X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może i my odstawimy dicoflor? Bo nawet nie powiązałam sobie tego razem, a dostawał zawsze do wieczornego karmienia po 5 kropelek i nic się nie działo. Kolki nam się zaczynają zwykle po południu ok 16/17 i trwają do wieczornego karmienia ok 20 jest już spokój.

Wróciłam z zakupów, mam lovelę z promocji ;)
    Małego wytuliłam, nakarmiłam, teraz leżymy i się lenimy.
    Piję kawę i pędzimy na spacer, bo się słońce nieśmiało przebija ;)

Znowu zła na kota jestem, tym razem mąż siki znalazłam na blacie kuchennym :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie później z posiewu moczu wyszła przeklęta e coli. Ns szczęście dobry mamy antybiotyk :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany a u mamy tylko jedno podejscie dp lapania moczu, bo mąż we wtorek go roboty. A ktoś musi to labo dowieźć. Mam nadzieję ze damy radę.

Ja już odgoraczkowalam. Ale wieczorem i w nocy znowu było 39 stopni, a końcu nad ranem zaczęła spadać. Zmęczona jestem i strasznie słaba. Ale jest lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nadrobie później z posiewu moczu wyszła przeklęta e coli. Ns szczęście dobry mamy antybiotyk :(
    Jasna cholera :( A Kuba miał jakieś objawy?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    i to pewnie ta sam z ciązy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela :( w takim razie mam nadzieję że szybko pozbieracie się i rozprawicie z paskudą

Wy łapiecie siusiu u Maleństw, ja będę musiała złapać kotce.
    Rozmawiałam z weterynarz i kazała nam przywieźć próbkę moczu, żeby sprawdzić czy to nie zapalenie pęcherza na tle stresu związanego z urodzeniem Fifiego.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    szczerze, to ja nawet bym nie wiedziala jak siki kota łapać?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia,
    wet kazała w kuwecie potargane karteczki zostawić i do strzykawki przelać
    lub jak nasika znowu gdzieś na podłogę to zebrać. Dla mnie to będzie jakaś masakra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jasna cholera :( A Kuba miał jakieś objawy?
    Miał od 1,5 mieliśmy mega bóle brzucha po karmieniu i wielkie brzydkie śmierdzące kupy zielone

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela ta cholerna e coli Was prześladuje :/ pewnie jeszcze w brzuszku Kuba złapał :(
    Teraz jestem pewna tego na 100% czyli profesor dobrze postawil diagnoze

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Miał od 1,5 mieliśmy mega bóle brzucha po karmieniu i wielkie brzydkie śmierdzące kupy zielone
    Angela bez gorączki? To dobrze że to wylapaliscie. Mam nadzieję ze szybko zaleczycie i to będzie koniec e coli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma teraz paskudne kupy, ale to chyba od mojego antybiotyku. Trzeba mi zapytać pediatry

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Trochę dziwne, że w szpitalu Kuby nie przebadali pod tym kątem. Najważniejsze, że macie diagnozę. I co teraz? Jakoś Kubę się leczy na ecoli?
    My byliśmy u profesora przedwczoraj i dostaliśmy antybiotyk i trafił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Angela bez gorączki? To dobrze że to wylapaliscie. Mam nadzieję ze szybko zaleczycie i to będzie koniec e coli.
    Bez, moja rodzina pierw podejrzewala nietolerancje. Zmiana diety itp nie pomagała. Ostatnio zapytałam czy to ze ja miałam e coli moglo sie na niego przenieść, dala nam skierowanie na posiew. Kolejnego dnia juz tak płakał że poszliśmy prywatnie do prof. I ten stwierdził ze to zakażenie układu pokarmowego i albo robimy posiew z kału i czekamy a to sie rownalo z cierpieniem albo dajemy antybiotyk. Wybraliśmy druga opcije

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie mialam rano nalot teściów koniecznie chcielo dowiesc cos do jedzenia bo jestem sama ;)
    Moj spi poki co jestesmy drugi dzien bez kropli i wit D zobacze jak bedzie dzis.

Agatia osz ty zapaleni oskrzeli widze, ze u Ciebie szybko to idzie jak u mnie. Duzo zdrowia a Liw przy cycu sie nie zarazi.
    Ja walcze z kaszlem ale najgorsze w nocy jest to uczucie polkniecia piorka w tchawicy i moim kaszlem wybidzam młodego podczas karmienia i zasypiania :/
    Angela przykro ale wazne ze jwst diagnoza i antybiotyk odpowoedni. 3mam kciuki aby szybko przeszlo.
    Martta to oby w weekend piers zlagodniala.

Do mnie dzis przyjada 3 kolezanki z jedzeniem zobaczyc młodego :)

martta lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ważne ze wylapane i leczone. No musi w końcu być dobrze. ..możliwe ze nadal ty masz bakterie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Ważne ze wylapane i leczone. No musi w końcu być dobrze. ..możliwe ze nadal ty masz bakterie?

Na pewno jej już nie miałam przy porodzie, bo miałam posiewy już czyste. W poniedziałek idziemy prywatnie do lekarza na kontrole on powie kiedy ponownie można zrobić posiew Kubie aby zobaczyć czy leczenie zaskutkowało. Wtedy ide do rodzinnej po skierowanie i wezmę też dla siebie aby się sprawdzić. Jeżeli ja bede czysta to będzie wiadomo że to nie ode mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaka to ulga? I jaka radość widzieć swoje szcześliwe dziecko? Kuba jest uśmiechnietym dzieciaczkiem ale uśmiechał się rzadko więcej płakał a dziś od rana nas obdarowuje uśmiechami. Widać ulgę. Kupy są już coraz bardziej żółte trochę wodniste ale to dopiero 2 dzień antybiotyku.

kamciaelcia, Sabina, żabka04, martta, Anulka01, Magdziulla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela

Co za pech :( zdrowka dla was

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    To my na pewno nie dogonimy was z uśmiechem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2724 2725 2726 2727 2728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ