WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMały śpi, więc i ja pewnie się zaraz położę, do łóżeczka włożyłam hipcia i gra, w południe na drzemkę się sprawdził i Mały sam usnął, jak się przebudził i pomarudził, sam się odpalił na nowo
ustawiłam go jeszcze na 15 minut, więc poczekam tylko aż skończy
-
Sabina wrote:Alinka jak chcesz zapytań koleżanki o bloga, z którego brała przepisy. A musiała przejść na diete jak jej synek dostał skazy bialkowej.
Ale nie stosuj drastycznej diety. Idź do lekarza, jeśli stwierdzi że dieta jest potrzebna to wtedy ja zastosujesz. Nie na wyrost.
Ja byłam na restrykcyjnej diecie jak karmilam córkę. Najgorsze było ze byłam ciągle glodna. Bo do jedzenia i kombinowania szybko się dostosowalam
Sabina jakbyś mogła podac tego bloga to byłoby super, ja od 2 tygodni nie jem nabiału tj mleka jerów jogurtów, jedynie co jem to masło.
Jem właśnie naleśniki na wodzie:D i są całkeim smaczne, a opróvz tego jem jabłka drób indyka marchewke buraczki, chleb:D, ryż ziemniaki, pomidora bez skóry(zupa pomidorowa niezabielana)ryby - miruna jest bardzo dobra noi chyba tyle. Jak się pokombinuje to cos sie da, jak jestem sama w domu to pomidorowa na okrągło leci i indyk gotowany z marchewką i pietruszka taka potrawka z ryzem:D
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Powiedzcie jak to jest z płodnością przy kp.
Czy odciąganie pokarmu jakoś wpływa? Nie karmie dziecka niczym poza własnym mlekiem. Tzry razy dostał butle z moim mlekiem. -
nick nieaktualnyHej. Jesteśmy w domku i uczymy się siebie. Mój synek należy raczej do spokojnych. Zje i śpi 2 godziny... Dziś była polożna, pochwalila za KP, powiedziała że z Leo super sobie radzi z cycem. Tylko często za szybko zasypia i musze go wybudzac, żeby pojadl.
Jestem ostoja spokojuaż normalnie jestem z siebie dumna, myslalam, ze nie będę umiała dać sobie rady. A nie dość że synek zadowolony to jeszcze dom ogarnięty i ciepły obiad na stole. Mam nadzieję, że taki stan utrzyma się jeszcze długo
Niestety rana jeszcze trochę boliale z dnia na dzień jest coraz lepiej.
Pozdrawiam i całuję
kamciaelcia, Sabina, bbeczka91, Madziuuuula, martta, bisacz, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia, my właśnie po karmieniu
pierwszym od 20.
uczę Małego samodzielnego zasypiania, z początku mu to bardzo nie pasowało, że krócej tulę i zaraz odkładam, ale włączyłam mu hipcia, który gra kołysanki i chyba... śpisarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kolejne pytanie.
Odciagam pokarm przed nocnym karmieniem. Jakieś 20ml max. Z drugiego cycka nakazuje kolejne 10. Po dwóch karmieniach jest taka mała porcyjka na 60ml. Ale czy jest pełnowartościowa?
Czy to pierwsze mleko to nie sama woda?
Tak mnie teraz naszło.
Mama mi mówiła tez ze gdzieś w sieci znalazła , ze to pierwszy sik ma najwiecej problematycznej czasem laktozy.
Czy to prawda? A jeśli tak to czy nie szykuje dziecku porcji bomb? -
Nadrobilam Was.
U nas tez wysypana buzka, ponoc trądzik i przejdzie samo, zobaczymy....
Ja byłam u gina wczoraj bo od pon jesteśmy sami yo byloby gorzej z wizytą,ponoc wszystko ok, no i tez mówiła że kp to nie antykoncepcja żadna,dala zielone światło na współżycie, ale w ogóle mi to nie w głowie teraz.
Maly do południa prawie w ogóle nie spi najczęściej juz, jak zostaniemy sami od poniedziałku to będzie wesoło... ja nabiału nie jem prawie wcale od poczatku kp, a maly tez ma wysypke i kolki wieczorami. Jem mocno powtarzalnie, a i tak bolesnebaki i prezenie, wiec juz sama nie wiem jak to jest!
No i oczywiście wkurzyl mnie mąż, bo teraz jak z ta zlamana reka nie moze ani na motorze ani na rowerze to kumpel go namowil na bieganie. No i oczywiście wtaka pogode bieganie idostal kataru. Kurde kiedy ten człowiek zacznie myśleć o dobru swojego syna? To ze ja nie jestem najważniejsza jesli chodzi o takie rzeczy to juz sie przyzwyczailam, ale myślałam że będzie myslal o małym, grrrrrrr! Tak to jest ja sie chce miec wszystko,male dziecko i swoje potrzeby iaktywnosci, bo to tak super brzmi, ze mam male dziecko i wszystko ogarniam i jeszcze sobie jezdze i biegam i ocg rewelacja! ! Grrrrr! Oczywiście głównie to ja ogarniam malego, jego potrzeby i swiat, ale cóż...
Jak zarazi malego, to mu nogiz dupy powyrywam!
To sie pozalilam!
Sarcia duzo zdrówka!
Zabko powodzenia z ta ospa, oby szybko minęła! Arjan poczytałem o tych wodniaczkach i trochę się tez uspokoilam, dzięki!
Ulfie dobrze ze u Was sie pozytywnie normuja dni, to daje mi nadzieje. Maly sie obudził na karmienie i cos nie chce o dziwo znowu zasnąć, ehhhhWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 04:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya my już po drugim karmieniu, ciekawe czy Młody będzie jeszcze spał?
tak krzyczał o mleko, a w połowie butli zasnął, z trudem udało mu się zjeść, a i tak zostawił resztkę.Jest mały sukces, bo spał w swoim łóżeczku całą noc, nie obyło się bez protestów, ale i tak jest OK -
nick nieaktualnyMy drugie karmienie mieliśmy niemwiem o ktorej, bo maz przyniosl mi malego domlozkami karmilam gomna lezacomi nid wiem kiesy usnelismy, ale obidzilam sie i malymspal obok mnie przytulony glowka w rozku
A teraz bylo karmienie numer 3 i przebranie pampka bo wiadomo ze suprajsa mial maluch,teraz godzina drzemki i zadzwonie zarejesteowac dzieci do lekarza, bo starszak tez z nami jedzie i zostala dzis w domu -
nick nieaktualnyFoxik
To nie zly cwaniaczek i komninator z malegomza moj robi tam samo drze sie wnieboglosy jak dostanie cycka pociumka 5 minut i sobie spi w najlepsze ! A za godzine z rykiem glodny sie budzi xo sie dziwic
P.s moj na szczescie caly czas spi sam w lozeczku i dzieki bogu nie dziala to nq niego jak plachta na byka -
nick nieaktualnyMój spał aż do ok 6:45 w łóżeczku teraz się z płaczem obudził, ale chyba brzuszek znowu daje się we znaki
ja dziś niby jestem bardziej wyspana, ale co chwilę musiałam wstawać, bo coś jojczał i marudził przez sen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 07:52
-
nick nieaktualny