WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ttzymam kciuki aby szybko sie udalo wyjsc, powiedz mi jaka indekcja wam wyszła? Nie dało sie leczyc tego w domku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    Tez wiem ze nie boli -chyba ze widok dla rodzica. Jednak sama nie wiem jak zareaguje. ..wiele widziałam przecież. ..
    Pierwszy raz jest najgorszy, później meza wysylalam a ja stałam obok. Jego przez prace nie.ruszaja dziwne rzeczy.Choc widok jego córki ruszal. Ale byl twarrdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 12:30

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jak sie czujesz? Przeszlo juz zapaleni oskrzeli? Zdrowka

Sarcia dobre pytanie ja jestem 4 tygodni po i tez nie moge sie doczekac kąpieli ale chyba yba poczekam do wizyty u gin niech mi powie.

Dobrze wiedziec z okulista ja przy nastepnej wizycie sie dopytam co i jak ale pewnie w luxmedzie.

My psopalismy dzosiaj do q0 ale w nocy mlody ni spal.prawie 3 godziny cos nie dojada mi oiersi nie wiem czy mam juz tyle mleka ze ma dosc czy poprostu wplno mu leci i sie wnerwia. Dzis tygodniowe wazenie zobaczymy jak przytyl.

LRF na naszego kota tylko tesciowie czekaja az oddamy ;) ale ja uparcie twierdze ze bedziemy walczyc chyba ze mlody bedzie mial uczulenie to jest jedyny powód oddania. Poki co ja staram sie duzo uwagi poswiecac kotelkowi i jwj nie przeganiac jak nawet musze staram sie to robic w formie zabawy a nie kary. Zawsze ja jej daje jeść i w nocy tez ja dokarmiam po karmieniu mlodego poki co jest ok nie widze zmiany w zachowaniu.

Sabina zdrowka dla was i szybkiego powrotu do domu.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ja mam nadzieje ze przyrząd nie będzie potrzebny. Ale tak szczerze musze wcześniej męża ostrzec by nie chciał lekarza bić :D

Little Red Fox lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja sprawdzę lekarzy w naszym mieście, którzy wykonują takie badanie niemowlakom :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzieki !
    Sabinko, bedzie wszystko dobrze trzymam kciukim!

Pytanie

Na poczatlu jak czesto odgazowywslyscie dxidciaki ? I po jakim czasie byla poprawa ?

Ja wprowadzilam dzis tylko sam espumisan przed karmieniem podam 3x dziennie i zobacze czy lepiej zadziala ?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to super faktycznie szybko przeszlo i oby nie wracalo.
    U mnie idzywa sie lekki bol gardla co 3 dni i zanika na szczescie nozej nie schodzi a maly chrypie ale z krzykow a nie z gardla wiec sie trzymamy.

Kurde moje dziecko w bodziaku na dugi rekaw i samych sarpetach zawsze w domu a ja 2 razy wiecej warst i mi zimno. Ale jak sprawdzam mlodego to cieplutki caly a ja poliki zimne. Mamy 21 stopni w mieszkaniu bez grzania bo mieszkanie srodkowe wiec nie marzenie a jak zasypia to kocem go przykrywam.

A co do kombinezonow to widze ze tylko ja uzywam. Ale to.da wygody nasz maluch nie nawidzi ubierania wrzask i krzyk jakby ktos go ze skory obieral. Wiec u mas jest bidziak na dlugi rekaw plus skarpety jak wychodzimy to go wkladamy w kombinezon i pozniej tylko przykrywamy w gondoli. A i cienka czepeczka pod kaptur. Jakos ubieranie spodenek i kurteczki mnie nie przekonuje wole na szybko kombinezon.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam kombinezony na spacer.

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin ja używam kombinezon

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kombinezon mam jeszxze nie ubieralam poki co, ale ubieram polarowy pajac bo maly jest za maly zeby pakowac go w spodenki i kurtki. Moj to jest ttpwy dzidzius spioszki i kaftaniki po domku, nie lubie u oerab body takim malym dzieciom, jak bedzie wiekszy to beda body :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko

Jak dzis Robercik ?? I jak noc wam minela ?

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Zabko

Jak dzis Robercik ?? I jak noc wam minela ?

Noc super.
    Nie narzekam.
    To już druga taka spokojna.
    Gorzej w dzień.

Dopiero niedawno weszłam na chatę.
    Teraz cyc w między czasie czytam jak zrobić te rurkę żeby go odgazowac teraz znowu cyc bo leki dałam na kolki.
    Jeszcze obiad jakiś muszę ogrzać.
    Mąż już wraca to wspomoże i odgazujemy go razem
    Aż się boję bo kupy wczoraj nie było.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    U nas tez kupa bywa raz na 2 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się nauczył codziennie strzelać, dziś ładnie do pieluszki zrobił :D

wczoraj na przewijaku, założyłam czystą pieluszkę, odwróciłam się na chwilę po ubranko, nagle patrzę... bobas się chichra i coś nieładnie pachnie :D przedwczoraj kupsko było wszędzie, bo nie zdążyłam złapać za cokolwiek co mogło nas ustrzec przed biologiczną katastrofą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko my tez mamy bebilon pepti, slyszalam, ze jest niedobry i dzieciom faczej nie smakuje, moj na szczescoe zjada, ale tylko jak jest cieple, jak troszke przeztygnie go juz koniec :p

Sabina zdrowka zycze i szybkiego wyjscia do domu. Pewnie ciezko z takim maluszkiem w szpitalu, ale oby wam szybko pomogli.

Moj maluch dzis jest wyjatkowo marudny, a ja chcialam pospac, bo pogoda nie nastraja, ehh ciezki dzionek nas czeka ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka

latwo sie robi te rurki, tylko zabezpiecz sie jakas pielucha jak nie chcesz byc zolta :) bo przy tym odgazowywaniu u nas leca niespodzianki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Sabina kciuki! Obyście jak najszybciej wrócili zdrowi do domu:)

Mój też słabo przybiera ale wyniki moczu były ok...ehh
    Powiem co mnie tu nauczyli. Ja robiłam badanie w poniedziałek było fatalne. Tu powtórzyła w środę i wyszło dobre :O wczoraj była powtórka. Bo posiew rósł, wyniki z krwi były kiepskie. Lekarka mi powiedziała ze u takich malenstw badanie ogólne moczu może wyjść fałszywie prawidłowe, bo mocz nie zalega długo w pecherzu i najważniejsze jest badanie posiwu moczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie. Ja nie marudze. Świadomie wybraliśmy też szpital, choć jest 100km od domu. Ale tu mam specjalistów. Świetna opiekę, wiem że dla Karola to było najlepsze rozwiązanie. Więc nie narzekam. Nic a nic. W dodatku wszyscy wyszło na weekend do domów i zostałam sama z bakiem. Jest tak dziwnie cicho ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina a jakie masz warunki do nocowania z małym?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w morfologii wyszła hemoglobina poniżej 11 i mamy dawać żelazo. Neonatolog napisała o Aciferolu i witaminie C w kropelkach.
    Czy któraś z Was to stosowała?

Dodatkowo wyniki posiewu mam.
    I ich nie rozumiem. Wyszły bakterie E coli, ale nie dużo. Wiec wynik uznawany jest za prawidłowy.

Wiadomość od lekarza: 'witam. W moczu Pani syna stwierdzana jest bakteriuria E.coli- w mianie 10x3 , przy posiewie moczu pobranym met.środkowego strumienia nie świadczy to o zakażeniu- czyli mocz jest prawidłowy.pozdrawiam'

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2767 2768 2769 2770 2771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ