WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlropo podobieństw tesciowa do mnie mowi ze Igus do malej nie jest podobny, a ja sie puknelam w czolo i mowie jak chlopiec moze wyhladac tak samo jak dziewczynka
haha
a ja zostawilam meza z wrzeszczacym dzieckiem i poszlam sie kapac i o dziwo nie slysze aby za drzwi dobiegal placz z sypialni czyzby fo uspal ? O o. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa właśnie przeżyłam pierwszy poważny atak kolki ;(
Od 17 mała zanosila się takim krzykiem ze myślałam że przestanie oddychać. I tak do 22 praktycznie bez przerwy. Najgorsze jest to ze nie chciała jeść z piersi. Co ja uspokoilam i dostawiłam to od nowa histeriaaż jej się tak ciemiaczko zapadło że myślałam ze będziemy jechać na pogotowie.
Dopiero butelka z odciagnietym mlekiem wypala i się uspokoila.
Boję się jak będzie wyglądać nasza noc.
W razie czego odcianelam kolejna butlę ale nie tędy droga:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 22:46
-
nick nieaktualny
-
Alinka ja mam tak kd niedzieli od 17 raz do 24. Dzis wyjatkowo spokojnie a nic nie podawalam moze dlatego?
I to zapadajace sie ciemiaczko plus caly malec czerwony od darcia sie masakra wodok i noc a nic go nie uspokaja
No ale licze na wiecej dni jak dzisiaj -
nick nieaktualnyTo najgorszy wieczór jaki przeżyłam. I też zastanawiam się czy to nie od tych kropel na katar które dostaje, bo po nich już zaczyna krzyczeć.
Ja nic na brzuszek nie dawalam ale dzisiaj dałam espumisan.
Mam nadzieje ze jutrzejszy dzień będzie lepszy. -
Hej dziewczyny, trochę mnie tu znowu nie było na razie nie mam jak Was nadrobić, ale postaram się potem tego dokonać, żeby wiedzieć co u nas.
My z Filipem od poniedziałku jesteśmy sami w domu, mąż wrócił do pracy. No oierwsse dni nie było łatwo, ale w czwartek z dumą stwierdziłam, że jakoś dajemy rade i zapeszylam. Wczoraj istny Armagedon, nic się z tą płacząca naturalnie dało zrobić, a jeszcze pogoda paskudna i nawet na spacer nie można wyjść. A żeby było jeszcze lepiej to dostałam chyba zapalenia piersi prawej na pewno, bo boli z boku z jednej strony, są gorące obydwie i ja też miałam 37,5 w ciągu dnia, oprócz tego czuję się trochę jakbym miała mieć grypę. Na początku myślałam że może cycki bolą mnie na okres ale ta gorączka? Wzięłam paracetamol i spadła, ale teraz mierze i wyskakuje 38,3.. kurde a 3h temu brałam drugi paracetamol! Ratunku, ściągamy częściej pokarm, robię okłady z kapusty, ale na razie marny skutek. A może to grypa jednak? Któraś też tak miała kiedyś? Poza tym mój syn ma chyba jakiś skok rozwojowy bo przestał spać w dzień,robi sobie 15min drzemki, wieczorem jest mega zmęczony i już w ogóle nie do życia. Zasypia przy jedzeniu, niesposob goobudxic, zabieram butle ryk i tak się wozimy po 40min.
Jak mam gorączkę to to ściągnięte mleko mogę mu podawać,?
Przerasta mnie to wszystko, nic tylko płakać, macierzyństwo to chyba nie dla mniebbeczka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Kto mi powie czy warto pas poporodowa kupić i nosić?
Nie jest to duży wydatek bo ja zapłaciłam coś koło 20 zł z przesyłkąWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 03:10
-
nick nieaktualnyWitam się karmienie nr1.
Taki głodny ze burczenie w brzuszku słychać
Matka z wygody zapodala cycka:-)
Wcina a ja mam chwilę dla was:-)
Martta fajnie ze zawitałas.
Pociesze się większość z nas ma jazdę z dzieckiem.
Co do piersi.
Okladaj kapusta (liście stluczone).
A chora pierś jak najwięcej dawaj dziecku żeby spijalo i przejdzie.
Ja tak sie doigralam z córką.
W dodatku ona lubiala jeść tylko z jednego cyca a zachorował mi drugi cyc jak na złość.
To była katorga i prośba z płaczem do dziecka żeby wypila mleczko z tego cyca.
Ale różnymi pozycjami czasami wrzaskiem jakoś ja przekonałam.
Tylko paracetamol wchodzi w zabijanie temp.
Ja to miałam jeszcze okropny ból o matko niechce sobie nawet przypomnieć.
Powodzenia.
Trzymaj się.
Buziaki dla Filipka od ciotki:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 03:56
-
nick nieaktualny
-
Martta ja mialam podobnie chociaz tem doszla mi tylko do 37.6. Wezwalam lekarza i specjalistke.od laktacji. I teraz zobacz czy na piersi masz czerwony slad w miejscu gdzie Ciebie boli. Jesli masz to niestety zapalenie u mnie bylo lekko na jednej piersi. Teraz aby ulatwic i udroznoc zator musisz koniecznie nagrzac piers przed podaniem maluszkowi albo przed odciaganiem laktatorem. Dodam ze maluch to najlepszy laktator. Do tego pomasuj delikatnie to miejsce otwarta dlonia od nasady piersi do sutka masuj nawet podczas karmienia. Po skonczonym karmieniu dopiero kapusta i zimne oklady np z coldpacka. U mnie to pomoglo przeszlo po 2 dniach.