WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My karmienie nr 1 ostatnie o 22, po 2 coś pojekiwal przez sen ale dopiero teraz się obudził.
Mi mąż też pomaga wręcz jakby mógł to by karmil, jak gdzieś wychodzimy to o prowadzeniu wózka nie ma mowy on musi wdzzysto .
Będę musiała chyba na ip jechać bo Szymkowiak nie schodzi ta opuchlixna do tego przy jedzeniu jest rozdrazniony, przecieram tymiankiem, swoim mlekiem solą i nic. Musi dostać kropelki.
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie, niestety z piersią jest coraz gorzej, postaram się o ludzkiej godzinie zadzwonić do poradni laktacyjnej, może ktoś mnie uratuje,robie wszystko co piszcie nawet starałam się przystąpić małego,ale on na butli od początku i dupa. Mam nadzieję że specjalistka która mi poleciła położna będzie potrafiła mi pomóc jeśli chodzi o opanowanie tego jednak laktatorem, bo mały ani myśli ssać cycka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO raju ale macie super z tymi karmieniami...
Ja karmie ok 19.30 i mały budzi sie ok 23-24, potem 1-2 i od tej juz non stop popłakuje i cyca chce dosłownie na chwilkę...
Ale on te sporo spi w dzien...
Kamciu kiedy Emisia wyrobiła sobie te 2 drzemki X 30min?
I czy Piotrusia nawet ma prawy bok nie możesz kłaść? Bo my na prawy mamy pozwolenie...
Agatia Liwcia jedyne 30 ml na noc??? Ja tyle dawałam w pierwszych dwóch tygodniach!:o wczoraj 120 wsunął ...
Ajrin az miło czytać o Twoim kp. Ciagle mam w głowie Twoje początkowe przeboje -
nick nieaktualnymartta wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie, niestety z piersią jest coraz gorzej, postaram się o ludzkiej godzinie zadzwonić do poradni laktacyjnej, może ktoś mnie uratuje,robie wszystko co piszcie nawet starałam się przystąpić małego,ale on na butli od początku i dupa. Mam nadzieję że specjalistka która mi poleciła położna będzie potrafiła mi pomóc jeśli chodzi o opanowanie tego jednak laktatorem, bo mały ani myśli ssać cycka
martta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martta no i najlepsza decyzja konsultantka pomoze najlepiej. U mnie niestety laktator nie chcial ruszyc zastoju a mlody choc na piersi nie mial jak zlapac i tez szarpal. Komsultantka mega pomogla choc mlodego obie teoche sila przy cycu musialysmy trzymac a ona masowala aby zeszlo. Ale po wizycie cycek mniejszy a maly ciezszy byl o ponad 60 gram
Lekarz niestety przepisal antybiotyk bo co innego mogl zrobića dzieki konsultantce udalo sie bez. Wiec oby i tobie sie udało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 07:45
martta lubi tę wiadomość
-
Ksosia wrote:O raju ale macie super z tymi karmieniami.
Ajrin az miło czytać o Twoim kp. Ciagle mam w głowie Twoje początkowe przeboje
Ksosia.dzieki za mile slowa
Ja tez w nocy mam z mlodym dobrze oby tak mi zostalo bo poerwsza podudka jest po 6 godzinach snu pozniej spi 3 godziny o jeszcze czesto dosypia 2 nad ranem. Schemat super oby sie utrzymal jak najdłużej. W dzien roznie czasem pospi a czasem noc i ryk ale jak pisałam w dzien moge walczyć oby w nocy spał.
Wczoraj z duma wywalilam otwarte 3 tygodnie temu mmtaka tak my jiz prswie 3 tygodnie jedziemy tylko na poersi a maly w tym czasie przybral 700 gram wiec sukces. Choć nie powoem, ze jestem zakochana w kp ale szczesliwa psychicznie to na bank.
-
Witam serdecznie wszystkie Mamusie
Serdecznie gratuluję!
Jestem dietetykiem i w ramach swojej pracy doktorskiej badam zależność między sposobem żywienia i stanem odżywienia mamy karmiącej, a składem produkowanego pokarmu. Badanie prowadzone jest w Warszawie w szpitalu przy ul. Madalińskiego, istnieje również możliwość dojazdu do domu mamy, jeżeli dojazd do szpitala byłby problemem :)Kryterium włączenia do badania jest maksymalnie 8 tydzień karmienia piersią.
Każda mama, która podda się badaniu otrzyma wyniki oceny sposobu żywienia, wyniki analizy składu ciała (m.in. zawartość tkanki tłuszczowej, wody)oraz wyniki analizy składu mleka. Będzie mogła również w dowolnym momencie skorzystać z porad dietetyka.
Wszystkie mamy, które chciałaby wziąć udział w badaniu zapraszam do kontaktu pod adresem: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie,
mgr ABDietetyk -
Hej dziewczyny moje dziecie poszlo spac o 23 :o starszak sie przebudzal i poszlam w sumie spac o 24
Pobudka byla przed 3 potem przed 5 a pozniej pobudka przed 8 .... W sumie sie wyspalam.
Dzisiaj nie podaje zadnych kropel zobaczymy jak bedzie sie zachowywal. -
nick nieaktualnyWitamy się z rana.
Mały dzisiaj z lepszym humorem wstał
uśmiecha się od rana i nie marudzi póki co
ja piję kawę, jem śniadanie i jadę do intermarche
sprawdzę tylko czy ta promocja na lovelę nadal aktualna
dzisiaj Filip ma już 12 tygodni!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 08:44
agatia, kamciaelcia, bisacz, Madziuuuula, Ulfenstein, żabka04, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się z kawunia przy moim komputerku
tata synka karmi
pospał do 9, ale od 7 z nami (nie zniosłabym nawijania Piotrka przez sen i go przeniosłam jak tylko zaczynał )
i dzis wstawanie z płaczemjak dawno tego nie było, śmieję sie , że tata jest w domu i takie cyrki
budziliśmy go 15 minut ale w końcu oczka otworzył