X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może i my odstawimy dicoflor? Bo nawet nie powiązałam sobie tego razem, a dostawał zawsze do wieczornego karmienia po 5 kropelek i nic się nie działo. Kolki nam się zaczynają zwykle po południu ok 16/17 i trwają do wieczornego karmienia ok 20 jest już spokój.

Wróciłam z zakupów, mam lovelę z promocji ;)
    Małego wytuliłam, nakarmiłam, teraz leżymy i się lenimy.
    Piję kawę i pędzimy na spacer, bo się słońce nieśmiało przebija ;)

Znowu zła na kota jestem, tym razem mąż siki znalazłam na blacie kuchennym :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie później z posiewu moczu wyszła przeklęta e coli. Ns szczęście dobry mamy antybiotyk :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany a u mamy tylko jedno podejscie dp lapania moczu, bo mąż we wtorek go roboty. A ktoś musi to labo dowieźć. Mam nadzieję ze damy radę.

Ja już odgoraczkowalam. Ale wieczorem i w nocy znowu było 39 stopni, a końcu nad ranem zaczęła spadać. Zmęczona jestem i strasznie słaba. Ale jest lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nadrobie później z posiewu moczu wyszła przeklęta e coli. Ns szczęście dobry mamy antybiotyk :(
    Jasna cholera :( A Kuba miał jakieś objawy?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    i to pewnie ta sam z ciązy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela :( w takim razie mam nadzieję że szybko pozbieracie się i rozprawicie z paskudą

Wy łapiecie siusiu u Maleństw, ja będę musiała złapać kotce.
    Rozmawiałam z weterynarz i kazała nam przywieźć próbkę moczu, żeby sprawdzić czy to nie zapalenie pęcherza na tle stresu związanego z urodzeniem Fifiego.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    szczerze, to ja nawet bym nie wiedziala jak siki kota łapać?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia,
    wet kazała w kuwecie potargane karteczki zostawić i do strzykawki przelać
    lub jak nasika znowu gdzieś na podłogę to zebrać. Dla mnie to będzie jakaś masakra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jasna cholera :( A Kuba miał jakieś objawy?
    Miał od 1,5 mieliśmy mega bóle brzucha po karmieniu i wielkie brzydkie śmierdzące kupy zielone

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela ta cholerna e coli Was prześladuje :/ pewnie jeszcze w brzuszku Kuba złapał :(
    Teraz jestem pewna tego na 100% czyli profesor dobrze postawil diagnoze

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Miał od 1,5 mieliśmy mega bóle brzucha po karmieniu i wielkie brzydkie śmierdzące kupy zielone
    Angela bez gorączki? To dobrze że to wylapaliscie. Mam nadzieję ze szybko zaleczycie i to będzie koniec e coli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma teraz paskudne kupy, ale to chyba od mojego antybiotyku. Trzeba mi zapytać pediatry

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Trochę dziwne, że w szpitalu Kuby nie przebadali pod tym kątem. Najważniejsze, że macie diagnozę. I co teraz? Jakoś Kubę się leczy na ecoli?
    My byliśmy u profesora przedwczoraj i dostaliśmy antybiotyk i trafił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Angela bez gorączki? To dobrze że to wylapaliscie. Mam nadzieję ze szybko zaleczycie i to będzie koniec e coli.
    Bez, moja rodzina pierw podejrzewala nietolerancje. Zmiana diety itp nie pomagała. Ostatnio zapytałam czy to ze ja miałam e coli moglo sie na niego przenieść, dala nam skierowanie na posiew. Kolejnego dnia juz tak płakał że poszliśmy prywatnie do prof. I ten stwierdził ze to zakażenie układu pokarmowego i albo robimy posiew z kału i czekamy a to sie rownalo z cierpieniem albo dajemy antybiotyk. Wybraliśmy druga opcije

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie mialam rano nalot teściów koniecznie chcielo dowiesc cos do jedzenia bo jestem sama ;)
    Moj spi poki co jestesmy drugi dzien bez kropli i wit D zobacze jak bedzie dzis.

Agatia osz ty zapaleni oskrzeli widze, ze u Ciebie szybko to idzie jak u mnie. Duzo zdrowia a Liw przy cycu sie nie zarazi.
    Ja walcze z kaszlem ale najgorsze w nocy jest to uczucie polkniecia piorka w tchawicy i moim kaszlem wybidzam młodego podczas karmienia i zasypiania :/
    Angela przykro ale wazne ze jwst diagnoza i antybiotyk odpowoedni. 3mam kciuki aby szybko przeszlo.
    Martta to oby w weekend piers zlagodniala.

Do mnie dzis przyjada 3 kolezanki z jedzeniem zobaczyc młodego :)

martta lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ważne ze wylapane i leczone. No musi w końcu być dobrze. ..możliwe ze nadal ty masz bakterie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Ważne ze wylapane i leczone. No musi w końcu być dobrze. ..możliwe ze nadal ty masz bakterie?

Na pewno jej już nie miałam przy porodzie, bo miałam posiewy już czyste. W poniedziałek idziemy prywatnie do lekarza na kontrole on powie kiedy ponownie można zrobić posiew Kubie aby zobaczyć czy leczenie zaskutkowało. Wtedy ide do rodzinnej po skierowanie i wezmę też dla siebie aby się sprawdzić. Jeżeli ja bede czysta to będzie wiadomo że to nie ode mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaka to ulga? I jaka radość widzieć swoje szcześliwe dziecko? Kuba jest uśmiechnietym dzieciaczkiem ale uśmiechał się rzadko więcej płakał a dziś od rana nas obdarowuje uśmiechami. Widać ulgę. Kupy są już coraz bardziej żółte trochę wodniste ale to dopiero 2 dzień antybiotyku.

kamciaelcia, Sabina, żabka04, martta, Anulka01, Magdziulla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela

Co za pech :( zdrowka dla was

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    To my na pewno nie dogonimy was z uśmiechem :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2724 2725 2726 2727 2728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ