WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj wszyscy padlismy po 22 ... Byly dwie pobudko w nocy i spalismy do 7:30 moge powiedziec ze sie wyspalam.
    Co do przyjaciolek mam dwie chodz bardziej darze zaufaniem jedna naprawde super dziewczyna poznalysmy sie na studiach i przyjazn trwa do teraz. Ma bardzo ciezko w zyciu... Jej Mama zmarla na raka jakies 8 lat temu... Po roki brat sie utopil... A teraz po tych latach tragedii okazalo sie ze ojciec jej ma raka zlosliwego jelit. Zrobiono dla Niego stomie i dopiero teraz bedzie leczenie onkologiczne ale jesgo organizm jest bardzo slaby psychika juz wogole tragedia a Ona z tym wszystkim sama - ma faceta wspiera ale nie to samo jak rodzina. I teraz sobie mysle dlaczrgo zycie jest takie niesprawiedliwe.... Chce ja poprosic abu byla chrzestna dla Kacperka ale nie wiem czy sie zgodzi...

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Piotruś dziś zaslkoczyl-karmienie nr 1 o 2.30 i jeszcze teraz śpi. Ja wstaje. Ale najpierw was czytam. Wstawiam wodę na kawę i zaraz mały oczka otwiera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 08:51

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Fifi wstał z porannej drzemki :D ok 40 minut, teraz stęka na brzuszku, czas się ogarnąć, żeby w piżamie nie zalegać do południa. Mąż ma 3 godziny nadgodzin do wybrania, mam nadzieję że wróci do domu wcześniej :) dziś nad ranem stwierdziłam, że Małego zostawię jemu i pójdę na kanapę odsypiać, błagał mnie żebym została... haha, ci mężczyźni.

esmi, to bardzo przykre. Moja też niby wiele w życiu przeszła, ale nie nauczyła się pokory :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie
    U nas znowu zmiana mleka na zalecenie alergologa i jest nieciekawie bo wiadomo zmiana mleka = ból brzuszka. Była poprawa po debridacie ale lekarz powiedział, że jeśli jest krew w kupie (a jest) to mleko dalej uczula i przepisał nam NEOCATE LCP,po refundacji kosztuje 3zł a bez niej 150zł. Dałam małemu viburcol i śpi, modlę się żeby ten brzuszek mu odpuścił bo patrzeć nie mogę jak cierpi.
    Słyszałyście coś o tym mleku?
    Ten viburcol można podać częściej niż raz na dobę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas przymrozek, ciekawe co z spacerkiem, bo nasza jesienna kurteczka robi się za mała, polarek za cienki, a kombinezon z chrzcin nie dopina się pod szyją :D chyba czas zorganizować jakieś zakupy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Witam po dłuższej przerwie
    U nas znowu zmiana mleka na zalecenie alergologa i jest nieciekawie bo wiadomo zmiana mleka = ból brzuszka. Była poprawa po debridacie ale lekarz powiedział, że jeśli jest krew w kupie (a jest) to mleko dalej uczula i przepisał nam NEOCATE LCP,po refundacji kosztuje 3zł a bez niej 150zł. Dałam małemu viburcol i śpi, modlę się żeby ten brzuszek mu odpuścił bo patrzeć nie mogę jak cierpi.
    Słyszałyście coś o tym mleku?
    Ten viburcol można podać częściej niż raz na dobę?
    Czopki to homeopatia wiec tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Angela
    pytam bo nie wiem jak długo maluszek będzie się przestawiał na to mleko, strasznie się prężył od 3

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ja jeszcze zakładam kurteczko - sweterki i jeansy z podszewka. Spiworki i kombinezony wyciagnelismy ale sama nie wiem kiedy użyć :D albo mały zaraz wyrośnie :D ja e ogóle się zastanawiam jak zmieści się do gondoli na koniec zimy?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, no u nas w górach śnieg, więc obawiam się że kurteczki zaraz przestaną wystarczać :D my wczoraj wszyliśmy w jesiennej kurteczce i czapeczce, pod kocykiem z polaru, a inne dzieci jak eskimosy były ubrane, a jak jednemu maluchowi spadł nieco kocyk to mama poprawiła pod szyję. Więc nie wiem czy ja swojego dziecka nie umiem ubrać na spacer??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój i tak się odkopuje czy to w łóżeczku czy to w wózku, muszę zawsze czekać aż głęboko zaśnie żeby go przykryć i też max. do pasa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój już kolejny dzień mniej je :(
    zaczynam się martwić, a może to tylko efekt skoku?

ile takie skoki mogą trwać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    tak neocate to mleko

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ze szpitala
    Nie miałam czasu zajrzeć. Ostatnie dni było bardzo ciężkie, ale powoli wychodzimy na prostą.
    Karol ma zakażenie układu moczowego. Pytalyscie chyba w poniedziałek jakie miał objawy. Otóż on nie miał :/. Poza słabym przyrostem wagi nie było nic. Spał spokojnie, jadł pięknie, nie goraczkowal. Jakby nie wynik na papierze to ciężko uwierzyć.
    Od środy jesteśmy na oddziale nefrologii dziecięcej. Powtorzono mu badania moczu, miał usg brzucha i wymaz z cewki moczowej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Mnie juz nic nie zdziwi jak rodzice dzieci ubierają ale bywa i taki moment ze nagle wątpię czy ja dobrze robie :) Emilce nawet typowo zimowej czapki nie kupiłam bo w gondoli z kapturem po co? ?i u nas przy zgrzaniu i opatuleniu po szyję krzyk jakiego nie usłyszę z innego powodu. Zdarzył się 2 razy. Piotruś ręce musi mieć na wierzchu. Śnieg w górach wiadomo ze to co innego ale i tak ważna temp oraz wiatr. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Sabina :( oby wszystkie wyniki ładnie wychodziły. Oby szybko podleczyli i do domu wysłali! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki:)

Było o przyjaźniach....ach też miałam kiedyś przyjaciółki ale to długa historia. Niestety ale kobiety są bardzo zawistne. Facetom jest łatwiej - jak coś do siebie mają to walną sobie po mordzie, napiją się wódki i koniec konfliktu. A kobietom gdzieś ta złość i zawiść zawsze zostaje....

Zabko daj znać jak Robercik po rurkach. Przykro słuchać jak Wasze Maleństwa męcza się przez brzuszki...mojemu na szczęście przeszło po odstawieniu dicofloru, teraz czasem bączki męcza ale to normalne.

Bisacz mi pediatra mówiła że viburcol można podać dwa razy na dobę.

bisacz lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu dziękuję. Trochę tu posiedzimy, przed środa nie spodziewam się wypisu

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, zdrówka dla Maluszka, aby szybko się poprawiło i mogliście wracać do domku! :)

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Trzymam kciuki poczwornie by poszło leczenie najszybciej jak się tylko da

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina kciuki! Obyście jak najszybciej wrócili zdrowi do domu:)

Mój też słabo przybiera ale wyniki moczu były ok...ehh

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 2765 2766 2767 2768 2769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ