WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I wiecie. Ja nie marudze. Świadomie wybraliśmy też szpital, choć jest 100km od domu. Ale tu mam specjalistów. Świetna opiekę, wiem że dla Karola to było najlepsze rozwiązanie. Więc nie narzekam. Nic a nic. W dodatku wszyscy wyszło na weekend do domów i zostałam sama z bakiem. Jest tak dziwnie cicho ;)
    A napisz mi jaka bakteria wam wyszla ?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. jaka wit C stosujecie?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko nie strasz:( teraz to się zaczęłam martwić...

Mój Mały i wczoraj i dziś marudny. Dobrze że łaskawie się zdrzemnąć na 15 minut to chociaż zjadłam:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    ps. jaka wit C stosujecie?
    ja mam cebion. Wcześniej dawałam 2 razy po 5 kropelek, obecnie już tylko raz dziennie 5 kropelek.

Sabina ściskam Was mocno i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia maluszka

A moja córka od wyjścia ze szpitala nie miała żadnych badań, ani morfologii ani badania moczu. O to się jakoś należy upomnieć? Każdy powinien kontrolnie wykonać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak tak piszecie o tych bakteriach to ja malemu tez mocz do bqdania pobopre i zawioze prywatnie zobacze czy ma mocz ok bo sie zaniepkkoilam !

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka nie chciałam przestraszyć. Wybacz. Ja wczoraj miałam oczy jak 5zł, że badanie ogólne w porządku, a ob i crp wysokie. I tylko myślałam od czego to?

Angela bakteria Twa ukochana ;) e-coli.

Warunki są ok. Mam swoje łóżko. Oddzial jest malutki, niezakazny i czysciutki. Mam posiłki więc z głodu nie zejde. Dostaje je za Karola. Co prawda kucharz gotuje fatalnie i aż się prosi o Gesslerowa, ale dobre i 3 łyżki zupy. Zawsze to nie suchy prowiant. Zwłaszcza ze mam daleko do domu i Maz przyjeżdża do drugi dzień.
    No i jestem na bezmlecznej diecie. Jaka jestem tu głodna :( w domu zawsze coś można sobie zszykowac a tu? Chrupkami kukurydzianymi się człowiek nie naje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kurde jak tak piszecie o tych bakteriach to ja malemu tez mocz do bqdania pobopre i zawioze prywatnie zobacze czy ma mocz ok bo sie zaniepkkoilam !
    Sarcia my jesteśmy obciążeni, stąd większy nacisk na badania. Proszę mi tu nie panikować i jak nie ma podstaw nie szukać chorób u dziecka tylko cieszyć się macierzyństwem :)
    Ignacy pięknie przybiera, rozwija się prawidłowo, nie goraczkuje więc proszę zachować spokój.

My z mężem razem mamy jakieś kulawe geny, że nasze dzieci mają problemu z układem m oczowym. Bo ani w mojej ani jego rodzinie nikt nigdy na to nie chorował

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po czym poznalyscie ze jest cos nie tak ze robilhscie badania moczu ??? Dawalyscie na badanie ogolne moczu i od razu posiew moczu ?

Obojetnje o jakiej porze ten mocz sie zlapie ? ( mam na mysli godziny tak jak labo sa czynne 7-15)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Broszka nie chciałam przestraszyć. Wybacz. Ja wczoraj miałam oczy jak 5zł, że badanie ogólne w porządku, a ob i crp wysokie. I tylko myślałam od czego to?

Angela bakteria Twa ukochana ;) e-coli.

Warunki są ok. Mam swoje łóżko. Oddzial jest malutki, niezakazny i czysciutki. Mam posiłki więc z głodu nie zejde. Dostaje je za Karola. Co prawda kucharz gotuje fatalnie i aż się prosi o Gesslerowa, ale dobre i 3 łyżki zupy. Zawsze to nie suchy prowiant. Zwłaszcza ze mam daleko do domu i Maz przyjeżdża do drugi dzień.
    No i jestem na bezmlecznej diecie. Jaka jestem tu głodna :( w domu zawsze coś można sobie zszykowac a tu? Chrupkami kukurydzianymi się człowiek nie naje
    Kurza twarz pier&=#! E coli ale powiedz mi czemu was na oddział położyli?! Nam wyszla e coli w moczu i dostaliśmy antybiotyk i chyba pomoglo bo objawy ustapily wiec licze ze z kału tez sie wyniosla.

Dziś odebrałam skierowania na posiew kontrolny dla Kuby i Martyny jutro łapiemy

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do okulisty na 21 chyba listopada

Ltr ja neurolog miałam na początek grudnia ale weszłam do gabinetu i mówię że wcześniak żeby przyjęła i w ten sam dzień mnie przyjęła ogólnie polecam zapisać dziecko do neoanatologa ona zleca wszystkie badania jakie wcześniakom się należy plus usg mózg brzuszek mi poleciła taka poradnię położna w szpitalu

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A po czym poznalyscie ze jest cos nie tak ze robilhscie badania moczu ??? Dawalyscie na badanie ogolne moczu i od razu posiew moczu ?

Obojetnje o jakiej porze ten mocz sie zlapie ? ( mam na mysli godziny tak jak labo sa czynne 7-15)
    Najlepiej poranny. U mnie ogólny mocz wyszedł idealnie ale w posiewie wyszła bakteria. My dostaliśmy skierowanie bo mieliśmy bóle brzucha i brzydkie kupy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kurza twarz pier&=#! E coli ale powiedz mi czemu was na oddział położyli?! Nam wyszla e coli w moczu i dostaliśmy antybiotyk i chyba pomoglo bo objawy ustapily wiec licze ze z kału tez sie wyniosla.

Dziś odebrałam skierowania na posiew kontrolny dla Kuby i Martyny jutro łapiemy
    U nas już była leukocyturia. Czyli pole usiane. A w posiewie już było 10 do 7 :(
    Sarcia Karol nie przybieral na wadze. Był w dolnej, a właściwie na dolnej granicy normy.

Angela wielkie kciuki za dobre wyniki dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:28

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja mam cebion. Wcześniej dawałam 2 razy po 5 kropelek, obecnie już tylko raz dziennie 5 kropelek.

Sabina ściskam Was mocno i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia maluszka

A moja córka od wyjścia ze szpitala nie miała żadnych badań, ani morfologii ani badania moczu. O to się jakoś należy upomnieć? Każdy powinien kontrolnie wykonać?

u nas morfo kontrolnie, bo Kostek miał małą masę urodzeniową.
    a posiew moczu, bo w usg brzuszka wyszły te miedniczki czy kielichy.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela i jeszcze jedno. Tu nam kazali odciagac napletek.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a spotkałyście się z zapisem 3 x 10\S\3 CFU/ml

czy to '10\s\3' tzn '^3'?

Sabina, a w jakim czasie zauwazyliscie ze nie przybiera?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:40

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Full wypas dla mamy
    ja znam warunki z kardiologii i kardiochirurgii w Poznaniu. Masakra
    Emilkanawet brała udział w akcji walki o nowy oddział kardiochirurgii -ostatniej naszej nocy gazeta była
    http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/8962152,male-serce-malo-miejsca-na-blad,id,t.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:40

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no u nas bole brzuszka sa i gazy, kupy ok. Ale nie zaszkodzi zrovic posoew moczu , po niedzieli tez zrobie małemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    a spotkałyście się z zapisem 3 x 10\S\3 CFU/ml

czy to '10\s\3' tzn '^3'?

Sabina, a w jakim czasie zauwazyliscie ze nie przybiera?
    Od dwóch tygodni. Wcześniej był w dolnej granicy

I nie znam takiego oznaczania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sabina
    Full wypas dla mamy
    ja znam warunki z kardiologii i kardiochirurgii w Poznaniu. Masakra
    Emilkanawet brała udział w akcji walki o nowy oddział kardiochirurgii -ostatniej naszej nocy gazeta była
    Nie narzekam..u siebie w szpitalu spałam na krześle albo lezaku. Ze nie wspomnę że nikt nawet nie zapytał czy mam co jeść, a byłam matką karmiaca. Jakby nie rodzina to zostawał tynk ze ścian

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    To tylko zdrówka wam trzeba
    dużo dużo zdrówka
    a potem Karolek podgoni

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2768 2769 2770 2771 2772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ