WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySabina współczuję bardzo i trzymam kciuki za szybki powrót do sił.
Ulf facetom pewnie też ciężko patrzeć jak maluszek cierpi i żona wyczerpana. Słowa faktycznie nie w porządku, ale chyba mężczyźni już tak mają. Może potrzeba czasu i rozmowy. Mój mąż też miał podobne odzywki, może nie tak ostre na początku ale pogadalismy, on poczytal w Internecie jak to jest z takimi maluszkami i teraz ma więcej cierpliwości ode mnie
Żabka na pewno można prenalen, oni też mają tabletki na gardło. Mnie dzisiaj obudził katar .... chyba podlapalam od dziecka.
A moja mimo tych wymiotow o 3 spała do 7, więc chyba coś jej w brzuchu zostało jak dała radę tyle przespać. Tylko pierwszy raz mieliśmy noc bez kupy i siusiu chyba też jakoś mniej bo pielucha lżejsza niż zawsze. Teraz rano ja wzięłam sposobem i zrobiliśmy karmienie na 3 odbicia i po 20 minutach cyca zabrałam. Ulala delikatnie i teraz próbuje zasnąć. Ja się muszę ogarnąć bo za godzinę przychodzi położnażabka04 lubi tę wiadomość
-
Poki maly na cycu odniose sie do wczesniejszych postow.
Babeczka, zabcia i Alinka jakbym slyszala o wlasnym dziecku. Moj tak wczoraj caly dzień eyczal, ze rozwazalam podanie mm zwatpilam czy mam mleko. Wisi non stop ale ulewa wiec mleko jest. Ale na cycu przyssypia ale.pospi max 10 min i ryk. Nie wiem czy to kolki ale w nocy spi bardzo ladnie bo 6.godzin przesypia jak juz padnie.
Angela wspolczuje ale grunt aby pomóc maluszkowi. Dla siebie moze zbadaj jaka to bakteria.
Czytajac zielone kupki i ryk dziecka mialam wizje ze u nas moze tez cos jest ale z drugiej strony zapachu nie czuc plus zielone sa sporadyxznie mize raz na dwa dni. -
nick nieaktualnybisacz wrote:A ja dalej nie wiem jak zaszczepić małego
im więcej czytam tym bardziej jestem zdezorientowana
jakoś tak boję się tych skojarzonych
U mnie podobnie. Wczoraj wzięłam receptę na 6w1, rota i pneumo. Chciałam dac 6w1 najpierw, a po 2 tygodniach rota i pneumo. Ale zadzwoniła do mnie mama ze gadala z pediatra i pielęgniarka i nie polecają w tak krótkim czasie dawać tyle na raz. Żeby z pneumo się wstrzymać chociaż pół roku i teraz sama znowu nie wiem co robić. -
nick nieaktualnyWitamy się z rana, Mały nakarmiony, teraz ogląda kontraściki a ja jem śniadanie
oby dzień był milszy niż noc, bo z marudą w taką pogodę nie dam rady!
gdyby jeszcze nie padało i można było wyjść na spacer.
Ulf, mój ostatnio za przeklinanie przy dziecku prawie w twarz dostał
póki co jest spokój, ale nam chyba te kolki powoli przechodzą
wczoraj się trochę pozłościł, ale moim zdaniem ze zmęczenia, a tu jeszcze kąpiel i inne bzdety
nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale dostałam radę żeby dawać Małemu 50% większą dawkę kropelek i chyba pomogło, ale boję się z drugiej strony przedawkowania. Jak później odstawiać te specyfiki? Trzeba dawkę zmniejszać czy po prostu przestać dawać dziecku?
ooo... mój walczy ze snem, ale powieki są coraz cięższe -
Alinka, Jotc cieszę się, że jest nas więcej. Współczuję Wam tego co przechodzicie, ale już myślałam, że to moje dziecko jest jakieś dziwne, bo ile można płakać wydawałoby się bez powodu.
Agatia, sama się dziwię, ale do Emi mam morze cierpliwości i wyrozumiałości. Zarzyganie mnie i wszystkiego dookoła kończy się tuleniem mojego małego okrucha. Cała moja złość spadła na kota. Naprawdę, tak jak mnie ten sierściuch wkurza odkąd wróciłam ze szpitala, to jest niepojęte.
Dziewczyny które mają koty, czy wasze zwierzaki też roznoszą żwirek po całym domu? Mój potrafi przejść cały dom dookoła i przy każdym kroku zostawić ślad. Nie wiem jakim cudem jest w stanie na łapach wynieść tyle tego żwirku. Przerabiałam już wszystkie rodzaje, różne firmy i ciągle jest syf. Aktualnie jesteśmy przy drewnianym, duże grudki łatwiej zbiera się z podłogi, niż drobny bentonit.
Bisacz, ja byłam za NFZ-owymi szczepionkami, dopóki ostatnio nie słyszałam jak darł się niemowlak przy szczepieniu(jedno wkłucie szczepionką skojarzoną). Mąż się ze mnie śmiał, a ja płakałam razem z tym dzieckiem. Ponadto szczepię też pneumo, więc tych wkłuć byłoby stanowczo za dużo jak na moje nerwy. Ale jeśli przetrzymasz płacz Leosia, to wybrałabym te "darmowe", my wszyscy byliśmy nimi szczepieni-żyjemy i mamy się dobrze, prawda? A za te 200zł można kupić dla maluszka fajną matę edukacyjną -
nick nieaktualnyA w ogóle powiem wam hit
moje dziecko potrafi nawet płakać i jeczec ze smokiem w buzi!
Wczoraj wieczorem leżala w bujaczku i wlasnie jeczala, jeczala i jak jej smok zaczynał wypadac to chwila przerwy, złapała, zassala i od nowa jęki. I tak chyba z godzinę lezalatakie zdolne dziecko.
Potrafi też przez sen, krzyknąć, zaplakac i spać dalej -
nick nieaktualnyAlinko wiem na pewno, że jednorazowo nie podam tych "dodatkowych"
wczoraj brat mnie straszył tymi skojarzonymi, byłam zdecydowana na 5w1 a z drugiej strony wszyscy byliśmy szczepieni "starą" metodą i było ok, zgłupieć idzie
mały przysnął, mąż go wymęczył -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja bym się pewnie zdecydowała na te z nfz, ale skoro nam za darmo przysługują z sanepidu to się zgodziłam. Wolę nie myśleć które są lepsze, które mają mniej skutków ubocznych - byle przetrzymać te złe czasy kiedy robi się okropny po kłuciu i tak przez dwa dni ze stanem podgorączkowym, mniejszym apetytem i ogólnym marudzeniem
-
Witam,
wczoraj wieczorem przez godzinę był płacz niesamowity aż się zanosił. Dopiero później przeszło dopił mleko i zasnął. Dzisiaj po 5 zaczął się wyginać pierdzieć i kupę zrobił na dzień dobry potem zasnął na dobre.
Odnośnie szczepień my szczepimy bezpłatnymidziecko nie będzie pamiętało tych płaczów a my jako rodzice musimy dać radę - osobiście zawsze mówię, że chwile popłacze i mu przejdzie.
Czekam aż bąbel skończy 3 miesiace i będziemy mieli spokój -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLRF ty już masz coraz bliżej.
Ulf alinka dobrze napisała co do facetów.
Mój dzisiaj od rana znowu zaczął gadke o główkę małego.
Powiedział że kiedyś powie małemu że krzywa głowę ma przez matkę bo nie miała czasu!
Kuźwa zagotowalam się i znowu zrobiłam awanturę.
A wcześniej się pytał co my z córką takie nadasane na niego?
Brrrrrr
Tempe te stworzenia.
Mówię obierz Ziemniaki mi bo nie wiem jak to będzie on teraz wychodzi (garaż,zapanować auto itd) jak wróci.
A że mi nie powiedział że jak wróci jak coś załatwi to obierze a ja zrozumiałam że obierze o 19 jak wróci to dostał następne zjeby.
Mały stekal stekal aż wystekal kupke.
Żółtym w sam raz konsystencja.
Nie chce pić wody,herbatki z kopru.
Jak go napoic????
Mam egzemplarz taki jak moja córka.
Ta piła soczki, herbatki.
Dzisiaj muszę coś poszukać w sklepie.
Zmeczylam go na macie, poczwiczylismy,na brzuszku leżał.
A teraz zasypia na rękach.
Ja dopiero wypiłam kawę i śniadanie zjadłam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej, nie wiedziałam że mm przyniesie nam takie korzyści, Kuba zasnął o 20 a obudził się dopiero o 3 a kolejne karmienie doprosił się o 7. Przynajmniej taki plus mm.
Dziewczyny ja teraz nie mam po co robić mu posiewu bo nie wyjdzie bo bierze antybiotyk. Zrobię w nastepnym miesiącu czy wyjdzie czysty. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny