X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a co do golenia w pierwszej ciąży nie było źle bo miałam lustro pod prysznicem więc brzuch do góry i szło:P a teraz może być gorzej, a jak sobie nie poradzę z paznokciami u nóg to wybiorę się do kosmetyczki :D

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam wieczornej paniki, mam nadzieje że takie akcje się nie powtórzą. Pojawiły mi sie upławy, długo nie miałam żadnych a te są bardzo wodniste pierwsza myśl, znów mnie to spotkało. Ale na spokojnie pojechałam do apteki po testy ph. Kupiłam 2 różnych firm. Zrobiłam i gdyby to były wody to ph było by około 7. Ale moje ph jest idealne. Czuje ulgę. Zostawiłam sobie jeden w razie WU. Oby do wtorku i wizyty..

Myślę że antybiotyki zadziałały i wszystko wraca po prostu do normy, a ja nie przyzwyczajona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla trzymam za słowo a spróbuj zajęczec że.........to ci do dupy nakopiemy hahahah

Ksosia mnie mąż nie chciał ogolic pomimo próśb i wielkiego becwala naprawdę był ogromny:-(.
    My kobietki musimy dać radę:-)
    Tak się wyginalam i długo siedziałam po omacku ale dałam radę im bliżej końca ciąży to już mi to latało czy coś tam zostało czy idealnie.:-)
    Ale jak wody odeszły i kapałam się przed wyjazdem do szpitala to moja uwaga skupiła się na psioszce żeby była idealna hahahha tak jakoś.....
    A to prawda lepiej posypać klnac ale samemu się ogolic bo w szpitalu jak cie ogóle to będziesz wyzywać i załowac bardzo długo niektóre na sucho potrafią golic!
    Dasz radę.
    Co do paznokci ja nogę zadziałałam na łóżka czy WC i brzuch między nogi też dacie radę :-)
    Technika czyni mistrza jak to mój mąż mowi

Magdziulla, Sabina, YvonnElizabeth, bisacz lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Jaki duży "maluch" nono :) Wróciłam z H&M kupiłam jeansy na miejscu, bo wyglądają super i bałam się, ze w necie identycznych nie upoluję. Oczywiście Smyk zaliczony, ale tego kombinezonu nie widziałam :(
    Oto cały mój "dobytek" jak dotąd :p http://zapodaj.net/8cdc0585ed32a.jpg.html
    http://zapodaj.net/2e4d9af6619ac.jpg.html
    http://zapodaj.net/4038f3486d9e3.jpg.html
    http://zapodaj.net/dc2b93fd478c8.jpg.html
    Super ciuszki, a gdzie kupilas tego futrzaka i szary pajacyk?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Jak go pokazały się to ją już miesiąc temu go kupila!m dopiro się kapnelam że to ten sam
    To już 6 go ma :) :) :) :) :) :)

żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy mój dzieć! 5.7 cm, przeziernosc 1.6, kinolek całkiem całkiem, jak u tatusia:) Badania z krwi tez dobre, wiec 70% problemow wyeliminowanych :) :) :)

Rączki dwie, nóżki dwie, machają wesoło, widzielismy pięć paluszków, serduszko pyka 161/min, mózg zdrowy, stópki malutkie są, jedna nawet zmierzona - 8,7mm.... Stópki po mamusi, całkiem całkiem ;)

Maluszek troszkę wierzgał, ale bez wariactw, więc wszystko dało się spokojnie pomierzyć. Hurra!

Co do płci... Mierzyliśmy trzy razy. Najpierw wyszła Fasolinka (hura!), potem wyszedł Fasolek (że co?), trzecim razem też Fasolek (hurra! ;) Ale pani sonograf powiedziała, że jak wyglądało to to na dziewczynkę, to bardzo książkowo, a kąt siurka był podejrzany, więc nic nie wiadomo!!!! :)

A to moja pociecha:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d47d94f87e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e121f19b78c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95e6e9953b98.jpg

Sonograf powiedziała jeszcze, że na tym etapie wszystkie części ciała są "testowane". Więc jak chłopczyk ma erekcję (że co?) to wygląda na dziewczynkę, a jak dziewczynka ma erekcję, to wygląda na chłopczyka... I masz Ci babo placek!

Najważniejsze, że zdrowy mój dzieć!!!!

Little Red Fox, Ewelina.Irl, Pauka, bbeczka91, Sabina, mmargol, AniaLewandowska, żabka04, Angela89, Magdziulla, Anulka01, Pysiaczek89, Ksosia, A_n_k_a_80, martta, bisacz, _izunia_, Bratek, maluutka90, claudiuszek, Żabcia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Online łatwo dać się oszukać musisz uważać...najlepiej jednak poszukać/ zaczekać ( nie mogą Ci zamówić rozmiaru?) i kupić w sklepie
    No wlasnie tez tego sie boje . Musze zapytac sie jutro . Czy tak da rade

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, super wieści ;-) cieszę się razem z Tobą ;-)

A zauważyłam że jestem 2 razy na liście ;-) termin wyznaczony przez lekarza to ten na 27 ;-) proszę o poprawę :-*

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jestem tak padnięta, że nie wiem co ja tutaj jeszcze robię, idę spać, mam nadzieję że jutro się już lepiej będę czuła :) dobranoc i spokojnej nocy :)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie pomyłam wszystkie gary i doprowadziłam kuchnię do stanu użytkowalności o Boże ale moje krzyże masakra tak bolą :P oglądam Hobbita uwielbiam takie filmy :D i zajadam się Danio waniliowym

w57vikgnszqgz528.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzisiejsze wizyty odmeldowane. Szkoda tylko ze tym razem nie wszystkie.

Behemottka gratulations! Noo faktycznie ta stopka podobna do tej w avatarku;)

Dobranoc dziewczynki:*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Zdrowy mój dzieć! 5.7 cm, przeziernosc 1.6, kinolek całkiem całkiem, jak u tatusia:) Badania z krwi tez dobre, wiec 70% problemow wyeliminowanych :) :) :)

Rączki dwie, nóżki dwie, machają wesoło, widzielismy pięć paluszków, serduszko pyka 161/min, mózg zdrowy, stópki malutkie są, jedna nawet zmierzona - 8,7mm.... Stópki po mamusi, całkiem całkiem ;)

Maluszek troszkę wierzgał, ale bez wariactw, więc wszystko dało się spokojnie pomierzyć. Hurra!

Co do płci... Mierzyliśmy trzy razy. Najpierw wyszła Fasolinka (hura!), potem wyszedł Fasolek (że co?), trzecim razem też Fasolek (hurra! ;) Ale pani sonograf powiedziała, że jak wyglądało to to na dziewczynkę, to bardzo książkowo, a kąt siurka był podejrzany, więc nic nie wiadomo!!!! :)

A to moja pociecha:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d47d94f87e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e121f19b78c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95e6e9953b98.jpg

Uroczy fasol, wazne ze cały i zdrowy!!!

Sonograf powiedziała jeszcze, że na tym etapie wszystkie części ciała są "testowane". Więc jak chłopczyk ma erekcję (że co?) to wygląda na dziewczynkę, a jak dziewczynka ma erekcję, to wygląda na chłopczyka... I masz Ci babo placek!

Najważniejsze, że zdrowy mój dzieć!!!!

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum wzywa Bratka!!!. Bratku, gdzie Ty???

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka bardzo mi przykro... :( brak słów...

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

Super zakupy :)
    Jeśli chodzi o mc D to mam nadzieję, że w marcu się nie skuszę żeby troszkę zdrowiej jeść :) i troszkę mniej słodyczy :) Zobaczymy jak sobie poradzę :)

Dobranoc :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Forum wzywa Bratka!!!. Bratku, gdzie Ty???
    Ooooo, ktoś tu o mnie pamięta, hihihi? Sweeeeet <3 :-D
    Masz farta, że napisałaś późno i zajrzałam na ostatnią stronę, bo pędzicie nieeeeeeeemiłosiernie ;)
    A Bratek.... Bratek od tygodnia nie wie, jak się nazywa ;) Wczoraj dyżur 10:00-22:30. Dzisiaj 15:00-22:30. Chyba niedługo zamieszkam w robocie.... ;] Ale ostatnio jakiś takiś czas.... Więc ledwo zipię i jak mam czas, to moje oczy zamiast w ekran, wolą patrzeć na.... wewnętrzną stronę powiek ;)))))
    tired-cat.jpg

Oczywiście, GRATULUJĘ ZDROWEGO DZIECIĘCIA!!!!!! I... co tu mówić, wlewasz nadzieję w me serce - może nasze dziecię było ostatnio dziewczynką z erekcją?????? ;)))) (Mąż twierdzi, że mało prawdopodobne :P ;) Ja mu dam! ;) )
    Odpowiadając na Twe pytanie sprzed X dni, na które chciałam odpowiedzieć, ale wszystko mi skasowało - tak, jestem Bratkiem w-wskim ;)

Ksosia - bój się Boga, kobito, takiego wielkoluda mi do macicy wpychać!!!! :P 7cm??? Hihi, nieeeee, raczej 3,7 cm ;) My za młodzi na takie wymiary :)

A tak w ogóle - WKURZA MNIE NFZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dlaczego za tę zakichaną odrobinę spokoju trzeba jednak zazwyczaj płacić???????? Poszłam dziś na USG do pobliskiej przychodni.... i krew mnie zalała, słowo daję..... WRRRRRR.
    W każdym razie 10.03.(czw.) mamy USG "genetyczne" u ponoć bardzo ogarniętej kobity i mam nadzieję, że dowiem się wszystkiego na bieżąco.... ;] ;/

Słodka, bardzo mi przykro :((((((((((((
    Ufam, że wrócisz na BF z dobrymi wieściami jak najszybciej!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 01:00

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura! Bratek jest tu:) Ludzie, Bratku, coś mi się widzi, że pracujesz zdecydowanie zbyt ciężko! A czy czworołapy Ci kiedyś za to podziękują? Hau hau, miau, miau... piii, piii?

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - tu artykuł o pomyłkach w określaniu płci właśnie ze względu na to, i czym pisałam wcześniej: http://onlinelibrary.wiley.com/store/10.1046/j.0960-7692.2001.00532.x/asset/228_ftp.pdf;jsessionid=443766F2A8BA87B54FF07195B00AC2C0.f02t01?v=1&t=ilefyqjm&s=88883c3521b81e3fbee0e44d0e4e4faa0ff85787

Pomijając w/w problemy, to ogólnie przyjmuje się, że kąt nachylenia sterczydełka do kręgosłupa dla dziewczynek ma być < 30 stopni, a dla chłopców >30 stopni. Zrobiłam mojemu Fasolakowi takie tam "symulacje", gdzie czerwony to kąt u mego dziecia, a zielony to odnośnik, 30 stopni, i wychodzi mi tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/481799eae112.jpg

To co, Fasolek jest Fasolinką?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 03:09

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Agape89 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ia się martwię. Wczoraj byłam późnym wieczorem na badaniach prenatalnych pierwszego trymestru i dziś się obudziłam rano bo mnie brzuch boli. Jest napięty i mam kłócia inne niż zwykle. Jak dotykam to czuję jaki jest twardy. Czy myślicie że to.coś złego? Czy to mój stres przed badaniem wyszedł? Boję się bo jedziemy dziś kawałek w trasę......

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ