę dzwonić jak coś się dzieje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    u nas to samo :) właśnie zasnął na brzuszku a miał ćwiczyć :D to był warunek do ściągniecia tej pieluchy z dupy :)
    Emilka też nie lubiła, w efekcie (a tez była pieluchowana) w wieku 3 miesięcy miała z tym problem, kilka spotkań z rehabilitantem (asymetria) i w tym pomogło

a teraz Piotrek powinien ćwiczyć tez przez przepuklinkę!!!ale nie zmuszę hihi
    niech sie wyspi, póxniej bedzie może okazja (choć juz u nas cięzko z okazjami przez pieluchowanie)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka
    ciekawe ile później położna w papierach wpisze tych spotkań? ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka trzymam kciuki za Ciebie dzisiaj! :) ale nie jesteś ostatnia. Jeszcze Kornelia jest w dwupaku z tego co kojarzę :)

inzynierka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż małego znów oszukał :D Piotruś zasnąl na kanapie na brzuszku, a mąz go razem z kocykiem zaniósł do kołyski :) oczywiscie na brzuchu spi :D

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ