X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze karmienie :) :)
    Martta trzymaj sie!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu numer 2 pierwsze bylo przed 2, maly spi a ja standardowo odciagam rezztki bo juz cycki bola :/

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie nr 1 ostatnie o 22, po 2 coś pojekiwal przez sen ale dopiero teraz się obudził.

Mi mąż też pomaga wręcz jakby mógł to by karmil, jak gdzieś wychodzimy to o prowadzeniu wózka nie ma mowy on musi wdzzysto .

Będę musiała chyba na ip jechać bo Szymkowiak nie schodzi ta opuchlixna do tego przy jedzeniu jest rozdrazniony, przecieram tymiankiem, swoim mlekiem solą i nic. Musi dostać kropelki.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Tez bym pojechala na IP

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie witamy przy 1 karmieniu

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, niestety z piersią jest coraz gorzej, postaram się o ludzkiej godzinie zadzwonić do poradni laktacyjnej, może ktoś mnie uratuje,robie wszystko co piszcie nawet starałam się przystąpić małego,ale on na butli od początku i dupa. Mam nadzieję że specjalistka która mi poleciła położna będzie potrafiła mi pomóc jeśli chodzi o opanowanie tego jednak laktatorem, bo mały ani myśli ssać cycka

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr2

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju ale macie super z tymi karmieniami...:(
    Ja karmie ok 19.30 i mały budzi sie ok 23-24, potem 1-2 i od tej juz non stop popłakuje i cyca chce dosłownie na chwilkę...
    Ale on te sporo spi w dzien...

Kamciu kiedy Emisia wyrobiła sobie te 2 drzemki X 30min?
    I czy Piotrusia nawet ma prawy bok nie możesz kłaść? Bo my na prawy mamy pozwolenie...

Agatia Liwcia jedyne 30 ml na noc??? Ja tyle dawałam w pierwszych dwóch tygodniach!:o wczoraj 120 wsunął ...

Ajrin az miło czytać o Twoim kp. Ciagle mam w głowie Twoje początkowe przeboje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, niestety z piersią jest coraz gorzej, postaram się o ludzkiej godzinie zadzwonić do poradni laktacyjnej, może ktoś mnie uratuje,robie wszystko co piszcie nawet starałam się przystąpić małego,ale on na butli od początku i dupa. Mam nadzieję że specjalistka która mi poleciła położna będzie potrafiła mi pomóc jeśli chodzi o opanowanie tego jednak laktatorem, bo mały ani myśli ssać cycka
    Zawsze w ostateczności mozesz męża przystawic to nie żart :)

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie śpię z Kuba, ktoś kupę zrobił i chyba sie odzwyczail spać z zawartością ( przez bole i problemy zaczął mi robić jedną kupe na dobe) no a o spaniu juz nie myśli. Pewnie zaraz sie córka obudzi.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo badaniu bioderka ok.
    Oczywiście przemywam rumiankiem oczy nie tymiankiem głupi słownik
    Nic Szymek zje i zbieramy się na ip.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta no i najlepsza decyzja konsultantka pomoze najlepiej. U mnie niestety laktator nie chcial ruszyc zastoju a mlody choc na piersi nie mial jak zlapac i tez szarpal. Komsultantka mega pomogla choc mlodego obie teoche sila przy cycu musialysmy trzymac a ona masowala aby zeszlo. Ale po wizycie cycek mniejszy a maly ciezszy byl o ponad 60 gram ;)
    Lekarz niestety przepisal antybiotyk bo co innego mogl zrobić ;) a dzieki konsultantce udalo sie bez. Wiec oby i tobie sie udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 07:45

martta lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    O raju ale macie super z tymi karmieniami.

Ajrin az miło czytać o Twoim kp. Ciagle mam w głowie Twoje początkowe przeboje :)

Ksosia.dzieki za mile slowa ;)
    Ja tez w nocy mam z mlodym dobrze oby tak mi zostalo bo poerwsza podudka jest po 6 godzinach snu pozniej spi 3 godziny o jeszcze czesto dosypia 2 nad ranem. Schemat super oby sie utrzymal jak najdłużej. W dzien roznie czasem pospi a czasem noc i ryk ale jak pisałam w dzien moge walczyć oby w nocy spał.
    Wczoraj z duma wywalilam otwarte 3 tygodnie temu mm :) taka tak my jiz prswie 3 tygodnie jedziemy tylko na poersi a maly w tym czasie przybral 700 gram wiec sukces. Choć nie powoem, ze jestem zakochana w kp ale szczesliwa psychicznie to na bank.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agnieszka_dietetyk Debiutantka

Wysłany: 22 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie Mamusie :) Serdecznie gratuluję!

Jestem dietetykiem i w ramach swojej pracy doktorskiej badam zależność między sposobem żywienia i stanem odżywienia mamy karmiącej, a składem produkowanego pokarmu. Badanie prowadzone jest w Warszawie w szpitalu przy ul. Madalińskiego, istnieje również możliwość dojazdu do domu mamy, jeżeli dojazd do szpitala byłby problemem :)Kryterium włączenia do badania jest maksymalnie 8 tydzień karmienia piersią.

Każda mama, która podda się badaniu otrzyma wyniki oceny sposobu żywienia, wyniki analizy składu ciała (m.in. zawartość tkanki tłuszczowej, wody)oraz wyniki analizy składu mleka. Będzie mogła również w dowolnym momencie skorzystać z porad dietetyka.

Wszystkie mamy, które chciałaby wziąć udział w badaniu zapraszam do kontaktu pod adresem: [email protected]

Pozdrawiam serdecznie,
    mgr AB

Dietetyk
  • esmi Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moje dziecie poszlo spac o 23 :o starszak sie przebudzal i poszlam w sumie spac o 24 :/
    Pobudka byla przed 3 potem przed 5 a pozniej pobudka przed 8 .... W sumie sie wyspalam.
    Dzisiaj nie podaje zadnych kropel zobaczymy jak bedzie sie zachowywal.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana.
    Mały dzisiaj z lepszym humorem wstał ;)
    uśmiecha się od rana i nie marudzi póki co ;)

ja piję kawę, jem śniadanie i jadę do intermarche
    sprawdzę tylko czy ta promocja na lovelę nadal aktualna ;)

dzisiaj Filip ma już 12 tygodni!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 08:44

agatia, kamciaelcia, bisacz, Madziuuuula, Ulfenstein, żabka04, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, ja mam mieszane uczucia do kropelek
    też chciałam zrobić taki eksperyment - pierwszego dnia - o dziwo lepiej, ale drugiego już się działo, że mieliśmy przekichane :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, nam lekarka poleciła cebion, jak Fifi miał pleśniawki, żeby zakwasić buziaka od środka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, nie pamiętam :(
    ale dawaliśmy trzy lub cztery razy dziennie, niedużo
    ale nie chciałabym Cię w błąd teraz wprowadzić :(

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawunia przy moim komputerku :) tata synka karmi
    pospał do 9, ale od 7 z nami (nie zniosłabym nawijania Piotrka przez sen i go przeniosłam jak tylko zaczynał )
    i dzis wstawanie z płaczem :) jak dawno tego nie było, śmieję sie , że tata jest w domu i takie cyrki :D budziliśmy go 15 minut ale w końcu oczka otworzył

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2722 2723 2724 2725 2726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ