X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mojedziecko tez sis osratnio stale darlo, wnerwilam sie odstawilam w cholere wszystkie krople i drufi dzien spokoj ! Fakt jak robi kupe czy baka puszcza to sie naprezy i steknie ale nie wrzeszxzy jak szalony. Fakt nw nocy co 2,5 h wstaje ale nie drze sie ttlko zje i ladnie aasypia w swoim lozexzku. Sama juz nie wiem zglupiec mozna ??

Bisacz

Ja tez juz nie wiem co robic ze szczepieniami moja mamy jesr z branzy "medykow" imsrale jakies nowinki mi sprzedaje zeby przeciatac szczepienia zeby pod zadnym pozorem nie szxzepoc na meningo, pneumo czy inne dziwactwa bo te szczepioni moga wywolywac autyzm u dziecka i fakt w szpotalu taka babkatez mi mowila ze jej szwagra syn po ktorejs z tych szczepien aachorowal na autyzm.... popierniczone to wszystko!

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój nadal śpi, na brzuchu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Super mamuśka Angela zadowolona :-) i o to chodzi.
    Tylko pilnuj swoich cycuchow żebyś zapalenia nie dostała.
    W taka pogodę to szybko można załapać.

Kapustę kup biała.
    Potlucz liście schlodz i okladaj :-)

Pilnuje, ściągam ale tylko do uczucia ulgi.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik

Nie zazdroszcze sytuacji z mezem to na maksa wkurza, lepiej jak by sie wcale nie odzywal :/
    Ale juz kiedys pisalam zr faceci to durnowzte stworzdnia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj cyc dzis zwariowal tak nabral pokarmu zrobil sie taki twardy ze go dotknac nie moglam nawet !! :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko :D
    Kwestia ile dałaś cukru ;) czy za dużo czy za mało :D nasze dzieci nie znają słodkiego smaku :D :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ulf facetom pewnie też ciężko patrzeć jak maluszek cierpi i żona wyczerpana. Słowa faktycznie nie w porządku, ale chyba mężczyźni już tak mają. Może potrzeba czasu i rozmowy. Mój mąż też miał podobne odzywki, może nie tak ostre na początku ale pogadalismy, on poczytal w Internecie jak to jest z takimi maluszkami i teraz ma więcej cierpliwości ode mnie :)
    nie wiem, może mój M to cięższy przypadek. ale mam wrażenie , że uwaza, ze mlody płacze na złość. 'przecież nic ci nie jest, jadłeś, spałeś, masz świeżą pieluchę, czemu ryczysz?'
    no a w nocy to ja się zagotowałam jak usłyszałam to jego 'usypianie' :/ nie zamknał drzi jak wychodzil.
    i powiedzcie mi jak ja mam z czystą głową go zostawić samego z dzieckiem? nie dam rady. ok 5 minut. 10 nawet.
    ale np 3h? bez szans.
    alinka wrote:
    Znowu zwymiotowala... otrzymała mnie, siebie i fotel. Mam wrażenie że zwróciła wszystko co zjadła, a dojesc już nie chciała :(
    I jak się tu nie martwić?

dobrze mi tu któraś napisała, jak młody też wyrzygał całość (tak sądzę). jak Tobie się zdarzy rzygnąć to nie masz ochoty od razu jeść, więc dziecku też trzeba dać chwilę. doje na nastepnym posiedzeniu.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój potrafi nawet z 40 ml czystej wody wypić, ale herbatką pluje jakbym go otruć próbowała ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Zabko :D
    Kwestia ile dałaś cukru ;) czy za dużo czy za mało :D nasze dzieci nie znają słodkiego smaku :D :D

Na butle 60ml dosłownie szczyptę?
    Ja czułam cukier.
    No tyle że na odwyk byłam to teraz wszędzie go czuje.

Moj śpi 5 min i pobudka.najlepiej na rękach moich się śpi mu:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Odnośnie autyzmu i szczepień uważam jak agatia. ..

sarcia123, bbeczka91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Małymi kroczkami z tą woda
    damy radę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my po szczepieniu. 5w1 z sanepidu i rotarix. chciałam też pneumokoki, ale zabrakło i mam przyjść w połowie listopada albo za 6 tygodni, kiedy będzie kolejne szczepieni wg kalendarza.
    Młody był bardzo dzielny. Marudził od rana, po pierwszym zastrzyku się zapowietrzył, ale potem jakoś tylko popłakiwał.
    Dzięki krzywdzie, jaka go spotkała, nie płakał za to przy nakładaniu czapeczki :)

Po wsadzeniu do fotelika zaczał odpływać. Też zmęczony po tej kiepskiej nocce.
    Co otwierał oczy to sobie przypominał co mu zrobili i zacyznał płakać, ale powieki taaakie cięzkie, więc sen, ale nie! bo mi zrobili ból, więc muszę płakać, ale powieki taaakie cięzkie.
    fajna walka.

no a teraz spi.

waży 4,36kg i ma 54cm :) [ale myślę, że mogła go pani bardziej wyciągnąć :P]

agatia, bisacz, bbeczka91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Dzielny Kostek
    wielkie brawa dla malutkiego

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

Dosyc ciekawy artykul , zerknijcie jak macie ochote. Ale ja wam powiem ze w temacie tych szczepioek to glowe mam wielka jak dynia i nie wiem kogo ani czwgo sluchac :/

Dziewczyny ja mowie co mi mama powiedziala nie jest to moje prywatne zdanie bo ja na tematy medyczne sie nie wypowiadam bo t nie moja dziedzina ani branaza wiec slucham tego co mowia inni , interpretuje i robie po swojemu :D

• esmi Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba też rzuce w cholere te wszystkie krople. Zauważyłam jedną rzecz jak podałam wit. D oraz Floractin kolki to nagle zaczał płakac no i wyginać się nie wiem czy to po WIT D. ?!
    podałam sam simplex ale po nim zaczęły sie w jelitach przewracać i znowu w płacz. Póxniej w końcu podałam bobotic forte i się uspokoiło.... kurwa sorry za wyrażenie ale aż takich przebojów z Kubą nie miałam fakt wieczorami kolki ale w ciągu dnia ?! Jejku najgroszy okres te pierwsze 3 miesiące :/
    znów placze- idę!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi,ja też mam mętlik w głowie przez te krople, sama już nie wiem na ile one pomagają :/

Dziewczyny, jak to jest z poprawianiem dzieci podczas snu?
    Obcinam swojemu paznokcie, nagle się patrzę na jego buzie, a on oczy szeroko otwarte i się patrzy, aż się wystraszyłam :D ahh... nadal na brzuchu śpi! Zaraz go pewnie głód obudzi.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jest na TVN

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    Ja małemu od urodzenia nic nie dałam -może w tym tajemnica? ?ze przy kupie pokrzyczal a tetaz posteka to dla mnie normalne. ..dla mnie probiotyki były lekarstwem np przy birgunce. ..dając teraz co dam wtedy? ??takie moje podejście. Ale może się mylę. Może po prostu nie ma u nas brzuszkowych spraw.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauazylam ze moj po tych cudownych kroppach jeszcze bardziej sie darl niz jak ich nie dostawal, z corka tez takich przebojow nie mialam. Dlatefo teraz drugi dzien nie daje zadnych kropli nawet wit d nie dalam zeby sprawdzic co mu szkodzi. Dzis spowrotem wieczorem dam wit d i zobacze jak siw bedzie zachowywał

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A moj cyc dzis zwariowal tak nabral pokarmu zrobil sie taki twardy ze go dotknac nie moglam nawet !! :/
    Też tak miałam dzisiaj rano po 10h nie picia z niego. Obudziłam się w kałuży z mleka, a laktatorem w ciągu 2 minut odciagnelam 60 ml. Myślałam ze mi cycka rezerwie...

‹‹ 2710 2711 2712 2713 2714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ