WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina 3mam kciuki :)

Ja też miałam przyjaciółkę od zerówki, podstawówka gimnazjum liceum studia razem mieszkalysmy wyprowadzila się do Warszawy i kontakt się urwał owszem czasem napiszę ale ona ma inne życie ja inne mam kilka dobrych koleżanek a na codzień oparcie mam w mamie i kuzynce ale o sprawach z mężem z nimi nie gadam. Bo na codzień przyjaciolka jest mąż :) i to chyba podstawą naszego związku on też jakoś kumpli nie ma, żeby gdzieś wychodzić czy coś jak idziemy to razem. W sumie nawet za bardzo nie ma z kim. Jednego kumpla ma w Rzeszowie więc na co dzień ciężko.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko to faktycznie trochę fart, że ten mocz Karolka złapałaś i zbadałaś. Dobrze, że wiadomo co na rzeczy, wyleczycie się i będzie już dobrze.

Agatia modlę się, żeby po tym mleku nie było gorzej bo będę miała do siebie pretensje o tę zmianę. Po nutra, debridacie i ss było w miarę, tylko ta krew w kupce. Alergolog powiedział, że powinno być lepiej inaczej młody byłby pierwszym przypadkiem, który źle reaguje stwierdził, że jeśli po pepti nie było poprawy to trzeba było od razu wejść w neocate. Cena faktycznie powala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce sie przrjsc z malym i mysle co mu ubrzc ? Kombinezon zkmowy to chyba przesada by byla v0vp ? A polarowy pajac nie za chlofny ?

Didi25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście badanie dna oka dla swoich wczesniaczków?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko, ja nie, ale zapytam chyba przy okazji pediatry o skierowanie. Nam się w końcu do neurologa udało dostać, idziemy dopiero 21.11 ale cóż... zawsze coś :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za humory ma to dziecko, raz się chichra, a 5 minut marudzi...
    i znowu nas męczą gazy w brzuszku, bo bączki idą z problemem, dałam mu już espumisan, poczekam czy coś zadziała, boję się tych rurek, a jak podawałam krople do każdego karmienia miałam wrażenie że brzuszek bolał bardziej.

jeżu kolczasty, czy z końcem trzeciego miesiąca się to skończy??
    zaczynam w to wątpić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że mi powiedziałyście o takim badaniu, bo te pipy w przychodni nic nie doradzą, sama muszę się dowiadywać, a o tym akurat nie miałam pojęcia, aż mi głupio teraz :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    U nas wszystkie dzieci po 4 m dostają skierowanie do okulisty (jakas nowość ) ale ponoć jako profilaktyka siatkowczaka. Czyli po szczepieniu dostaniemy teraz skierowanie
    I z tego co wiem to dzierzba juz swoich badała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, chyba dla świętego spokoju się umówię prywatnie, bo na NFZ mamy dość kiepskie przychodnie, ostatnio ile mnie nerwów kosztowało głupie usg brzuszka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ze względu na wcześniactwo my dostaliśmy profilaktycznie bo się należy, ale to dość "drastyczne" badanie i trochę się obawiam, a nawet waham.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No właśnie ze względu na wcześniactwo my dostaliśmy profilaktycznie bo się należy, ale to dość "drastyczne" badanie i trochę się obawiam, a nawet waham.

U dzierzby udało się bez rozwierania oka tym przyrządem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wkurzona jestem na ta pogode, rozpadal sie deszcz i musialam przelozyc wyjscie do kosmetyczki bo samochod od srody mam w serwisie na biezacych naprawach i wymianie oleju a na piesze wedrowki w deszczu z maluszkiem to sie mie dam. Dobrze ze babeczka w poniedzialek miala wolne miejsce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, u mnie niby jest tylko jedna placówka na nfz, która robi to badanie bo mają "sprzęt".

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko za 100 pkt !
    Kiedy po cc sie depilowalyscie i kapalyscie w wannie ?

Bo mi polozna odradzila depilacje w okresie pologu, ale chyba juz po 5.5 tygodnia po porodzie moge sie doprowadzic do porzadku i wykapac w cieplej wodzie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku.

Bisacz dobrze ze jest jeszcze inne mm.
    Życzę żeby posmakowalo małemu i obyło się bez problemów. Żebyście trafili w 10.

Ja już myślałam że nie dojdę do apteki bo histeryczka dawni szopek nie robiła i akurat dziś zrobiła.
    Ale wyszłam w końcu mam te rurki będziemy robić jaj wrócimy.

Dziś chce jechać do galerii po spodnie bo mam w co się ubrać. Spodnie ciążowe z tyłka lecą :-(
    Zobaczymy po południu jak to wszystko ogarnę.

bisacz lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ja podchodzę do sprawy tak - pójdę i zobaczę jak do sprawy podejdzie okulista (u nas jest tylko jeden i to dla dorosłych ) jak mi się coś nie spodoba do odmowie badania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    U dzierzby udało się bez rozwierania oka tym przyrządem
    o k..a, nawet nie chcę sobie tego wyobrażać :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf. Tez nie chcę sobie wyobrazić :( ale skojarzenia mam z niektórymi filmami s-f

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moja mala miala te badanie z blaszkami kilka razy. Później jakbyla starsza udawalo sie bez. Niestety nie jest to przyjemne badanie dla widoku dla mamy ale lekarz mówił ze dziecka to nie boli. Ale warto zrobic zwłaszcza dla wczesniaka, u nas szybko wychwycili leniwe oko i dostalismy okularki i szybko sie.ich pozbylismy. No ale my chodziliśmy na.okulistyke do szpitala.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Tez wiem ze nie boli -chyba ze widok dla rodzica. Jednak sama nie wiem jak zareaguje. ..wiele widziałam przecież. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2766 2767 2768 2769 2770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ