WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No i mamy 5300g. Dla nas to duzo, zwlaszcza, ze mielismy epizod ze spora zoltaczka i niskim przybieraniem na wadze zwiazanym z zasypianiem przy piersi przez bilirubine.
Nie wiem, ile mamy cm dlugosci, bo nie mierzyli, a ja zgubilam miare gdzies nasza.
I nosimy juz pampki 2, ale te zielone, bo premium sa wieksze niz zielone i jeszcze ciut za duze.
-
Skali Mam dla ciebie
Tak układa się główka
Mały może kręcić w prawo i w lewo ale on właśnie preferuje na wprost
poduszka jest dość wysoka puchata i mięciutka. Można wypełnienie usunąć (jest zameczek )
Moim zdaniem u was mogłaby tez się sprawdzić bo głowa będzie miała za zadanie naturalnie się ukształtowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 19:56
Skali89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skali
A może napisz do head care maila z zapytaniem? ??to będzie po prostu wiarygodne źródło wiedzy
Jest u nich na stronie adres mailowy
Napisz
ja nie umiem doradzić zakupu za takie pieniądzeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:01
-
nick nieaktualnySarcia widzę że nie ma już tej aukcji, ja kupiłam za 199 zł, taką http://allegro.pl/skip-hop-mata-playspot-bold-brights-kolorowa-24h-i6490313824.html
coś czuję, że jak będę ją tak codziennie składać to mogą mi się w końcu te części rozluźnić za bardzo, chyba będę musiała jakimś kocem przykrywać. Znacie jakiś fajny sprey do dezynfekcji zabawek?
ooo. mój właśnie usnął na macie
idę robić pierogi
tzn tylko ugotuję tą resztę która mi została w zamrażalniku,
są z kaszą, więc mąż ich nie tknie! -
nick nieaktualnyaaa taka piankowa
a ja myslalam o czyms takim na poczatek
http://allegro.pl/skip-hop-mini-mata-edukacyjna-sowa-sowka-gratis-i6393606934.html
lub jak bedzie wiekszy o takiej
http://allegro.pl/skip-hop-mata-edukacyjna-alfabet-skip-hop-praga-i6537252492.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:12
-
nick nieaktualnysarcia, stwierdziłam że taka nam na dłużej starczy, będzie się uczył na niej siadać, a później raczkować
w sumie dużo osób ten spray poleca
http://www.smyk.com/bentley-organic-spray-dezynfekujacy-do-mycia-zabawek-500-ml.html a przy kocie to by się nam przydałozwłaszcza jak Mały zacznie za chwilę brać różne rzeczy do buzi, już jednego misia ma, co regularnie degustuje jego łebek
-
żabka04 wrote:Kamcia co za ludzi tam mają.
Ochlon pomysl i na pewno coś wymyślisz
Mój się dalej drze.
Ulf chyba ty kiedyś pisałam o tych rurkach co odgazowuja.
Pomogły???
A teraz już nie ma potrzeby.
Choć świadomość ze mamy rurki, coś co działa od razu, daje nam pewien komfort.
I pierdy serio szły jeden po drugim. Czasem tez kupa wypływała.żabka04 lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:aja 6w1 nie bede szczepic mama przestrzegla mnie przed dodatkowa dawka zoltaczki ktora ona zawiera i ktora dzieciakowi nie jest w ogole potrzebna..wiec dostalam od lekarki recepte na 5w1 ta sama ktora szczepilam corke. i bardzo dobrze sie zlozylo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Ale przy 5w1 żółtaczka jest osobno, czy nie?
spojrzałam w ksiazeczke małej i niby osobno miala szczpione wzw b , tym preparatem co w szpitalu po urodzeniu
ona miala szczepionke 5w1 i euvax na wzw b osobno, ta skojarzona nie ma jej w skladzie tak jak ta 6w1Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:23
-
nick nieaktualnyczy tylko ja się czasem zastanawiam czy moje dziecko zaraz się rozpłacze czy tak po prostu gada z zabawkami, bo wydawane dźwięki są bliżej niezdenazyfikowane? Ni to dinozaur? Ni to inne stworzenie?
ok wpatruje się w zawieszoną zabawkę nad głową
po cichu kręci główką to w prawo to w lewo, nagle zaczyna się do niej śmiać...
jeejuuu... kiedy ja ogarnę to dziecko?? -
nick nieaktualnyUlfik
Ja ci powiem jak mi moja Mama to przetłumaczyła
ze do roku szczepisz dziecko 4 razy i w szcvzepionce 6w1 za kazdym razem dostaje dziecko niepotrzebne dawki żółtaczki boone tam sa juz w tej szczepionce, a po roku kolejny raz dziecko dostaje porcej zoltaczki bo w 16 miesiacu szczepisz
a jak szczepisz 5w1 dziecko to zółtaczke dodatkowo dostaje tylko 2 razy bo sama szczepionka w sobie jej nie zawiera dlatego osobno podaje sie ten euvax w 2 miesiacu zycia i w 7 miesiacu zycia i koniec zoltaczki, bo w 16 mieaiacu dostaje juz tylko szczepionke dtp,ipv,hib
chinskie to moje tlumaczenie ale moze ktos zrozumie co chce powiedziec