WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySabina wrote:I wiecie. Ja nie marudze. Świadomie wybraliśmy też szpital, choć jest 100km od domu. Ale tu mam specjalistów. Świetna opiekę, wiem że dla Karola to było najlepsze rozwiązanie. Więc nie narzekam. Nic a nic. W dodatku wszyscy wyszło na weekend do domów i zostałam sama z bakiem. Jest tak dziwnie cicho
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:ps. jaka wit C stosujecie?
Sabina ściskam Was mocno i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia maluszka
A moja córka od wyjścia ze szpitala nie miała żadnych badań, ani morfologii ani badania moczu. O to się jakoś należy upomnieć? Każdy powinien kontrolnie wykonać? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBroszka nie chciałam przestraszyć. Wybacz. Ja wczoraj miałam oczy jak 5zł, że badanie ogólne w porządku, a ob i crp wysokie. I tylko myślałam od czego to?
Angela bakteria Twa ukochanae-coli.
Warunki są ok. Mam swoje łóżko. Oddzial jest malutki, niezakazny i czysciutki. Mam posiłki więc z głodu nie zejde. Dostaje je za Karola. Co prawda kucharz gotuje fatalnie i aż się prosi o Gesslerowa, ale dobre i 3 łyżki zupy. Zawsze to nie suchy prowiant. Zwłaszcza ze mam daleko do domu i Maz przyjeżdża do drugi dzień.
No i jestem na bezmlecznej diecie. Jaka jestem tu głodnaw domu zawsze coś można sobie zszykowac a tu? Chrupkami kukurydzianymi się człowiek nie naje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:10
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Kurde jak tak piszecie o tych bakteriach to ja malemu tez mocz do bqdania pobopre i zawioze prywatnie zobacze czy ma mocz ok bo sie zaniepkkoilam !
Ignacy pięknie przybiera, rozwija się prawidłowo, nie goraczkuje więc proszę zachować spokój.
My z mężem razem mamy jakieś kulawe geny, że nasze dzieci mają problemu z układem m oczowym. Bo ani w mojej ani jego rodzinie nikt nigdy na to nie chorował -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina wrote:Broszka nie chciałam przestraszyć. Wybacz. Ja wczoraj miałam oczy jak 5zł, że badanie ogólne w porządku, a ob i crp wysokie. I tylko myślałam od czego to?
Angela bakteria Twa ukochanae-coli.
Warunki są ok. Mam swoje łóżko. Oddzial jest malutki, niezakazny i czysciutki. Mam posiłki więc z głodu nie zejde. Dostaje je za Karola. Co prawda kucharz gotuje fatalnie i aż się prosi o Gesslerowa, ale dobre i 3 łyżki zupy. Zawsze to nie suchy prowiant. Zwłaszcza ze mam daleko do domu i Maz przyjeżdża do drugi dzień.
No i jestem na bezmlecznej diecie. Jaka jestem tu głodnaw domu zawsze coś można sobie zszykowac a tu? Chrupkami kukurydzianymi się człowiek nie naje
Dziś odebrałam skierowania na posiew kontrolny dla Kuby i Martyny jutro łapiemy -
Ja mam do okulisty na 21 chyba listopada
Ltr ja neurolog miałam na początek grudnia ale weszłam do gabinetu i mówię że wcześniak żeby przyjęła i w ten sam dzień mnie przyjęła ogólnie polecam zapisać dziecko do neoanatologa ona zleca wszystkie badania jakie wcześniakom się należy plus usg mózg brzuszek mi poleciła taka poradnię położna w szpitalu
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A po czym poznalyscie ze jest cos nie tak ze robilhscie badania moczu ??? Dawalyscie na badanie ogolne moczu i od razu posiew moczu ?
Obojetnje o jakiej porze ten mocz sie zlapie ? ( mam na mysli godziny tak jak labo sa czynne 7-15) -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Kurza twarz pier&=#! E coli ale powiedz mi czemu was na oddział położyli?! Nam wyszla e coli w moczu i dostaliśmy antybiotyk i chyba pomoglo bo objawy ustapily wiec licze ze z kału tez sie wyniosla.
Dziś odebrałam skierowania na posiew kontrolny dla Kuby i Martyny jutro łapiemy
Sarcia Karol nie przybieral na wadze. Był w dolnej, a właściwie na dolnej granicy normy.
Angela wielkie kciuki za dobre wyniki dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:28
-
alinka wrote:ja mam cebion. Wcześniej dawałam 2 razy po 5 kropelek, obecnie już tylko raz dziennie 5 kropelek.
Sabina ściskam Was mocno i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia maluszka
A moja córka od wyjścia ze szpitala nie miała żadnych badań, ani morfologii ani badania moczu. O to się jakoś należy upomnieć? Każdy powinien kontrolnie wykonać?
u nas morfo kontrolnie, bo Kostek miał małą masę urodzeniową.
a posiew moczu, bo w usg brzuszka wyszły te miedniczki czy kielichy. -
nick nieaktualny
-
a spotkałyście się z zapisem 3 x 10\S\3 CFU/ml
czy to '10\s\3' tzn '^3'?
Sabina, a w jakim czasie zauwazyliscie ze nie przybiera?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:40
-
Sabina
Full wypas dla mamy
ja znam warunki z kardiologii i kardiochirurgii w Poznaniu. Masakra
Emilkanawet brała udział w akcji walki o nowy oddział kardiochirurgii -ostatniej naszej nocy gazeta była
http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/8962152,male-serce-malo-miejsca-na-blad,id,t.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:a spotkałyście się z zapisem 3 x 10\S\3 CFU/ml
czy to '10\s\3' tzn '^3'?
Sabina, a w jakim czasie zauwazyliscie ze nie przybiera?
I nie znam takiego oznaczaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:58
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Sabina
Full wypas dla mamy
ja znam warunki z kardiologii i kardiochirurgii w Poznaniu. Masakra
Emilkanawet brała udział w akcji walki o nowy oddział kardiochirurgii -ostatniej naszej nocy gazeta była