X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo 5w1 ciężko dostać bo nie ma zapasów. My mamy blokadę w sanepidzie na wszystkie dawki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5w1 trudno dostać zależy jakie, pentamix jest dostępny i będzie - taka inf. dostalam w przychodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 20:14

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co zwrócić uwagę kupując łóżeczko turystyczne?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam powiem ze to wszytsko jest dziwne, bo u mnie w aptece zaprzyjazniony farmaceuta powiedzial ze z tymi szczepionkami nie ma problemy z tym ze one sa poprostu w ograniczonych ilosciach i nie kazal nawet kupowac na zapas bo mowil ze problemu zeby je dostac nie bedzie. nawet teraz maja 3 dawki na stanie bo akurat przed chwila bylam po te rurki w aptece.

kupowalyscie te Windi?

dziewczyny powiem wam ze to zbawienie odgazowalam malego i przy kapieli mega grzeczny spokojny, lezal 30 minut i ani nie pisnal! zjadl melczko i pieknie usnal bez placzu . czyzby zloty srodek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Na co zwrócić uwagę kupując łóżeczko turystyczne?

czy ma otwór z boku z zamkiem zeby starsze dziecko moglo sobie wychodzic i czy ma dodatkowe pieterko bo poki smerf maly spi na pieterku ktore pozniej sie sciaga :) i zalezy co jeszcz epotzrebujesz bo w zestawach sa z organizerami i przeijakami i płozami do bujania ;)

edit: no i fajnie jak am w zestawie chwytaki do nauki wstawania :) a jesli nie ma zawsze mozna dokupic osobno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 20:33

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez takie mieliśmy odczucia. Po prostu ulga dla małego.
    Rurka w dupke - ulga.
    Odkurzacz do nosa - ulga.

Moja mama jest przerażona ;)
    Chociaż gruszka i termometr to przecież to samo ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Tez takie mieliśmy odczucia. Po prostu ulga dla małego.
    Rurka w dupke - ulga.
    Odkurzacz do nosa - ulga.

Moja mama jest przerażona ;)
    Chociaż gruszka i termometr to przecież to samo ;)

Nie zgodze się że gruszka to, to samo :) gruszka ma słabe ssanie, i zbiera się w niej cały syf czyli trzeb często wymieniać. Ale pomyśleć że kiedyś sobie radzono bez tych wszystkich gadżetów :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam gruszke, bo ten odkurzacz to mnie przeraza i chyba bym sie bala go uzywac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    ja kupilam gruszke, bo ten odkurzacz to mnie przeraza i chyba bym sie bala go uzywac :)
    sarcia przy córce miałam fridę czyli ala katarek tylko do ust ale przyszedł pierwszy katar i te ustrojstwo zamieniłam na katarek i teraz żałuje że tak długo się meczylam :P
    Teraz od maleńkiego używamy katarek i wszystko pięknie schodzi, gruszka tego nie wyciągnie.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie zgodze się że gruszka to, to samo :) gruszka ma słabe ssanie, i zbiera się w niej cały syf czyli trzeb często wymieniać. Ale pomyśleć że kiedyś sobie radzono bez tych wszystkich gadżetów :D
    Jasne ze nie to samo.
    Chodziło mi o rozwiązanie.
    Kiedyś wyciągało sie gluty gruszka, a przy gazach używali sie termometru (który nie ma dziurki jak windi Wiec nie pomaga tak dobrze, raczej popuszcza zwieracz)

Ja z katarka jestem bardzo zadowolona. Młody tez lubi. Bo może ryczeć pełna para ;) z zatkanym nosem jednak ciężkiej :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam katarek. Dla mnie to najlepszy wyprawkowy zakup :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    sarcia przy córce miałam fridę czyli ala katarek tylko do ust ale przyszedł pierwszy katar i te ustrojstwo zamieniłam na katarek i teraz żałuje że tak długo się meczylam :P
    Teraz od maleńkiego używamy katarek i wszystko pięknie schodzi, gruszka tego nie wyciągnie.

a ten katarek to co to w ogole jest i na jakiej zasadzie to dziala? bo w tym tamcie jestem zielona

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas katarek uwielbia mąż obsługiwać :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia chciałam szczepić dokładnie ta sama szczepionka-nie ma jej w żadnej hurtowni. Może to zależy od regionu albo od sieci w jakiej jest apteka? Nie wiem.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka

hmm.. gdyby byla mozliwosc to chetnie bym ci kupila u siebie i wyslala ale ze szczepionkami tak niestety sie nie da :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf,Sarcia dajecie mi nadzieję.
    Jutro to ja będę zapier....ć po te rurki.
    Sarcia cieszę się że mu ułożyło :-)

U mnie dalej jazda i to już konkretna jeszcze głośniej się drze :-(
    Zdążyłam z mężem go wykąpać.

Co do facetów to swojego bym chyba za włosy złapała i przy.....la w ścianę.
    Naprawdę znieczulica jedna a tak to chodzi i jeczy mi dlaczego płacze,czy tak musi go boleć, dlaczego i jak to jeszcze nikt nie wymyślił nic na te kolki?!
    Brak słów.....

Lulam małego prosząc Boga żeby poszedł już spać junior bez płaczu i boli.

Zazdroszczę wam dziewczyny tego spokoju i spiacych dzieci.
    Oczywiście cieszę się że że macie grzeczne dzieci.
    My się chce płakać.:-(

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

Lubie tylko za 1 część!

Wypróbuj te rurki WINDI ja placilam za nie 37 zł jest 10 sztuk, gdyby nie dziewczyny i ich wiedza to pojecia bym nie miala ze takie cos istanieje a moj Iguś by teraz wrzeszczal i sie meczyl zamiast spac.

poki co 1 raz 2 godziny temu nie cale go odgazowalam i jak ręką odjął nie to dziecko!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wiem co czujesz, ja miesiąc czasu całą dobe słyszałam rzyczace dziecko.. męczyło się strasznie on i cała rodzina. A wystarczył jeden antybiotyk i jedno badanie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ale wiesz sama ze w końcu będzie lepiej
    A może już jutro? Wraz z rurkami ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie
    Ja bym mogła te kolki mieć codziennie
    mogłabym każdej nocy nie spać
    Mogłabym mordować się z butem dwulatka, cztetolatka ...żeby tylko mi Emilke oddano! Nie narzekam bo czuję że nie wolno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2762 2763 2764 2765 2766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ