WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też się witam
Leoś padł o 23, był tak zmęczony, że nie mógł usnąć ale jak już zasnął to po dwóch nocnych karmieniach i kupce śpi nadal. Spaliśmy przy dźwięku suszarki i światełkach emitowanych na sufit przez kule disco, którą mąż kupił w biedronce - małemu bardzo przypasowała. Ciekawe co przyniesie dzisiejszy dzień.
A tak w ogóle to te nasze dzieciaczki mają pod górkę z tymi brzuszkami. Mój starszak miał tylko raz kolkę, pewnie ta chemia we wszystkim daje takie rezultaty.
U nas na pomorzu przymrozek, szron na autach ale słonko świeci.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę spokojnego dnia. -
nick nieaktualnyKamcia
my po bioderkach mamy wpis dwa razy 1a i zalecone szerokie pieluchowanie
myślałam, że 1a jest jak jest wszystko w porządku, małego chce pieluchować tylko na noc, powinno chyba starczyć?
wiem, że masz duża wiedzę w tym temacie, co myślisz? -
Bisacz
Ja się bałam tego "pieluchowania tylko profilaktycznie "
U nas jest "tępy kąt " wiec bioderko musi się ukształtować . Gołym okiem tez było widać słabsze odwodzenie . Po kilku dniach juz jest w tym poprawa o czym mówił lekarz prywatny
Jeśli u was jest kat pięknie zarysowany to sama nie wiem po co to pieluchowanie. ..
...ale. są kraje gdzie wraca się do pieluchowania -
nick nieaktualnySkali89 wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi centylami? Mój ma 59 cm i niecałe 4 kg i nie łapie się na żaden centyl czy dla dzieci wcześniak jest inna siatka ?
http://www.wczesniak.pl/dla-rodzicow-wczesniakow/zdrowie-wczesniaka/siatki-centylowe
lub tu http://www.mjakmama24.pl/siatki-centylowe/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:I oficjalnie można sadzac dziecko dopiero jak pojawiają się jądra kostnienia
Ale na tylu lekarzy i tyle wizyt raz to usłyszałam (rodzic zawsze się zastanawia kiedy można sadzac dziecko )
Zatem spokojnie
Ja nauczona już w ogóle nowej szkoły, nie sadzamy i nie prowadzamy dziecka za paszki tym bardziej za rączki jak będzie gotowe samo pójdzie lub usiądziekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA na to usg kontrolne bioderek to dostawalyscie jakies skierowanie czy cos?? Bo ja dopieropatrze na wypisie malego ze szpitala ze mam wpisane kontrola bioderek w 4-6 todniu zycia fajnie ze ktos mnke poinformowal o tym w szpitalu ..... i jest napisane przy badaniu usg dojarzalosc II wg Graffa, szerokie pieluchowanie wtf ?? Teraz to juz zglupialam vo nikt mi nic nie mówil .... jo tak czytac pzreciez umiem i moflam przestudiowac wypis. Moja wina. Poradzcie cos dziewczyny
-
bisacz wrote:Kamcia
czyli jak pieluchowac to całą dobę tak?
Tak mnie instruowali teraz (poprzednio było bardzo źle )
Ściągamy do zmiany pampersa i kąpieli
Ale osobiście bym się zastanawiała nad profilaktyka
U nas jednak są wskazania konkretne do tego pieluchowania