WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela
Tez wiem ze nie boli -chyba ze widok dla rodzica. Jednak sama nie wiem jak zareaguje. ..wiele widziałam przecież. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 12:30
-
Agatia jak sie czujesz? Przeszlo juz zapaleni oskrzeli? Zdrowka
Sarcia dobre pytanie ja jestem 4 tygodni po i tez nie moge sie doczekac kąpieli ale chyba yba poczekam do wizyty u gin niech mi powie.
Dobrze wiedziec z okulista ja przy nastepnej wizycie sie dopytam co i jak ale pewnie w luxmedzie.
My psopalismy dzosiaj do q0 ale w nocy mlody ni spal.prawie 3 godziny cos nie dojada mi oiersi nie wiem czy mam juz tyle mleka ze ma dosc czy poprostu wplno mu leci i sie wnerwia. Dzis tygodniowe wazenie zobaczymy jak przytyl.
LRF na naszego kota tylko tesciowie czekaja az oddamyale ja uparcie twierdze ze bedziemy walczyc chyba ze mlody bedzie mial uczulenie to jest jedyny powód oddania. Poki co ja staram sie duzo uwagi poswiecac kotelkowi i jwj nie przeganiac jak nawet musze staram sie to robic w formie zabawy a nie kary. Zawsze ja jej daje jeść i w nocy tez ja dokarmiam po karmieniu mlodego poki co jest ok nie widze zmiany w zachowaniu.
Sabina zdrowka dla was i szybkiego powrotu do domu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatia dzieki !
Sabinko, bedzie wszystko dobrze trzymam kciukim!
Pytanie
Na poczatlu jak czesto odgazowywslyscie dxidciaki ? I po jakim czasie byla poprawa ?
Ja wprowadzilam dzis tylko sam espumisan przed karmieniem podam 3x dziennie i zobacze czy lepiej zadziala ? -
Agatia to super faktycznie szybko przeszlo i oby nie wracalo.
U mnie idzywa sie lekki bol gardla co 3 dni i zanika na szczescie nozej nie schodzi a maly chrypie ale z krzykow a nie z gardla wiec sie trzymamy.
Kurde moje dziecko w bodziaku na dugi rekaw i samych sarpetach zawsze w domu a ja 2 razy wiecej warst i mi zimno. Ale jak sprawdzam mlodego to cieplutki caly a ja poliki zimne. Mamy 21 stopni w mieszkaniu bez grzania bo mieszkanie srodkowe wiec nie marzenie a jak zasypia to kocem go przykrywam.
A co do kombinezonow to widze ze tylko ja uzywam. Ale to.da wygody nasz maluch nie nawidzi ubierania wrzask i krzyk jakby ktos go ze skory obieral. Wiec u mas jest bidziak na dlugi rekaw plus skarpety jak wychodzimy to go wkladamy w kombinezon i pozniej tylko przykrywamy w gondoli. A i cienka czepeczka pod kaptur. Jakos ubieranie spodenek i kurteczki mnie nie przekonuje wole na szybko kombinezon. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez kombinezon mam jeszxze nie ubieralam poki co, ale ubieram polarowy pajac bo maly jest za maly zeby pakowac go w spodenki i kurtki. Moj to jest ttpwy dzidzius spioszki i kaftaniki po domku, nie lubie u oerab body takim malym dzieciom, jak bedzie wiekszy to beda body
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Zabko
Jak dzis Robercik ?? I jak noc wam minela ?
Noc super.
Nie narzekam.
To już druga taka spokojna.
Gorzej w dzień.
Dopiero niedawno weszłam na chatę.
Teraz cyc w między czasie czytam jak zrobić te rurkę żeby go odgazowac teraz znowu cyc bo leki dałam na kolki.
Jeszcze obiad jakiś muszę ogrzać.
Mąż już wraca to wspomoże i odgazujemy go razem
Aż się boję bo kupy wczoraj nie było. -
nick nieaktualnymój się nauczył codziennie strzelać, dziś ładnie do pieluszki zrobił
wczoraj na przewijaku, założyłam czystą pieluszkę, odwróciłam się na chwilę po ubranko, nagle patrzę... bobas się chichra i coś nieładnie pachnieprzedwczoraj kupsko było wszędzie, bo nie zdążyłam złapać za cokolwiek co mogło nas ustrzec przed biologiczną katastrofą.
-
nick nieaktualnyZabko my tez mamy bebilon pepti, slyszalam, ze jest niedobry i dzieciom faczej nie smakuje, moj na szczescoe zjada, ale tylko jak jest cieple, jak troszke przeztygnie go juz koniec :p
Sabina zdrowka zycze i szybkiego wyjscia do domu. Pewnie ciezko z takim maluszkiem w szpitalu, ale oby wam szybko pomogli.
Moj maluch dzis jest wyjatkowo marudny, a ja chcialam pospac, bo pogoda nie nastraja, ehh ciezki dzionek nas czekaSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBroszka wrote:Sabina kciuki! Obyście jak najszybciej wrócili zdrowi do domu:)
Mój też słabo przybiera ale wyniki moczu były ok...ehhwczoraj była powtórka. Bo posiew rósł, wyniki z krwi były kiepskie. Lekarka mi powiedziała ze u takich malenstw badanie ogólne moczu może wyjść fałszywie prawidłowe, bo mocz nie zalega długo w pecherzu i najważniejsze jest badanie posiwu moczu.
-
nick nieaktualnyI wiecie. Ja nie marudze. Świadomie wybraliśmy też szpital, choć jest 100km od domu. Ale tu mam specjalistów. Świetna opiekę, wiem że dla Karola to było najlepsze rozwiązanie. Więc nie narzekam. Nic a nic. W dodatku wszyscy wyszło na weekend do domów i zostałam sama z bakiem. Jest tak dziwnie cicho
-
U nas w morfologii wyszła hemoglobina poniżej 11 i mamy dawać żelazo. Neonatolog napisała o Aciferolu i witaminie C w kropelkach.
Czy któraś z Was to stosowała?
Dodatkowo wyniki posiewu mam.
I ich nie rozumiem. Wyszły bakterie E coli, ale nie dużo. Wiec wynik uznawany jest za prawidłowy.
Wiadomość od lekarza: 'witam. W moczu Pani syna stwierdzana jest bakteriuria E.coli- w mianie 10x3 , przy posiewie moczu pobranym met.środkowego strumienia nie świadczy to o zakażeniu- czyli mocz jest prawidłowy.pozdrawiam'