WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam zwykly paracetamol w czopkach tylko zmniejszona dawka. Bodajze 125, a nie 250.
Do nas dzisiaj przychodzi położna. A ja wygrałam licytacje na rude spódnico-spodnie i jeszcze kupuje granatowe dzisiaj w uzywaku.
Do tego może jakiś sweterek znajdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:35
-
Cześć Mamusie. Czas mi leci jak głupi. Na fb jakoś łatwiej cos czasem napisać w konkretnym temacie niż tutaj być na bieżąco.
Wczoraj zaczęło mi juz brakować ciuszków na 56, wiec musiałam postać na żelazku pierwszy raz od urodzenia Tomcia. A tak to jeżdżę po Urzędach jak durna i odbijam sie od drzwi do drzwi i wiecznie im czegos brakuje. Jestem tym nieszczęśliwym przypadkiem, któremu urząd pracy wypłaca zasiłek dla bezrobotnych przedłużony na okres macierzyńskiego i któremu Mops wyrównuje zasiłek do kwoty 1000zl Kosiniakowego. W rezultacie dostaje macierzyński z dwóch różnych instytucji, które mają inne przepisy i nie mogą sie ze sobą dogadać. A mnie szlag jasny trafia, krew nagła zalewa jak znów mam gdzieś po cos jechać. Grrr!
Tomuś w poniedziałek był na wizycie u pediatry. Przybrał 400g w tydzień, wiec jestem z niego dumna:) Gorzej, ze mamy wzdęty brzusio i maly się pręży. Dostaliśmy od pediatry espumisan 6 kropelek 7 razy dziennie. Wiec mimo że nie ma miesiąca to może brać. Do tego Debridat i acidolac. A nam pomaga najbardziej delikatne smyranie palcami po brzuszku w kółeczko ale nie masaż, tylko takie głaskanie. To mega pobudza Tomka do zrobienia kupy i puszczania bączków. Stosujemy to przed każdym przewijaniem. Polecam!przetestowane na 2 dzieci;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:51
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya Filip nadal śpi, aż dziw bierze
nic dziwnego jak taka deszczowa pogoda, sama bym poszła, a tak udało mi się trochę posprzątać i naczynia pozmywać. I bardzo dobrze, że kupiłam większą butelkę, bo potrzeby żywieniowe znowu podskoczyły do góry, może budzi się raz w nocy, ale za to w dzień się domaga więcej. Wczoraj było trzecie podejście do herbatki koperkowej - guzik, nie wypije tego za żadne skarby, pluje, patrzy na mnie niemal z łzami w oczach. W ciągu dnia kilka łyków wody zrobi, to może i kupę łatwiej pociśnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoje dziecko ma w nosie poranną gimnastykę, położyłam na brzusku, stękał chwilę i chyba chce spać dalej. Niech główkę podnosi, niech się stara, nie ma takiego spania!! zaczynam się martwić, jak to z tą główką jest, jak leży na moim brzuszku bez problemu unosi, a jak sam leży ma już problem
-
lrf
u nas to samowłaśnie zasnął na brzuszku a miał ćwiczyć
to był warunek do ściągniecia tej pieluchy z dupy
Emilka też nie lubiła, w efekcie (a tez była pieluchowana) w wieku 3 miesięcy miała z tym problem, kilka spotkań z rehabilitantem (asymetria) i w tym pomogło
a teraz Piotrek powinien ćwiczyć tez przez przepuklinkę!!!ale nie zmuszę hihi
niech sie wyspi, póxniej bedzie może okazja (choć juz u nas cięzko z okazjami przez pieluchowanie)