X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila

Super ze wszystko dobrze ! :) wlasnie sie usmialam z tego co napisalas lekarz do kobiety po 2 cc prosze przec haha humor mu dopisuje :D

haneczka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka, życzę powodzenia na obchodzie. Pewnie juz cos wiadomo.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wypił tylko 60 ml mleczka i poszedł spać, a niech odeśpi szczepienie :)
    po ostatnim płakał jak szalony, teraz jest tylko śnięty.

kupiłam na wszelki wypadek czopki z paracetamolem, oby nie były potrzebne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:12

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam, ze Kornelia urodziła. 03.10. Odezwij sie kochana:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:22

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, mnie też się czasem pomysły kończą co robić z Bąblem. Gadamy, chodzimy po mieszkaniu, kładę go na brzuszek, ćwiczymy, oglądamy karty, bawimy się, czytam bajki a i tak nagle ten czas się dłuży. Mój Filip woli na pleckach spać, wieczorami jak go usypiam to ok pół godziny śpi na brzuszku u mnie wtulony, a jak zaśnie mocno odkładam do łóżeczka. Niby nie powinnam go tak uczyć, ale widzę że ma silną potrzebę zasypiania ze mną. Postanowiłam że daję mu czas do końca 3 miesiąca i ewentualnie poprawkę 5 tygodni, których zabrakło do końca ciąży. Na boczkach ciężko go ułożyć, a w nocy jak wstaję do karmienia to go zwykle znajduję śpiącego w poprzek łóżeczka ;D

a z kupą u nas już nie przejdzie, bo wali ją w momencie swojej aktywności i często jest naprawdę ogromna, nie rzadko jak go kładę na przewijak żeby przebrać dowali drugie tyle... ale jest jedna na dzień.

z mężem chyba tak jest po narodzinach dziecka, oni później dojrzewają do ojcostwa. My też małymi kroczkami się do siebie docieramy i jest ciężko, bo cały dzień Mały potrafi być kochany, rozkoszny, uśmiechać się i bawić na całego, a jak mąż wróci zaczynają się kolki i ma wyobrażenie, że Filip wiecznie płacze, jak mówi do niego nie kuma, patrzy się w sufit i żadnej interakcji :(

mysza0406 lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mam wkladki madeli i niestety mój nie lubi z nakładem jeść... używam laktator ale krew jeszcze mi do butli nie przeszła. Mam nadzieje, że jutro przyjedzie od latacji i mi coś doradzi.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła do mnie właśnie torba ze skip hopa, którą wylicytowałam za 60 zł, wygląda na prawie nieużywaną, super, cieszę się z niej jak dziecko na święta ;D

kamciaelcia, mysza0406, żabka04, violett, Sabina lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, zazdro że leży sam. Kostek sam nie umie dłużej niż kilka-kilkanaście minut.
    i tak: gadam do niego, jakieś wierszyki i rymowanki, śpiewam, tańczymy, chodze po mieszkaniu i opisuje wciąż te same miejsca ;) oglądamy wciąz te same książeczki i karty kontrastowe, leżymy czasem w bujaczku, choć ja go nie lubię, zasypia przy cycu, albo na rękach albo w chuście. czasem się daje odłożyć, czasem nie.
    śpi w nocy na plecach, w dzień na bokach.

mysza0406 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam że kocham ZUS? Byłam tam rano i okazalo sie ze dokumenty sie wssystkie zgadzaja że jest decyzja. Teraz weszlam na swoje konto w zusie i patrzę decyzja jest ale na 80% wynagrodzenia a ja we wniosku napisałam ze na 100% a pozniej na 60% chce. Ide znow do nich..

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Piotruś lubi na plecach a ja z nim walczylam by boczki zaliczal. A po wizycie preluksacyjnej mamy zakaz leżenia na boku. Wręcz ortopeda stwierdził że mały tylko tak śpi a ja się rozesmialam że nie do końca tak jest :) my cały czas nie zagadujemy i nie zabawiamy dziecka -oni też potrzebuje odpoczynku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha
    29 listopada mam sprawę apelacyjna z zusem :) stawiennictwo nieobowiązkowe

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ostatnia próba oksy. Dziś się dowiedziałam, że spokojnie czekamy do wtorku. Nie urodze chyba nigdy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka
    We wtorek cc jak teraz nie pójdzie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka- co dalej cc?
    Angela zadzwoń po prostu. Im się tak z automatu wpisuje u mnie też tak było. Ale jak już była kwota to na 100%. Ja dzwoniłam i Pani powiedziała, że system tak automatycznie wpisuje zanim decyzja z kwotą jest podana i faktycznie u mnie jest ok. Lepiej się upewnić ale nie panikuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka

Cooo??? Nie no nie wkerze, nastepna mamuska ktor beda trzymac jak Ajrin bez konca, litosci czy w calej Polsce w kazdym szpitalupracuja bezduszne, slepe matoly ?? ◇°czymte chore procedury sa takie posrane a lekarze sie nimi zaslaniaja zmaeczajac na amen kobiety na tych porodowkach ? Zwariowac mozna, mnie tak samo w,1 ciazy trzumali balwany.

Wytrwalosci i glowa do gory!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka

Ja jestem tez wyrodna matka pogadam do mojego shna ponosze go po domu pozwiedzamy pokoje i reszte ale wcale go nie zabawiam i nie zagaduje bo dochodze do wniosku ze na wszystko mamy czas, a zabawy plwli wlaczymy jak bedzie wiekszy, ku aty i bedzie sie bardziej interesowal bo poki co kazde moje gadanie konczy sie tym ze maly otwiera dzkubek jak ry ka w akwarium tym samym sygnalizujac cos w stylu matka lepiwj daj jesc a nie gadaj :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s dzis jest wlasnie ten dzien kiedy powinnam sie stawic na cc do szpitala jakbysmy dotrwali do terminu to jutro bysmy mieli cc :) kurde ale jaja, az sie wierzyc nie chce ze maly juz od 15 dni jest z nami, strasznie sie ciesze z tego!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Violet nie "tylko cyc", ale "aż cyc" dla dziecka to mega bliskość i poczucie bezpieczeństwa :)
    Wiem Agatia, ale czasem taki dolek lapie. Czasem mam wrazenie, ze maluch nawet nie wie, ze ja to ja, po prostu chce jesc :p moze bedzie latwiej, jak juz zacznie reagowac, skupiac wzrok czy sie usmiechac. Czekam na to bardzo.
    Rzadko mamy chwile, ze maly spokojnie daje sie przebrac, przewinac, czy zeby sie obudzil spokojnie, glownie jest placz i to tak doluje. Ale moze niedlugo minie. Na razie przystawiam go kiedy chce, w sumie prawie co godzine, spi przy cycu teraz i boje sie go odlozyc :p
    Podziwiam Cie Agatia za ten wieczny optymizm, tez masz ciezko, ale prawie wcale nie narzekasz i jeszcze nas tu pocieszasz :)

‹‹ 2609 2610 2611 2612 2613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ